banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Maj 2025, 19:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 304 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 16  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Apr 2012, 14:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Sad je stanje da srba ima još i više !
Prema popis stanovništva iz 1991. godine, Srba je bilo 65,3%, Mađara 7,6%, Hrvata 3,3%, Jugoslavena 12,4%, Slovaka 3,1%, Crnogoraca 2,3%, Rusina 0,9%, a ostalih 5,1 posto.[2].

Prema popisu stanovništva iz 2002. godine, grad je imao 299.294 stanovnika, od kojih je: Srbi (75,50%), Mađari (5,24%), Jugoslaveni (3,17%), Slovaci (2,41%), Hrvati (2,09%), Crnogorci (1,68%) i ostali.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2012, 18:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Sep 2010, 10:50
Не ложи се,мислио је на Суботицу.

На Бања Лука форуму најљепши град Нови Сад! :)
Срамота,срамота,срамота...
БАЊА ЛУКА !

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2012, 19:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Najljepši srpski grad, bez ikakve konkurencije je Trebinje.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2012, 19:10 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 20 Nov 2001, 01:00
Caplar je napisao:
Не ложи се,мислио је на Суботицу.

На Бања Лука форуму најљепши град Нови Сад! :)
Срамота,срамота,срамота...
БАЊА ЛУКА !

Nije samo ljepota osnovni kriterijum :wink: vec sveukupni kvalitet zivota a tu dolazi i mogucnost zaposljenja, skolovanja, izlazaka, manifestacija, obdanista, sportski tereni setalista itd...

Prema sveukupnim kriterujumima i prema meni to je NS. A ocito da nije samo prema meni. NS ima ogroman priliv stanovnistva i sto je najbitnije "upija" svu tu masu bez povecih problema. Nema neke masovno divlje gradnje. Sreo sam tamo masu ljudi iz nasih krajeva.

Ipak jedina metropola je BG i tu nema pogovora. Pogledaj samo ovaj projekat od 4600+ stanova + prateci objekti. BG-u fali metro i onda bi bio tip top. Vjerovatno i to dode na red.

Ma ne znam Srbija mi je po svemu sredenija drzava (iako i ona ima gomilu problema). Sami policajci mi izgledaju ozbiljnije od ovih po BL pa nadalje :-?

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2012, 19:12 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Citiraj:
vec sveukupni kvalitet zivota a tu dolazi i mogucnost zaposljenja, skolovanja, izlazaka, manifestacija, obdanista, sportski tereni setalista itd...

Beograd. Tacka.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2012, 19:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
old fashion men je napisao:

:thumbright:

Banjaluku volim iz milion razloga; ali Trebinje je... Bombona.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2012, 19:31 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 20 Nov 2001, 01:00
Sto se tice Subotice. Na popisu 2002 je bilo 99981 stanovnika a od toga

Srbi - 26242
Crnogorci - 1596
Jugosloveni-6787
Bunjevci - 10870
Madari -34983
Hrvati - 10424
Neizjasnjeni - 4653

+ jos ima cigana, Makedonaca, Ukrainaca, regionalni itd :D
http://webrzs.stat.gov.rs/axd/en/popis.htm

Bio je i popis i prije par mjeseci ali jos nisu objavljeni podaci. Uglavnom ocekuje se porast Srba ali ne vjerujem da ce postati vecina. Vjerovatno za par decenija. Mozda da malo ubrzamo doseljavanje :)
Mada tu NS djeluje kao magnet pa migracije ka Subotici i nisu toliko znacajne.

Inace nisam nikad bio u SU ali gledao sam slike na netu i izgleda pravo sreden i ako gledas slike rekao bi da ima znatno vise od ovih 100.000 st

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2012, 19:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Znači sada Srbi tih 26242 + 6787 "jugoslovena" jer pretpostavljam da samo Srbi mogu biti toliki imbecili da se izjasne kao jugosloveni i naravno + neki prirodni priraštaj ako ga je među Srbima i bilo.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2012, 19:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Znači sada Srbi tih 26242 + 6787 "jugoslovena" jer pretpostavljam da samo Srbi mogu biti toliki imbecili da se izjasne kao jugosloveni i naravno + neki prirodni priraštaj ako ga je među Srbima i bilo.

Ejup Ganic se izjasnio kao Jugosloven iako nije "Srbin". A takvih je bilo vise. Podjednako su se izjasnjavali svi narodi i narodnosti kao Jugosloveni. Dakle, ko se izjasnio kao Jugosloven on nije Srbin i ne mozes ga racunati u Srbe, isto kao sto nije ni Musliman i ne mozes ga racunati u Bosnjake. Sad sto su neki kasnije promijenili naciju, to je drugo.
Meni je najgore kad neko dodje sa strane i diktira domicijelnim ljudima svoju politiku kao Ejup sto je dosao iz Srbije, ili Karadzic iz Crne gore u BiH. Ili Staljin sto je dosao iz Dzordzije u Rusiju, ili Hitler iz Austrije u Njemacku. Ili Seselj u Srbiju. Takvi su najgori kad dodju sa strane pa onda vladaju i namecu svoje sulude ideje lokalnom stanovnistvu.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2012, 20:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Ташко je napisao:

:thumbright:

Banjaluku volim iz milion razloga; ali Trebinje je... Bombona.

