banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 07:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 750 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 38  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Jehovini Svjedoci
PostPoslato: 19 Apr 2012, 22:26 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2012, 05:15
spavac je napisao:
Svetionik je napisao:

Pročitaj Danijela 4:1-17. Reci 20-37 pokazuju da se to proročanstvo ispunilo na Nebukadnezaru. No ono ima i veće ispunjenje. Kako to znamo? Reci 3 i 17 pokazuju da se san koji je Bog dao Nebukadnezaru odnosi na Božje Kraljevstvo i na Božje obećanje da će to Kraljevstvo Bog ‘dati kome hoće, najnižemu od ljudi’.

Koliko će dugo takvim vlastima Bog dopuštati da vladaju prije nego što Isusa Krista ustoliči za Kralja? Danijel 4:16 odgovara: “Sedam vremena” (“sedam godina”, Gru [Dan 4:13] i bilješka uz Dan. 4:13 u St i JB)

pitanje, kako mozes " 7 vremena" dva puta upotrebljavati..sam kazes da stihovi od 20-37 pokazuju da se prorocanstvo iz 4 glave Danila ispunilo za vrijeme Navuhodonosorovog zivota..znaci bilo je samo njemu upuceno tih 7 vremena..

zatim pricas o vlastima kojima Bog dopusta da vladaju a to ce biti "7 vremena" koje ti navodno Danilo 4:16 odgovara..Danilo 4 glava je za Navuhodonosora i to je kraj tom prorocanstvu..

Ne čitaš i ne istražuješ pažljivo!

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2012, 22:35 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2012, 12:51
Prognoziranje nekih događaja je potpuno nezahvalno i nepotrebno bilo kome i nerazumijem Jehovine svjedoke zašto se uopšte upuštaju u takve stvari ali znam da kad bi svi mi bili kao oni da bi ova planeta bila dosta ugodnija za život.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2012, 23:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
old fashion men je napisao:
Evil_Dead je napisao:
Као неко ко се бавио медицином

Ti si se bavio medicinom ko Mara sa krivim k....., aj ne laprdaj više Al'a ti :roll:

ОФМ, ја поштујем твоју експертизу у хејту и опште-форумском просипању незнања, али матере ти... завршио сам медицинску и студирао медицину... дакле имам 10 година више искуства од тебе у медицини. Ти не знаш ни шта је крвна група, па лапрдаш. Тако да... не лапрдај... :)

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2012, 23:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Svetionik je napisao:
spavac je napisao:
Svetionik je napisao:

Pročitaj Danijela 4:1-17. Reci 20-37 pokazuju da se to proročanstvo ispunilo na Nebukadnezaru. No ono ima i veće ispunjenje. Kako to znamo? Reci 3 i 17 pokazuju da se san koji je Bog dao Nebukadnezaru odnosi na Božje Kraljevstvo i na Božje obećanje da će to Kraljevstvo Bog ‘dati kome hoće, najnižemu od ljudi’.

Koliko će dugo takvim vlastima Bog dopuštati da vladaju prije nego što Isusa Krista ustoliči za Kralja? Danijel 4:16 odgovara: “Sedam vremena” (“sedam godina”, Gru [Dan 4:13] i bilješka uz Dan. 4:13 u St i JB)

pitanje, kako mozes " 7 vremena" dva puta upotrebljavati..sam kazes da stihovi od 20-37 pokazuju da se prorocanstvo iz 4 glave Danila ispunilo za vrijeme Navuhodonosorovog zivota..znaci bilo je samo njemu upuceno tih 7 vremena..

zatim pricas o vlastima kojima Bog dopusta da vladaju a to ce biti "7 vremena" koje ti navodno Danilo 4:16 odgovara..Danilo 4 glava je za Navuhodonosora i to je kraj tom prorocanstvu..

