banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 22:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: PLJACKA TRECEG RAJHA
PostPoslato: 29 Feb 2004, 00:56 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Lagana domaca komedija koja ne nudi nista sto bi je ucinilo bitnim djelom u srpskoj kinematografiji.Naravno,Nikola Djuricko i ovdje prosipa savrenmeni beogradski sleng kao i u Zoni Zamfirovoj. :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Feb 2004, 20:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2004, 19:53
Jedva sam dočekala da ovaj film stigne u kino, ali sam se nakon gledanja razočarala. Ovo je jedan od najbezličnijih domaćih filmova. Može se pohvaliti samo dobrom glumačkom ekipom, ali ni oni se nisu potrudili da bar malo vjerodostojnije savladaju njemački jezik. Nakon Šotrinih prilično uspješnih i vrlo dobrih filmova Zone Zamfirove i Lajanja na zvezde, ovaj film predstavlja neuspjeh. Radnja je dosadna i spora :sleeping: , a humor jeftin i standardan. Ni po čemu ne zaslužuje da predstavlja inače odličnu jugoslovensku kinematografiju. :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Feb 2004, 20:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Upravko tako taksi, lagana komedija bez neke velike dubokoumne radnje, pravi film za razbibrigu. Prica sama po sebi je interesantna i komicna, jos kada se uzmu u obzir i "upadice" glumaca tj. njihovih likova dobije se poprilicno dobra kombinacija koja kod vecine ljudi izmami osmijeh na licu :)
Moja jedina zamjerka ide losem njemackom naglasku kod glumaca .. sve ostalo je OK

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Feb 2004, 22:41 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2002, 18:20
Jedino priznanje koje ja dajem filmu je dobra scenografija i plusevi Katarini Zutic i Josifu Taticuna dobrim rolama.
Ipak,bolji je od Zone Zamfirove.Za utjehu Sotri ide podatak da je film u SICG vidjelo 115 000 ljudi za 7 dana,sto je bolji rezultat od Zone i sto ce film donijeti novce za nove projekte a to mu je i cilj.Scenario ima potencijala,ali nije iskoristen,nazalost.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2004, 23:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
fin film, pitak i jednostavan,zabavan i karakteristican anshem mentalitetu... svidja mi se :wink:

klasicna Sotrina retrospektiva u proslo vrijeme je i ove OK odradjena po meni ...

Sto se tice njemackog naglaska, da je toliko loshe nije, ne vidim potrebu tolike zamjerke, film je komedija, pa u neku ruku i parodija na Nijemce, pa stoga izgovor njemackog jezika ne bih nikako zamjerila glumcima.

Vecina plazi oko K. Radivojevic..licno jako je gruba u licu i nije mi nesto posebno, mnogo ljepsa je "Vaske" cini mi se da se zove Sloboda ta glumica? zna li neko prezime? :wink:

A inace K. Radivojevic+V. Cvetkovic je vjerovatno namjerno napravljen ljubavi par izmedju njih da se publika malo nasladjuje produzenom Zonom :D

Dragan Nikolic ... respect 8)
Nikola Djuricko..jedan od mojih omiljenih glumaca :P ..malo bi je neobican da tumaci ulogu nekog zgubireda :D ..al hajd .... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2004, 17:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
lagano, totalno opusteno, u djuricko stilu... dovoljno da se pogleda pa cak i dva puta...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2004, 18:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Fin film no ništa posebno. Meni "Lajanje na zvezde" i dalje ostaje Šotrin ubjedljivo najbolji film.

gipsy_girl je napisao:
Vecina plazi oko K. Radivojevic..licno jako je gruba u licu i nije mi nesto posebno, mnogo ljepsa je "Vaske"

Slažem se.
No te finije uglavnom ostanu manje primjetne pored ovih tipa Katarine Radivojević koja izgleda baš voli da se skida pred kamerama i glumi neku pohotljivicu (Pljačka trećeg rajha, Lavirint, pa i Zona).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2004, 20:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jul 2002, 18:16
Citiraj:
Jedino priznanje koje ja dajem filmu je dobra scenografija i plusevi Katarini Zutic i Josifu Taticuna dobrim rolama.

ja bih na to josh samo dodala nikolica i djurichka...

a izgovor je ochaj, ako vec nisu mogli fino da nauche taj njemachki, trebali su uraditi neshto da taj izgovor ispadne komichan, ovako se ne mozhe slushati...e jedan je glumac, stariji, odradio korektno svoj posao, shto se naglaska tiche...al' zaboravih mu ime :(

losha gluma radivojevicke, uvijek isto... a i humor je blah, ima svega par dobrih fazona...

sve u svemu, razocharenje...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2004, 23:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2003, 23:21
..srednja zalost :lol:
...ne znam jeste li skontali..ali ima par "greskica" u filmu...jedna od njih je klima uredjaj :P :lol: ..umrla sam od smijeha kad sam je vidjela :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]