banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 18:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 101 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 29 Jan 2004, 19:34 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2001, 01:00
Evo da i ja dam svoj komentar...

Prvo da kazem da mi je film fenomenalan...i pricom i efektima i duhom. A muzika sve to jos vise pojacava. Jackson je nasao odlicne glumce koji poprilicno odgovaraju svojim ulogama. Kao i na vecinu ovde i na mene je film uticao u stilu "daj mi samo mac i pusti me medju one orke da im ciko pokaze sta zna"... Postoji jednostavno nesto u tim likovima... neka velicanstvenost... npr. Legolasova neogranicena prijateljska odanost Aragornu(i normalno njegova vjestina sa lukom i strelom hehe)... Aragornova ljubav prema Arwen... njegova poniznost i skrusenost pred vilenjacima i Gandalfom... njegova ljubav prema ljudima iako je izgubio vjeru u njih... i na kraju jedna od finijih scena kada se on klanja Frodu i kompaniji.... Arwen kad svu svoju krepkost daje samo da bi Frodo prezivio (zamislite kolika je to ljubav),... kada daje svoju brighting star Aragornu... Hugo... pravi vilenjak... jednostavno odise duhom kao i svi vilenjaci... Dzekson ih je odlicno predstavio... Gandalf...jednostavno olicenje svega pozitivnog... njegova zrtva u pecinama Morije i borba sa Balrogom... ili recimo njegov izlazak pred Faramira i kompaniju da ih zastiti od Nazgula...
Ima toga jos...

Meni je upravo zbog tih znakova plemenitosti pomenutih likova sva ta prica velicanstvena.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jan 2004, 19:39 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2001, 01:00
Sada kada sam iznio ovako pozitivan stav da dodam jos nesto,...

Vidim da vecina koja je gledala film zeli da se nadje u svijetu LOTR-a. A da li ste ikada pomislili da se vec nalazite u tom svijetu. Zivot je ljudima nezanimljiv zbog njih samih. Koliko od vas na forumu misli da ovaj svijet jednostavno nije u redu ovakav kakav jeste danas... koliko vas misli da moze nesto da promjeni u tom svijetu,... a koliko vas uopste to i zeli. Svi cekaju da neko drugi zapocne pa da se onda ukljuce ili jos gore, da se samo od sebe nesto pokrene.

Aragorn je svima super(mislim na ljude u filmu) kada se fajta za njih i spasava im zivote, a niko ga nije sljivio ni pet posto jer je eto potomak Isildura ili koga vec?????. Eto koliko su ljudi licemjerni. I ko je bio sa njim tada kad su ga ovi protjerali... pa vilenjaci naravno... oni su po meni pravo olicenje svjetlosti u filmu.

Lijepo je sebe zamisljati kao sposobnog i nepobjedivog ratnika. A sta ako si jedan od onih koji su poginuli u ponovnom zauzimanju grada na rijeci. Sta ako si jedan od ratnika Rohana koji jase u prvim redovima i bude pogodjen nekom zalutalom strelom prije nego sto je zadao bilo kakav udarac. Sta ako si jedan od onih jahaca koji se eto nekim pukim slucajem nasao na meti slonovskih kljova... jer tu nema odstupanja lijevo desno... nema stajanja. Ako je sudjeno da ce te pomesti ti tu nista ne mozes da uradis. E za takve stvari je potrebna vjera... i te kakva vjera... ili jednostavno te nije briga za tvojim zivotom... u tom slucaju ti nije potrebna vjera jer takve vodi bijes i mrznja ili tuga.

Recimo oni jahaci sa Faramirom na celu... radi cega su oni poginuli... radi hira nekog ludjaka. Oni su jahali zbog odanosti Faramiru, a on zbog tuge jer ga otac ne postuje. Meni se cini kao da Faramiru fali malo integriteta, ali nije on tome kriv. Njihova pogibija u filmu nije promijenila ama bas nista... mozda su poubijali nekoliko orkova i to je to. Da nisu dosli jahaci Rohana... Minas Thirit zdravo dovidjenja.

