banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 22:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2507 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 126  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Maj 2012, 07:50 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Nemojte me držati za riječ ali mislim da ono mjesto gdje je "Picin park" nikada nije ni bilo predviđeno za park ili zelenu površinu nego je to bilo samo prelazno rješenje.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012, 07:52 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Nov 2007, 09:11
Pa vi nastavite glasati za majmuna seljackog kojem nije drag ni centimetar kvadratni ovog grada.Nemaju obraza i ljudskosti ni sekunde samo parwe pare i korist.A ako nisi njihov pijun i slifter propast ti je zagarantovana.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012, 08:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ma sljivik. Kakav park.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012, 08:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Iako volim Picin i bio je fino mjesto za otići naveče ipak mislim da nema potrebe za njim. Da bi to bio park trebalo bi ga preurediti, jer kako reče TNS to je zaista šljivik i obična livada sa par nasađenih klupa. Bilo bi fino kad bi se u tom kompleksu ostavilo malo zelene površine i napravilo dječije igralište. Picin je ionako skoro uvijek bio prazan preko dana...

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012, 08:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A ako je sljivik onda je privatno vlasnistvo. Zamislite da drzava sadi sljive po gradovima. Jesmo ludi, ali bas toliko nismo :P

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012, 08:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa pazi, to i nije tako loša ideja, u svakom slučaju bilo bi više šljiva za rakiju... :D

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012, 08:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Znam, znam :D

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012, 08:58 
Administrator
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
A ako je sljivik onda je privatno vlasnistvo. Zamislite da drzava sadi sljive po gradovima. Jesmo ludi, ali bas toliko nismo :P

Pa ako Japanci mogu da sade trešnje što naša vlast ne bi mogla da sadi šljive :P

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012, 09:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zoka ne budi neozbiljan i ne poredi nas sa Japancima... :P

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012, 09:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Picin je 100% privatno vlasnistvo, tako da tu nema nikakve veze grad i oni koji ga vode

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012, 09:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
MonaLisa je napisao:
tensSa je napisao:
Problem je sto hoce da nabiju u centar 300 zgrada,pametnije bi bilo da sire grad umjesto da nabijaju u svako dvoriste po jednu zgradu...

slažem se

Zaista pretužno. Kad je moguće privatizovati Bardaču i isušiti ribnjake zbog obradivih površina, ne čudi me ni što ovo rade. :-?
Kad ćemo već jednom skupiti muda i organizovati ozbiljan protest? Sve što se protiv ovakvih stvari radi je pravljenje grupa na fb. :x

Pa eno ti Centra za životnu sredinu, oni po cijeli dan protestvuju, bili su svako malo na Bardači, izvoru Sane (mislim da se o tome ovdje nije ništa pisalo), pa...pa, šta bude?
Sem što se ljudi sad osvrću dok idu ulicom, nisam vidio da se išta promijenilo.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012, 09:26 
Administrator
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Picin je 100% privatno vlasnistvo,

Od kada?

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012, 09:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Otkad je cijela Svetozara Markovića privatno vlasništvo, kao i one livade na kojima je sad zgrada u kojoj je mali Merkator i ona što se gradi pored Pet Shopa.

Mene više fascinira otkud zgrada pored Vulića, na zelenoj površini iza Hrasta...

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012, 09:36 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 29 Maj 2012, 07:46
Juce mi dosla djevojka da me vidi i tako kroz pricu spomene da su ogradili taj park i kako se izivcirala. A ja je hladnokrvo smirivao: "Nemoj da se nerviras! Dodji da te cmoknem" :) Da bi nakon par sati, nakon sto sam je otpratio, odlucio da prodjem pored parka i mogu vam reci da mi je bas bilo tesko, kao da me neko stegnuo za grudnu kost i ne pusta, ja udahnem a on steze jos jace. Steze mamu mu je**m!!! I nece djubre da pusti!!! :angry4:

