banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 23:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 36 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Joseph Kony
PostPoslato: 30 Mar 2012, 23:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
Fino rečeno, nema šta. Svaka mu je ka' Njegoševa. :)

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2012, 00:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Sad sam pogledao film "Krvavi dijamant" sa Leonardom Dikaprijom, na kraju filma kažu da u Africi trenutno postoji 200 000 djece vojnika.

Žalosno je što je svijet gluv i slijep na ovo.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2012, 04:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
Žalosno je što je svet slep i gluv na NATO okupaciju istog tog sveta, a koji je takođe direktno i indirektno kriv za stanje u Africi. Gledam pre desetak dana na TV-u, kažu, sastali se lideri G8 i između ostalog raspravljali o tome kako da reše problem gladi u Africi. Hahahaha, pa jednostavno, dajte svi 0.001% svog budžeta na godišnjem nivou i ljudi u Africi ima da budu najuhranjeniji i najdeblji na celom svetu. Al' šipak, oni ne da neće da dadnu ni dinara za gladne u Africi, već hoće da na njima i zarade i naravno zato je nemoguće iskoreniti glad tamo.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2012, 05:35 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
LRA je zajebana igranka skroz kad oni dodju u bloznu grada svima guza radi 5-6. Ja sam jedne prilike salutirao 5 minuta dvanaestogodisnjem "kapetanu" ispred jebene prodavnice. Krenuo s posla kuci i stali u prodavnicu (jednu od 2 u gradu) da vidimo da slucajno nije dosao kecap jer je kecap alfa i omega prehrane u vukojebinama natrackas kecapa i sve je jestivo elem izadjem iz prodavnice kad dzip sa duskom montiranom na krov parkiran
mali prco nema metar i 10 stoji ispred i moj sofer salutira sta cu i ja salutiram kaze mali ponovo (valjda mu bio cejf jebavati bjeloga pred rajom) ja ponovo pa ponovo pa ponovo pizdim lagano ali nema emocija na licu jer mali moze da nas skenja ko pilice i samo produzi svakako su upali iz CAR-a samo da uzmu gorivo i nazad u pustinju
na kraju mu dosadilo da me mustra pa je samo mahnuo glavom kao ajde ja i sofer brze bolje u auto i na gas niko nista ne prica samo nek smo izvukli zivu glavu jebo me kecap

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2012, 07:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Ja sam spreman žrtvovati Chilsa za dobar kečap

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2012, 08:01 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
:lol: skontaj te parodije da te je roknuo :lol: kaze skenjo ga kapetan od metar i cevap :D

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2012, 08:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Kecap ne ide cevap. Ciletu je i nabavka kecapa avantura.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2012, 08:10 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Kontam da bi chils mogao dobru knjigu napisati o svojim doživljajima po zemljama trećeg svijeta....Samo što bi morao dati nekome da mu je napiše inače bi bila nerazumljiva.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2012, 08:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Evo predlog za naslovnu stranu
Spoiler:
Slika

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2012, 09:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mogao bi, ali koga to zanima? Mozda samo ako bi obradjivao kulinarski dozivljaj tih zemalja :D Obzirom da je ocigledno izjelica to mu nece tesko pasti ;)

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2012, 13:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

chils je napisao:
LRA je zajebana igranka skroz kad oni dodju u bloznu grada svima guza radi 5-6. Ja sam jedne prilike salutirao 5 minuta dvanaestogodisnjem "kapetanu" ispred jebene prodavnice. Krenuo s posla kuci i stali u prodavnicu (jednu od 2 u gradu) da vidimo da slucajno nije dosao kecap jer je kecap alfa i omega prehrane u vukojebinama natrackas kecapa i sve je jestivo elem izadjem iz prodavnice kad dzip sa duskom montiranom na krov parkiran
mali prco nema metar i 10 stoji ispred i moj sofer salutira sta cu i ja salutiram kaze mali ponovo (valjda mu bio cejf jebavati bjeloga pred rajom) ja ponovo pa ponovo pa ponovo pizdim lagano ali nema emocija na licu jer mali moze da nas skenja ko pilice i samo produzi svakako su upali iz CAR-a samo da uzmu gorivo i nazad u pustinju
na kraju mu dosadilo da me mustra pa je samo mahnuo glavom kao ajde ja i sofer brze bolje u auto i na gas niko nista ne prica samo nek smo izvukli zivu glavu jebo me kecap

Znači bez mrtvih glava je nemoguće te klinje integrisati u društvo?

