Posto mi se ucinilo da se racunar cuje vishe nego sto bi trebalo a i trebao sam promjeniti bateriju za display temperature odlucim ja svoju zvijer rastaviti, usisati, ocistiti, izduvati i slicno
Tona prasine unutra, tj, nije kako sam znao vidjeti u drugih ali dovoljno da nije apoteka:). Unaprijed kupim bateriju za display medjutim pogrijesim, uzmem bateriju kao za plochu (shiroku a tanku) umjesto ove za display (nalik onim baterijama sto su isle u one rucne igrice prije).
No, nista, nedelja je , nema se gdje kupiti, iscupam display vani, buduci da se drzao samo plasticnim zubicima, pa cu kad kupim bateriju zamjeniti i vratiti unutra, bez rastavljanja naravno.
Prva pomisao na buku mi je bila cooler na procesoru. Naravno i njega razvalim do yaya, samo sto motor nisam rastavljao, ocistim sve, izduvam, obrisem, vratim.
Sklopim sve nazad, upalim onako testa radi da vidim je'l sve u dure sto se tiche zica i kontakata prije nego sto sam zatvorio kad ono BUKAAAAAAAAA. Za ne povjerovati.
I sad..imam neka 4 ventilatora unutra, znaci napajanje, procesor, cooler za disk i na grafickoj.
Buduci da sam ova dva (cooler za disk i za proceosor) ocistio, posumnjam na ovaj na grafickoj. Izvadim ja graficku, ukljucim... tisina.
Pogledam .... to je najmanji ventilator u cijelom racunaru a toliku buku pravi.
I njega ocistim .. izduvam, .. vratim ... opet buka...
I onda ga skroz rastavim, i stavim 2 kapi ulja na osovinu ispod naljepnice. ZA NE POVJEROVATI

evo ga prede ko riba..

.
Znaci najbolje .. ulje za masine, univerzalno, samo na osovinu 2 kapi i voziii
eto, da znate za u buduce