Uff... ala sam se naostrio hehe ...
Namjera mi nije bila da popljujem hrabrost i ostale vrline junaka... vec da barem malo skrenem paznju na drugu stranu te medalje herojstva i casti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jan 2004, 22:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
juce odgledah konacno, i...
film kao film zasluzuje prolaznu ocjenu, mada...fali mu ono nesto, ni sam ne znam sta, sto bi bilo dovoljno da me odusevi. jednostavno za film mogu reci da je dobar, ali ne i odlican. ne znam, vjerovatno mi je unaprijed prepricana skoro cijela prica iz usta raznoraznih ljudi (a ja se budala nisam protivio tome) o pomenutom filmu ostale u glavi, te je sve bilo nekako ocekivano. ne znam, zaista nemam pojma.
o efektima nemam niti jednu zamjerku...zaslinis kad vidis to sve na platnu. pogotovu scena fajta kod minas tiritha koju i vi svi hvalite (zanimljivo, kod ove, a i svih ostalih bitki na pamet mi pada “boj na kosovu”). ima tu jos toga, ali efekti nisu sve...to “nesto” je izostalo ovog puta, pa sam zbog toga poprilicno razocaran i isfrustriran. uzecu film na cd-u i opet ga pogledati (4 marke, koliko kosta karta u kinu, i to u maloj sali palasa stvarno je pljacka), malo vise se skoncentrisati na sam tok radnje i vidjeti sta sam to bitno propustio, pa cu ovde i knjigu napisati ako nadjem odgovore koje sam trazio.

i da, kraljevstvo rohana koje cini jedno smijesno malo seoce puno mi je smijesno :)

pozdrav!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jan 2004, 22:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Jedi je napisao:
Sada kada sam iznio ovako pozitivan stav da dodam jos
Aragorn je svima super(mislim na ljude u filmu) kada se fajta za njih i spasava im zivote, a niko ga nije sljivio ni pet posto jer je eto potomak Isildura ili koga vec?????. Eto koliko su ljudi licemjerni. I ko je bio sa njim tada kad su ga ovi protjerali... pa vilenjaci naravno... oni su po meni pravo olicenje svjetlosti u filmu.

Recimo oni jahaci sa Faramirom na celu... radi cega su oni poginuli... radi hira nekog ludjaka. Oni su jahali zbog odanosti Faramiru, a on zbog tuge jer ga otac ne postuje. Meni se cini kao da Faramiru fali malo integriteta, ali nije on tome kriv. Njihova pogibija u filmu nije promijenila ama bas nista... mozda su poubijali nekoliko orkova i to je to.

Mnogo ljudi nije znalo da je Aragorn naslednik Izildura. Elrond, Gandalf, i još neki. Tek se na Elrondovom savetu saznalo za to.

u knjizi Faramira otac nije poslao u smrt. On je čuvao Ozgiliath. I samo je na kratko došao u Minas Tirith.

Vader da te pitam. Ta knjiga što si je video Tolkinove nedovršene priče. Jel to Unfinished Tales Of Numenor And Middle Earth. Ili neka druga.

Poslednji put menjao Dce/02 dana 29 Jan 2004, 22:55, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jan 2004, 20:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Dce/02 je napisao:
Ta knjiga što si je video Tolkinove nedovršene priče. Jel to Unfinished Tales Of Numenor And Middle Earth. Ili neka druga.

Zaista ne bih znao. Knjigu sam vidio samo krajem oka, nisam je uzimao u ruke. Napisao sam gdje sam je vidio pa ako budeš prolazio u blizini pogledaj.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Feb 2004, 12:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Dce/02 je napisao:
Vader da te pitam. Ta knjiga što si je video Tolkinove nedovršene priče. Jel to Unfinished Tales Of Numenor And Middle Earth

Provjerio sam, jeste to je ta. Podebela je i košta 30 KM. Ne izgleda loše.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Feb 2004, 02:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

E to bi valjalo uzeti.
Imame na računaru na engleskom ali to nije to kao prevedena.
Puno ti hvala

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Feb 2004, 23:04 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Mar 2003, 23:11
Za ovaj film mogu samo da kazem da sam vrlo sretam sto se konacno zavrsilo. Inace, citava trilogija je, za mene, umor zesci, red putovanja po misticnim planinama, pa zaranjanja u misticne dubine, teska bitka od koje zavisi sudbina citave Srednje Zemlje, presudna pomoc neplaniranih saveznika... pa opet isto ispocetka. Nisam ljubitelj epske fantastike, za razliku od naucne koju obozavam, i shvatam ljude koji su procitali Tolkinove knjige, pa su se unijeli u ovo sve, ali meni LOTR kao filmovi (citaj gluma, rezija, atmosfera) nisu nista posebno. Jedino vanserijsko sto imaju to je scenografija, a specijalni efekti, posebno CG su bezze (mislim, meni su bezze otkad su se pojavili u Independence Day). Isto tako, ne kazem da su filmovi losi, jer objektivno nisu, ali ne zasluzuju da se svrstaju ni u prvih 500 svih vremena. Sve je to reklama kriva :).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Feb 2004, 15:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da slažem se da je sve previše reklamirano. Ali uspeh filmova nije iz toga proizašao. To je posledica uticaja koji knjige imaju i imale su na generacije čitalaca.
Jednostavno sve je tako savršeno napisano i sa fantastičnom privlačnošću.

