banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 18:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 750 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 38  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Jehovini Svjedoci
PostPoslato: 16 Apr 2012, 17:09 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2012, 05:15
old fashion men je napisao:
Već je prije 100 puta napisano i objašnjeno, ljudski život se može spasiti i bez transfuzije i to puno efikasnije i sigurnije.
@svetionik, prošaraj malo ovim forumom i vidjet ćeš da je sve što ćeš napisati već stotinu puta napisano, ali nema koristi, ljudi niti žele razumjeti, a niti čitati, prije će im metar u guzicu nego milimetar u glavu.

Man prijatelju, jasno je to meni i, verujem jasno je to mnogima! Milioni ljudi širom sveta koji nisu Jehovini svedoci odbijaju transfuziju krvi jer je veoma, veoma opasna, mogu slobodno da kažem u mnogim slučajevima smrtonosna. Mnoge medicinske institucije ne žele to da priznaju jer su krv i transfuzija biznis koji donosi mnogo para! Poznajem medicinsko osoblje koje javno odbija transfuziju krvi!

Ipak nije na odmet ponoviti da Jehovini svedoci odbijaju transfuziju na prvom mestu iz poslušnosti i podložnosti prema Božjem zakonu jer znaju da je Jehova naš Stvoritelj i najbolje zna šta je za nas ljude najbolje! Naša poslušnost Jehovi se očituje u mnogim primerima a takođe i u ovom konkretnom primeru odbijanja transfuzije krvi. Jehovini svedoci su pošteđeni mnogih problema koji nastaju zloupotrbom krvi što moderna medicina i potvrđuje svakodnevno!

Evo linka koji svako može da pogleda i da se edukuje kada je u pitanju transfuzija:

http://www.watchtower.org/e/vcnb/article_01.htm

:wink:

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2012, 17:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
@Svetionik

Znam ja da postoji nekih slucajeva gdje je davanje krvi donijelo stetu, recimo prenos raznih bolesti, nepodudarnost krvnih grupa itd.
Ali daleko je vise primjera gdje je transfuzija spasila zivot, neuporedivo vise, odnos je vise hiljada prema jedan.

Slicno tome govore i ovi protivnici vakcina sto se bave teorijama zavjere.
Tacno je da vakcina u rijetkim slucajevima moze izazvati kontraefekat. Ali daleko je vise slucajeva kada vakcina donosi korist jer stiti od bolesti. Odnos je takodje vise hiljada prema jedan. Zar zbog djelica promila stete treba zanemariti 999,99 promila koristi?
Napomenuo bih da su mnoge bolesti iskorijenjene vakcinama, od kojih su jedna boginje koje su odnosile vise miliona zivota, a zahvaljujuci vakcinama su istrijebljene.
Slicno tako i sa krvi. Vi uzimate jedan slucaj gdje se pacijent zarazio sidom recimo u nekoj africkoj zemlji i u losim higijenskim uslovima, a ne gledate na milion drugih zivota sto su spaseni davanjem krvi.

Ali ti kazes da vi to postujete jer to pise u bibliji.
Ali svaki biblijski stih se moze tumaciti na vise nacina. Neko je protumacio tako i vi ste povjerovali.
Isto kao sto je receno npr da "ovaj narastaj nece pomrijeti dok se sve ovo ne zbude". Neki su protumacili da ce se to zbiti dok su oni zivi. Prodje 2000 godina i pomrije 30 narastaja i vise, a ne zbude se. Znaci, pogresno je tumacenje.
Tako i ovo sa krvi. Kako znas da se to tumacenje moze primijeniti na davanje krvi kad davanja krvi nije tad ni bilo?
Dalje, ako postujete sve sto pise u bibliji kako ne prinosite zrtve, a krv ne primate?
Ili 1914 godina. To je apsolutno bez ikakvog osnova, slicno kao 1844 godina kod adventista.
Neko je to protumacio da je tako i vi ste prihvatili.

