banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 15:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1485 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 75  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Apr 2012, 08:42 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
Treba pricao o privatnim fakultetima a ne da se problemi guraju pod tepih. Jer svi znaju da se na privatnim fakultetima ne treba uciti i da su studenti koji uce izuzetak a ne pravilo, ali cak i oni koji nemaju koristi od takvog stanja ne govore o tome javno, jer eto...nece da se zamjere.

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2012, 09:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
rotor je napisao:
al ti isti sto daju sestice na privatnim, vas na drzavnim satrase stvarima koje vam nikad nece trebati...

Zato ces na drzavnom proci znanjem i trudom, a na privatnom kesom i nikakvim znanjem (sem par izuzetaka) Znam masu osoba koji su spiskali godine na drzavnom i ni ispita nisu dali ,prebacili se na privatni i diplomirali sve desatkama i sad su kao na nekom masteru !
Mozes misliti kakvu su katarzu dozivjeli.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2012, 09:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
korisnik je napisao:
Na privatnim fakultetima nema korupcije jer ti je sestica zagarantovana samom uplatom skolarine.

po tvojoj logici onda ne bi trebalo biti obnavljaca
ah da, zaboravio sam, tvoje misljenje je zapravo argument :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2012, 11:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2011, 07:33
ja necu vise da komentarisem...ali znam dobro iz svoje firme da ljudi sa drzavnom diplomom i sa privatnom rade rame uz rame bez ikakvih problema...postoje procedure i pravila kojih se drze i nema nikakvih problema...al to ce i ovi duduci skontati kad se zaposle negdje...

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2012, 18:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
fijesta je napisao:
neizreverbiliziran je napisao:
Jedan profesor na predavanju na trećoj godini postavio pitanje šta je posao ekonomiste, šta on treba da radi. Niko nije ni pokušao da se javi.

Molim te imenuj profesora!

Profesor Macura.

rotor je napisao:
ja kod sebe imam ljudi sa drzavne ekonomije koji ne znaju adresirati koverte, a kamo li virmana popuniti...i onda kaze ja imam drzavnu ekonomiju...hahaha...idi begaj...

Mogu misliti. Jel ti još kaže:"nismo tu lekciju učili"? :D
Uf kako ih neće biti. Mali je broj predmeta na državnoj ekonomiji koje ne možeš položiti po sistemu:
1. kod kuće pritisneš Slika
2. na ispitu profesor te pritisne da pjevaš Slika
Poslije kad diplomiraš kad te pitaju šta si radio 4 godine, nemaš pojma, a gdje si bio, nemaš pojma.

Ima i teži način. Da učiš sa razumjevanjem, oduzme ti dosta vremena, pola ti toga ne treba, ali u jednu ruku i treba(ako hoćeš poslije se zaposliti kao profa :) ) Ja ne znam što su izumili knjigu, ako moraš da je imaš u glavi od korice do korice.

rotor je napisao:
sretno ti s ucenjem na drzavnom...doces kod mene raditi, a ja cu ti biti sef sa privatnim...hahahha

Meni nije jasno nešto. Ja da imam preduzeće i da trebam zaposliti nekoga na odgovornijoj poziciji u preduzeću, pa ne bih rođenog sina(bilo da je završio privatni ili državni fakultet) na nju postavio ako ima sposobniji od njega(bilo da je završio privatni ili državni fakultet). I sada mi neko priča o šteli. Možda griješim, al to je moj stav. :)

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2012, 19:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Meni nije jasno nešto. Ja da imam preduzeće i da trebam zaposliti nekoga na odgovornijoj poziciji u preduzeću, pa ne bih rođenog sina(bilo da je završio privatni ili državni fakultet) na nju postavio ako ima sposobniji od njega(bilo da je završio privatni ili državni fakultet). I sada mi neko priča o šteli. Možda griješim, al to je moj stav. :)

Preko štele se zapošljava u firme koje su državne ili nemaju neke velike veze sa tvojom, a u svoju zaposliš nekoga stručnog ko će da crnči za mizernu platu. Tako državne firme propadaju, a privatne jačaju. Ove profe koje rade na oba faksa ustvari sijeku granu na kojoj sjede.Sada su im uslovi na privatnim fakultetima iha-haj bolji, ali vidjećemo kada upropaste državne kako će da bude.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2012, 19:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
rotor je napisao:
ja necu vise da komentarisem...ali znam dobro iz svoje firme da ljudi sa drzavnom diplomom i sa privatnom rade rame uz rame bez ikakvih problema...postoje procedure i pravila kojih se drze i nema nikakvih problema...al to ce i ovi duduci skontati kad se zaposle negdje...

