banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 00:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 524 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 27  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Apr 2012, 18:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
BANJALUKA/STUDENTI PORUČILI: 'Ako korupcija ima ime i prezime, očekujemo da se oglase pošteni profesori, a ne da šute'

Ponedjeljak | 02.04.2012.

Predstavnici studenata u RS-u pozvali su profesore da iznesu svoj stav o kolegama koji ne rade savjesno svoj posao i zbog kojih se govori o korupciji na fakultetima.

„Ako korupcija ima ime i prezime, očekujemo da se oglase pošteni profesori, a ne da šute. Anketa studenata bit će anonimna, ali rezultati treba da budu javno saopćeni. Studenti su jedinstveni i više neće da trpe“, rekao je predsjednik Unije studenata RS-a Nikola Dronjak nakon razgovora ministra prosvjete i kulture Antona Kasipovića danas s predstavnicima rektorata i studenata javnih univerziteta.

„Veliki broj univerzitetstkih profesora časno, pošteno i odgovorno radi svoj posao. Zakon o visokom obrazovanju, pravilnici, uredbe, pravila studiranja neomogućavaju koruptivno djelovanje u visokom obrazovanju“, tvrdi Kasipović.

On je naglasio da razumije bojazan studenata da javno govore o korupciji, pa je odlučio da svake subote od 10 do 11 sati razgovara sa studentima pojedinačno, ali ne sa studentskim predstavnicima.

„ Zatražio sam od oba univerziteta da mi dostave informaciju mogućih rodbinskih veza na oba javna univerziteta da se uvjerim da li je nečiji sin zaposlen na bilo kojem univerzitetu zato što tada nije bilo boljeg od njega“, istakao je Kasipović.

On je najavio da će do kraja juna ove godine početi izgradnja četvrtog paviljona Studentskog centra u Banjoj Luci, koja je nekoliko puta prolongirana.

„Ako to ne počne do kraja juna, ja više neću raditi ovaj posao“, zaključio je Kasipović.

Međutim, rektor Univerziteta u Banjoj Luci Stanko Stanić rekao je da ne može prihvatiti tvrdnju da je ovaj univerzitet korumpiran.

„Nijedna afera na našem univerzitetu nije zataškana, svaka je evidentirana i od nadležnog organa zatraženo da preduzme adekvatne mjere“, tvrdi Stanić.

Na oba javna univerziteta angažovane su po dvije nevladine organizacije da urade istraživanje o ovoj pojavi i predlože adekvatne mjere.

FENA/đk

Dajte nam imena, mi ćemo ih sami objesiti.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2012, 22:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
Представници студентских организација у РС на основу оног што чујем од појединих људи су обичне марионете које немају ни идеју ни циљ,а нарочито не заједнички интерес. Ево сад слушам овог неког он прича о смјени министра,итд.итд. Иначе чујем да се на универзитету ИС два априлска термина увела,пазите те глупости,а посљедица је што се управа УС овог универзитета поново кандидовала па им је то адут,страшно на шта је спало образовање РС.

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2012, 23:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Čudi me kako niko nema da prijavi to. Pa pobogu jednoga dana će i njihova djeca ići na te fakultete a stvari se neće riješiti same od sebe..

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2012, 20:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slika

Citiraj:
BANJALUKA - Studenti Univerziteta u Banjaluci podržali su danas profesora doktora Momira Ćelića, inspirisani njegovim sinoćnjim nastupom u emisiji "Presing" na Radioteleviziji Republike Srpske, u kome je kritikovao korupciju i nepotizam u ovoj visokoškolskoj ustanovi.

Tim povodom istakli su transparent sa porukom "Svi smo mi profesor Ćelić" koji se nalazi na prvom paviljonu Studentskog centra Nikola Tesla, ističući da još jednom pokazuju da su jedinstveni i da su odlučili da se oštro obračunaju sa korupcijom i nepotizmom na Univerzitetu.

Profesor Ćelić je u “Presingu” javno iznosio uglavnom konkretne primjere korupcije na Univerzitetu u Banjaluci.

On je podsjetio i na primjer pokojnog profesora Kravarušića sa Ekonomskog fakulteta u Banjaluci, te na nedavni napad na profesora Milana Janjića sa Prirodnomatematičkog fakulteta.