Da Vader to je ta knjiga. Grrrrrrrr moram je imati :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2004, 12:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Tema o knjizi "Nedovršene priče o Numenoru i Srednjoj Zemlji"

http://www.tolkien.co.yu/viewtopic.php?t=5219

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2004, 19:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Evo baš danas kupih knjigu.
Šta ću morao sam. Nisam više mogao izdržati...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2004, 10:59 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Povratak Kralja..........film je toliko razvodnjen,kao neka sapuunica.Ja sam veliki obožavaoc Tolkina ali sam jedva čekao da se film završi.Nema ono nešto što bi ga svrstalo po kvalitetu među prva dva.......

@Dce/o2
Koliko ja znam Faramir ni u knjizi nije poginuo,a u onaj očajnički napad jeste otišao jer ga otac nije poštovao i da pogine i on ako će ocu biti lakše zbog Boromirove smrti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Dec 2004, 00:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
14. decembra izlazi Return of The King > Extended Edtition koji ce biti duzi za 50 min. :o od verzije koja je prikazivana u bioskopima.

Jedva cekam :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Dec 2004, 02:17 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2003, 17:05
_zoka je napisao:
Povratak Kralja..........film je toliko razvodnjen,kao neka sapuunica.Ja sam veliki obožavaoc Tolkina ali sam jedva čekao da se film završi.Nema ono nešto što bi ga svrstalo po kvalitetu među prva dva.......

@Dce/o2
Koliko ja znam Faramir ni u knjizi nije poginuo,a u onaj očajnički napad jeste otišao jer ga otac nije poštovao i da pogine i on ako će ocu biti lakše zbog Boromirove smrti.

Slazem se. Sta ce biti ako je josh duzi?
:lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Dec 2004, 14:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

guess who je napisao:
14. decembra izlazi Return of The King > Extended Edtition koji ce biti duzi za 50 min. :o od verzije koja je prikazivana u bioskopima

Gdje si pročitao da će film biti 50 minuta duži? To je baš puno, to je skoro 4 sata filma.

Znaš li gdje ima kupiti Extended Edition izdanja prva dva dijela sa našim titlom, i po kojim cijenama?

Koliko su EE izdanja prva dva dijela duža od kino verzije, ni ne sjećam se koliko su kino verzije trajale, ali EE izdanje prvog filma je 200 minuta a drugog 214 minute.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Dec 2004, 18:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
To je informacija sa zvanicnog site-a http://www.lordoftherings.net

Produzena verzija treceg dijela ce trajati oko 4h15min.

Extended edition izdanja prva dva dijela mozes kupiti u Beogradu, vjerovatno i u Zagrebu. Za cijenu ne znam.

Za prva dva dijela, razlika izmedju bioskopske i produzene verzije je bila oko 30 minuta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Dec 2004, 12:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

VIP pakovanje ROTK (Povratak kralja), uz njega se dobija LOTR Symphony DVD i statua Minas Tiritha

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Dec 2004, 20:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Dec 2002, 13:32
A koliko je to para i jel se to mozda moze kod nas naruciti ?!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Dec 2004, 23:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Mislim da je to ono Extended Collector's Edition izdanje, i mislim da bi se trebalo moći nabaviti kod nas (čitaj: u Beogradu), kad izađe.

Taj bonus disk, u slučaju FOTR-a je bio National Geographic DVD, u slucaju TTT - DVD o kreiranju Gollum-a, ovde kod ROTK je LOTR Symphony, ali kažu da taj bonus disk možda i ne dođe na naše tržište već je samo za zapadno, a možda ipak ne.

Momak iz Podgorice mi je rekao da je takvo izdanje kad je izašlo koštalo 80 Eura, a sad je za FOTR 50 Eura.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2004, 00:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Evo cijena u Beogradu

Lord Of The Rings The Two Towers Special Edition Collectors Box 2999 dinara

Lord Of The Rings: The Fellowship Of The Ring 999 dinara

Lord Of The Rings: The Fellowship Of The Ring - Collectors 2999 dinara

Lord Of The Rings: The Fellowship Of The Ring - Special Extended Edition 1499 dinara

Obična izdanja su 1000 dinara, Extended Edition je 1500 dinara, a Collectors Edition (sa ovim figuricama, kutijom za knjige, dodatnim diskom) je 3000 dinara. Mada je "Povratak kralja" u osnovnoj verziji 1391 dinar, valjda zato što je najsvježiji.

uostalom evo sve na

http://www.tuck.co.yu/shope/list_movies ... t=Pretraga

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 101 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]