banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 22:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 184 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Apr 2012, 00:48 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2006, 11:53
Ljudi da vas pitam, jel moze na Sony Bravia taj CAM modul iz Aneksa da se stavi? Ne razumjem se bas nista oko toga, ali bi htio da se rijesim onog idiotskog risivera.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2012, 08:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2012, 10:48
Blic vise forsira STB-ove jer su manje osjetljivi na varijacije signala, tj. imaju manje posla u vezi sa zalbama korisnika. Ja sam pokusao sa CAM-om, i zimus kada su poceli prvi snjegovi i niske temperature poceli su se javljati problemi, odnosno kockanje slike. Naravno, prvo sto su rekli jeste da ne valja CAM, da je to nezrela tehnologija i slicno... sto nema nikakve veze sa CAM-om, nego ima samo sa DVB-C risiverom ugradjenim u TV (inace imam LG32LD350), jer se kockanje pojavljuje i na Blic info kanalu koji radi i bez CAM-a.

Poenta price: lakse je ljudima uvaliti TechniSat-ove krseve od STB-ova koji gutaju sve, nego odrzavati mrezu sa stabilnim signalom.

Inace, CAM je uredno radio 4-5 mjeseci tokom ljeta i jeseni, na kraju sam se vratio na STB, ali sam trazio HD varijantu, da ga barem spojim preko HDMI kabla (jer me inace nervira koncept dovodjenja digitalnog signala do STB-a, a onda spajanja STB-a i TV-a SCART-om)

Generalno, ne znam ni zasto su CAM-ove pustili u ponudu...

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2012, 08:10 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Mislim da nisi u pravu, kod kolege se Philipsov LCD ponaša drastično bolje nego TechniSatov risiver... možda je do LG-a...

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2012, 08:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Cilj price jeste naglasiti da se Technisatov risiver bolje ponasa u uslovima promjenljivog signala od LG DVB-C tjunera, ali ako postoji nesto sto je bolje od Technisata, vrijedno je preporuke na ovoj temi foruma... cisto da se ljudi ne smaraju sa Blicovom korisnicnom sluzbom nakon ugradnje CAM-a u neke modele televizora...

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2012, 08:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
<Enter_name> je napisao:
Mislim da nisi u pravu, kod kolege se Philipsov LCD ponaša drastično bolje nego TechniSatov risiver... možda je do LG-a...

Koji je model taj Philipsov LCD?

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2012, 08:12 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

42PFL7404H

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2012, 07:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

"kocka" li se ikome slika zadnjih dana na blicTV digitali?

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2012, 11:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 02 Nov 2010, 16:36
drakula je napisao:

Da

Internet paket- 40 KM, Cijena opreme i njeno montiranje 630 KM- (sada i za 3D kanale). Gledati druge kako se pate sa kablovskim ili IPTV operaterima- NEPROCJENJIVO! Neki programi se nemogu gledati tek tako, za sve ostalo tu je C.. S.. , i TX-L47WT50EK.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2012, 19:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

drakula je napisao:

Da

Svi programi ili je specificno samo za neke?

Kod mene nema pravila, ali mi se cini da je najvise na NatGeo i FoxCrime. B92 je standardno "kockast"...

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2012, 11:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 02 Nov 2010, 16:36
drakula je napisao:
drakula je napisao:

Da

Svi programi ili je specificno samo za neke?

Kod mene nema pravila, ali mi se cini da je najvise na NatGeo i FoxCrime. B92 je standardno "kockast"...

Bukvalno nema pravila, a nisam primjetio za B92 i ng. Konkretno danas, ovog momenta, na porastu temperature drastično se mijenja provodnost bakra na VF-u , a signal diše od nemila do nedraga. I to je mana nadzemnih vodova.

Internet paket- 40 KM, Cijena opreme i njeno montiranje 630 KM- (sada i za 3D kanale). Gledati druge kako se pate sa kablovskim ili IPTV operaterima- NEPROCJENJIVO! Neki programi se nemogu gledati tek tako, za sve ostalo tu je C.. S.. , i TX-L47WT50EK.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2012, 11:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...stanje sa "kockanjem" se normalozovalo posljednjih dana, btw.

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2012, 20:56 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
amadeus je napisao:
despot777 je napisao:
Još jedno pitanje, LG znači prolazi sa CAM modulom, kakvo je stanje sa ostalim markama, konkretno Samsung...??? Sony, Panasonic...