Nastavno-naučno vijeće Univerziteta u Banjaluci odlučilo je svojevremeno da dugogodišnji profesor matematike na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci Ratko Kravarušić više ne predaje i ispituje matematiku na ovom fakultetu, pa je zato prebačen na Prirodno-matematički fakultet, na odsek za fiziku. Nadležni na Univerzitetu tvrde da je razlog to što, zbog navodno strogih kriterijuma profesora Kravarušića, prolaznost studenata nije premašila ni jedan odsto na godišnjem nivou.

"Uopšte nije tačno da je prolaznost studenata bila 0,54 odsto i ovu tvrdnju sam dokumentovao i poslao rektoru Stanku Staniću, jer je to nepojmljivo. Drugo, nije tačno da je na Nastavno-naučnom vijeću Ekonomskog fakulteta donijeta odluka da ne budem imenovan za profesora matematike, nego je to odmah preneto na nivo Univerziteta", rekao je tada Kravarušić.

Milan Janjić, redovni profesor Univerziteta u Banjaluci, u prošlu srijedu naveče napadnut je drugi put u posljednjih mjesec dana.

Njega je u srijedu oko 20 časova, dok je sa suprugom šetao ulicom, palicom po glavi udario zasad nepoznati napadač, koji je bio na biciklu, maskiran kacigom i sunčanim naočarama.

Inače ovo je drugi napad na ovog uglednog profesora, koji kaže da se samo želi baviti svojim poslom. Prvi napad se dogodio prije nešto više od 15 dana, kada je takođe sa suprugom išao na posao.

Profesor Janjić, koji trenutno predaje matematiku na Prirodno-matematičkom fakultetu u Banjaluci, naglašava da je siguran da iza napada ne stoji niko od njegovih studenata.

Link do emisije koju nisam gledao, ali sada moram:

http://www.rtrs.tv/av/player.php?id=17920&x=1

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2012, 20:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Gledao sam tu emisiju juče. Hajde da se priča, ali postavljen je snimak sa tehnološkog (ispravite me ako nije taj) faksa u vezi mita. I opet nikome ništa, pa da je meni neko tražio pare, nisam nasilan tip i ne ložim se na snagu, ali bi ga na licu mjesta dobro išamarao a onda tužio.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2012, 20:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Pogledaj emisiju. Prof.Ćelić me oduševio.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2012, 20:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Nas oduševljava svaki put kad slušamo njegova predavanja (a sramota me reći koliko puta slušam). :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2012, 20:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Nisam nikada bila na njegovim predavanjima i ne znam kakav je, ali ono što je sinoć rekao je sve na mjestu. Svaka mu čast! Jedini je imao petlju izaći u javnost sa konkretnim imenima.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2012, 20:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Što se tiče predavanja po meni je on najbolji predavač na fakultetu. Cijelo vrijeme priča na temu koju obrađuje i ništa ne propušta. E sad ima jedna začkoljica da studenti trebaju to isto znati na ispitu. ;)

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2012, 08:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Citiraj:
„Nijedna afera na našem univerzitetu nije zataškana, svaka je evidentirana i od nadležnog organa zatraženo da preduzme adekvatne mjere“, tvrdi Stanić.

Da, da, naravno... osim onog "sitnog" slučaja kad su profesora Kravarušića otjerali sa Ekonomskog fakulteta jer nije htio da upiše šesticu sinu Nikole Špirića. Profesor Kravarušić je tada JAVNO, u medijima, spomenuo Špirićevo ime. Da li je to neko istražio? Moš mislit... I onda se poslije javlja ta lopina Špirić i priča o borbi protiv korupcije. Da se ispovraćaš.

I još jedna stvar na koju niko živi nije reagovao, što me stvarno čudi: Stanić kaže da je prof. Kravarušić odstranjen sa EF zbog slabe prolaznosti (naravno laže, ali pretpostavimo za trenutak da je tako). Pitanje je PO KOJOJ OSNOVI, tj. PO KOJEM ZAKONU je to urađeno, kad ni u jednom pravnom aktu ne piše ništa ni o kakvoj prolaznosti.

I sad taj isti Stanić će kao da se bori protiv korupcije. Mislim, stvarno...

