banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 09:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 750 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 38  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Jehovini Svjedoci
PostPoslato: 21 Apr 2012, 16:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2012, 05:15
spavac je napisao:
rekao si da je Isus na prijestolje zazjeo 1914 i da je tad zbacen sotona. "Nakon što je Krist sjeo na prijestolje, zbacio je s neba na Zemlju Sotonu i njegove demone (Otkr. 12:12)."

Tacno!

Citiraj:
kako je onda zena mogla nakon 1914 roditi Isusa? 12 stih govori o padu sotone, 13 i 14 stih govori da je zena rodila Isusa, azdaha tj sotona kad je vidio da je zbacen na zemlju progoni zenu i sjeme njeno..nesto mi se tu ne odgovara, jer si rekao da se 14 stih vec ispunio.

Isus Hrist je pre nego što je rođen kao savršeni čovek živeo na nebu kao početak svega, Jehova je prvo njega stvorio. Isus Hrist je na nebu bio poznat kao Jehovin govornik-Biblija ga naziva Reč. Kada je trebalo da se plati cena za otkup čovečanstva koja je zahtevala ekvivalent savršeni čovek (Adam je bio savršeni čovek sa izgledom na večni život u raju na zemlji i mogućnost da stvori savršeno potomstvo kao što je bio i on sam)=savršeni čovek i kada je trebalo da život jedanog od savršenih stvorenja-anđeo, bude prenesen u matericu nevine devojke da bi se to stvorenje rodilo kao savršeni čovek i svojom dobrovoljnom smrću platilo cenu za savršeni život koji je Adam prokockao, Isus Hrist, tada na nebu Reč, prvi od svih stvorenja je rekao "mene, mene pošalji", što je Jehova i učinio i tako je rođen Isus Hrist-Mesija (Jehovina organizacija-žena rodila je dete-seme, Isusa Hrista) koji je platio adekvatnu cenu za Adamov život. Isus Hrist nije, kao što znamo rođen 1914. Jehova je Isusa Hrista, nakon što je umro 33. NE, uskrsnuo u besmrtnog anđela-Arhanđela koji je ustoličen kao kralj Božjeg Kraljevstva 1914. kad je zbacio Sotonu i demone iz duhovne oblasti i kad im je ograničio delovanje samo u blizini zemlje gde svi oni čekaju na uništenje. Ne razumem od kuda si ti zaključio da je seme rođeno 1914. Godine!?

Citiraj:
nisi trebao ni ubacivati USA, UK i Kinu jel citaoc stvara sliku da se o njima govori u periodu od "7 vremena"..
ko je onda medvjed i ko je ris iz Danila 7:3-7 kad si vec rekao ko je orao, lav i zmaj? i da li onda znaci da Danilovo prorocanstvo 7 glava gdje su ove 4 zvijeri opisane jos uvijek se nije ispunilo?

Te zveri su, kao što rekoh, samo primer kako Biblija gleda na vlade tadašnjih a i današnjih država! Ne vidim zašto bi tu bilo zabune ili nejasnnoća! Što se Danilovog proročanstva tiče ono se još uvek nije ispunilo u potpunosti! Očekuje se pad svih krivih religija kada će se jasno videti jedna i jedina prava religija koju će Sotona i demoni napasti kada će Južni car da napadne Severnog cara i tako dalje...

:wink:

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2012, 18:12 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
pa 12 stih iz 12 glave Otk ima nastavak a to su 13 i 14..ako je Sotona zbacen na zemlju kao sto si rekao iz 12 stiha nakon sto je Isus sjeo na prijestolje tj 1914, onda se postavlja pitanje koga nakon pada sotona na zemlju proganja u 13 i 14 stihu..a sam si rekao da su 13 i 14 stihovi se ispunili vec davno..zar ne vidis da postoji kontradikcija?

znaci Danilo 7 glava po tebi jos uvijek ima futuristicki pogled..

jel moze Danilo 7:4 da se odnosi na vavilonsko carstvo...Jeremija 49:19-22 govori o Navuhodonosru, procitaj citavu glavu..koliko je meni istorijski lav je vezan za Vavilon i njegovu kulturu i prica narod kako se i danas mogu vidjeti lavovi sa krilima na zidovima Vavilona, a isto tako i u muzejima..

