banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 19:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Maj 2012, 17:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Avg 2009, 09:39
Нисам знао гдје да ставим тему па је убацих овдје.

Шта је по вама боље, живјети у лошем браку или се достојанствено развести?
Одговор је лак ако немате дјецу. Али кад су они ту, наступају компликације. Некада је развод био срамота па чак и забрањен. данас, све је више разведених бракова. По мени, боље се и развести него остати у браку који не функционише. Свакодневне свађе, проблеми, неслагања су пуно горе него разилажење. Чак и за дјецу. иако је за њих то траума, временом ће се навићи да им родитељи не живе одвојено. А ако се роситељи потруде да одрже фер однос, дјеца ће и даље имати оба родитеља у свом животу, само не под истим кровом.
Шта ви мислите?

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2012, 17:45 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Djeca su svakako najbitnija, naravno i to zavisi od ljudi. Sto se mene tice ako su problemi veliki onda se bolje razvesti.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2012, 17:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 16:14
Stvar je individualne prirode. I bez neke detaljnije analize je teško savjetovati definitivnu odluku.
Da je djeci najteže, to je bez daljnjeg tačno.
Ako možete, porazgovarajte o tome koje su ideje obe strane kojima bi djeca bolje podnijela situaciju.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2012, 18:01 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Mislim da je za svako dijete bolje da živi s jednim roditeljem a uvijek imati mogućnost da vidi i drugog roditelja, nego da svaki dan sluša galamu i svađu u kući.
Meni nikad neće biti jasno kako ljudi mogu da zavole nekoga, da se vežu za njega, da vide neki život s tom osobom, da provedu tolike godine i dobiju djecu, dijele sve, a onda odjednom prestanu voljeti :( Problema uvijek ima, pa tako i u odnosu dvoje ljudi, ali ako je već slučaj da oboje ustanove da su pogriješili, onda je bolje i razvesti se i početi ispočetka. Jer što se stvar više zavlači, veće su tenzije i teže je ostati u dobrim odnosima, a mislim da je zbog djece to bitnije nego ostati što duže u braku.

Imam prijatelja koji svoju djecu smije vidjeti jednom u dvije sedmice. Mlad se oženio, žena ga varala s najboljim prijateljem, imaju dvoje djece... Drame su se tu odvijale, u tom svemu je on nju udario... I sad svi ispaštaju...

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2012, 18:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
MonaLisa je napisao:
Imam prijatelja koji svoju djecu smije vidjeti jednom u dvije sedmice. Mlad se oženio, žena ga varala s najboljim prijateljem, imaju dvoje djece... Drame su se tu odvijale, u tom svemu je on nju udario... I sad svi ispaštaju...

Dobro da ju nije ubio poslije ovako nečega... :roll:

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2012, 18:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2011, 15:28
Sa vedrije strane mozda i djeca nisu njegova pa se ne mora nervirati sto ih vidja svake dve sedmice.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2012, 18:12 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
MonaLisa je napisao:
Meni nikad neće biti jasno kako ljudi mogu da zavole nekoga, da se vežu za njega, da vide neki život s tom osobom, da provedu tolike godine i dobiju djecu, dijele sve, a onda odjednom prestanu voljeti :(

Teško da se prestane voljeti nekoga odjednom. Proces je to.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2012, 18:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
MonaLisa je napisao:
Mislim da je za svako dijete bolje da živi s jednim roditeljem a uvijek imati mogućnost da vidi i drugog roditelja, nego da svaki dan sluša galamu i svađu u kući.
Meni nikad neće biti jasno kako ljudi mogu da zavole nekoga, da se vežu za njega, da vide neki život s tom osobom, da provedu tolike godine i dobiju djecu, dijele sve, a onda odjednom prestanu voljeti :( Problema uvijek ima, pa tako i u odnosu dvoje ljudi, ali ako je već slučaj da oboje ustanove da su pogriješili, onda je bolje i razvesti se i početi ispočetka. Jer što se stvar više zavlači, veće su tenzije i teže je ostati u dobrim odnosima, a mislim da je zbog djece to bitnije nego ostati što duže u braku.

