Inace ne komentarisem male oglase, ali posto su se ovdje ljudi bas nalupali, moram

.
Prva stvar, u Evropi, VAKUUMIRAN iP4s se najjeftinije moze kupiti u Ch, po cijeni od 649chf, sto je nekih 1050km. Sve cijene ispod te cijene automatski znace da tel nije fabricki simfree, da ga prodavac prodaje ispod nabavne cijene ili da je sa neke mreze - otkljucan gevey/x-sim ili da je, postedstvom odredjenih veza, placeno naknadno otkljucavanje telefona na sve mreze. samim tim, cijene na univerzalbom su jasne.
Druga stvar, garancija na iphone u Bl/Bih znaci samo ovo - da ce davalac garancije o svom trosku slati iphone u ovlasteni centar u neku od zemalja iz okruzenja ili ce na "svoju ruku" popraviti kvar.
Treca stvar, neko je vec gore spominjao o kupovini "novih" telefona. Realno gledano, ja svoj iP4s koristim vec nekih 3mjeseca i opusteno bih ga mogao vratiti u kutiju i prodavati kao nov. ipak, dobra stvar je to sto se za svaki iphone moze tacno utvrditi koliko je koristen i kad je proizveden. Ne znam da li je iko ikad u Bih u radnji ili na crno kupio vakuumiran telefon (ne samo iphone, vec bilo koji), iz prostog razloga sto je 99% mobilnih skinuto sa mreza i kasnije otkljucavano.
I na kraju, savjetujem otvaracu teme da otvori cetvoro oci prilikom kupovine, jer zaista nisu male pare u pitanju, a zahvaljujuci losoj ekonomskoj situaciji u zemlji prevaranata je sve vise i vise.
Ps. Ako si zainteresovan za zaista NOVE iP4s simfree ili imas neka pitanja, mozes me kontaktirati na pm ili na 065/719-943