Flashman - ne bih stavljao ruku u vatru za te pakete, cuo sam za njih, sastav ne znam detaljan, ali je to ponovo ista prica - striktno iskontrolisi unos kalorija (recimo da paket ima 2000 dnevno), tebi treba 2500 za svakodnevnicu, 500 si u minusu i mrsas. Dobra stvar je sto ima mnogo vlakana, tako da se covjek procisti u smislu da cesce ide u wc i da bolje isprazni crijeva, sto odmah skida par kg jako brzo, ukoliko si jeo hranu koja ti odgovara, bio si nadutog stomaka i zadrzavao vodu, to isto ode za tili cas kad jedes hranu koja ti odgovara, i smanji konfekcijski broj jako brzo. Licno sam znao varirati po 5 kg u 2 dana, cistom manipulacijom soli i junk hrane pune prostih secera. Sto ne znaci da sam smrsao 5 kg kad bih 2 dana izbacio takvu ishranu i so. Opet, ti paketi traze striktnost i disciplinu i to je ono najbolje kod njih. Platis 200 KM za mjesec ishrane, i neces se onda pridrzavati dijete kao one koju si procitao na netu (citaj - da gricnem jednu cokoladicu, ta nije to nista mnogo!), vec ces se potruditi barem malo, da novci ne propadnu.
Nepokoreni - kakve medikamenti imaju veze sa bilo cim u ovoj prici? Ako neko rezi, stenje i vice dok dize tezinu, to nema veze sa dopingom. Pogledaj olimpijska takmicenja, mnogi dizaci vicu dok dizu teret, pa teniseri stenju jako glasno dok udaraju loptu... Sam nisam ispustao zvuke dok sam trenirao lagano, istina je da nisam ni napredovao. Kada jednom pocnes dizati jake kilaze, to dolazi samo od sebe, od muke, napinjanja i bola u misicima, izdises jako glasno vazduh, neko rezi, neko vice, neko stenje, naisao sam na jako malo ozbiljnjih vjezbaca koji ne proizvode neku znacajnu buku u posljednjih par ponavljanja. Zato i jeste muzika glasna u teretanama, da se ne narusava nikome zvucni prostor tvojim glasanjem. Nikako ne podrzavam to glumatanje i urlanje po svaku cijenu i iz petnih zila od prvog do posljednjeg ponavljanja, ali ne glasati se na zadnjih par ponavljanja sa maksimalnom kilazom i kad si na ivici otkaza, bilo stenjanjem, rezanjem ili kakvim povikom, je jako tesko ako si pogodio kilazu koja je granicna za tebe.
Panzer, probaj sa teretanom u suterenu lokala Kajak. Cini mi se da bi mogla biti mirna, navrati oko 7-8 kada mora biti najveca guzva, ako tada nema guzve, znaj da ni preko dana nema. U sustini, bilo koja teretana u rasponu od 10 ujutru do 4 je mirna i prazna. Preporuka ide za gym4life, najbolja teretana u gradu u koju sam krocio, u tom periodu je sablasno prazna.
|