Jutros sam se pomolio Bogu a onda se bacio na trazenje nekog foruma da napisem tekst vezano za park i bas mi je bilo drago kad sam ugledao ovu temu, iskreno nisam je ocekivao. Ali vec nakon par postova sam se razocarao. Nece vas niko raznijeti autobombom jer ste organizovali protest, to ce uraditi ako dajete dokaze tuzilastvu rs ili bih vezano za gradjevinsku mafiju. Ali to je zadnja opcija, prije nje cete proci kroz sikaniranje na poslu i kuci, protivpravna privodjenja u sup i dovodjenja kod ministra Cadje. Neko ce vam zapaliti majcinu kucu. Ponudice vam pozamasnu svotu novca da prestanete i ako nakon svega tog ostanete pri svom principu, tek onda ce vas raznijeti autobombom. Nakon vase smrti ce provaliti u domove bliske rodbine u potrazi za dokazima, koje ste mozda ostavili kod njih na cuvanje. Blatice vas u novinama, ali to ce vec pogadjati vasu rodbinu ne i vas. :lol: Sem tog blize se izbori pa nece si politicka elita dozvoliti sad neku eksploziju u glavnom gradu RS. 8)

Ne radi se tu o tom parku, ili o novim radnim mjestima, radi se o vama i meni i o nasem gradu, a ovaj grad sve manje lici na grad moje mladosti a i ljudi koji u njemu zive sve manje lice na ljude a vise na ovce. Sjecate li se kako smo divljali kad su polagali kamen temeljac za Ferhadiju? Ja se sjecam! Pustila me profesorica sa casa uz molbu da bacim koji kamen i u njeno ime...razrednica mi nakon svega tog opravdala ta 3-4 casa izostanka kad sam joj rekao gdje sam isao(a nije me volila). Dolazila i policija da vidi ko je bio odsutan sa casova taj ponedeljak obavili razgovor i otisli. A bilo je puno ljudi!!! Ne pamtim da li je neko odgovarao, a mislim da je neki jadnik i podlegao povredama nakon par dana.

Onda su krenule nadogradnje po citavom gradu. Sjecam se da je majka htjela da kupi tako neki stan a ujak ju je odgovarao od tog, zbog sigurnosnih razloga. I uvijek sam sa gnusanjem posmatrao ta gradilista. Ne bi li komunisti digli 6 mjesto 5 spratova... onda su napravili park Petar Kocic i kakav je to park bio!!! Onaj predivni multifunkcionalni staklenik sa onim ribnikom lijevo, okruzen kamenim plocama(mada je nesto skuplje u pitanju) i klupe sa najskupljim daskama na svijetu. Pravi park nema sta!!!

Nakon tog su mi raznijeli ujaka, vec spomenutog Milana Vukelica. Okupio se lijep broj gradjana na sahrani, Dodik govorio na tv-u i tako se sve to zavrsilo... a onda je krenula sezona stambeno-poslovnih objekata(SPO u daljem tekstu). Valjda im do tad nije odgovarala sredina. :lol: I hvala Bogu dragom da je nasa zemlja plodno tlo za SPO. Jos samo kad bi i opsta ekonomska situacija bila pogodnija za popunjavanje tih poslovnih kapaciteta gdje bi nam kraj bio. (Ne)svjesno smo se odlucili za unistenje ili preseljenje pa unistenje svih industrijskih postrojenja u Banja Luci. Cajavec ce isto tako biti neki kompleks trznih centara, mljekara ce biti SPO cvijet, Jelsingrad, Fabrika duvana se nesto koprca,... ali ce zato na scenu stupiti buducnost BiH industrije i industrije Balkana uopste, kladionice, pekare, kafici, instant restorani, i sezonski butici, uz autoput i tranzit ce nicati saloni automobila i pumpe. A ovom gradu treba jos trznih centara i poslovnih zgrada, ipak se svake godine otvaraju nove agencije u kojima treba zaposliti rodjake iz ruralnih dijelova RS i Federacije. A nas poslovni covjek je skontao da kad se za iznajmljivanje kuce na mjedanu jednoj od agencija placa 20000 km mjesecno, onda bi se za iznajmljivanje prostora u poslovnoj zgradi u strogom centru grada moze uzeti i 100000 km mjesecno.