Evo ovo je ociti dokaz da se moze svakako tumaciti. Jedan kaze ovako se tumaci, drugi kaze onako se tumaci. A laik koji se ne razumije puno moze i na neki deseti nacin.
U tome je problem sto je sve zbrkano i u simbolima, nista nije jasno napisano.
Ne znam sta je tim prorocima trebalo da pisu u simbolima, mogli su jasno napisati sta je sta, a ne kasnije da ljudi ratuju oko tumacenja simbola.
Ipak, hvala "Svetionik" sto si se potrudio da objasnis svoje glediste za razliku od "spavaca" :wink:
Vidi se da si ljubazan i iskren kakvi Jehovini svjedoci i jesu, samo sto i oni imaju taj nedostatak kao i ostali da misle da su nepogresivi :)

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2012, 23:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
Svetionik je napisao:
Moraćeš da se izvineš za uvrede i koriguješ način izražavanja da bi zaslužio da diskutujem s tobom!

Болдуј увреде, па можда и размислим.
Класично изврдавање неког ко не зна о чему говори. Да знаш шта је крв не би толико лупао. Па, у Библији не пише да су ученици користили рачунаре, па ти користиш... Или имаш стих и о постовању на форуме? Негдје у Колошанима, Солуњанима, Дјелима... :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2012, 23:44 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Svetionik je napisao:
spavac je napisao:
Svetionik je napisao:

:roll:

3 i 17 stihovi govore uopsteno da Bog daje vlast, nikakvo Bozije obecanje za tamo neku dalju buducnost..

pitanje:

1--rekao si da ce neznabozacke vlasti gaziti pravo Bozijeg kraljevstva pod vodjstvom sotone "za to vrijeme".
2--znaci "za to vrijeme" se odnosi na period od 607p.n.e do 1914n.e..
3--vlastima ce biti dopusteno "7vremena" da gazi Bozije kraljevsto...kojim to vlastima ce biti dopusteno?

Iz tvog iznosenja znaci te vlasti su orao=USA, lav=England i zmaj=Kina kojim ce biti dopusteno da gaze Bozije kraljevstvo pod vlascu sotone? jesam li nesto pogrijesio?

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2012, 23:45 
staromodan
Korisnikov avatar

@jelly

spavac je davno rekao, spavas al nema veze prijatelju..

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2012, 23:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Wrangler je napisao:
Prognoziranje nekih događaja je potpuno nezahvalno i nepotrebno bilo kome i nerazumijem Jehovine svjedoke zašto se uopšte upuštaju u takve stvari ali znam da kad bi svi mi bili kao oni da bi ova planeta bila dosta ugodnija za život.

Iskren i jednostavan komentar! Cenim tvoj stav i drago mi je da ima još takvih ljudi poput tebe!

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2012, 00:15 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:

Meduza druže 7 vremena se objašnjava na sledeći način: Otkrivenje 11:2, 3 jasno pokazuje da 42 mjeseca (3 i pol godine) spomenuta u tom proročanstvu imaju 1 260 dana. Sedam vremena iznose dvaput toliko, odnosno 2 520 dana. Primjenjujući pravilo “dan za godinu”, saznajemo da se radi o vladavini koja traje 2 520 godina.

Dakle nigde se ne računa 2 puta 7 vremena. Ako dodamo 2520 dana (godina po biblijskom računanju dan-godina) na 607 godina PNE dolazimo do 1914. godine kada su se navršila "vremena paganaca".

:wink:

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2012, 00:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Hvala "Svetionik" na objasnjenju. Znao sam da se nekako racuna i da se dobije 1914 ali nisam znao kako. Slicno tako i adventisti dobijaju 1844, iako ne znam bas postupak kao sto nisam znao ni za 1914. Citao sam na nekom forumi kako i oni dobijaju ali se ne sjecam sad, uglavnom i kod njih se uklapa i dobije se 1844, a ovdje se isto uklapa i dobije se 1914. Zanimljivo, moracu malo to jos pogledati negdje, mora da imate negdje razliku u racunanju inace se nebi dobila razlicita godina.

spavac je napisao:
@jelly

spavac je davno rekao, spavas al nema veze prijatelju..