Od riječi do riječi se slažem.
Ne razumijem ljude koji kao zbog djece ostaju u braku koji propada. Nije to dobro ni za koga. Razvesti se i zdravo živio. Ni prvi ni poslednji.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2012, 18:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
Meni nisu jasni oni koji po 12, 13, 15 godina lazu sebe , a i druge da je sve u redu, a nije u redu od prvog dana, i to svi vide.. To je vec mazohizam, koji zavrsava veoma cesto upotrebom nekog oruzja ( najcesce hladnog) ili ludarom.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2012, 19:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Apr 2012, 12:52
Ja sam ubijedjena da je, prvenstveno zbog djece, boljI dobar razvod. Odrastati i formirati se u disfunkcionalnoj porodici vuce najcesce duboke i ozbiljne posledice. Nazalost, na nasim prostorima i dalje je cesci los brak :(

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2012, 20:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Doctor Who je napisao:
Нисам знао гдје да ставим тему па је убацих овдје.

Шта је по вама боље, живјети у лошем браку или се достојанствено развести?
Одговор је лак ако немате дјецу. Али кад су они ту, наступају компликације. Некада је развод био срамота па чак и забрањен. данас, све је више разведених бракова. По мени, боље се и развести него остати у браку који не функционише. Свакодневне свађе, проблеми, неслагања су пуно горе него разилажење. Чак и за дјецу. иако је за њих то траума, временом ће се навићи да им родитељи не живе одвојено. А ако се роситељи потруде да одрже фер однос, дјеца ће и даље имати оба родитеља у свом животу, само не под истим кровом.
Шта ви мислите?

Ako trpiš budalu, gubiš živce i pod stresom si. Pored toga, što povlači mnoge gadne bolesti, stres se da kanalisati. Sa živcima je druga stvar, jer svi znamo da se nervne ćelije ne mogu razmnožavati kao ostale. Dakle, ne znam koje pare da ti neko da ili sa kojom super-najboljom namjerom pokušava da ti ih vrati - ne može. Pobudališ radi budale, koja te ne poštuje. Imaš djecu, kojoj kad-tad padneš na grbaču (pravac starački dom) i samo im možeš odmoći. Ja sam odrastao beu oca, mater me odgajala i odgaja. Ovaj mi je falio u tolikoj mjeri da mi zatreba jedino kad me po leđima zasvrbi tamo gdje ne mogu dohvatiti. Međutim, poslije 15 godina (koliko se dugo nismo ni vidjeli ni čuli) rekao mi je samo nekoliko stvari, zbog kojih mi je i bolje što mi je nedostajao. Djeca trebaju oslonac u vidu bedema, a ne paučine. Ako ne ide - neće ni ići.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2012, 23:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
ipak se bolje razvesti nego traumirati i sebe i djecu i sve oko sebe,znam dosta ljudi koji daleko bolje funkcionisu od kad ne zive pod istim krovom..valjda kad se strasti smire...isto kao i sa prijateljstvom poslije veze...ne mozes nekog tek tako prestati voljeti(doduse,mozes nekog i zamrziti da bi ga robijao bez mrve griznje savjesti,ali sve po zaslugama..)

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2012, 23:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Dec 2010, 19:10
Panzer je napisao:

Crna hronika je puna ovakvih slucajeva (u ovom slucaju neostvarenog). I nije potreban jos jedan.

-Razvod ukoliko ne fukcionise vise.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2012, 23:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Danas ljudi olako ulaze u brak, pa valjda zato olako i izlaze iz njega. A olako izlaze jer su često lijene beštije koje ne žele da budu bolje osobe, pa je pitanje ko bi ih uopšte i trpio. A nisu veze neka atomska fizika, jedva da su malo složenije od ljubavi prema Nektar pivu - da bi ljubav opstala, čovjek mora da stalno raste sa njim - kad ima ukus kuruza, ti naučiš nešto o kuruzu i pokušaš da shvatiš kako bi ga mogao voljeti; kad ti ponekad zagorča život, ti mu oprostiš jer znaš da je lijepih momenata uvijek bilo više; kad se pojavi jeftina droljetina Jelen, ti ga prevariš tu i tamo (jer nemaš izbora), ali mu se uvijek vratiš; kad ga razblaže da bi bio pitkiji masama, ti mu stalno zvocaš što je oportunista, ali se nekako ubijediš da je i dalje moguće da budete srećni zajedno.

sve dok nam je Popokatepetla...