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2012, 18:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
Spoiler:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TP2op844NI0[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2012, 16:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
pa 12 stih iz 12 glave Otk ima nastavak a to su 13 i 14..ako je Sotona zbacen na zemlju kao sto si rekao iz 12 stiha nakon sto je Isus sjeo na prijestolje tj 1914, onda se postavlja pitanje koga nakon pada sotona na zemlju proganja u 13 i 14 stihu..a sam si rekao da su 13 i 14 stihovi se ispunili vec davno..zar ne vidis da postoji kontradikcija?

Spavač Jehovinu organizaciju ne čini samo Isus. Napisao sam da žena pretstavlja Organizaciju Jehove Boga, dakle postoje mnogi članovi Jehovine organizacije protiv kojih se Sotona i demoni bore. Predložio sam ti da zatražiš knjigu Otkrivenje od Jehovinih svedoka da bi ti bilo lakše da razumeš ovu biblijsku knjigu u kojoj je objašnjena stavak po stavak svaka vizija koju je dobio Jovan. Ako ne želiš da imaš knjigu otiđi na www.jw.org i potrži šta te zanima na kojem god hoćeš jeziku. Sva literatura Jehovinih svedoka je besplatna.

Citiraj:
znaci Danilo 7 glava po tebi jos uvijek ima futuristicki pogled..

Evo mnogo boljeg objašnjenja kulminacije 7. poglavlja Danilove vizije:

”Vidjeh u vizijama noćnim, i gle“, uzviknuo je Danijel. ”Kao sin čovječji iđaše s oblacima nebeskim, i dođe do starca i stade pred njim“ (Danijel 7:13). Dok je bio na Zemlji, Isus Krist je sebe nazvao ’Sinom čovječjim‘ ukazujući na svoju vezu s čovječanstvom (Matej 16:13; 25:31). Sanhedrinu, ili vrhovnom židovskom sudu, Isus je rekao: ’Vidjet ćete Sina čovječjeg kako sjedi s desne strane sile i dolazi na oblacima nebeskim‘ (Matej 26:64). Dakle, onaj koji je u Danijelovoj viziji došao nevidljiv za ljudske oči i dobio pristup Jehovi Bogu bio je uskrsnuti i proslavljeni Isus Krist. Kada se to dogodilo?
37 Bog je s Isusom Kristom sklopio savez za Kraljevstvo, baš kao što je učinio s kraljem Davidom (2. Samuelova 7:11-16; Luka 22:28-30). Kada su 1914. n. e. završila ”određena vremena nacija“, Isus Krist, kao Davidov kraljevski nasljednik, mogao je s pravom primiti vlast Kraljevstva. Danijelov proročanski izvještaj kaže: ”Dade mu se vlast i slava i kraljevstvo da mu služe svi narodi i plemena i jezici; vlast je njegova vlast vječna, koja neće proći, i kraljevstvo se njegovo neće rasuti“ (Danijel 7:14). Tako je 1914. na nebu uspostavljeno Mesijansko Kraljevstvo. Međutim, vladanje je dano i drugima.
38 ”Sveci će višnjega preuzeti kraljevstvo“, rekao je anđeo (Danijel 7:18, 22, 27). Isus Krist je glavni sveti (Djela apostolska 3:14; 4:27, 30). Drugi ’sveti‘ koji imaju udjela u vladavini jesu 144 000 vjernih duhom pomazanih kršćana koji su nasljednici Kraljevstva s Kristom (Rimljanima 1:7; 8:17; 2. Solunjanima 1:5; 1. Petrova 2:9). Oni su uskrsnuti iz mrtvih kao besmrtni duhovi da vladaju s Kristom na nebeskoj gori Sionu (Otkrivenje 2:10; 14:1; 20:6). Dakle, Krist Isus i uskrsnuli pomazani kršćani vladat će svijetom čovječanstva.
39 S obzirom na vladavinu Sina čovječjeg i drugih uskrsnulih ’svetih‘, Božji je anđeo rekao: ”Kraljevstvo i vlast i veličanstvo kraljevsko pod svim nebom daće se narodu svetaca višnjega; njihovo će kraljevstvo biti vječno kraljevstvo, i sve će vlasti njima služiti i slušati ih“ (Danijel 7:27). Kakve li će blagoslove poslušno čovječanstvo doživjeti pod tim Kraljevstvom!
40 Danijel nije bio svjestan svih divnih ispunjenja svojih od Boga danih vizija. Rekao je: ”Ovdje je kraj ovoj riječi. A mene Danijela vrlo uznemiriše misli moje, i lice mi se sve promijeni; ali riječ sačuvah u srcu svom“ (Danijel 7:28). No, mi živimo u vremenu kada možemo razumjeti ispunjenje onoga što je Danijel vidio. Poklanjanje pažnje ovom proročanstvu ojačat će našu vjeru i utvrditi naše uvjerenje da će Jehovin Mesijanski Kralj vladati svijetom.