Ali prije prihvatanja, treba malo razmisliti, a ne prihvatati sve sto ne valja, ako 90 posto valja.
Tako i ovo. U jehovinih svjedoka ima 90 posto pozitivnih stvari, ali zasto prihvatati onih 10 posto negativnih ako je 90 posto pozitivno? Pa svi grijese u tumacenju pa i Jehovini svjedoci. Zasto je problem priznati da su "tumaci biblije" (danas poznati kao "Jehovini svjedoci" njihovi sljedbenici) prije 100 godina napravili neku gresku u tumacenju kao na primjer "krv" ili "1914 godina"?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2012, 17:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2009, 20:16
Svetionik je napisao:
Već je prije 100 puta napisano i objašnjeno, ljudski život se može spasiti i bez transfuzije i to puno efikasnije i sigurnije.
@svetionik, prošaraj malo ovim forumom i vidjet ćeš da je sve što ćeš napisati već stotinu puta napisano, ali nema koristi, ljudi niti žele razumjeti, a niti čitati, prije će im metar u guzicu nego milimetar u glavu.

Man prijatelju, jasno je to meni i, verujem jasno je to mnogima! Milioni ljudi širom sveta koji nisu Jehovini svedoci odbijaju transfuziju krvi jer je veoma, veoma opasna, mogu slobodno da kažem u mnogim slučajevima smrtonosna. Mnoge medicinske institucije ne žele to da priznaju jer su krv i transfuzija biznis koji donosi mnogo para! Poznajem medicinsko osoblje koje javno odbija transfuziju krvi!

Ipak nije na odmet ponoviti da Jehovini svedoci odbijaju transfuziju na prvom mestu iz poslušnosti i podložnosti prema Božjem zakonu jer znaju da je Jehova naš Stvoritelj i najbolje zna šta je za nas ljude najbolje! Naša poslušnost Jehovi se očituje u mnogim primerima a takođe i u ovom konkretnom primeru odbijanja transfuzije krvi. Jehovini svedoci su pošteđeni mnogih problema koji nastaju zloupotrbom krvi što moderna medicina i potvrđuje svakodnevno!

Evo linka koji svako može da pogleda i da se edukuje kada je u pitanju transfuzija:

http://www.watchtower.org/e/vcnb/article_01.htm

Nisam znao da ljudi umiru nakon transfuzije !? Što nam ne dade neki drugi link, nego samo stavljaš linkove sa vaše stranice ?

šire grozu
a oblaci iz visina
gledaju u razvalinu.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2012, 18:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
jellyfish je napisao:
Spoiler:
@Svetionik

Znam ja da postoji nekih slucajeva gdje je davanje krvi donijelo stetu, recimo prenos raznih bolesti, nepodudarnost krvnih grupa itd.
Ali daleko je vise primjera gdje je transfuzija spasila zivot, neuporedivo vise, odnos je vise hiljada prema jedan.

Slicno tome govore i ovi protivnici vakcina sto se bave teorijama zavjere.
Tacno je da vakcina u rijetkim slucajevima moze izazvati kontraefekat. Ali daleko je vise slucajeva kada vakcina donosi korist jer stiti od bolesti. Odnos je takodje vise hiljada prema jedan. Zar zbog djelica promila stete treba zanemariti 999,99 promila koristi?
Napomenuo bih da su mnoge bolesti iskorijenjene vakcinama, od kojih su jedna boginje koje su odnosile vise miliona zivota, a zahvaljujuci vakcinama su istrijebljene.
Slicno tako i sa krvi. Vi uzimate jedan slucaj gdje se pacijent zarazio sidom recimo u nekoj africkoj zemlji i u losim higijenskim uslovima, a ne gledate na milion drugih zivota sto su spaseni davanjem krvi.

Ali ti kazes da vi to postujete jer to pise u bibliji.
Ali svaki biblijski stih se moze tumaciti na vise nacina. Neko je protumacio tako i vi ste povjerovali.
Isto kao sto je receno npr da "ovaj narastaj nece pomrijeti dok se sve ovo ne zbude". Neki su protumacili da ce se to zbiti dok su oni zivi. Prodje 2000 godina i pomrije 30 narastaja i vise, a ne zbude se. Znaci, pogresno je tumacenje.
Tako i ovo sa krvi. Kako znas da se to tumacenje moze primijeniti na davanje krvi kad davanja krvi nije tad ni bilo?
Dalje, ako postujete sve sto pise u bibliji kako ne prinosite zrtve, a krv ne primate?
Ili 1914 godina. To je apsolutno bez ikakvog osnova, slicno kao 1844 godina kod adventista.
Neko je to protumacio da je tako i vi ste prihvatili.

