banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 04:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 88 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Maj 2012, 19:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Barsa je napisao:
Moj ti Šakal, i ti ga nekad lupiš (stvarno nisam znao koju drugu riječ da iskoristim za ovo lupiš, a da je tako slikovita). Mislim da mi je prvi put u životu da sam čuo ovu drugu rečenicu.

Шта ти конкретно није јасно? Ако тужба оде на суд, онда таман да суд одлучује 5 година, нема застаре за период за који су те тужили. Мене интересује има ли застара на извршење судске одлуке? :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2012, 20:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
Ajd ukratko, sljedeći put ću ti naplatiti :D
Sud ne pazi na rok zastare po službenoj dužnosti. Ili u prevodu na narodni jezik, zaboli sud za rokom zastare. Stranka je ta koja na sudu mora da uloži prigovor kao rok zastare, a sud tada odlučuje o tom prigovoru. Neće sud da vodi računa ni o jednoj stranci u postupku, jer je neutralan. Ako se ne stavi prigovor zastare (a isti je nastupio) predmet ide dalje, i nije krivica kao ni greška ili propust suda kod toga propusta ili greške stranke.
Tvoje pitanje: naravno, na izvršnost sudske odluke ima zastare, ali i skoro pa da nema :D , jer sudska odluka (konačna) ima prinudan način izvršenja. Sada treba objašnjavati kada ima prinudan način, kada nema, pravosnažnost, kada zastara nastupa, kada ne nastupa, kada je sudska odluka konačna, kada nije, ko može ostvariti prinudan način, ulaganje redovnih, vanrednih pravnih ljekova, odlučivanje suda druge instance... ali ne mogu, mnogo sam umoran....

Ukratko: mnogo je povoljnije plaćati rtv taksu. Naravno, opet svako bira svoj put i svoj način.

fantastikus1 je napisao:
danas bili neki i u nasoj zgradi traze da se potpise neki papir kao za rtv taksu da ne ide u federaciju 75%

To bi bilo dobro :D .

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2012, 21:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
Citiraj:
ali ne mogu, mnogo sam umoran....

aj kad odmoriš prevedi šta si pričao da te svi mogu razumjeti :D

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2012, 21:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa da bih sve objasnio trebale bi 963 rečenice, a toliko lud da to pišem nisam. Piše ti lijepo jedna rečenica pod onim Ukratko :wink:

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2012, 11:09 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2012, 11:21
Plaćanje TV takse mi je totalna glupost. Kao plaćamo za posjedovanje TVa, a to što ne gledam program te TV il mi je signal nikakav baš ih briga. Jos samo da se na toj osnovi dosjete i ovi iz el.distribucije pa da napkaćuju taksu za posjedovanje TA peći il drugog el. aparata. Il ne do Bog ovi iz vodovoda da poćnu naplaćivat za posjedovanje česme. A to što je ne je koristiš il nemaš vodu u kući baš ih zaboli.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2012, 11:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

+1
То ми је првенствени разлог зашто нећу да плаћам, џеботе, порез на ТВ, као да је луксузна роба типа јахта од 12 метара. А тек онда дође чињеница да не желим да финансирам балинлук у'сарај'ву...

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2012, 17:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Barsa je napisao:
Ajd ukratko, sljedeći put ću ti naplatiti :D
Sud ne pazi na rok zastare po službenoj dužnosti. Ili u prevodu na narodni jezik, zaboli sud za rokom zastare. Stranka je ta koja na sudu mora da uloži prigovor kao rok zastare, a sud tada odlučuje o tom prigovoru. Neće sud da vodi računa ni o jednoj stranci u postupku, jer je neutralan. Ako se ne stavi prigovor zastare (a isti je nastupio) predmet ide dalje, i nije krivica kao ni greška ili propust suda kod toga propusta ili greške stranke.
Tvoje pitanje: naravno, na izvršnost sudske odluke ima zastare, ali i skoro pa da nema :D , jer sudska odluka (konačna) ima prinudan način izvršenja. Sada treba objašnjavati kada ima prinudan način, kada nema, pravosnažnost, kada zastara nastupa, kada ne nastupa, kada je sudska odluka konačna, kada nije, ko može ostvariti prinudan način, ulaganje redovnih, vanrednih pravnih ljekova, odlučivanje suda druge instance... ali ne mogu, mnogo sam umoran....

Ukratko: mnogo je povoljnije plaćati rtv taksu. Naravno, opet svako bira svoj put i svoj način.

fantastikus1 je napisao:
danas bili neki i u nasoj zgradi traze da se potpise neki papir kao za rtv taksu da ne ide u federaciju 75%

To bi bilo dobro :D .

Претпостављам да си чуо за апсолутну застару, која постоји за све. Мене занима колико она износи, мада ја мислим да не би требала бити дужа од 3 године.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2012, 17:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ако Суд пресуди да треба да платиш за неки период, и то постане правоснажно, онда те апсолутна застара не качи. Качи те само застара извршења, ако иста постоји. Иначе, мислим да је апсолутна застара 10 година, нека ме неко исправи ако гријешим.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2012, 18:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

WinstonWolfe je napisao:
Претпостављам да си чуо за апсолутну застару, која постоји за све.