Dobro, izvini ako nisam zamijetio :wink:
Citao sam ali nisam bas razumio. Moja greska ako si negdje ranije napisao. Ma nije bitno. Uglavnom, poenta je da postoji mogucnost da se ista stvar tumaci na vise nacina i da se sve uklapaju. Otuda vjerovatno odgovor zasto ima vise hriscanskih zajednica iako se sve baziraju na istoj knjizi. Slicna stvar je i sa islamom i drugim religijama. Ista knjiga, a razlicite doktrine. Znaci, moze se tumaciti na vise nacina, a svi tvrde da je bas njihov ispravan :wink:

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2012, 00:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
Svetionik je napisao:

3 i 17 stihovi govore uopsteno da Bog daje vlast, nikakvo Bozije obecanje za tamo neku dalju buducnost..

pitanje:

1--rekao si da ce neznabozacke vlasti gaziti pravo Bozijeg kraljevstva pod vodjstvom sotone "za to vrijeme".
3--vlastima ce biti dopusteno "7vremena" da gazi Bozije kraljevsto...kojim to vlastima ce biti dopusteno?

Iz tvog iznosenja znaci te vlasti su orao=USA, lav=England i zmaj=Kina kojim ce biti dopusteno da gaze Bozije kraljevstvo pod vlascu sotone? jesam li nesto pogrijesio?

Kome će Jehova dati Božje Kraljevstvo nego svom uskrsnulom Sinu, Isusu Hristu-Kralju Božjeg Kraljevstva istog onog koga je propovedao na zemlji! To je veoma jasno i logično! Navuhodonosor je to dobro naučio nakom 7 godina živeći kao zver.

Evo da ponovim:

U suvremeno doba orao obično simbolizira Sjedinjene Države, lav Veliku Britaniju, a zmaj Kinu. I Biblija se služi zvijerima kao simbolima pojedinih svjetskih sila, ali i cjelokupnog svjetskog sustava čovjekovih vlasti koje su pod utjecajem Sotone (Dan. 7:2-8, 17, 23; 8:20-22; Otkr. 13:1, 2). Isus je u svom proročanstvu koje govori o svršetku ovoga poretka rekao da će Jeruzalem “gaziti neznabošci dok ne završe vremena neznabožaca” (Luka 21:24). Jeruzalem” je predočavao Božje Kraljevstvo jer Biblija kaže da su kraljevi koji su u njemu vladali zapravo sjedili “na prijestolju kraljevstva Jehovina” (1. Ljet. 28:4, 5; Mat. 5:34, 35). Dakle, neznabožačke vlasti predočene zvijerima “gazit” će pravo Božjeg Kraljevstva da vlada ljudima, a za to će vrijeme one same vladati pod Sotoninim utjecajem. (Usporedi Luku 4:5, 6.)

Mislim da je sad vidljivije?

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2012, 00:30 
staromodan
Korisnikov avatar

Svetionik je napisao:
jellyfish je napisao:

Meduza druže 7 vremena se objašnjava na sledeći način: Otkrivenje 11:2, 3 jasno pokazuje da 42 mjeseca (3 i pol godine) spomenuta u tom proročanstvu imaju 1 260 dana. Sedam vremena iznose [color=#0040FF]dvaput toliko, odnosno 2 520 dana.[/color] Primjenjujući pravilo “dan za godinu”, saznajemo da se radi o vladavini koja traje 2 520 godina.

Dakle nigde se ne računa 2 puta 7 vremena. Ako dodamo 2520 dana (godina po biblijskom računanju dan-godina) na 607 godina PNE dolazimo do 1914. godine kada su se navršila "vremena paganaca".

malo nejasno govoris ovo podvuceno i obojeno..u quote si ubacio postove od meduze i moje..znaci ja pricam da "7 vremena" koja su vezana samo za zivot Navuhodonosora, ti ih koristis opet za neko drugo prorocanstvo..

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2012, 00:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
Hvala "Svetionik" na objasnjenju. Znao sam da se nekako racuna i da se dobije 1914 ali nisam znao kako. Slicno tako i adventisti dobijaju 1844, iako ne znam bas postupak kao sto nisam znao ni za 1914. Citao sam na nekom forumi kako i oni dobijaju ali se ne sjecam sad, uglavnom i kod njih se uklapa i dobije se 1844, a ovdje se isto uklapa i dobije se 1914. Zanimljivo, moracu malo to jos pogledati negdje, mora da imate negdje razliku u racunanju inace se nebi dobila razlicita godina.

Ogromna je razlika između 1844. i 1914. Kakva?