Ja mislim da ti ne bi mogao ispred Tempa ni ona kolica da sakupljaš kada kupci ostave po parkingu. Ne mislim da ne bi mogao, mogao bi ti ali ako bi ti tata bio šef smjene pa te držao tamo da radiš. E sad si vjerovatno ti taj duduk, a ovi što studiraju i što će nekako da se bore kroz život nisu i ne mogu biti duduci. Duduk je onaj kome tata čitav život čuva leđa, zaposli ga kod sebe u firmi pa onda taj duduk prosipa pamet ostalima, a vjerovatno bez tate ne bi znao otići sam ni u wc.

Da, zaboravio sam i ovo još reći. Kažu i oni, moja firma, a ono tatina firma. :lol: :lol:

Imaš pozdrav od mene veliki, nemoj mi nešto ovo zamjeriti, ipak sam ja duduk za tvoju firmu, ne za tvoju već za firmu tvoga tate, sa diplomom državnog fakulteta. Ali Bogu hvala ovaj duduk nikad neće da radi kod takvih kao ti. :D :D :D

Nemaš potrebe ovo dalje komentarisati, ja ne odgovaram na post šta god da napišeš. :wink:

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2012, 20:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Whotanoob je napisao:

Preko štele se zapošljava u firme koje su državne ili nemaju neke velike veze sa tvojom, a u svoju zaposliš nekoga stručnog ko će da crnči za mizernu platu. Tako državne firme propadaju, a privatne jačaju. Ove profe koje rade na oba faksa ustvari sijeku granu na kojoj sjede.Sada su im uslovi na privatnim fakultetima iha-haj bolji, ali vidjećemo kada upropaste državne kako će da bude.

Pa problem je što kad svi završe fakultet bi odmah da imaju bruku dobru platu i da budu odmah neki direktori. Ako si stručan i radiš kvalitetnije od drugih, valjda će tvoj gazda biti u tvojoj šaci, a ne ti u njegovoj.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2012, 20:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Nov 2011, 13:29
fijesta je napisao:
Jedan profesor na predavanju na trećoj godini postavio pitanje šta je posao ekonomiste, šta on treba da radi. Niko nije ni pokušao da se javi.

Molim te imenuj profesora!

Profesor Macura.

:D I njemu je trebalo to dugo da shvati!

Prema njegovoj radnoj karijeri nigdje nije bio duze od 3 godine!

Na kraju je shvatio pa vas lijepo pitao!
Ekonomista treba biti profesor!

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2012, 21:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35

Pa problem je što kad svi završe fakultet bi odmah da imaju bruku dobru platu i da budu odmah neki direktori. Ako si stručan i radiš kvalitetnije od drugih, valjda će tvoj gazda biti u tvojoj šaci, a ne ti u njegovoj.

Da spustimo loptu na realan teren: privatnih firmi koje posluju kao zapadne kompanije, u kojima gazda vozi jahtu ispred Monte Karla a Uprava sa strucnim ljudima donosi profit u RS ili BiH ima jedna ili pet ili nijedna. Ovde je gazda najpametniji i sve zna.

Strucnost u ovoj vukojebini nema neku ulogu jer nekolicina privatiziranih kompanija dovodi svoje ljude na celo a nasim, koji su mozda i sposobniji, ostaju nizerangirani i slabije placeni poslovi. Problem je u stvari sto mladi ljudi vide i ocekuju buducnost ovde, u jednoj nepotisitckoj, autokratskoj,kriptokratskoj, partiokratskoj, birokratskoj i faktokratskoj organizovanoj zajednici koja te buducnosti sem za clanove svojih porodica, klanova i partija nema. Mlad ekonomista, IT inzinjer etc nema potrebe da place za poslom i ceka posao u struci - put pod noge pa ispocetka, ako treba i od posla koji je strucno na srednjoskoloskom nivou.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2012, 21:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
Е, мој Маниту, свака теби част кад ти се да објашњавати са овим неолибералима. Ови који лапрдају о некој стручности и мени као стручњаку који држим у шаци газду, као и остале капиталистичке бајке и скаске, обично имају дебелу загузину и нипошто не причају из искуства већ сами себи циједе чиреве по моралим центрима мозга (ако имају једно, односно друго) мантричном аутохипнозом...
Чуј, стручњак... умало се не загрцнух пивом! :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2012, 21:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

manitu uci da svira je napisao:

Da spustimo loptu na realan teren: privatnih firmi koje posluju kao zapadne kompanije, u kojima gazda vozi jahtu ispred Monte Karla a Uprava sa strucnim ljudima donosi profit u RS ili BiH ima jedna ili pet ili nijedna. Ovde je gazda najpametniji i sve zna.