Ali prije prihvatanja, treba malo razmisliti, a ne prihvatati sve sto ne valja, ako 90 posto valja.
Tako i ovo. U jehovinih svjedoka ima 90 posto pozitivnih stvari, ali zasto prihvatati onih 10 posto negativnih ako je 90 posto pozitivno? Pa svi grijese u tumacenju pa i Jehovini svjedoci. Zasto je problem priznati da su "tumaci biblije" (danas poznati kao "Jehovini svjedoci" njihovi sljedbenici) prije 100 godina napravili neku gresku u tumacenju kao na primjer "krv" ili "1914 godina"?

Dzabe se trudis
Ono sto je JS najvise zajednicko sa ostatkom religija je ta umrla zaguljenost da su bas oni ti koji su uspjeli od A do Z Bibliju da rastumace na pravi nacin
Dzabe zdrav razum, dzabe pokazatelji i cinjenice da su u svojim tumacenjima napravili greske (ne govorim nuzno o JS, sve ovo se moze primjeniti i na Pravoslavce i na Katolike i na SDA i na Mormone itd), ako je neko zaguljen, zaguljen ostaje do kraja
Svako ko je imao ikakvog kontakta sa medicinom (a pogotovo ko ima neke naobrazbe na tom polju) zna da je nemoguce transfuziju potpuno iskljuciti iz zvanicne medicine. U nekim slucajevima ju odmjeniti, da - ali ju u potpunosti iskljuciti, apsolutno ne.
Ti 'vodeci strucnjaci' kojima se JS busaju u prsa, a koji govore u prilog njihovom tumacenju tih stihova, su otprilike relevantni koliko i oni 'elementarni strucnjaci' o kojima incel pise u svojim postovima.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2012, 18:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
gavranpero je napisao:
Što nam ne dade neki drugi link, nego samo stavljaš linkove sa vaše stranice ?

Ja sam ranije ostavio bar 5 linkova koji nemaju veze sa JS, stalno se održavaju seminari o beskrvnoj hirurgij, znači seminari sa kojima JS nemaju veze, evo i kod nas u SA se vrše takve operacije, proguglaj i naći ćeš stotine stranica i medicinskih biltena koji govore o tome.
Transfuzija je kao transplatacija organa, ustvari i jeste transplatacija, znači unos stranog tijela, organa u organizam i apsolutno je neizvjesno hoće li organizam prihvatiti ili odbaciti to strano tijelo, a još je neizvjesnije nosi li ta krv sa sobom neku zarazu. Dokazano je da se ljudi koji su operisani metodom beskrvne hirurgije, u pravilu i bez dileme mnogo brže i bolje oporavljaju od ovih drugih. Znači nikada Božiji zakon i vodstvo nam ne može biti na štetu.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2012, 19:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Mar 2012, 00:02
Isus - anđeo

Piše da će doći Isus Krist, Božji Sin,
predvodeći anđele.

Tu će biti valjda i Mihael,
ali predvođen Isusom, Božjim Sinom.

DANIEL 10: (16) I gle: onaj, sličan sinu čovječjem dotače se mojih usana. Otvorih usta da govorim te rekoh onome koji stajaše preda mnom: "Gospodaru moj, zbog ovog viđenja obuzeše me tjeskobe i onemoćah.

DANIEL 10,21 Ali ću ti prije otkriti što je zapisano u Knjizi istine. Nema nikoga tko bi se SA MNOM protiv njih borio, osim Mihaela, Kneza vašega,

Onaj koji je sličan sinu čovječjem će se boriti zajedno sa Mihaelom.

Tko je sličan Sinu čovječem?
Da li je to Isus Krist? Da!

Tko će biti sa Isusom – Mihael!

Da li ti je sada jasnije?

Isus NIJE Mihael!

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2012, 19:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

To nisu gluposti - to su Biblijski stihovi.
Jasno govore o odvojenosti Isusa i Mihaela.

Ako su njih 2 odvojeni - onda nisu jedno.
To ti je bar jasno iz Trojstva.

Uzmi stih po stih,
koji ti iznesoh,
pa mi ih objasni.

A ujedno molim i SVETIONIK
da se očituje.

Hvala vam unaprijed.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2012, 21:16 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2012, 05:15
piramida4 je napisao:
Isus - anđeo

predvodeći anđele.

