Juce mi dosla djevojka da me vidi i tako kroz pricu spomene da su ogradili taj park i kako se izivcirala. A ja je hladnokrvo smirivao: "Nemoj da se nerviras! Dodji da te cmoknem"

Da bi nakon par sati, nakon sto sam je otpratio, odlucio da prodjem pored parka i mogu vam reci da mi je bas bilo tesko, kao da me neko stegnuo za grudnu kost i ne pusta, ja udahnem a on steze jos jace. Steze mamu mu je**m!!! I nece djubre da pusti!!!

Jutros sam se pomolio Bogu a onda se bacio na trazenje nekog foruma da napisem tekst vezano za park i bas mi je bilo drago kad sam ugledao ovu temu, iskreno nisam je ocekivao. Ali vec nakon par postova sam se razocarao. Nece vas niko raznijeti autobombom jer ste organizovali protest, to ce uraditi ako dajete dokaze tuzilastvu rs ili bih vezano za gradjevinsku mafiju. Ali to je zadnja opcija, prije nje cete proci kroz sikaniranje na poslu i kuci, protivpravna privodjenja u sup i dovodjenja kod ministra Cadje. Neko ce vam zapaliti majcinu kucu. Ponudice vam pozamasnu svotu novca da prestanete i ako nakon svega tog ostanete pri svom principu, tek onda ce vas raznijeti autobombom. Nakon vase smrti ce provaliti u domove bliske rodbine u potrazi za dokazima, koje ste mozda ostavili kod njih na cuvanje. Blatice vas u novinama, ali to ce vec pogadjati vasu rodbinu ne i vas.

Sem tog blize se izbori pa nece si politicka elita dozvoliti sad neku eksploziju u glavnom gradu RS.
Ne radi se tu o tom parku, ili o novim radnim mjestima, radi se o vama i meni i o nasem gradu, a ovaj grad sve manje lici na grad moje mladosti a i ljudi koji u njemu zive sve manje lice na ljude a vise na ovce. Sjecate li se kako smo divljali kad su polagali kamen temeljac za Ferhadiju? Ja se sjecam! Pustila me profesorica sa casa uz molbu da bacim koji kamen i u njeno ime...razrednica mi nakon svega tog opravdala ta 3-4 casa izostanka kad sam joj rekao gdje sam isao(a nije me volila). Dolazila i policija da vidi ko je bio odsutan sa casova taj ponedeljak obavili razgovor i otisli. A bilo je puno ljudi!!! Ne pamtim da li je neko odgovarao, a mislim da je neki jadnik i podlegao povredama nakon par dana.
Onda su krenule nadogradnje po citavom gradu. Sjecam se da je majka htjela da kupi tako neki stan a ujak ju je odgovarao od tog, zbog sigurnosnih razloga. I uvijek sam sa gnusanjem posmatrao ta gradilista. Ne bi li komunisti digli 6 mjesto 5 spratova... onda su napravili park Petar Kocic i kakav je to park bio!!! Onaj predivni multifunkcionalni staklenik sa onim ribnikom lijevo, okruzen kamenim plocama(mada je nesto skuplje u pitanju) i klupe sa najskupljim daskama na svijetu. Pravi park nema sta!!!
Nakon tog su mi raznijeli ujaka, vec spomenutog Milana Vukelica. Okupio se lijep broj gradjana na sahrani, Dodik govorio na tv-u i tako se sve to zavrsilo... a onda je krenula sezona stambeno-poslovnih objekata(SPO u daljem tekstu). Valjda im do tad nije odgovarala sredina.

I hvala Bogu dragom da je nasa zemlja plodno tlo za SPO. Jos samo kad bi i opsta ekonomska situacija bila pogodnija za popunjavanje tih poslovnih kapaciteta gdje bi nam kraj bio. (Ne)svjesno smo se odlucili za unistenje ili preseljenje pa unistenje svih industrijskih postrojenja u Banja Luci. Cajavec ce isto tako biti neki kompleks trznih centara, mljekara ce biti SPO cvijet, Jelsingrad, Fabrika duvana se nesto koprca,... ali ce zato na scenu stupiti buducnost BiH industrije i industrije Balkana uopste, kladionice, pekare, kafici, instant restorani, i sezonski butici, uz autoput i tranzit ce nicati saloni automobila i pumpe. A ovom gradu treba jos trznih centara i poslovnih zgrada, ipak se svake godine otvaraju nove agencije u kojima treba zaposliti rodjake iz ruralnih dijelova RS i Federacije. A nas poslovni covjek je skontao da kad se za iznajmljivanje kuce na mjedanu jednoj od agencija placa 20000 km mjesecno, onda bi se za iznajmljivanje prostora u poslovnoj zgradi u strogom centru grada moze uzeti i 100000 km mjesecno.
A mi cemo se tjesiti da park Mladen Stojanovic nece dirati. Ahaa

Otrovali su ono drvo sto je bilo zasticeno, drvo staro 300 godina!!! Pa ono je bilo pametnije od 300.000 stanovnika ovog grada i okolnih feudalnih posjeda. I nista me ne moze ubjediti da nece dici neku zgradurinu i u parku Mladen Stojanovic a krenuce zidati i po sehitlucima i okolnim brdima...a mi cemo se tjesiti da nismo ovce kao glupi ameri koje obmanjuje njihova vlada saljuci ih na drugi kraj svijeta da krvare i umiru za interese kapitalista pod parolom da to rade zbog patriotizma i demokratije. Mi nemamo muda da se skupimo u tom parku da popijemo jedno pivo prije nego ga preoru a o protestima da i ne pricamo...pravi smo buntovni Srbi i ljuti Krajisnici