apokalipto je napisao:
Drinin@
Sjeverna Koreja i jest bolesno uredjena mislim da se oko toga nema sta diskutovati....
Zasto svi napadate Amere oni su nam dali Coca Colu,kaubojske filmove,Las Vegas,Kip slobode da ne spominjem americke filmove Mc'Donaldse nezdravu hranu slijetanje covjeka na mjesec borba protiv komunjara itd itd....
Drinin druze ovako ti svijet funkcionise imas jednu ameriku koja je dominantna + sa njom skupa zapadne zemlje i tu je civilizacija znaci ideje kultura centar svijeta nauka 21 stoljece sve sto zamislis postoje oni koji zive van tog kruga to su ovi Afganistanci Iracani Sjeverno Korejci ehh dodje do poskupljenja npr recimo benzina i civilizovan svijet negoduje sta se uradi pobij milion tih dole mungosa indijanaca sta su vec i ukradi im naftu i voala u civilizaciji manja cijena goriva i svi sretni....nije ista cijena zivota jednog korejca afganistanca sa cijenom zivota nekog svedjanina svicarca itd na to moras mislit

i svi mi zivimo na tim "zlocinima" amerike od tih ratova trijebljenja okupiranja nama zavisi cijena stvari potrebnih za svakodnevni zivot tako da.....
i ovo nije neko moje misljenje ovako stoje stvari u realnom zivotu pusti bajke o jednakosti cijeni ljudskog zivota i tako tim pricama.....pogledaj npr film "lord of war"

Болесно је груба ријеч, замисли када би они рекли како је демократија која је наводно присутна у БИХ да је болест.
Дало би се причати о америчкој доминацији на рачун других итекако. Доминација када се прелази преко мртвих и не може бити баш похвална, али ускоро,тачније према свим прорачунима од 2020 то мјесто ће изгубити. Три пута сам овај твој пост прочитао и нисам сконтао твој став, не причамо о Афганистану. Е куку мени ако је у Западној Европи сва цивилизација,идеје и све остало. Вјероватно си се погрешно изразио а пост није резултат незнања,иначе

. Србија,Грчка,Турска,Бугарска,Мађарска,Русија,Чешка,Словачка,Пољска нису дио те западне Европе а дале су више него све остале чланице тзв. Запада у сваком погледу од цивилизацијског до тог стваралачког.
Кажеш ван тог круга,па требао би мало порадити на цивилизацији азијатског народа,тек би ту видио колико разноврсности, колико стваралаштва и колико идеологије има, а Америка управо то ради тлачи туђе цивилизације, покушава наметнути своје културолошке вриједности итд итд. Сјећаш се ваљдфа сукоба у Кореји 1950-1953? Тада су Американци склопили пакт са Ј.Корејом и од тада им је С.Кореја трн у оку.
И на крају још једна бруталност, цијена живота,дај молим те. Ја сам националиста па никада нисам поставио тезу како је српски живот вриједнији од живота неког другог народа. То је тако тужно што си написао,донекле и сатанистички. И не може се правдати ничим, кажеш живимо ти и ја од тог америчког терора? Нипошто, ми нажалост живимо од ММФ-а тачније преживљавамо,а посљедица таквог преживљавања је доживотна задуженост држава у којима живимо (осим ако ниси члан једне од 8 најмоћнијих држава),а наравно узрок катастрофална економско-политичка ситуација.
Американци се хватају пиштоља само кад је повуци потегни, па су тако:
1945 бацили двије атомске бомбе на Јапан из чисте љубави
На Филипинима су путем ЦИЕ умјешали прсте. Порторику су 1950 одузели луку. Гватемали су радили о глави током средине 20 вијека. Вијетнам.1973 ударају кукавички на Чиле. Хондурас једно страшно историјско поглавље,гдје су добри Американци извршили варваризам. А тек Либија 1986 је успостављена веза ваздушним путем Вашингтон - Триполи,БиХ,Судан,Авганистан......
Било је тога још гомилу,али упркос како ти кажеш тој светој доминацији,углавном су пролазили као боси по трњу.