Poslednji put menjao Popokatepetl dana 26 Maj 2012, 23:56, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2012, 23:55 
Stara kuka
Stara kuka

Eh, da su svi muškarci kao Popokatepetl :love5: :P

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2012, 23:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Em što bi bilo dosadno da su svi muškarci zgodni, em što će zoka sutra prvi doći da hejtuje :D

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2012, 00:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
MonaLisa je napisao:
Eh, da su svi muškarci kao Popokatepetl :love5: :P

Nisu svi ali jesu neki, ali je problem podjednako u zenama. Jer znam masu primjera gdje je muskarac dobar i sve ugadja zeni i ona ga zlostavlja. S druge strane imamo muskarce koji su bezobzirni i bezobrazni, a zene ih postuju puno vise nego one sto im ugadjaju. Nikad mi nije bila jasna ta nelogicnost kako neko vise moze voljeti nekog ko ga zlostavlja nego onoga ko mu ugadja. A takva je vecina zena jer valjda u njenim ocima onaj ko je bezobziran i nasilan valjda joj izgleda "kao vece musko". Cudna je zenska psihologija :roll:

Da ne bi ispalo da branim muskarce reci cu i njihove nedostatke. Slicno kao sto zene vole vise zlostavljace nego dobre momke, tako i muskarci vise vole "lijepu kurvu" nego zenu koja nije lijepa, a koja je dobra. Vecina muskaraca ce prije krenuti sa zenom koja je lijepa, a loseg karaktera, nego za zenom koja nije lijepa, a koja je dobra. Slicno kao sto ce zena prije krenuti za muskarcem koji je nasilnik nego koji je dobar. Znaci da skratim zene se pale na nasilje, a muskarci na ljepotu, a oboje zanemaruju dobrotu i to je greska.
Dakle, problem je sto ljudi sami biraju zlo i onda im se to kasnije vrati jer kad u braku nema dobrote onda dzaba i "muskost" (nasilje) i ljepota (zenstvenost) tu ne pomazu. To je tako i u simbolima. Znamo da je muski pol prikazan sa strijelom (dakle muskost oznacava rat i nasilje simbolicki
Spoiler:
Slika
, a zenski pol ogledalom (ljepota)
Spoiler:
Slika
. I onda je normalno da se zene pale na ratoborne ljude, a muskarci na lijepe zene. Ali u braku to onda pukne iako vidimo da je to prirodna privlacnost u pitanju prije braka.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2012, 09:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Komaraccc je napisao:
Panzer je napisao:

Crna hronika je puna ovakvih slucajeva (u ovom slucaju neostvarenog). I nije potreban jos jedan.

-Razvod ukoliko ne fukcionise vise.

Naravno da ne treba, nisam na to ni mislio. Koliko sam ja shvatio razvod je uslijedio nakon što je on njoj opalio šamar, a to što ga je varala sa najboljim prijateljem i rodila dvoje djece koja možda ni nisu njegova, ništa to... :roll:

Što se tiče teme, ja sam za razvod. Znam da je to stresno i traumatično za djecu ali je manje traumatično nego da dijete gleda svađu svaki dan i da odrasta u kući gdje su svi nervozni i mrze jedni druge.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2012, 10:21 
Stara kuka
Stara kuka

Panzer je napisao:
Naravno da ne treba, nisam na to ni mislio. Koliko sam ja shvatio razvod je uslijedio nakon što je on njoj opalio šamar, a to što ga je varala sa najboljim prijateljem i rodila dvoje djece koja možda ni nisu njegova, ništa to... :roll:

Pa ne baš, razlog razvoda je bila ta prevara, ali razlog zašto on ne smije viđati djecu je to što ju je udario.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2012, 11:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Uopšte ne opravdavam njegov postupak ali ga shvatam. Mislim da je nakon svega takva presuda za jedan šamar previše.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]