Evo i ja uhvatih izgleda zadnji voz i pogledah Gospodar Prstenova u multiplexu dok je jos u velikoj sali...
Zaista se vidi da je u film ulozeno puno truda, detalja,novca, i maste koja u nekim trenucima prelazi u bolesnu mastu(ovo kazem iz razloga sto ide toliko u neke detalje ..da covjek ne povjeruje).
Zaista sama scenografija plijeni, to je mozda i nesto sto me i je najvise oduzimalo dah...prelijepa priroda i zemlja Hobita-SHiri...poljane, rijeke, vodopadi , stijene...
Naravno to je i simbol svega dobra na ovom svijetu zato i tako velicanstven prikaz pretpostavljam. Zatim scene vatrometa...zaista zastane dah.
Mislim kroz jednu klasicno bajku je prikazana borba izmedju dobra i zla u svijetu i najveci uzrok svog zla kao pohlepa i zelja za vlascu. Mislim nije lose sve to zamisljeno, kazem ima scena koje su me prosto odusevile i osavile ono paf...
Ali, u sustini taj bajkovoti prikaz ne preferiram previse, bilo je momenata kad je zaista bilo dosadno. Mozda c e neki reci recimo Vader..

.... nisi ti to posmatrala sa viseg, duhovnog nivoa ili sl.
Mozda je i to razlog, ali ipak ne mogu reci za nesto tako nadrealisticno da je tolikoooo super i savrrseno.Ipak vise volim realnost..
Dakle, odajem priznaje trudu ulozenom u scenografiju, muziku-tonski efekti su jos jedan od detalja koji su bili super..,ipak trebalo je sve to snimiti i uklopiti u film. ostvarenje.
Hocu reci radnja mi se malo i razvodnjava, razvlaci, itd..Mozda sam ja i previse ocekivala od ovog filma..ne znam..
Ono sto me jos odusevljevalo u svakoj sceni definitivno su plave bozanstvene ociiiii kod svih junaka,posebno kod Frode npr. ,.... hocu i ja jedna sociva:)))
Svakako preporucujem, neka svi pogledaju, vrijedi pogledati..i zbog neobicnosti a i zbog euforije koja vlada.
pozdrav:)