Naslušao sam se svakakvih paradoksa iz te Afrike, s TV naravno.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2012, 13:37 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
fikrete taj klinjo od 12 komanduje ljudima od 30-40 godina a on od 6ste godine "komandos" prvo ih natjeraju da ubiju svoje roditelje i familiju a poslije im daju kokain i barut pomjesane da smrcu ludi ko struja hodaju okolo i ti sad takvoga socijalizuj
upropasteni zivoti a da ne govoris o zrtvama i prezivjelima

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2012, 13:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zar od te mjesvine ne umiru brzo?

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2012, 13:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da.
Zamisli kako su zajebani oni koji prežive...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2012, 13:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Imaju cim biti zajebani? Elem, klinji pored topa ne treba nista vise da bude zajeban. Sasvim dovoljno.z

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2012, 13:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Lubangi 14 godina zatvora

Bivšeg vođu pobunjenika u Kongu Tomasa Lubangu, Međunarodni krivični sud u Hagu osudio na 14 godina zatvora. Lubanga tokom rata 2002. i 2003. godine, dobrovoljno regrutovao i na silu otimao decu vojnike za aktivno učestvovanje u sukobima.

Međunarodni krivični sud u Hagu osudio je bivšeg vođu pobunjenika u Demokratskoj Republici Kongo Tomasa Lubangu na 14 godina zatvora, zbog regrutovanja dece vojnika u sukobima 2002. i 2003. godine.

"Lubanga je osuđen na kaznu od 14 godina zatvora", rekao je sudija Ejdrijan Falford i precizirao da će kazna biti umanjena za vreme koje je Lubanga proveo u zatvoru tokom suđenja, od 2006. godine. Međunarodni krivični sud Lubangu je proglasio krivim 14. marta i to je prvi okončani sudski proces od početka rada tog suda 2002. godine.

U presudi, sudije su navele da je "tužilaštvo van svake sumnje dokazalo da je Tomas Lubanga kriv za regrutovanje dece mlađe od 15 godina i njihovo aktivno uključivanje u borbe".

Sudije su navele i da je Lubanga "lično koristio decu mlađu od 15 godina za svoju telesnu stražu". Tužilaštvo je 13. juna zatražilo da Lubanga bude osuđen na 30 godina zatvora.

Sudije su pri izricanju kazne uzele u obzir olakšavajuće okolnosti, odnosno Lubanginu "konstantnu saradnju sa sudom celim tokom procesa".

Tužilaštvo tvrdi da je Lubanga vodio političku grupu Savez Patriota Konga i zapovedao njenim oružanim krilom, Patriotskim snagama za oslobođenje Konga, koje su za borbu regrutovale decu, na silu i dobrovoljno. On je priznao da je vodio stranku ali je porekao da je komandovao njenim oružanim krilom.

Ključni dokaz tužilaštva bio je video-snimak koji prikazuje Lubanga kako se u kampu za obuku obraća regrutima, među kojima se nalaze mladići i deca. Na drugom video snimku, njegovo vozilo prati kamionet pun teško naoružanih telohranitelja od kojih bar dvojica izgledaju kao deca.

Lubanga koji je završio psihologiju, postavljao se kao političar, rodoljub i mirotvorac u istočnoj oblasti Konga, državi bogatoj prirodnim resursima ali osiromašenoj unutrašnjim sukobima vođenim oko njenog rudnog bogatstva.

Suđenje je počelo 2009. godine i prvo je koje se isključivo odnosi na zloupotrebu dece kao vojnika. Ono će postaviti zakonske presedane za takve buduće slučajeve - poput Džozefa Konija, drugog vođe pobunjeničke grupe iz Konga, koji je takođe regrutovao decu ali u mnogo većem broju.

Odbrana ima rok od 30 dana za podnošenje žalbe na presudu o krivici i na dosuđenu kaznu. Prva presuda označava prekretnicu u radu suda, osnovanog za krivični progon osumnjičenih ratnih zločinaca iz zemalja koje nisu u stanju da im same sude ili to ne žele.

Tužilaštvo je do sada pokrenulo sedam istraga i ima samo pet osumnjičenih u pritvoru, među kojima su bivši predsednik Obale slonovače Loren Gbagbo i bivši potpredsednik Konga Žan Pjer Bemba.

Sud ne može da hapsi osumnjičene i sme da pokreće istrage samo u 120 država koje ga priznaju, ili po nalogu Saveta bezbednosti UN.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... tvora.html

Tolike mlade živote uništiš i dobiješ samo 14 godina zavora.

Za Konija bi strašnija kazna bila da ga pojede lav tamo negdje nego da ga ove ljušture u Hagu procesuiraju.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 36 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]