Jehovini svedoci su propovedali 40 godina unapred da će se dogoditi velike promene 1914. godine koje su se zaista i dogodile, dok se 1844. godine nije ništa značajno dogodilo!

Nadam se da i ti uviđaš ogromnu razliku između ta 2 događaja?!

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2012, 00:39 
staromodan
Korisnikov avatar

Svetionik je napisao:
spavac je napisao:
Svetionik je napisao:

pitanje:

Kome će Jehova dati Božje Kraljevstvo nego svom uskrsnulom Sinu, Isusu Hristu-Kralju Božjeg Kraljevstva istog onog koga je propovedao na zemlji! To je veoma jasno i logično! Navuhodonosor je to dobro naučio nakom 7 godina živeći kao zver.

Evo da ponovim:

U suvremeno doba orao obično simbolizira Sjedinjene Države, lav Veliku Britaniju, a zmaj Kinu. I Biblija se služi zvijerima kao simbolima pojedinih svjetskih sila, ali i cjelokupnog svjetskog sustava čovjekovih vlasti koje su pod utjecajem Sotone (Dan. 7:2-8, 17, 23; 8:20-22; Otkr. 13:1, 2). Isus je u svom proročanstvu koje govori o svršetku ovoga poretka rekao da će Jeruzalem “gaziti neznabošci dok ne završe vremena neznabožaca” (Luka 21:24). Jeruzalem” je predočavao Božje Kraljevstvo jer Biblija kaže da su kraljevi koji su u njemu vladali zapravo sjedili “na prijestolju kraljevstva Jehovina” (1. Ljet. 28:4, 5; Mat. 5:34, 35). Dakle, neznabožačke vlasti predočene zvijerima “gazit” će pravo Božjeg Kraljevstva da vlada ljudima, a za to će vrijeme one same vladati pod Sotoninim utjecajem. (Usporedi Luku 4:5, 6.)

Mislim da je sad vidljivije?

svetionik, jel moze odgovor na moja pitanja bez ponavljanja i bez kopiranja iz knjiga jer si to uradio u svom prethodnom iznosenju..

evo opet..znaci period od "7 vremena" je od 607 p.n.e do 1914 p.n..i to smo naucili, nema potrebe opet da pises..

sta ce se u medjuvremenu dogadjati je bio drugi dio tvog izlaganja..u tom dijelu ti pises o orlu, lavu i zmaju ko su.dalje kazes da ce neznabozacke vlasti predocene zvijerima (orao, lava i zmaja) ce gaziti Bozije kraljevstvo..znaci moje pitanje je vezano za vlasti predocene zvijerima (ustvari radi se o carstvima) koje ce po tvom iznosenju u periodu od "7 vremena tj 2520 godina" gaziti Bozije kraljestvo..samo kazi jel tacno ovo sto sam napisao il ne?

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2012, 04:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

spavac je napisao:

svetionik, jel moze odgovor na moja pitanja bez ponavljanja i bez kopiranja iz knjiga jer si to uradio u svom prethodnom iznosenju..

evo opet..znaci period od "7 vremena" je od 607 p.n.e do 1914 p.n..i to smo naucili, nema potrebe opet da pises..

sta ce se u medjuvremenu dogadjati je bio drugi dio tvog izlaganja..u tom dijelu ti pises o orlu, lavu i zmaju ko su.dalje kazes da ce neznabozacke vlasti predocene zvijerima (orao, lava i zmaja) ce gaziti Bozije kraljevstvo..znaci moje pitanje je vezano za vlasti predocene zvijerima (ustvari radi se o carstvima) koje ce po tvom iznosenju u periodu od "7 vremena tj 2520 godina" gaziti Bozije kraljestvo..samo kazi jel tacno ovo sto sam napisao il ne?

Da, u periodu od kada je poslednji kralj Sedekija bio uklonjen sa prestola nad Jehovinim izabranim narodom, što se dogodilo 607.g PNE, 2520 godina "paganci su gazili Jesuralim", do 1914. godine. To se ne odnosi na Ameriku, Englesku ili Kinu konkretno, odnosi se naravno, na neznabošce u generalnom smislu, ni na koju državu konkretno! U tom periodu od 2520 godina Jerusalim koji je pretstavljao Božje Kraljevstvo nije imao Kralja do 1914. godine kada je uskrsnuli Isus Hrist počeo da vlada!

