banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 08:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 60 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Maj 2012, 13:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Okt 2010, 15:00
Imate li iskustva sa anti-refleks naocalama, ja bih sebi uzeo jedne posto dosta radim na racunaru.

Koje su po vama pouzdane opticarske radnje u BL?

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2012, 13:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Apr 2012, 12:52
Imam ih, kupljene iz istog razloga ali se vrlo rijetko udostojim da ih stavim posto nisu neophodne :( ako nisi 100% siguran da ces ih nositi, nemoj dzaba bacati pare...

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2012, 13:16 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
preporuka dr miskin.....nisam oduševljen bijelićem....oba su u novoj varoši,ali nemoj ovo uzimati zdravo za gotovo,kod ovog drugog sam bio samo jednom,a stekao sam utisak da ovaj prvi neuporedivo studioznije pristupa pacijentu....a ima i prezgodne medicinske sestre,možda je to presudilo o mom utisku,ha,ha,ha

ali u sama antirefleksna stakla ne vjerujem uopšte....

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2012, 14:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

bingolina je napisao:
Imam ih, kupljene iz istog razloga ali se vrlo rijetko udostojim da ih stavim posto nisu neophodne :(

Kako mislis da nisu neophodne :(

Schlager je napisao:
preporuka dr miskin.....nisam oduševljen bijelićem....oba su u novoj varoši,ali nemoj ovo uzimati zdravo za gotovo,kod ovog drugog sam bio samo jednom,a stekao sam utisak da ovaj prvi neuporedivo studioznije pristupa pacijentu....a ima i prezgodne medicinske sestre,možda je to presudilo o mom utisku,ha,ha,ha
ali u sama antirefleksna stakla ne vjerujem uopšte....

Da li je Miskin oftamolog, posto sam cuo od par drugova da bih prvo trebao ici na pregled kod oftamologa (tipa Svjetlost (bivsa Kozomara)) da vidim da li imam dioptriju ili neku ocnu bolest pa da onda vidim za anti-refleks.

P.S. Sto se tice medicinskih sestara, moracu otici na neki "pregled" u svakom slucaju 8)

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2012, 14:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Apr 2012, 12:52
Nisu neophodne tipa dioptrijskih da ne mozes raditi bez njih :) Ali iskreno, ja i ne vidim neku razliku kad ih nosim ili ne nosim...

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2012, 14:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Ima razlike. Ja ih nosim zbog male dioptrije ali imaju antirefleks. Puno je ugodnije gledati kroz njih ljeti na jakom Suncu iako izgledaju potpuno providna stakla, nego bez naocala. Tako isto i buljiti u ekran. Naravno da ih nikad ne bih nabavio da mi nisu trebale zbog dioptrije, ali sad sam se navikao i navukao.

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2012, 14:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
И ја ћу потврдити, има разлике и дефинитивно су боља.

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2012, 14:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

blaf77 je napisao:
Ima razlike. Ja ih nosim zbog male dioptrije ali imaju antirefleks. Puno je ugodnije gledati kroz njih ljeti na jakom Suncu iako izgledaju potpuno providna stakla, nego bez naocala. Tako isto i buljiti u ekran. Naravno da ih nikad ne bih nabavio da mi nisu trebale zbog dioptrije, ali sad sam se navikao i navukao.

Ekstra! Hvala momci za odgovore iz prve ruke!
Ja mislim da imam odlican vid i zato mi je zao da to ne nabavim, jer nema nista gore od pokvarenog vida :confused2:

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2012, 15:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nemoj ovo shvatiti kao preporuku za njih umjesto suncanih, samo sam htio reci da i tu pomazu. Ipak su suncane neuporedivo bolje, ali dobro, nisi za sunce ni trazio naocale.

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2012, 15:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
Vuk_BL je napisao:
blaf77 je napisao:

Ja mislim da imam odlican vid i zato mi je zao da to ne nabavim, jer nema nista gore od pokvarenog vida :confused2:

uzme racunar danak vremenom. dzaba ti i antirefleksija... kaze moj oftalmolog da je to supljak.
eto recimo ja uzimam Makulin Plus jer imam zamor ociju. i neke vjestacke suze, koje ukapam dva puta i bacim kutiju jer joj istekne rok trajanja. (zaboravim)

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2012, 15:12 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Feb 2008, 11:28
Vuk_BL je napisao:
blaf77 je napisao:

to sto ti ne vidis, ne znaci da nema gore,,, 8) :lol:

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2012, 15:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

cicak je napisao:
Vuk_BL je napisao:
blaf77 je napisao:
Ima razlike. Ja ih nosim zbog male dioptrije ali imaju antirefleks. Puno je ugodnije gledati kroz njih ljeti na jakom Suncu iako
uzme racunar danak vremenom. dzaba ti i antirefleksija... kaze moj oftalmolog da je to supljak.
eto recimo ja uzimam Makulin Plus jer imam zamor ociju. i neke vjestacke suze, koje ukapam dva puta i bacim kutiju jer joj istekne rok trajanja. (zaboravim)

Kod koga ides? Da li ti pomaze taj Makulin i vjestacke suze?

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2012, 16:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
Vuk_BL je napisao:
Kod koga ides? Da li ti pomaze taj Makulin i vjestacke suze?

Dr Džajić u Mostaru.
kazu da je najbolji kod nas.
Makulin da. Dobar. on je meni davao neke engl. vitamine, zaboravim ime, bijela kutija sa plavim na sebi, ali mi je Makulin Plus bolji (na preporuku farmaceuta).
ima razlike, nakon mjesec dana uzimanja stanje je bolje.
za kapi ti ne mogu reci jer ih bas i ne koristim. zaboravim.
pa vidi, izbjegavam da sjedam za racunar kad ne moram, i to mi je najbolja terapija.

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2012, 16:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Makulin ja nasa varijanta tableta Ocuvite Lutein. Ako vam to neko moze donijeti iz Njemacke, to je prava stvar. Moj stari koristi zbog drugih problema sa vidom pa znam. Bausch&Lomb proizvodi. Ima ih i na ebay, ali one najbolje su iz njemacke i ne isporucuju u BiH (ili mozdan salju ali DHL-om pa je preskupo), a kutija kosta oko 100KM. Ima i jeftinijih varijanti iz USA koje isporucuju ovamo, ali ove njemacke imaju 12mg luteina a ostale puno manje, pa ispadnu i jeftinije od drugih. A i ko zna da li je to iz USA neki divljak made in India ili original.

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2012, 11:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
i ja ih imam sa dioptrijom ali ih stavim samo uvece kad skinem sociva,ne volim naocalice,a vec mi oko bude umorno pa ni ne znam ima li razlike ili ne,uvijek preporucuju a sad ima li zaista efekat,ko zna...

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2012, 11:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
A ima li neko iskustva sa ovim?
Slika

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2012, 00:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Nemam pojma, al' zapitaj se da li nesto smrdi ako ti daju dzaba...

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2012, 06:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ove rupičaste, da je rupica na sredini pa da skontam da pomažu kod strabizma, a ovako, ne znam kakav je "pogled" kroz knjih.

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2012, 09:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Hercegovac je napisao:
A ima li neko iskustva sa ovim?
Slika

Najobicnija glupost

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2012, 09:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja sam ih vidjao samo kao zajebanciju, sa slikom sa prednje strane, i mislio sam da samo za to mogu sluziti. Sad sam malo izguglao da vidim o cemu se radi. Mozda ipak i nije glupost.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 60 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]