Strucnost u ovoj vukojebini nema neku ulogu jer nekolicina privatiziranih kompanija dovodi svoje ljude na celo a nasim, koji su mozda i sposobniji, ostaju nizerangirani i slabije placeni poslovi. Problem je u stvari sto mladi ljudi vide i ocekuju buducnost ovde, u jednoj nepotisitckoj, autokratskoj,kriptokratskoj, partiokratskoj, birokratskoj i faktokratskoj organizovanoj zajednici koja te buducnosti sem za clanove svojih porodica, klanova i partija nema. Mlad ekonomista, IT inzinjer etc nema potrebe da place za poslom i ceka posao u struci - put pod noge pa ispocetka, ako treba i od posla koji je strucno na srednjoskoloskom nivou.

Ti si nabrojao samo probleme i jedno trivijalno rješenje. Nije problem nizati probleme, problem je naći rješenje. :)

Evil_Dead je napisao:
Е, мој Маниту, свака теби част кад ти се да објашњавати са овим неолибералима. Ови који лапрдају о некој стручности и мени као стручњаку који држим у шаци газду, као и остале капиталистичке бајке и скаске, обично имају дебелу загузину и нипошто не причају из искуства већ сами себи циједе чиреве по моралим центрима мозга (ако имају једно, односно друго) мантричном аутохипнозом...
Чуј, стручњак... умало се не загрцнух пивом! :lol:

Nego znaš li kako je Jeremy Lin postao mraka od igrača? :D

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2012, 21:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ti si nabrojao samo probleme i jedno trivijalno rješenje. Nije problem nizati probleme, problem je naći rješenje. :)

Pa nadjite ga strucnjaci :wink:

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2012, 22:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Treba para za moju ideju. Trenutno tražim rješenje za taj problem. :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2012, 22:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Treba para za moju ideju. Trenutno tražim rješenje za taj problem. :lol:

To je ok, sistem ti nece pomoci. :D

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2012, 23:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
На страну сви квалитети и мане државних и поготово приватних факултета.

Као прво, да живимо у нормалној држави можда би и било битно какав факултет смо завршили... Овако иоле добар посао је немогуће добити без везе! А када се гања веза онда је небитно који је факултет у питању.

Као друго, да су власници предузећа код нас мало паметнији. Лијепо организујеш детаљно тестирање и нека свако покаже ниво свог знања и способности, и тако се добија селекција најбољих без обзира да ли су завршили приватни факулте или државни. Већ сам овдје спомињао примјер да је за један посао у Оптима групи међу четверо најбољих остала једна особа са приватног и три са државног факса.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2012, 00:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

I još nešto jbg. :lol:
Pa neće ovakvo stanje biti isto u bližoj budućnosti. Barem ja očekujem da će ići na bolje. Pa svi ti koji su dobili preko štele sa privatnih i državnih fakulteta poslove koji su tromi neće se valjda moći snaći na tržištu rada. Tako nešto možeš vidjeti na starijim ljudima koji su navikli uvijek nešto da rade i sad došli u grad pa izludiše od dosade (metu dvorište koje je čisto npr.), a kod ovih našteljenih je obrnuta situacija. Čuo sam da je ovako bilo npr. u Slovačkoj prije 15 godina. Jeste da tamo nije sada blagostanje ali se dižu, a nezaposlenost im je oko 13 %, a prosječna plata oko 700€.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2012, 00:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
ееее камо среће да е код нас почну цијенити право вриједности и вриједни људи који желе да раде и знају свој посао... волим овдје живјети и не желим ни гдје да идем, али нисам нешто оптимистичан...

мада има још једна ствар о којој се овдје причало, а то је да нажалост имамо такав систем школовања да се на приватним факултетима не учи довољно, а на државним се учи превише и ствари које су непотребне. Све у свему, оно што је најбитније, а то је пракса, тога нема нигдје, тако да већину ствари људи науче тек кад почну радити :(

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2012, 05:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Nov 2011, 13:29
Ташко je napisao:
Kakvu bi ja vama dvojici samarcinu svezao.

Nasi privatni fakuleti su karina ogromna. To sto je drustvo korumpirano pa samo guzonje dobijaju dobar posao, to je drugi par opanaka.

Sve to treba na kolac.

Kako ti je mama sine?

Zar te nije naucila da se takve vulgarnosti ne upotrebljavaju!

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2012, 07:24 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
hehe A vecina njih ima samo osnovnu skolu, ali sad ce biti diplimirani pravnici, djplomirani inzenjeri, diplomirani ekonomisti... :)

http://www.novosti.rs/vesti/sport.294.h ... Megatrenda

Crno-beli od oktobra studenti „Megatrenda“

U sklopu saradnje svi prvotimci Partizana upisali su se na prvu godinu studija, a birali su uglavnom poslovne studije ili odsek za komunikaciju i medije. Pored osnovnih studija obavezno je i učenje stranih jezika

Slika

Vladimir Stojković i Nataša Bekvalac

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1485 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 75  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]