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2012, 13:23 
staromodan
Korisnikov avatar

Svetionik je napisao:
Meduza evo objašnjenja kako se došlo do 1914. Godine:

Zašto Jehovini svjedoci tvrde da je Božje Kraljevstvo uspostavljeno 1914?
Dva su dokaza za tu godinu: (1) biblijska kronologija i (2) zbivanja u svijetu nakon 1914, kojima se ispunjavaju proročanstva. Ovdje ćemo razmotriti kronologiju. Više o ispunjavanju proročanstava nalazi se pod temom “Posljednji dani”.
Pročitaj Danijela 4:1-17. Reci 20-37 pokazuju da se to proročanstvo ispunilo na Nebukadnezaru. No ono ima i veće ispunjenje. Kako to znamo? Reci 3 i 17 pokazuju da se san koji je Bog dao Nebukadnezaru odnosi na Božje Kraljevstvo i na Božje obećanje da će to Kraljevstvo Bog ‘dati kome hoće, najnižemu od ljudi’. Cijela Biblija govori o tome da je Jehova naumio svog Sina, Isusa Krista, postaviti za vladara koji će u njegovo ime vladati čovječanstvom (Psal. 2:1-8; Dan. 7:13, 14; 1. Kor. 15:23-25; Otkr. 11:15; 12:10). Biblijski opis Isusa pokazuje da je Isus doista bio “najniži od ljudi” (Filip. 2:7, 8; Mat. 11:28-30). Prema tome, taj proročanski san odnosi se na vrijeme kad će Jehova predati svom Sinu vlast nad čovječanstvom.
1---Što će se događati u međuvremenu? Čovjekove vlasti, predočene stablom i panjem, imat će “srce životinjsko” (Dan. 4:16). Ljudskim su rodom tijekom najvećeg dijela povijesti vladale vlasti koje su po svojim osobinama doista bile životinjske, odnosno zvjerske. U suvremeno doba orao obično simbolizira Sjedinjene Države, lav Veliku Britaniju, a zmaj Kinu. I Biblija se služi zvijerima kao simbolima pojedinih svjetskih sila, ali i cjelokupnog svjetskog sustava čovjekovih vlasti koje su pod utjecajem Sotone (Dan. 7:2-8, 17, 23; 8:20-22; Otkr. 13:1, 2). Isus je u svom proročanstvu koje govori o svršetku ovoga poretka rekao da će Jeruzalem “gaziti neznabošci dok ne završe vremena neznabožaca” (Luka 21:24). “Jeruzalem” je predočavao Božje Kraljevstvo jer Biblija kaže da su kraljevi koji su u njemu vladali zapravo sjedili “na prijestolju kraljevstva Jehovina” (1. Ljet. 28:4, 5; Mat. 5:34, 35). Dakle, neznabožačke vlasti predočene zvijerima “gazit” će pravo Božjeg Kraljevstva da vlada ljudima, a za to će vrijeme one same vladati pod Sotoninim utjecajem. (Usporedi Luku 4:5, 6.)
Koliko će dugo takvim vlastima Bog dopuštati da vladaju prije nego što Isusa Krista ustoliči za Kralja? Danijel 4:16 odgovara: “Sedam vremena” (“sedam godina”, Gru [Dan 4:13] i bilješka uz Dan. 4:13 u St i JB). Biblija otkriva da se u proročanstvima dan računa za godinu (Ezek. 4:6; 4. Mojs. 14:34). O koliko se “dana” tu radi? Otkrivenje 11:2, 3 jasno pokazuje da 42 mjeseca (3 i pol godine) spomenuta u tom proročanstvu imaju 1 260 dana. Sedam vremena iznose dvaput toliko, odnosno 2 520 dana. Primjenjujući pravilo “dan za godinu”, saznajemo da se radi o vladavini koja traje 2 520 godina.