Upravo...

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2012, 20:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Banjaluka pa Novi Sad :love4:
i tacka! 8)

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2012, 20:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Trebinje je zaista lijep grad. Bio sam 2 puta kada sam išao na more, ali nisam naučio tu klimu pa bi se malo teže prilagodio. Ipak ništa ne bih mijenjao za moju ljepoticu na vodi, zimi malo jači minus, ljeti maksimalno 15-18 stepeni, divota :)

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2012, 20:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Beograd je najbolji. BL i Novi sad su slicni, nisu nesto posebno. Mada sam cuo da puno ljudi voli Novi Sad, ja stvarno u njemu nisam vidio nesto zanimljivo.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2012, 20:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Meni ej Beograd odvratan...
Na stranu isstorija, ali ulice, ljudi, atmosfera...sve je nekako odbojno...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2012, 20:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Sviđa mi se staro jezgro Beograda, ali kada izađeš i kreneš malo iznan grada imaš osjećaj da je sve nabacano jedno na drugo.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2012, 20:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Zato što i jeste sve nabacano. Nema normalnih ulica, kao da je neko donio vreću zgrada i istresao. Ne volim takve gradove. Volim ulice pod pravim uglom, volim red.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2012, 20:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 16:14
kuga je napisao:
Građevinska direkcija Srbije određena je da u ime vlade RS bude nosilac projekta izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa na lokaciji kasarna "Stepa Stepanović" (42 he) na Voždovcu u Beogradu.

Ih, pa tamo sam išao na blok nastavu iz odbrane i zaštite, moguće da je bio i neki dan vojske u pitanju.
'Ajde Vam ispričam jednu zanimljivost tog dana!
Dođemo mi u krug kasarne kad tamo naslaganih štandova sa svim mogućim arsenalom koji je bio u kasarni.
Naravno da je pored svakog stola stajao barem jedan vojnik koji je opisivao dato sredstvo i objašnjavao mu namjenu.
U tom obilasku i pregledu zastanem sa ostalima kod neke haubice ili topa. Kad tamo vojnik zamotanog palca desne ruke u zavoj, objašnjava oruđe opisujući mogućnosti i primjenu.
U tom momentu mu naiđe drugi vojnik da ga zamijeni pred nama. Malo bolje ga pogledasmo i primijetismo kako i ovaj ima zamotan palac desne ruke.
Komentar je bio: "A 3aje8anog topa..." :lol:

@tema: definitivno Beograd zaslužuje epitet ili pridjev metropola, a i kao grad mi je prvenstven

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2012, 20:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
за мене само Бања Лука и готово :D БГ м исе не допада, превелик за мој укус, мада има одређене предности. Поред БЛ једини град у којем бих могао живјети је дефинитивно НС

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2012, 21:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
Прошао сам доста тога,кад су "српски" градови у питању. Практично од НС-а до Херцег Новог. За НС сам везан из више разлога,посвједочићу да је много пријатнији за живот од БГ-а који је руку на срце једина метропола из бивше државе,једноставно величина,не и најљепши. Нисам био од тих већих градова једино у Нишу. Тако да не знам како је доле.

У нашој престоници Бањалуци тек неколико пута,чистоћа је синоним свих ових година,тако да засигурно БЛ спада у ред најљепших српских градова(нажалост и нема их пуно). Што се тиче осталих градова у РС, Требиње је лијепо, а богами и Зворник је поприличено лијеп градић,додуше мали (насељенији од Требиња,ал "ружнији"). Све у свему, укуси су различити. Приједор ми такође не изгледа лоше,а што се ССарајева тиче, видјећемо кад се изгради,горе је то тек почело,па дјелује онако још недовољно атрактивно. Фоча ми се ни најмање не свиђа,баш као ни Брчко.

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2012, 21:25 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Има поред БГ још једна метропола, а то је Загреб. Додуше, не српска. :D

Сам град са око 800к људи и агломерацијом од преко милион је дефинитвно метропола, бар у неким балканским оквирима.

А по љепоти и уређености, по мом скромном мишљењу, је далеко прешишао Београд. Брука колика је шминкоза, за наше услове. Они прилази граду, па центар, широке авеније...
Једино што је провод у БГ-у 100 пута бољи, и што је Београд доста живљи. ЗГ је доста стерилан, да се тако изразим, али је баш шминкоза...

Бањалуци фали још сређен центар, јер ми смо једини већи град у бившој држави који нема завршен центар. Пуно још простора који треба да буде изграђен и уређен у најужем централном језгру, као и сама тврђава која кад се обнови ће дати додатни плус граду. Тад ће град изгледати веће, љепше, боље...

Али како су кренули са оним брдима :roll: код Палате предсједника, нисам баш оптимиста :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 304 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 16  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]