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2012, 18:15 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jan 2008, 14:55
Svetlana Cenic
Prije 3 sata/i
Ama, vidljiva je strategija SNSD-a za vraćanje popularnosti i dobijanja izbora makar u Banja Luci. Svi sad hvale profesora Ćelića, sa nadom da će s ezaboraviti da ga je ista ta vlast i njihovi eksponenti šikanirali. Sad je junak, heroj, podržava se prave dna borba studenata, pištu tekstovi na temu pravde i slobode (o, majko mila!), pominje se korupcija, možeš misliti, kao da je juče ušla i na Univerzitet i u svaku kancelariju... Šta sledi? Sledi da će Dodik da se stavi na čelo studenata, kao nekad De Gol ili Broz, posmenjuje neke žrtvene jarce, održi dramatičan govor praćen aplauzima... I o tome će se pričati danima, a studenti će masovno da agituju da se glasa za pravedni SNSD i, naravno, Voljenog Vođu. Kozaračko kola na kraju.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2012, 19:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ajme Cenicka... Kako joj ne dosadi da glumata postenu curicu?

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2012, 16:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ispovijest dezertera Vojske RS: Neljudi kao što je Dodik kreatori su užasa
Dodik je nasljednik velikofašističkog projekta zvanog Velika Srbija, piše Zlatko Jelisavac

ovo maloprije pročitala u Dnevnom avazu, a oni prenijeli iz nekog Vojvodjanskog .....................

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2012, 16:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Svaki četvrti student platio ispit ili se to od njega tražilo .

srijeda, 11 april 2012 13:36 ..

Share126

Više od polovine studenata anketiranih na privatnim i javnim univerzitetima u deset gradova BiH vidi korupciju kao veoma raširenu pojavu u visokom obrazovanju, a svaki četvrti student ima lično iskustvo korupcije bilo da je platio ispit ili da je to od njega traženo, pokazalo je istraživanje o percepciji korupcije u visokom obrazovanju u BiH koje je proveo Transparensi internešenel anketirajući 2.000 studenata i 500 zaposlenih na univerzitetima širom BiH.

Takođe, istraživanje je pokazalo da studenti problem korupcije pozicioniraju na treće mjesto u visokom obrazovanju, iznad kojeg su nedostatak radnog prostora i suviše teorijskih nastavnih sadržaja, dok osoblje fakulteta problem korupcije pozicionira na osmo mjesto.

Cilj istraživanja je bio prikupiti stavove o tome koliki je nivo korupcije u visokom obrazovanju u BiH, u kojim oblastima se javlja, na koji način se manifestuje, te na koji način bi se trebalo boriti protiv korupcije i sprečavati je.

Anketiranje je izvršeno u Sarajevu, Banjaluci, Zapadnom i Istočnom Mostaru, Bihaću, Tuzli, Zenici, Istočnom Sarajevu, Travniku, Brčkom i Bijeljini.

Korupciju na fakultetima, po uvjerenju studenata, najviše pogoduju održavanje ispita u četiri oka (bez svjedoka), a koji se najčešće održavaju u kabinetima, usmeno ispitivanje, nepridržavanje zakazanih ispitnih termina i neformalna druženja studenata sa nastavnicima i asistentima na kojima se razvijaju neprincipijelne relacije.

Voditelj istraživanja Najil Kurtić rekao je da 36 odsto studenata obuhvaćenih istraživanjem smatra da korupcija ugrožava kvalitet i nivo znanja, dok je kod osoblja mišljenje obrnuto, odnosno većina ih smatra da korupcija nema veliki uticaj na kvalitet diploma.

On je dodao da je istraživanje pokazalo zastrašujući podatak da bi skoro 50 odsto studenata pribjeglo korupciji ukoliko ne bi bilo drugog načina da polože ispit.

Prema ovom istraživanju, najveći broj ispitanika nije informisan o tome da li su na nivou BiH ili entiteta usvojene strategije ili akcioni planovi za borbu protiv korupcije.

„Veliki je procenat zaposlenih koji ne znaju ni šta podrazumjevaju akti usvojeni na nivou univerziteta", rekla je rukovodilac istraživanja Ivana Korajlić.

Najzastupljeniji izvor informisanja o antikorupcionim propisima za osoblje univerziteta su mediji.

Kako prijaviti korupciju?

TI BiH apeluje na sve koji su bili svjedoci ili žrtve korupcije da prijave sve nepravilnosti institucijama ili putem besplatne linije 0800 55555 . Korupciju možete prijaviti i na stranici www.antikorupcija.ba.

(BLLIVE)

Znači po ovoj statistici na ovom forumu se nalaze likovi koji su platili ispit.