Kada je počelo teći “sedam vremena”? Nakon što su Babilonci svrgnuli s prijestolja Sidkiju, posljednjeg kralja koji je u Jeruzalemu vladao kraljevstvom koje je bilo predodžba Božjeg Kraljevstva (Ezek. 21:25-27). Naposljetku je početkom listopada 607. pr. n. e. bio uklonjen i posljednji trag židovske vlasti. To se dogodilo nakon što je bio ubijen Gedalija, Židov kojega su Babilonci postavili za upravitelja, te nakon što su preostali Židovi pobjegli u Egipat (Jeremija, poglavlja 40-43). Pouzdana biblijska kronologija otkriva da se to dogodilo 70 godina prije 537. pr. n. e., godine u kojoj su se Židovi vratili iz zarobljeništva. Drugim riječima, to se dogodilo početkom listopada 607. pr. n. e. (Jer. 29:10; Dan. 9:2; daljnje pojedinosti o tome nalaze se u knjizi “Dođi Kraljevstvo tvoje”, na stranicama 185-188.)
Kako se na temelju toga može izračunavanjem doći do 1914. godine? Računajući 2 520 godina od početka listopada 607. pr. n. e. dolazimo do početka listopada 1914. n. e., kao što pokazuje izračun u okviru.
KAKO SE RAČUNA TRAJANJE “SEDAM VREMENA”
“Sedam vremena” = 7 X 360 = 2 520 godina
Biblijsko “vrijeme” (to jest godina) = 12 X 30 dana = 360 (Otkr. 11:2, 3; 12:6, 14).
U ispunjavanju proročanstva o “sedam vremena” dan traje jednu godinu (Ezek. 4:6; 4. Mojs. 14:34).
Od početka listopada 607. pr. n. e.
do 31. prosinca 607. pr. n. e. = 1/4 godine
Od 1. siječnja 606. pr. n. e.
do 31. prosinca 1. pr. n. e. = 606 godina
Od 1. siječnja 1. n. e. do 31. prosinca 1913. = 1 913 godina
Od 1. siječnja 1914. do početka listopada 1914. = 3/4 godine
Ukupno: 2 520 godina
2--Što se tada dogodilo? Jehova je vlast nad čovječanstvom predao na nebu svom proslavljenom Sinu, Isusu Kristu (Dan. 7:13, 14).
Zašto onda na Zemlji još uvijek ima toliko zla? Nakon što je Krist sjeo na prijestolje, zbacio je s neba na Zemlju Sotonu i njegove demone (Otkr. 12:12). Krist kao Kralj nije odmah pogubio sve one koji ne priznaju njega kao Mesiju, a Jehovu kao Vrhovnog Vladara. Umjesto toga, po cijelom svijetu trebala se propovijedati dobra vijest, kako je i bilo prorečeno (Mat. 24:14). To će propovijedanje predstavljati temelj za dijeljenje ljudi iz svih naroda na dvije skupine: pravednici će primiti vječni život, a zli će biti zauvijek pogubljeni (Mat. 25:31-46). U međuvremenu će u svijetu vladati izuzetno teške okolnosti, koje prema proročanstvu trebaju obilježavati “posljednje dane”. Kao što se objašnjava pod temom “Posljednji dani”, sasvim je jasno da se ti događaji zbivaju od 1914. Sve što je Isus prorekao doista će se dogoditi, pa tako i “velika nevolja” u kojoj će nestati sadašnji zli svijet (Mat. 24:21, 22).
Kada će doći kraj ovom zlom svijetu?
Isus odgovara: “O tom danu i času nitko ne zna, ni anđeli nebeski ni Sin, nego samo Otac.” No dodao je i ovo: “Zaista, kažem vam, ovaj naraštaj neće proći dok se sve to ne dogodi” (Mat. 24:36, 34).
Isto tako, nakon opisa događaja koji će uslijediti nakon što 1914. Isus Krist preuzme vlast u Kraljevstvu, Otkrivenje 12:12 dodaje: “Veselite se, nebesa i vi koji prebivate u njima! Teško vama, zemljo i more, jer je Ðavo sišao k vama, silno gnjevan, znajući da ima malo vremena!”

