Danny ^_^ je napisao:
Kontam da dolaze neka druga vremena i da bi se to u umovima mladih bar malo trebalo promijeniti..
Nažalost, ja najviše na mladima primijetim koliko su nekulturni, nemaju poštovanja, srama...
Svuda smeće. Izvaljene sadnice, kante za smeće.
Nekad bio kontejner, ljudi premjestili al' ne da se gradskoj raji produžiti par metara, nego ostave svoje vreće pored ulice - samo jedan primjer "kulture" građana na Mejdanu.
Banja Luka je divan grad.
Ljudi su se nekako "osilili", busaju se u prsa ko je kao oni?!
Ne bih da generalizujem, ali žao mi je što je u većini slučajeva tako. Gleda se ko će imati bolji sat, cipele, stan, posao... I samo kako će da pogledaju s visoka nekoga.
Društvene vrijednosti su poremećene.
O tome neću, jer ću još više odužiti post.
Što se komšija tiče, volim da sam dobra sa njima samo ono "Zdravo, kako ste? Hvala. Doviđenja"
Što se tračanja tiče, kao što neko reče "puca mi k...". Stvarno se trudim, ako ću dati neko svoje mišljenje, da to ne bude tračanje. Sa nekim osobama sam se prestala družiti, jer nisam više mogla
podnijeti: "Meni je baba rekla, njoj ti je i mater/ tetka... ista takva bila" , "Znaaaš s kim je onaj?!" , " Vidi ove što se obukla ... " , " Ma, on ti je kupio stan/auto..." , ovo su mislim primjeri koji mi najviše izvlače živce.
Pokušavam izbjegavati tračanje, a ako neko nema drugog posla, ni druge zanimacije u životu, može slobodno da oplete po meni, to me nije briga. Važno mi je samo da ja sebe ne trujem.