Kada prijemnik ima CI slot za CAM modul onda on transport stream umjesto na interni dekoder propusti prvo kroz sam CI interfejs. Samim time nebitno je koji je proizvodjac prijemnika u pitanju sve dok uredno prepoznaje CAM modul koji je umetnut u prijemnik. U ovom slucaju da li ce nesto raditi ili ne prije svega zavisi od samog CAM modula, a kako je to vec odavno standardizovano, bilo koji licencirani CAM modul sa licencom za conax bi trebao raditi.

Evo kod mene ne radi,kupio novi samsung tv UE55ES7080 ,ubacio CAM conax koji mi blic iznajmljuje za 3 km mjesecno i blicovu karticu i pise signal je kodiran,na starom LG tv je radilo uredno..

Zvao sam tehnicku podrsku ,kazu nemogu nist popravit jedino da uzmem resiver......

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2012, 21:29 
Majstor
Majstor

bozidar je napisao:
O ovome sam mnogo pisao. Kod Sony-a i Panasonica cam ne radi. Lično imam Sony Bravia i isprobao sam Aneksov cam, tv ga prepozna, ali ne može otvoriti kanale (neusklađenost tv i Aneksove mreže). Cam će raditi kod svih tv koji mogu na digitali gledati Aneksov info kanal koji ide otključan. Prvo provjerite da li vaš tv može prikazati ovaj kanal, pa onda tražite cam. Pozdrav !

Sad sam provjerio na mom novom tv,nije pronasao automatski info kanal, unio sam parametre rucno,i Info kanal radi ali svi ostali kanali ne rade,prepoznati su ali kanal je sifrovan

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2012, 07:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Neki televizori rade kako treba, a neki ne sa CAM modulima. Mozda sam pomenuo u nekim gornjim postovima, ali ja sam pobjegao od CAM-a, jer je tuner u mom LG televizoru suvise osjetljiv na varijacije signala na blicovoj mrezi, pogotovo u zimskom periodu. Tako da sam se vratio na risiver, ali HD varijantu, jer ga je moguce spojiti HDMI kablom (slika je znacajno bolja u odnosu na SCART).
CAM mi je bio privlacan zbog manje kablova i zato sto koristis jedan daljnski. TV je uredno prepoznao CAM, ali sam odustao od njega zbog tih kockanja slike svakih nekoliko milnuta (koji su vezani za nivo signala). Takodje, stekao sam utisak da se CAM zagrijava vise nego sto je to u skladu sa mojim poimanjem normalnog.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2012, 10:35 
Majstor
Majstor

Moj novi Samsung UE55ES7080 kad pogledam CI meni vidi CAM conax modul proizvodjac Norwegian telekom 4.00e Tip uslovni pristup,kad pogledam informacije o signalu pise BLic TV mreza ID 4651 id usluge 0424 nivo pogresnog bit. se krece od 5 do 15 a jacina signala je 93

Automatski nadje samo 16 kanala ali kad ukucam parametre rucno nadje sve ali ostaju kodirani vidim samo INFO kanal

malo sam gleda ovu temu unazad i vidim da vecina smatra da je greska do blica aneksa , proslo je vise od 2 goidine a da oni nisu rijesili ovaj problem

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2012, 11:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2012, 19:52
ozna ako imaš opciju prilikom automatskog skeniranja stavi da ti skenira "All services" ne "Free services" da bit ti očitao sve. Možda ti to pomogne. Nisam na blicu ali mi je to palo na pamet.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2012, 15:20 
Majstor
Majstor

tv ima u sebi integrisan sat.resiver,da li to znaci da mogu uzeti naprimer total tv,postaviti antenu i gledati direktno preko tv bez dodatnog resivera

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2012, 15:56 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Teoretski može. Većina TV-ova sa DVB-S tjunerom može raspakovati samo FTA kanale. I da može raspakovati kriptovane kanale, teško ćeš naći NDS CA modul kojeg nema u slobodnoj prodaji (postoji, ali ga Total daje samo kablovskim operaterima).

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2012, 20:48 
Majstor
Majstor

Na daljinskom ima tipka support,kad kliknem dobijem info da samsung moze daljinski putem interneta pristupiti tv uredjaju i otkloniti probleme i tu ima nekakav pin kod koji bi trebalo saopstiti operateru ....a nevidim da ima bukovina i hrastovina samsungovu sluzbu za podrsku samo hrv i srbija

jel iko isprobao ovo i da li bi mogli rijesit ovaj problem sto imam sa aneksom daljinski

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2012, 20:54 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Nema tu rješavanja na daljinu... uglavnom, postoji problem u komunikaciji televizor - CAM - kartica. Znam da Aneks koristi tri različita Conax CAM-a (SmarDTV, Neotion i SMiT), probaj tražiti drugi CAM, pa vidi kako se ponaša s njim...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 184 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]