Citiraj:
jel moze Danilo 7:4 da se odnosi na vavilonsko carstvo...Jeremija 49:19-22 govori o Navuhodonosru, procitaj citavu glavu..koliko je meni istorijski lav je vezan za Vavilon i njegovu kulturu i prica narod kako se i danas mogu vidjeti lavovi sa krilima na zidovima Vavilona, a isto tako i u muzejima..

Tačno je da se Danilo 7:4 odnosi na Vavilon.

Stavci koje si citirao iz Jeremije se ne odnose na Nvuhodonosora već opisuju kakvom će brzinom i žestinom Jehova isterati stanovnike te zemlje kako bi ispunio svoju nameru.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2012, 16:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2010, 15:27
Mog drug, tj bivsi durg je Jehovin svjedok.....
Bas mi ga je zao, sve drugove je izgubio zbog svoje zadrtosti koji jehovci imaju... Sad je sam i jadan.

Dakle, bjezite sto dalje od ovih jehovaca, da ne ostanete sami...

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2012, 17:06 
staromodan
Korisnikov avatar

Svetionik je napisao:
Čovjekove vlasti, predočene stablom i panjem, imat će “srce životinjsko” (Dan. 4:16). Ljudskim su rodom tijekom najvećeg dijela povijesti vladale vlasti koje su po svojim osobinama doista bile životinjske, odnosno zvjerske. U suvremeno doba orao obično simbolizira Sjedinjene Države, lav Veliku Britaniju, a zmaj Kinu. I Biblija se služi zvijerima kao simbolima pojedinih svjetskih sila, ali i cjelokupnog svjetskog sustava čovjekovih vlasti koje su pod utjecajem Sotone (Dan. 7:2-8, 17, 23; 8:20-22; Otkr. 13:1, 2).

Svetionik je napisao:

Citiraj:

Tačno je da se Danilo 7:4 odnosi na Vavilon.

Stavci koje si citirao iz Jeremije se ne odnose na Nvuhodonosora već opisuju kakvom će brzinom i žestinom Jehova isterati stanovnike te zemlje kako bi ispunio svoju nameru.

Jeremija 49 ipak govori o Navuhodonosoru il nisi procitao citavu glavu..

moje pitanje, zasto si u svom prvom uvodu upotrijebio zvijeri iz Danila da su USA, UK i Kina, da bi sad rekao da je lav Vavilon? i jos mi nisi odgovorio ko je ris, ko medved (nadam se da nije Rusija)..takodje si rekao na jednom mjestu da se Danilo 7 glava nije ispunila, a onda napises da se ispunilo..jel mozes isto napisati sta se u Danilu 7 ispunilo kroz istoriju a sta ce u tamo nekoj daljoj buducnosti da se ispuni?

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2012, 17:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Da li ima još koga koji prati moja izlaganja ili je zaista nerazumljivo ono što pišem?

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2012, 17:22 
staromodan
Korisnikov avatar

nelogicno meni izgleda...o kome Danilo u 7-oj glavi od 3-7 stiha govori?

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2012, 17:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Svetionik je napisao:
Da li ima još koga koji prati moja izlaganja ili je zaista nerazumljivo ono što pišem?

