old fashion men je napisao:
gavranpero je napisao:
Što nam ne dade neki drugi link, nego samo stavljaš linkove sa vaše stranice ?
Ja sam ranije ostavio bar 5 linkova koji nemaju veze sa JS, stalno se održavaju seminari o beskrvnoj hirurgij, znači seminari sa kojima JS nemaju veze, evo i kod nas u SA se vrše takve operacije, proguglaj i naći ćeš stotine stranica i medicinskih biltena koji govore o tome.
Transfuzija je kao transplatacija organa, ustvari i jeste transplatacija, znači unos stranog tijela, organa u organizam i apsolutno je neizvjesno hoće li organizam prihvatiti ili odbaciti to strano tijelo, a još je neizvjesnije nosi li ta krv sa sobom neku zarazu. Dokazano je da se ljudi koji su operisani metodom beskrvne hirurgije, u pravilu i bez dileme mnogo brže i bolje oporavljaju od ovih drugih. Znači nikada Božiji zakon i vodstvo nam ne može biti na štetu.
To je samo jedna od metoda u hirurgiji za koju ste se uhvatili kao pijan plota. Znači prije nego što su se otkrile i počele primjenjivati u medicini, ljudi su umirali jer nisu htjeli da prekrše božiji zakon koji ni jednom riječju to ne zabranjuje? Trebali bi da iz biblije izvučete ono najbolje i da se tim vodite ( Jehovini svjedoci u velikoj mjeri tako i rade ), a ne da tumačite na način koji je besmislen.
Citiraj:
Samo ne smijete jesti mesa s dušom njegovom — s krvi njegovom
Samo krvi ne smijete jesti. Prolij je na zemlju kao vodu!
uzdržavati se od onoga što je žrtvovano idolima, od krvi, od udavljenoga i od bluda
Ovdje se samo zabranjuje mogućnost da se jede i pije meso i krv ljudskog bića. Sve drugo što navodite su samo vaša tumačenja i za to nemate nikakav zapis niti dokaz, jer nije zapisano u bibliji.
@old fashion men
Mišljenja su različita, kao što su i ljudi različiti. Ja sve posmatram iz perspektive zdravog razuma, mojih saznanja i stalnim širenjem vidika. Kad bi se držao samo onoga što piše u bibliji, ostao bi jako oštećen i "zaguljen" i ništa drugo ne bi dopiralo do mene. Biblija je dobra knjiga, ali nije jedina