[-X
Nema zastare za neka krivična djela. Nema zastare za neka krivična djela koja su počinjena povredom Medjunarodnog kr. prava....
Postavi konkretno pitanje na šta misliš ovdje kod rtv takse za zastaru, jer je zastara veoma širok pojam. Ako ti se ne da, obrati mi se na pp.

sinip, i pravosnažna rješenja (presude) se mogu napadati :wink:

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2012, 18:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Barsa je napisao:
WinstonWolfe je napisao:
Претпостављам да си чуо за апсолутну застару, која постоји за све.

[-X
Nema zastare za neka krivična djela. Nema zastare za neka krivična djela koja su počinjena povredom Medjunarodnog kr. prava....
Postavi konkretno pitanje na šta misliš ovdje kod rtv takse za zastaru, jer je zastara veoma širok pojam. Ako ti se ne da, obrati mi se na pp.

Ратни злочини и остала срања се не рачунају. Мислио сам на период прије извршења, дакле на парницу која не може трајати 3-4 године.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2012, 18:17 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 27 Apr 2012, 20:40
shakal je napisao:
Ako oni ne posalju na sud, zastari za godinu. Ako posalju predmet na sud onda nema zastare.

Jedna godina za fizička lica, tri godine za pravna lica. Poslije tog perioda se možeš pozvati na zastaru.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2012, 18:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Elvise, apsolutni zastarni rok prema ZOO je sada 10 godina, prije je bio 5. I sada neke parnice ne traju toliko dugo kao što si rekao, malo je efikasnije sudstvo. Naravno, opet ima izuzetnih slučajeva koji se razvuku.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2012, 18:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Barsa je napisao:

Отприлике знам како бих ја то напао, да имам пара. :) Прво повреда закона о приватности података, или како се већ зове, јер је Телеком дао личне податке својих претплатника Телевизији. Друго, одредба у закону у којој се претпоставља посједовање радио/ТВ апарата. Треће, нема законске дефиниције шта је то у ствари радио/ТВ апарат, тако да ја могу да гледам ТВ на компјутеру и да тврдим да је то компјутер а они да је то ТВ. Рецимо толико за почетак.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2012, 18:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Barsa je napisao:
Elvise, apsolutni zastarni rok prema ZOO je sada 10 godina, prije je bio 5. I sada neke parnice ne traju toliko dugo kao što si rekao, malo je efikasnije sudstvo. Naravno, opet ima izuzetnih slučajeva koji se razvuku.

10 година је пуно. Превише. А обична застара?

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2012, 18:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

1 godina

sinip, dobar si za sada =D> . Da ti malo pomognem, četvrto, reci im da ne gledaš RTRS, FTV i BHT1 ni na komjuteru. Dalje smisli sam...
Jeb'ga ja skoro pa da i ne gledam ta 3 kanala, nekad kada je nešto od sporta pogledam, BHT1 subotom kada prenose Englesku ligu i to je to, možda još nešto ali vrlo malo, ali plaćam ovu glupu taksu jer neću da se zajebavam zbog 7KM. Ali ovo treba da se promijeni, mi da plaćamo RTRS, oni neka plaćaju BHT1 ili FTV.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2012, 18:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ма не ради се ту о гледању, него о посједовању, а они би ваљда требали да докажу да ја нешто посједујем прво?!? А како да докажу кад не могу да дефинишу шта је то што бих ја требао да посједујем. Ал пошто је ово банана република... Мада неки залудан правник би на Уставном суду могао лагано дупе да им помјери, колики су болиди.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2012, 18:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa je li posjeduješ tv?

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2012, 18:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Skako Polametra je napisao:
Plaćanje TV takse mi je totalna glupost. Kao plaćamo za posjedovanje TVa, a to što ne gledam program te TV il mi je signal nikakav baš ih briga. Jos samo da se na toj osnovi dosjete i ovi iz el.distribucije pa da napkaćuju taksu za posjedovanje TA peći il drugog el. aparata. Il ne do Bog ovi iz vodovoda da poćnu naplaćivat za posjedovanje česme. A to što je ne je koristiš il nemaš vodu u kući baš ih zaboli.

Evropa! Odjavi TV i radio i plaćaćeš manje :D
Problem je što tome ne promijene ime. Izgleda da to ljude buni. Ne plaća se tv-program, nego posjedovanje prijemnog uređaja. Dakle, porez na televizor. Isto kao i u Austriji - porez na pse.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2012, 18:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Neka onda novac prikuplja poreska uprava, kao što prikuplja porez za imovinu i oružje recimo.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2012, 22:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Je l' mogu ja da budem oslobodjen takse ako se prijavim da placam Hrvatima taksu. Ionako zena gleda samo njihove programe, a eto dacu ja marku jos da ode na ove sportske kanale... RTRS, nemam pojma ni na kojem mi je broju/kanalu, a kamo li BHT...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 88 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]