Samo ću te podsjetiti na ono što sam ti već napisao, valjda uviđaš da sam u pravu :wink:
old fashion men je napisao:
Svetionik, jel sada razumiješ o čemu sam ti govorio, ovo je takav medij, možeš 300 puta nešto napisati čitko i jasno, a opet će sa tobom raspravljati kao da nisi ništa napisao, znači "bacanje bisera", a šlag na kraju je kada se neko ubaci sa nekim glupostima npr. na petnaestoj stranici teme, a pročitao je samo prethodni post, onda povrh svega neko zaspamuje i oftopičari, a tema se vraća 50 puta na početak i ponavlja se već rečeno... tako da je beskorisno i zalud sve, a JS ne bi trebali da razbacuju vrijeme već da ga iskupljuju. Zato sam napisao da pravi JS nikada ne bi trošio vrijeme i energiju na forumu jer to je jalovo i beskorisno, samo se beze kompromituje.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2012, 19:22 
staromodan
Korisnikov avatar

isto pitanje bi dobio od mene i da licno razgovaramo..tako da ne vidim razliku po pitanju razgovora licno il putem interneta.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2012, 15:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
nelogicno meni izgleda...o kome Danilo u 7-oj glavi od 3-7 stiha govori?

Danilo 7:17 daje odgovor na tvoje pitanje i kaže: "Ove četiri velike zveri jesu četiri cara, koji će nastati na zemlji."

To su Vavilon, Medo-Persija, Grčka i Rim.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2012, 16:59 
staromodan
Korisnikov avatar

tu se slazemo i to si mogao napisati odmah..nema potrebe za UK, USA i Kinu..

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2012, 17:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Svetionik je napisao:

Samo ću te podsjetiti na ono što sam ti već napisao, valjda uviđaš da sam u pravu :wink:
Svetionik, jel sada razumiješ o čemu sam ti govorio, ovo je takav medij, možeš 300 puta nešto napisati čitko i jasno, a opet će sa tobom raspravljati kao da nisi ništa napisao, znači "bacanje bisera", a šlag na kraju je kada se neko ubaci sa nekim glupostima npr. na petnaestoj stranici teme, a pročitao je samo prethodni post, onda povrh svega neko zaspamuje i oftopičari, a tema se vraća 50 puta na početak i ponavlja se već rečeno... tako da je beskorisno i zalud sve, a JS ne bi trebali da razbacuju vrijeme već da ga iskupljuju. Zato sam napisao da pravi JS nikada ne bi trošio vrijeme i energiju na forumu jer to je jalovo i beskorisno, samo se beze kompromituje.

Man prijatelju, naš Bog Jehova je strpljiv i ponizan Bog. Ja znam da je teško biti strpljiv, ali svi mi pokušavamo da imitiramo primer našeg Stvoritelja.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2012, 15:50 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Neznam zašto me uvek neki nosioci svetlosti asociraju na heruvima.

,,Kada su 1914. n. e. završila ”određena vremena nacija“, Isus Krist, kao Davidov kraljevski nasljednik, mogao je s pravom primiti vlast Kraljevstva. Danijelov proročanski izvještaj kaže: ”Dade mu se vlast i slava i kraljevstvo da mu služe svi narodi i plemena i jezici; vlast je njegova vlast vječna, koja neće proći, i kraljevstvo se njegovo neće rasuti“ (Danijel 7:14). Tako je 1914. na nebu uspostavljeno Mesijansko Kraljevstvo. ,,

Nađi i prikaži od kad do kad traje vreme nacijama?
Nađi i prikaži od kad počinje na nebu carstvo Isusovo?
Nađi i pokaži kad počinje na zemlji carstvo?

Ako je 1914 postalo gore carstvo šta je smetalo da ne postane pre toga?
Ako znaš datum kad gore počinje onda za dole još lakše odrediš pa nam reci kad dole kreće ili je krenulo?
Da li će Isus i na nebu i na zemlji istovremeno vladati i citat?
Ako nije puno pitanja odgovori mi u kom vremenu je radnja 11 glave Otk.?