DANIEL 10: (16) I gle: onaj, sličan sinu čovječjem dotače se mojih usana. Otvorih usta da govorim te rekoh onome koji stajaše preda mnom: "Gospodaru moj, zbog ovog viđenja obuzeše me tjeskobe i onemoćah.

DANIEL 10,21 Ali ću ti prije otkriti što je zapisano u Knjizi istine. Nema nikoga tko bi se SA MNOM protiv njih borio, osim Mihaela, Kneza vašega,

Isus NIJE Mihael!

Piramida, prijatelju ako ti želiš da veruješ kako si napisao, neka ti bude, ja nemam šta drugo da dodam izuzev onoga što sam već napisao!

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2012, 21:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

gavranpero je napisao:
Što nam ne dade neki drugi link, nego samo stavljaš linkove sa vaše stranice ?

Ja sam ranije ostavio bar 5 linkova koji nemaju veze sa JS, stalno se održavaju seminari o beskrvnoj hirurgij, znači seminari sa kojima JS nemaju veze, evo i kod nas u SA se vrše takve operacije, proguglaj i naći ćeš stotine stranica i medicinskih biltena koji govore o tome.
Transfuzija je kao transplatacija organa, ustvari i jeste transplatacija, znači unos stranog tijela, organa u organizam i apsolutno je neizvjesno hoće li organizam prihvatiti ili odbaciti to strano tijelo, a još je neizvjesnije nosi li ta krv sa sobom neku zarazu. Dokazano je da se ljudi koji su operisani metodom beskrvne hirurgije, u pravilu i bez dileme mnogo brže i bolje oporavljaju od ovih drugih. Znači nikada Božiji zakon i vodstvo nam ne može biti na štetu.

To je samo jedna od metoda u hirurgiji za koju ste se uhvatili kao pijan plota. Znači prije nego što su se otkrile i počele primjenjivati u medicini, ljudi su umirali jer nisu htjeli da prekrše božiji zakon koji ni jednom riječju to ne zabranjuje? Trebali bi da iz biblije izvučete ono najbolje i da se tim vodite ( Jehovini svjedoci u velikoj mjeri tako i rade ), a ne da tumačite na način koji je besmislen.
Citiraj:
Samo ne smijete jesti mesa s dušom njegovom — s krvi njegovom
Samo krvi ne smijete jesti. Prolij je na zemlju kao vodu!
uzdržavati se od onoga što je žrtvovano idolima, od krvi, od udavljenoga i od bluda

Ovdje se samo zabranjuje mogućnost da se jede i pije meso i krv ljudskog bića. Sve drugo što navodite su samo vaša tumačenja i za to nemate nikakav zapis niti dokaz, jer nije zapisano u bibliji.

@old fashion men

Mišljenja su različita, kao što su i ljudi različiti. Ja sve posmatram iz perspektive zdravog razuma, mojih saznanja i stalnim širenjem vidika. Kad bi se držao samo onoga što piše u bibliji, ostao bi jako oštećen i "zaguljen" i ništa drugo ne bi dopiralo do mene. Biblija je dobra knjiga, ali nije jedina :wink:

šire grozu
a oblaci iz visina
gledaju u razvalinu.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2012, 22:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Svetionik je napisao:
piramida4 je napisao:
Isus - anđeo
predvodeći anđele.
Isus NIJE Mihael!

Piramida, prijatelju ako ti želiš da veruješ kako si napisao, neka ti bude, ja nemam šta drugo da dodam izuzev onoga što sam već napisao!

Jedno je vjera,
drugo je vjera - što je činjenično potvrđeno stihovima iz Biblije.

Ne vjerujem ja u ono što sam ja napisao,
nego vjerujem Biblijskim stihovima.

A ti stihovi kažu da sam u pravu sa stihovima.
Gdje su tvoji stihovi,
da dokažeš svoje tvrdnje?

