[spoiler]Meni ponekad razocaraju tako male i naizgled beznacajne stvari, a fundamentalno su promasene. Kao npr. u prosloj epizodi Briana ubije covjeka. Kao da je do sad ubila 100 ljudi, rutinski. A nidje veze kad se sjetim koliko je strana knjige, cini mi se u Gozbi, posveceno moralisanju ubiti ili ne ubiti, koliko je to tesko, da li ce moci i koliko ona izbjegava da ubije nekog. Takodje sad ovo sa Dzonom i Igrit, dobro je pocelo, ali onda se skroz izvitoperilo. Igrit se Dzonu nabacuje, a pet minuta ranije joj htio otfikarit glavu. To tako nije opisano u knjizi. Izmjenili su pricu, bez povoda. Logicnije je sta se desilo u knjizi i ne bi bilo nista teze da su opisali kako se stvarno desilo. Deneris i zadnja scena epizode u Kartu, nidje veze, dovoljno receno. Rob i ona crna dama iz Volantisa, nidje veze, izmisljeno. O da, da ne zaboravim, "lord" Maloprstic, Petir Belis, sve scene sa njim, totalna glupost, nije se desilo, da se ukazao Ketlin ona bi ga natakela na kolac, a ne malo procaskala. Scene sa Tivinom su takodje isfantazirane. Pad Zimovrela, poklapanje sa knjigom je samo u cinjenici da je pao i da ga je Teon uzeo. Ser Kasel je dozivio drukciju sudbinu, ova iz serije ne da se nije desila nego je i apsolutno nemoguca. Takodje Osha nije klekla pred Teona, nije mu ponudila sebe, vec je otela koplje i pokazala sta zna, pa je primio u sluzbu. I slobodni narod ne kleci. Jos jedna sustinska greska oko stvari kojoj je posvecen dobar dio knjige. I sta uopste znaci kad onaj kaze Teonu da ser Rodrik Kasel mora da plati iron price, prije nego sto ga Teon ubije. Po meni promasen smisao izraza paying the iron price. To su neke stvari sto su me morile, morao sam da podijelim sa fellow gledaocima. [/spoiler]
|