Uporedi stihove Otk. 11. 15 sa 12. 10 uradi to pažljivo pa se čujemo.
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2012, 17:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Pa već ti je napisano samo ti si toliko gord i ponosan da čak i ne čitaš šta drugi pišu, a @svetionik je obična budala ako ti ponovo bude pisao.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2012, 18:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2010, 15:27
OFM koje si ti vjere? Nesto mi naginjes na jehovce....

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2012, 23:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Neznam zašto me uvek neki nosioci svetlosti asociraju na heruvima.

,,Kada su 1914. n. e. završila ”određena vremena nacija“, Isus Krist, kao Davidov kraljevski nasljednik, mogao je s pravom primiti vlast Kraljevstva. Danijelov proročanski izvještaj kaže: ”Dade mu se vlast i slava i kraljevstvo da mu služe svi narodi i plemena i jezici; vlast je njegova vlast vječna, koja neće proći, i kraljevstvo se njegovo neće rasuti“ (Danijel 7:14). Tako je 1914. na nebu uspostavljeno Mesijansko Kraljevstvo. ,,

Ako znaš datum kad gore počinje onda za dole još lakše odrediš pa nam reci kad dole kreće ili je krenulo?

Pozdrav.

Lavić evo objašnjenja kako se došlo do 1914. Godine:

