Lovac je napisao:
U pitanju je firma GFk iz austrije, jedni su od jacih u evropi sto se tice anketiranja. U pitanju je fokus grupa u kojoj se nalazi 8 ljudi iz interesne grupe, npr. 8 ljudi od 18-35 godina, koji su koristili haloo broj manje od 2 mjeseca, sami su kupili broj i vise ga ne koriste. Od toga treba biti minimalno 3 zene i maksimalno 5 muskaraca, dvoje moraju imati visokoskolsko pbrazovanje, neki studenti, neki zaposleni, samci, ozenjeni, udati zavisi sta se trazi, ja to ne odredjujem. Voditeljka grupe je inace u vrhovnom odboru ogranka GFk za BiH sa sjedistem u Sarajevu. Sve je visokoprofesionalno i ozbiljno. Grupa se odrzava u hotelu Talija u cetvrtak od 17 do 21 dvije grupe i petak 17 do 21 takodje dvije grupe.
Svaki ucesnik koji bude pozvan dobice kompenzaciju u vrijednosti 25 maraka, tako je prije bilo. Ja kad sam ucestvovao dobio sam odmah po zavrsetku seanse 25 maraka u koverti. Ja imam honorar od svakog ucesnika kojeg sam ja regrutovao. Eto, pomozite drugu u nevolji. Potrebni su mi korisnici haloo, eronet, bh i mtel prepaid usluga, s tim sto je mtel vec vjerovatno popunjen, ove druge mreze su raritet, i bicete vrlo vjerovatno pozvani da ucestviujete ako mi se javite. Eto.
izvini a jel to garantovano da isplacuju ili samo pretpostavljas? nisi se bas precizno izrazio u gornjem postu