Neka se fino jave da ih ja ne bih pronalazio.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2012, 17:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2009, 20:51
Citiraj:
Бањалука - Имамо проблема са корупцијом и криминалом на Универзитету у Бањалуци, али не у тој мјери како неки хоће да нас прикажу. Не знам коме треба ова хајка на Универзитету и ко жели да направи посебну климу сада када треба да буде изабран ректор.

Рекао је ово јуче ректор Универзитета у Бањалуци Станко Станић на јучерашњој конференцији за новинаре.

- Моја безрезервна оцјена је да нема разлога да у овом обиму Универзитет буде помињан када је у питању корупција. Aко је проблем ректор, моја порука онима који ово режирају јесте: Нека то кажу, али нека не гурају Универзитет у блато - казао је Станић.

Он је рекао да је Универзитет у Бањалуци “најбољи универзитет у Српској”.

- На Универзитету је убједљиво најмање криминала у РС, додао је Станић и рекао да је емисија “Пресинг” у којој је и сам био гост била “јавно суђење Универзитету”.

- Добио сам два анонимна писма за ових шест година, у вези са Медицинским факултетом, гдје је наведено да професори узимају новац. О тим именима информације имају надлежни органи и тражио сам им податке, али као ректору нису ми дали - тврди Станић.

Казао је да професорка Технолошког факултета, чији је снимак када тражи новац студентима за додатне консултације годинама доступан на интернету, још ради јер нису установили да ли су тачне “тврдње студената”.

- Разговарао сам са професорком која је све негирала. С обзиром на то да нисмо били у стању да установимо ко је ту у праву послали смо све МУП-у. Ових дана добили смо повратну информацију, да ће на бази те информације бити предузете мјере - додао је.

Када је у питању непотизам, Станић је рекао да на бањалучком Универзитету највише има десет асистената чији су и родитељи запослени као професори или декани на овом Универзитету.

- Није истина да је син професора Драгана Микеревића асистент на његовом предмету - казао је Станић и додао да је једино недавно изабрана кћерка проф. Гордане Ченић-Јотановић за асистента на Правном факултету, али да би њу, пожељела и Сорбона.

Станић је рекао да нема податке колико је професора са јавних факултета запослено на приватним факултетима, али да зна да ниједан од тих професора не ради без његовог одобрења.

На питање како је могуће да професор физике Драгољуб Мирјанић предаје на Медицинском факултету на Одсјеку стоматологија, Станић је рекао да је јуче добио ту информацију.

Станић је казао да на Aкадемији умјетности још није расписан конкурс за професора на Одсјеку драмске умјетности, на којем као хонорарни сарадник ради Зоран Ђерић.

- Са Ђерићем је закључен уговор о дјелу, јер га студенти воле. Када Aкадемија предложи, расписаћемо конкурс, али ми и не морамо да распишемо тај конкурс, јер нам је јефтиније да имамо гостујуће професоре - рекао је Станић.

Додао је да ће Универзитет у Бањалуци идућег уторка имати састанак са представницима Уније студената РС, а у четвртак проширени колегијум који чине сви декани са представницима студената.

Приватни факултети
Предсједник Студентског парламента Универзитета у Бањалуци Коста Ловре рекао је да се проблем корупције фокусирао само на бањалучки Универзитет.

- Нико не говори о криминалу на Универзитету у Источном Сарајеву. Слажем се да никада није било више диплома, а мање знања, али занима ме да ли је за то крив бањалучки Универзитет или приватни факултети - истакао је Ловре.

http://www.glassrpske.com/novosti/vijesti_dana/Neko-vodi-hajku-zbog-izbora-rektora/75835.html

Ovaj rektor mi je bas antipatican, ljigav covjek... Ma jok, nema korupcije, nista on nije ni vidjeo ni cuo... :-?

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2012, 17:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
nova je napisao:
Dodik je nasljednik velikofašističkog projekta zvanog Velika Srbija, piše Zlatko Jelisavac

ovo maloprije pročitala u Dnevnom avazu, a oni prenijeli iz nekog Vojvodjanskog .....................

Fulas temu, ali ajd... :D

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2012, 17:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Apr 2012, 12:39
Изгледа да је ректор Станић добро стао на жуљ "Великом тати". Симптоматично је да РТРС као режимски медиј удара Станића који незванично долази из режимских кругова, а изгледа да је сва ова фама добар повод да се склони. Смрди ово све....

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2012, 17:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Student generacije pet puta odbijena na konkursu za mjesto asistenta .

utorak, 10 april 2012 15:26 ..