Zašto Jehovini svjedoci tvrde da je Božje Kraljevstvo uspostavljeno 1914?
Dva su dokaza za tu godinu: (1) biblijska kronologija i (2) zbivanja u svijetu nakon 1914, kojima se ispunjavaju proročanstva. Ovdje ćemo razmotriti kronologiju. Više o ispunjavanju proročanstava nalazi se pod temom “Posljednji dani”.
Pročitaj Danijela 4:1-17. Reci 20-37 pokazuju da se to proročanstvo ispunilo na Nebukadnezaru. No ono ima i veće ispunjenje. Kako to znamo? Reci 3 i 17 pokazuju da se san koji je Bog dao Nebukadnezaru odnosi na Božje Kraljevstvo i na Božje obećanje da će to Kraljevstvo Bog ‘dati kome hoće, najnižemu od ljudi’. Cijela Biblija govori o tome da je Jehova naumio svog Sina, Isusa Krista, postaviti za vladara koji će u njegovo ime vladati čovječanstvom (Psal. 2:1-8; Dan. 7:13, 14; 1. Kor. 15:23-25; Otkr. 11:15; 12:10). Biblijski opis Isusa pokazuje da je Isus doista bio “najniži od ljudi” (Filip. 2:7, 8; Mat. 11:28-30). Prema tome, taj proročanski san odnosi se na vrijeme kad će Jehova predati svom Sinu vlast nad čovječanstvom.
Što će se događati u međuvremenu? Čovjekove vlasti, predočene stablom i panjem, imat će “srce životinjsko” (Dan. 4:16). Ljudskim su rodom tijekom najvećeg dijela povijesti vladale vlasti koje su po svojim osobinama doista bile životinjske, odnosno zvjerske. U suvremeno doba orao obično simbolizira Sjedinjene Države, lav Veliku Britaniju, a zmaj Kinu. I Biblija se služi zvijerima kao simbolima pojedinih svjetskih sila, ali i cjelokupnog svjetskog sustava čovjekovih vlasti koje su pod utjecajem Sotone (Dan. 7:2-8, 17, 23; 8:20-22; Otkr. 13:1, 2). Isus je u svom proročanstvu koje govori o svršetku ovoga poretka rekao da će Jeruzalem “gaziti neznabošci dok ne završe vremena neznabožaca” (Luka 21:24). “Jeruzalem” je predočavao Božje Kraljevstvo jer Biblija kaže da su kraljevi koji su u njemu vladali zapravo sjedili “na prijestolju kraljevstva Jehovina” (1. Ljet. 28:4, 5; Mat. 5:34, 35). Dakle, neznabožačke vlasti predočene zvijerima “gazit” će pravo Božjeg Kraljevstva da vlada ljudima, a za to će vrijeme one same vladati pod Sotoninim utjecajem. (Usporedi Luku 4:5, 6.)
Koliko će dugo takvim vlastima Bog dopuštati da vladaju prije nego što Isusa Krista ustoliči za Kralja? Danijel 4:16 odgovara: “Sedam vremena” (“sedam godina”, Gru [Dan 4:13] i bilješka uz Dan. 4:13 u St i JB). Biblija otkriva da se u proročanstvima dan računa za godinu (Ezek. 4:6; 4. Mojs. 14:34). O koliko se “dana” tu radi? Otkrivenje 11:2, 3 jasno pokazuje da 42 mjeseca (3 i pol godine) spomenuta u tom proročanstvu imaju 1 260 dana. Sedam vremena iznose dvaput toliko, odnosno 2 520 dana. Primjenjujući pravilo “dan za godinu”, saznajemo da se radi o vladavini koja traje 2 520 godina.
Kada je počelo teći “sedam vremena”? Nakon što su Babilonci svrgnuli s prijestolja Sidkiju, posljednjeg kralja koji je u Jeruzalemu vladao kraljevstvom koje je bilo predodžba Božjeg Kraljevstva (Ezek. 21:25-27). Naposljetku je početkom listopada 607. pr. n. e. bio uklonjen i posljednji trag židovske vlasti. To se dogodilo nakon što je bio ubijen Gedalija, Židov kojega su Babilonci postavili za upravitelja, te nakon što su preostali Židovi pobjegli u Egipat (Jeremija, poglavlja 40-43). Pouzdana biblijska kronologija otkriva da se to dogodilo 70 godina prije 537. pr. n. e., godine u kojoj su se Židovi vratili iz zarobljeništva. Drugim riječima, to se dogodilo početkom listopada 607. pr. n. e. (Jer. 29:10; Dan. 9:2; daljnje pojedinosti o tome nalaze se u knjizi “Dođi Kraljevstvo tvoje”, na stranicama 185-188.)
Kako se na temelju toga može izračunavanjem doći do 1914. godine? Računajući 2 520 godina od početka listopada 607. pr. n. e. dolazimo do početka listopada 1914. n. e., kao što pokazuje izračun u okviru.
KAKO SE RAČUNA TRAJANJE “SEDAM VREMENA”
“Sedam vremena” = 7 X 360 = 2 520 godina
Biblijsko “vrijeme” (to jest godina) = 12 X 30 dana = 360 (Otkr. 11:2, 3; 12:6, 14).
U ispunjavanju proročanstva o “sedam vremena” dan traje jednu godinu (Ezek. 4:6; 4. Mojs. 14:34).
Od početka listopada 607. pr. n. e.
do 31. prosinca 607. pr. n. e. = 1/4 godine
Od 1. siječnja 606. pr. n. e.
do 31. prosinca 1. pr. n. e. = 606 godina
Od 1. siječnja 1. n. e. do 31. prosinca 1913. = 1 913 godina
Od 1. siječnja 1914. do početka listopada 1914. = 3/4 godine
Ukupno: 2 520 godina
Što se tada dogodilo? Jehova je vlast nad čovječanstvom predao na nebu svom proslavljenom Sinu, Isusu Kristu (Dan. 7:13, 14).
Zašto onda na Zemlji još uvijek ima toliko zla? Nakon što je Krist sjeo na prijestolje, zbacio je s neba na Zemlju Sotonu i njegove demone (Otkr. 12:12). Krist kao Kralj nije odmah pogubio sve one koji ne priznaju njega kao Mesiju, a Jehovu kao Vrhovnog Vladara. Umjesto toga, po cijelom svijetu trebala se propovijedati dobra vijest, kako je i bilo prorečeno (Mat. 24:14). To će propovijedanje predstavljati temelj za dijeljenje ljudi iz svih naroda na dvije skupine: pravednici će primiti vječni život, a zli će biti zauvijek pogubljeni (Mat. 25:31-46). U međuvremenu će u svijetu vladati izuzetno teške okolnosti, koje prema proročanstvu trebaju obilježavati “posljednje dane”. Kao što se objašnjava pod temom “Posljednji dani”, sasvim je jasno da se ti događaji zbivaju od 1914. Sve što je Isus prorekao doista će se dogoditi, pa tako i “velika nevolja” u kojoj će nestati sadašnji zli svijet (Mat. 24:21, 22).
Kada će doći kraj ovom zlom svijetu?
Isus odgovara: “O tom danu i času nitko ne zna, ni anđeli nebeski ni Sin, nego samo Otac.” No dodao je i ovo: “Zaista, kažem vam, ovaj naraštaj neće proći dok se sve to ne dogodi” (Mat. 24:36, 34).
Isto tako, nakon opisa događaja koji će uslijediti nakon što 1914. Isus Krist preuzme vlast u Kraljevstvu, Otkrivenje 12:12 dodaje: “Veselite se, nebesa i vi koji prebivate u njima! Teško vama, zemljo i more, jer je Ðavo sišao k vama, silno gnjevan, znajući da ima malo vremena!”