Da bi potpuno razumeo objašnjenje potrebno je da uzmeš Bibliju i pažljivo pratiš izlaganje i objašnjenje a takođe da sve to potvrdiš biblijskin citatima! Konsultuj istoriju i istorijska zbivanja. Šta god ti nije jasno, molim te, pitaj. Kad budeš potpuno razumeo kako se došlo do 1914. godine i još nekih datuma koji su objašnjeni, citiraću kako su neke poznate ličnosti komentarisale događaje pre 1914. za koju su Jehovini svedoci 40 godina unapred znali da će biti preokret i nakon 1914. godine!

boldovano:
1--prvo si koristio zvijeri iz Danila 7 glave i rekao koje su, da bi u zadnjem postu napisao da se ne odnosi na te drzave konkretno. pitanje - zasto onda uopste spominjes tri zvijeri i dajes im njihovo znacenje, "sta ce se dogoditu u medjuvremenu tj za 7 vremena tj 2520 godina" da ce gaziti?

ako kazes da ne pripadaju tom periodu od 7 vremena jel mozes napisati onda za koji period te tri zvijeri vaze(USA, UK i Kina)

2--koja svrha je Isusovog preuzimanja kraljevstva 1914? iz tvog izlaganja vidim da jedan od ciljeva je obaranja sotone na zemlju..dolazimo do kontradiktornosti jer je sotona na zemlju zbacen za vrijeme Isusovog zivota Luka 10:18..

ukoliko zatvorim okice na Lukin izvjestaj i kazem da je sotona zbacen 1914 na osnovu tvog tumacenja Otk 12:12 stih jel mi mozes reci nesto o nastavku tj 13 i 14..znaci sotona zbacen 1914 i onda se okomi na zenu i njeno dijete..ko je zena ko je dijete? gdje se to zena nalazi od 1914 i da li su 2 i po vremena prosla od njenog bjezanja u pustinju ?

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2012, 14:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2010, 15:27
Koliko sam shvatio poricete da je vas osnivac Carls Rasel, vec postojite oduvjek, samo eto, on je taj koji vas je otkrio javnosti... :roll:

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2012, 16:08 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

siki2086 je napisao:
Koliko sam shvatio poricete da je vas osnivac Carls Rasel, vec postojite oduvjek, samo eto, on je taj koji vas je otkrio javnosti... :roll:

Siki razmisli malo! Vrlo je lako doći do zaključka!

1. Biblija u Otkrivenju 3:14 naziva Isusa Hrista "verni i istiniti svedok", preciznije: Anđelu skupštine u Laodiceji napiši: Ovo govori Amen, svjedok vjerni i istiniti, početak Božjih djela stvaranja. Čiji je on svedok?

Dovoljan je ovaj jedan i jedini stavak da demantuje tvoje tvrdnje! Svedoka za Jehovu ima mnogo kao što 12. poglavlje Jevrejima govori o "oblaku svedoka". Rasel je kao i mnogi svedoci za Jehovu u određenom vremenu ispunio ono što je Jehova od njega očekivao, ništa manje, ništa više! Misliš li drugačije? Misliš li da Stvoritelj ne koristi svoja inteligentna stvorenja da ispuni svoju nameru? Od čega zavisi koga će koristiti? Šta ti misliš? Da li će koristiti one koji su poslušni i podložni i čine ono što Jehova zahteva, ili će koristiti one koji čak ni njegovo ime ne poznaju i ne koriste? Zato je, između ostalog i napisana Biblija, da bi smo mi danas imali i čitali o primerima koje trebamo slediti! Nema tu nikakve filozofije i nerazumljivih stvari, Biblija je jednostavna, najvažniji je stav srca i spremnost da se primenjuju biblijski principi!

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2012, 17:53 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pozdrav Spavač!

spavac je napisao:
boldovano:
1--prvo si koristio zvijeri iz Danila 7 glave i rekao koje su, da bi u zadnjem postu napisao da se ne odnosi na te drzave konkretno. pitanje - zasto onda uopste spominjes tri zvijeri i dajes im njihovo znacenje, "sta ce se dogoditu u medjuvremenu tj za 7 vremena tj 2520 godina" da ce gaziti?

Spavač druže, životinje koje su pomenute u objašnjenju su samo date kao primer i naglašavaju paralelu između životinja koje su u biblijsko vreme pretstavljale velike sile, tako se i danas životinje koriste da bi se pretstavile današnje svetske sile. Da ponovim: ne govori se konkretno o tome da će Amerika, Velika Britanija ili Kina gaziti "Jerusalim" između 607.PNE i 1914.