Share312

Branka Špirić, profesor italijanskog jezika i književnosti, tužila je krajem aprila prošle godine Upravni odbor Univerziteta u Banjaluci nakon što je pet puta dobila odbijenicu na konkursima za asistenta na Odsjeku za italijanski i srpski jezik i književnost Filološkog fakulteta.

Ona tvrdi da je izbor asistenata na predmetima gramatika italijanskog jezika i savremeni italijanski jezik 1, 2, 3 i 4 u posljednjih nekoliko godina izvršen protivzakonito i da traži da nadležni organi to ispitaju.

Kako kaže, najviše je "boli činjenica da niko od nadležnih nije imao adekvatno obrazloženje zašto ona nije dobila taj posao".

"Tužbu sam podnijela protiv UO, jer je zaključio da su svi konkursi okončani zakonito iako to nije tačno", kivna je ona.

Špirićeva navodi da je diplomirala 2009. godine prosječnom ocjenom 9,94 na Odsjeku za srpski i italijanski jezik, koji je tada bio u sastavu Filozofskog fakulteta, kao i da je bila student generacije, ovjenčan zlatnom plaketom za studiranje. Osim toga, bila je stipendista Fondacije "Dr Milan Jelić", koja joj je izdala preporuku za zaposlenje zbog postignutog uspjeha u toku studiranja.

Sve navedeno, kako tvrdi, nije bilo dovoljno da je Konkursna komisija izabere za asistenta, već je godinu za godinom od avgusta 2010. do kraja 2011. godine stizala odbijenica za odbijenicom.

"Ni dekan Filološkog fakulteta, ni Senat Univerziteta, ni Ministarstvo prosvjete i kulture RS nisu mi odgovorili zbog čega su prednost dobili stranci, pa čak i oni koji nisu profesori italijanskog jezika", ispričala je "Nezavisnim" Špirićeva.

Prema njenim riječima, na mjesto asistenata prošle godine izabran je Dejan Malčić, koji je aplicirao iako tada nije upisao doktorske studije, ali je zbog toga favorizovan na konkursu.

"Pitala sam, ali nisam dobila odgovor, zašto je Marija Fornari dobila mjesto asistenta na predmetu italijanski jezik 1 i 2, kada se zna da je završila osnovni studij ruskog jezika i književnosti i da li je to učinjeno na osnovu njenih pisanih radova", kazala je Špirićeva.

Njoj je zasmetalo i što je Valerija Uva, sa završenim osnovnim studijem iz španskog i srpskohrvatskog jezika i književnosti, izabrana za saradnika (lektora) na predmetu italijanski jezik 3 i 4.

"Obrazloženje fakulteta je da se za lektore biraju ljudi čiji je maternji jezik italijanski iako nisu profesori tog jezika", ispričala je Špirićeva i pitala da li je normalno da poslove na javnom univerzitetu dobijaju stranci, a ne domaći mladi kadrovi.

Mladenko Sadžak, dekan Filološkog fakulteta, nerado komentariše navode svoje bivše studentkinje, ali kaže da zna da je tužba podnesena.

"Prava adresa za ovo bila bi Konkursna komisija, a treba znati da je i Prosvjetna inspekcija po prijavi izašla na teren, ali da nije ništa preduzela. Žao mi je što se ovo dešava, ali Brankino pravo je da posegne za svim oblicima zaštite prava koja smatra prekršenima", bio je izričit Sadžak.

Prema riječima Branke Špirić, iza "problematičnih konkursa" stoji Danilo Kapaso, šef Katedre za italijanski jezik i predsjedavajući Konkursne komisije.

"Za sve navedeno imam potvrdu mog mentora na master studijima kojeg je Kapaso u prepisci u vezi s izborima obavijestio da bi neke odluke mogle da izazovu 'džumbus' sa Univerzitetom u Bariju, u saradnji sa kojim je osnovan Odsjek za italijanski jezik u Banjaluci. Taj univerzitet 'praktično drži šapu nad banjalučkim italijanistikim'", ispričala je Špririćeva koja u posjedu ima prepisku svog mentora i Kapasa.

(Nezavisne)

Prezime Špirić nekada ne donosi korist, ja 100% podržavam ovu djevojku, dosta je sa korupcijom.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2012, 12:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
nova je napisao:

Fulas temu, ali ajd... :D

izvini stvarno sam fulala temu ..........do mene je nisam stavila naočale

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2012, 12:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
nova je moj tip žene

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 524 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 27  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]