Da bi potpuno razumeo objašnjenje potrebno je da uzmeš Bibliju i pažljivo pratiš izlaganje i objašnjenje a takođe da sve to potvrdiš biblijskin citatima! Konsultuj istoriju i istorijska zbivanja. Šta god ti nije jasno, molim te, pitaj. Kad budeš potpuno razumeo kako se došlo do 1914. godine i još nekih datuma koji su objašnjeni, citiraću kako su neke poznate ličnosti komentarisale događaje pre 1914. za koju su Jehovini svedoci 40 godina unapred znali da će biti preokret i nakon 1914. godine!

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2012, 10:22 
Veteran
Veteran

Svetioniku pozdrav.
Izvini nisam ti rekao da mi je poznato učenje JS pa nema potrebe radi mene u buduće da pišeš opširno o toj dogmi a ako smatraš da je drugima potrebno izvoli nemam ništa protiv.

Nisi mi direkno odgovorio na gornja pitanja pša to možeš sad učiniti:
I da napomenem da N I G D E u Bibliji jedan isti proročki lanac se ne odnosi na DVE stvari već UVEK na JEDNU zbog koje je i dat.
Kad kaže JEDNOM sedam vremena onda je to samo SEDAM VREMENA i to jednom i nisu se mogle ispuniti na Navuhodonosoru ako su 2520 godina a ako ta vremena označavaju 7 godina onda nemaju veze sa 1914.
Opredelite se koja od ove dve opcije je 7 vremena pa ako je 2520 god. onda se na Navuhodonosoru nije ispunilo ništa i Biblija nas vara ali zato biblijski student otkriva istinu...Rašo, Rašo!

Izvoli direktno odgovori na gornja pitanja jer su povezana i jedno odgovara na drugo pa zato nisu ni malo teška samo traže iskrenost.
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2012, 10:30 
Veteran
Veteran

Pa već ti je napisano samo ti si toliko gord i ponosan da čak i ne čitaš šta drugi pišu, a @svetionik je obična budala ako ti ponovo bude pisao.

Mare nisi me iznenadio rečnik ti je prepoznatljiv.
Hajde pokušaj bar jednom da ne lupiš nešto i da razumno razgovaraš.
Da ne čitam nebi pitao u vezio teksta jer nije istina ono što je napisano ili bolje rečeno ne slažem se sa tom konstatacijom i želim da čujem odbranu iznetog i potvrdu u Pismu.
Ako kod vas JS nije dozvoljeno pitati već samo salutirati meni vas je žao jer ne koristite Bogom dat razum i gubi se vera u reč Božiju a ide za ljudskom idejom zato dokažita obojica da je to što zastupate ispravno, izvolite:

Evo ti lepe prilike da poktvrdiš ispravnost tvog ubeđenja.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2012, 08:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Fascinira me ovo frljanje godinama :)

Citiraj:
Matej 24
36 A o danu tome i času niko ne zna, ni anđeli nebeski, do otac moj sam.

Marko 13
32 A o danu tome ili o času niko ne zna, ni anđeli koji su na nebesima, ni sin, do otac.
33 Pazite, stražite i molite se Bogu; jer ne znate kad će vrijeme nastati.

Izgleda da ima onih koji znaju...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 750 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 38  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]