Za tih 7 vremena, između 607.PNE i 1914. godine "Jerusalim" će "gaziti" paganci, neznabošci! Nije ni malo bitno koje su to države! To je period kada "Jerusalim", koji pretstavlja Božje Kraljevstvo, neće imati Kralja do 1914. godine kada će biti ustoličen Kralj Božjeg Kraljevstva, uskrsnuli Isus Hrist!

Citiraj:
ako kazes da ne pripadaju tom periodu od 7 vremena jel mozes napisati onda za koji period te tri zvijeri vaze(USA, UK i Kina)

Ne govorimo o tome konkretno. Biblija govori o Angloamerici, udruženom uticaju ove dve svetske sile, ali konkretno na ovo proročanstvo, proročanstvo o 1914. ove države nemaju dodirnih tačaka.

Citiraj:
2--koja svrha je Isusovog preuzimanja kraljevstva 1914? iz tvog izlaganja vidim da jedan od ciljeva je obaranja sotone na zemlju..dolazimo do kontradiktornosti jer je sotona na zemlju zbacen za vrijeme Isusovog zivota Luka 10:18..

Mnogi stavci u Bibliji ukazuju na to da će Isus početi da vlada tek nakon uskrsenja, nakon što je ispunio misiju kao savršeni čovek na zemlji. Ne bi imalo svrhe da je Sotona zbačen s neba pre nego su dokazana sva sporna pitanja i optužbe koje je Sotona pokrenuo u Edenu. Ipak to je sasvim druga i to velika oblast o kojoj možemo razgovarati kasnije ili na drugoj temi!

Inače Luka 10:18 govori o nečemu drugom a ne o bukvalnom događaju koji se dogodio tog momenta kada je Isus izgovorio te reči!

Citiraj:
ukoliko zatvorim okice na Lukin izvjestaj i kazem da je sotona zbacen 1914 na osnovu tvog tumacenja Otk 12:12 stih jel mi mozes reci nesto o nastavku tj 13 i 14..znaci sotona zbacen 1914 i onda se okomi na zenu i njeno dijete..ko je zena ko je dijete? gdje se to zena nalazi od 1914 i da li su 2 i po vremena prosla od njenog bjezanja u pustinju ?

Zatraži od Jehovinih svedoka knjigu Otkrivenje. Imaćeš veliko zadovoljstvo čitajući fantastična objašnjena vizija koje je Jovan primio! Inače, žena pretstavlja Božju Organizaciju a dete koje žena rađa pretstavlja "seme" koje će "zgaziti glavu prazmije"-Isusa Hrista, što je i veoma logično i što se u skladu sa proročanstvom i desilo. Jehovina organizacija-žena je "rodila" dete-Isusa Hrista koji je dokazao da je Adam mogao da se odupre Sotoninoj prevari jer je sam on, kao savršen čovek, umro veran Jehovi i tako zgazio glavu Sotone, nakon što je uskrsnut kao besmrtan i moćan Arhanđeo Mihail koji će predvoditi armiju anđela u konačnom uništenju Božjih protivnika!

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2012, 20:33 
staromodan
Korisnikov avatar

rekao si da je Isus na prijestolje zazjeo 1914 i da je tad zbacen sotona. "Nakon što je Krist sjeo na prijestolje, zbacio je s neba na Zemlju Sotonu i njegove demone (Otkr. 12:12)."

kako je onda zena mogla nakon 1914 roditi Isusa? 12 stih govori o padu sotone, 13 i 14 stih govori da je zena rodila Isusa, azdaha tj sotona kad je vidio da je zbacen na zemlju progoni zenu i sjeme njeno..nesto mi se tu ne odgovara, jer si rekao da se 14 stih vec ispunio.

nisi trebao ni ubacivati USA, UK i Kinu jel citaoc stvara sliku da se o njima govori u periodu od "7 vremena"..
ko je onda medvjed i ko je ris iz Danila 7:3-7 kad si vec rekao ko je orao, lav i zmaj? i da li onda znaci da Danilovo prorocanstvo 7 glava gdje su ove 4 zvijeri opisane jos uvijek se nije ispunilo?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 750 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 38  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]