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2012, 22:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Isus Krist - anđeo Mihael

Onaj koji dolazi je Isus Krist – Sin Božji - koji predvodi anđele:

OTKRIVENJE 19,(11) I vidjeh: nebo otvoreno - i gle, konj bijelac, a na nj sjeo On, zvani Vjerni i Istiniti , a sudi i vojuje po pravdi (14) Prate ga na bijelcima Vojske nebeske, odjevene u lan tanan, bijel i čist

OTKRIVENJE 12,(5) I ona porodi sina, muškića, koji će vladati svim narodima palicom gvozdenom. I Dijete njeno bi uzeto k Bogu i prijestolju njegovu. (6) A Žena pobježe u pustinju gdje joj Bog pripravi sklonište da se ondje hrani tisuću dvjesta i šezdeset dana. (7) I nasta rat na nebu: Mihael i njegovi anđeli zarate se sa Zmajem. Zmaj uđe u rat i anđeli njegovi,

Kad je Marija rodila Isusa –
dijete - Isus - bi uzeto k bogu, a istovremeno je anđeo Mihael zaratio sa zmajem.
Nije Isus zaratio,
jer je dijete - uz Boga svoga oca.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2012, 22:43 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Otk 12;7 "i bio je rat"..

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2012, 23:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ne zna se ni ko pije ni ko plaća... Slika

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2012, 23:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Borba citatima :D.

šire grozu
a oblaci iz visina
gledaju u razvalinu.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2012, 00:16 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
bolje i citatima borba nego sa glagolskim vremenima..

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2012, 09:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Isus Krist - anđeo Mihael

Razlika između Isusa i anđela:

1. TIMOTEJU 5:21 Zaklinjem te pred Bogom
i
Kristom Isusom
i
izabranim anđelima
da se toga držiš bez predrasude i ništa ne činiš po naklonosti.

Postoji Bog
i
Sin
i
anđeli.
Odvajanje Isusa od Boga i od anđela.

HEBREJIMA 1:4 postade toliko moćniji od anđela koliko je uzvišenije nego oni baštinio ime.

Nije bio Isus uvijek moćniji od anđela

HEBREJIMA 1:5 Ta kome od anđela ikad reče: Ti si Sin moj, danas te rodih; ili pak: Ja ću njemu biti otac, a on će meni biti sin.

Isus je Božji sin, ne anđeo

HEBREJIMA 1:6 A opet, kad uvodi Prvorođenca u svijet, govori: Nek pred njim nice padnu svi anđeli Božji.

HEBREJIMA 1:13 Za koga pak od anđela ikad reče: Sjedi mi zdesna dok ne položim neprijatelje tvoje za podnožje nogama tvojim!

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2012, 09:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Arhanđeo, znači ispred svih anđela, a sada još jednom namjerno zanemari tu titulu i ono napisano u Biblij i svi ćemo biti sretni :roll:

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2012, 10:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Već se pisalo: Hijerarhija nebeskih bića

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2012, 10:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Arhanđeo, znači ispred svih anđela, a sada još jednom namjerno zanemari tu titulu i ono napisano u Biblij i svi ćemo biti sretni :roll:

Vidim da ti jako voliš
zanemarivati ono istinito - stihove Biblijske sa kojima se tvoja ideološka dogma ne slaže.

Dao sam ti stihove koji ti dokazuju da
arkanđeo Mihael nije niti će ikada biti Isus Krist.

Arkanđeo je kako ti kažeš ispred svih anđela,
ali ispred arkanđela biti će Sin Božji - naš Gospodin Isus Krist.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2012, 10:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Isus Krist - arkanđeo Mihael

Anđel i Isus – razlika

HEBREJIMA 2:5 Nije doista anđelima podložio budući svijet o kojem govorimo.
HEBREJIMA 2:7 Ti ga tek za malo učini manjim od anđela, slavom i časti njega ovjenča,

Bog svoga Sina Isusa učini malo manjim od anđela

HEBREJIMA 2:9 ali Njega, za malo manjeg od anđela, Isusa, vidimo zbog pretrpljene smrti slavom i časti ovjenčana da milošću Božjom bude svakome na korist što je on smrt okusio.
1. PETROVA 3:22 koji, uzašavši na nebo, jest zdesna Bogu, pošto mu bijahu pokoreni anđeli, vlasti i sile.

Bog Isusu pokorava sve.

OTKRIVENJE 3:5 "Tako će pobjednik biti odjeven u bijele haljine i neću izbrisati imena njegova iz knjige života i priznat ću ime njegovo pred Ocem svojim i anđelima njegovim.

Isus priznaje imena Bogu Ocu svome i božjim anđelima
Prvo je Isus bio niži od anđela, a onda ga je Otac njegov Bog Jahve izdigo iznad njih. nikad nije bio anđeo.

Bog Otac dao je svome Sinu Isusu da sjedne desno od Njega – Oca.
Zna se tko je glava kome!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 750 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 38  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]