A mi cemo se tjesiti da park Mladen Stojanovic nece dirati. Ahaa :lol: Otrovali su ono drvo sto je bilo zasticeno, drvo staro 300 godina!!! Pa ono je bilo pametnije od 300.000 stanovnika ovog grada i okolnih feudalnih posjeda. I nista me ne moze ubjediti da nece dici neku zgradurinu i u parku Mladen Stojanovic a krenuce zidati i po sehitlucima i okolnim brdima...a mi cemo se tjesiti da nismo ovce kao glupi ameri koje obmanjuje njihova vlada saljuci ih na drugi kraj svijeta da krvare i umiru za interese kapitalista pod parolom da to rade zbog patriotizma i demokratije. Mi nemamo muda da se skupimo u tom parku da popijemo jedno pivo prije nego ga preoru a o protestima da i ne pricamo...pravi smo buntovni Srbi i ljuti Krajisnici :angry4:

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012, 09:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
I ja sam načuo odavno priču da je taj park privatan, ali nisam to uzimao ozbiljno...
Taj park ionako dve funkcije ima...po danu a ljudi izvode ćuke, i naveče da se malo mlađi ljudi opijaju...
A kao zelena površina nije nešto...em što je pola površine umjesto travom, prekrivena blatom, em što su klupe razbacane i uništene...
@V
Spoiler:
Slika

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012, 09:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Ма браво мајсторе, `ајде могао си мало споменути и слијетање на Мјесец?

Овдје се ради о приватној површини која лежи скоро у самом центру града и не личи ни на шта. Уосталом, само име му говори намјену. Фасцинантно ми је како се људи могу жалити чак и на градњу и развој, а да се ништа не ради коментар би био "овдје је и вријеме стало".

Ја једва чекам да ту никну зграде и надам се да ће порушити и остатак оних малих кућица у том потезу доле и изградити модерно насеље. Стварно изгледа смјешно, једна зградурина па мала кућа из касабе на четири воде.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012, 09:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
igrala se tamo i fudbalica :)
nije nesto, ali zelena povrsina je zelena povrsina. I bilo je lako hladovinu naci
sve u svemu steta

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012, 10:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Пеле Мали je napisao:
Фасцинантно ми је како се људи могу жалити чак и на градњу и развој, а да се ништа не ради коментар би био "овдје је и вријеме стало".

Ја једва чекам да ту никну зграде и надам се да ће порушити и остатак оних малих кућица у том потезу доле и изградити модерно насеље. Стварно изгледа смјешно, једна зградурина па мала кућа из касабе на четири воде.

Upravo. Nije mi jasno kako se ljudi u BL uvijek žale i na nož dočekuju svaku promjenu u gradu. Banja Luka je grad koji raste i treba da izgleda moderno. Nakon zemljotresa malo je ostalo starih zgrada i kuća vrijednih čuvanja i zaštite od rušenja. Sve što izgleda nakaradno u gradu treba preurediti ako hoćemo da nam grad liči na nešto.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012, 10:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2011, 07:33
slazem se s panzerom...srbi su cudo stalno se nesto bune...

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012, 10:13 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 29 Maj 2012, 07:46
Пеле Мали je napisao:
Фасцинантно ми је како се људи могу жалити чак и на градњу и развој, а да се ништа не ради коментар би био "овдје је и вријеме стало".

Gradnja? Kakva crna gradnja? Kad si cuo da je izgradjen neki vrtic ili skola? ili nesto drugo osim stambeno-poslovnog objekta? ili mozes zamisliti neki park? a po centru je gradnja bas smislena, neko je vec rekao da hoce da spucaju 300 zgradurina u sam centar grada. kad hoces da sjednes na neku klupu u centru grada moras da stanes u red...

I kakav crni razvoj?!!! od cega da se razvijamo? od poslovnih prostora i zgradurina? Borik je nikao zbog incela, Banja Luka je zivjela od cajevca, jelsingrada, kosmosa, vrbasa, mljekare, pivare,...a sada? od zgrade vlade, kladionica i stranih kredita! a znam zivjecemo od gradjevinskih radova dok je sezona a onda cemo u zimski san da potonemo :D

Navedite neke promjene koje su donijele ovom gradu i regiji neki napredak.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2507 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 126  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]