Citiraj:
Zabranjen im je svaki vid zanata u sve i jednoj zemlji
Citiraj:
Ima još poštenih poslova osim zanata,rad u privredi,fabrike,rudnici.poljoprivreda,komunalni poslovi........
....pa kontam, jel' se bolje školovati i raditi sa živom parom (zarađivati bolje) ili raditi u fabrici ili pak rudniku (ne zarađivati)? Čisto pitanje izbora i ukusa, ako mogu reći.
Citiraj:
Ljudi se ne uzdaju ni u koga, osim u samog sebe
Citiraj:
Ne u samog sebe nego u opštu ljudsku zatucanost i sve što uz istu ide.
...opet generalizovanje. U to se uzdaju i političari u nas - svi do jednog.
Citiraj:
Pored toga, kod nas izbjeglica dođe u grad, pročita čitanku za prvi osnovne i počne pljuvati po crkvi i sopstvenoj religiji. Svaki dan opsuje majku
i oca samom sebi, ukućanima, brojnim komšijama i poznanicima, te naziva sebe nebeskim narodom. Kakav paradoks!
Citiraj:
Šta ti imaš protiv izbjeglica i zašto misliš da su neobrazovani?
Ovdje sam ti dodao upitnik, koji ide na kraju upitnih rečenica. Tako se i njima '92. godine moralo objasniti da lift nije "šupa," da se tele i koza ne mogu držati u kupatilu, da trotoar nije za zaprežna vozila sa jednom konjskom snagom i na kraju krajeva - da je crveno za toplu vodu. Nemam ništa protiv izbjeglica kao ljudi. Imam problem, generalno gledajući, sa njihovim inatom - gdje ja gazim to je moje - i sa nevoljom, koja ih drži učahurenim. Ne mislim da su neobrazovani, magarac mislim. Znam da su neobrazovani, ali ipak skidam kapu njihovom podmlatku, koji će biti obrazovan.