banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 16:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 167 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Mar 2012, 15:26 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 21 Sep 2011, 14:20
Jel ima neko savjet oko te kalorijske dijete, nikad nisam brojala kalorije, niti sam upucena kako to sve funkcionise? Dakle sta se jede, koliko, koje su brojke? :)
I nemojte, molim vas, pisati strucnim naucnim nerazumljivim jezikom, pisite normalno. Hvala.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2012, 15:31 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Potraži na internetu kalorijske tablice. U njima imaš spisak proizvoda i koliko kalorija oni imaju na sto grama. Vagu na sto i eto kako funkcioniše. Količine u tablicama se odnose na sto grama "suvog" proizvoda,ne kuhanog.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2012, 15:59 
Početnik
Početnik

I da bi smrsala koliki je dozvoljen dnevni unos kalorija? Je li isto kad uneses recimo 300 kalorija dijetalnog proizvoda i nekog obicnog, ili se ipak mora striktno paziti?

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2012, 16:05 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Naravno da nije isto. Približno tristo kalorija dobiješ iz kesice čipsa,ili konzerve tunjevine i šnite crnog hljeba. Šta će te više zasititi i šta je korisnije za tvoj organizam?

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2012, 16:16 
Početnik
Početnik

Shvatila sam :))

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2012, 17:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2010, 21:17
Diet organizer... program koji sve obracunava, od utrosenih kalorija u toku dnevnih aktivnosti u zavisnosti od tezine i godina, pa do kaloricnosti namirnica. Ne mogu dati licnu preporuku, ali mnogo ljudi ga koriste, tako da ne sumnjam da je jako dobar. Ako ne budes mogla naci pass i username javi se na privatno.

Ne znam za koga sam pominjao za salo na stomaku...

Kakogod, ono je jako nezgodno jer je podlozno uticaju mnogih hormona... Izmedju ostalog, hormon koji ga skladisti, takodje slaze salo na guzu i grudi, a to je malo kome u interesu da gubi mrsavljenjem. Ali, ako se trudite izbjegavati negativni stres i pojacano lucenje kortizola (osjecaj gladi je takodje jak distresni faktor), kao i divljanje insulina cestim jedenjem rafinisanih secera, znacajno poboljsavate gubljenje sala sa stomacnog dijela ako ste na dijeti. Samim tim, necete morati, ilustrujem, skinuti 7-8 kg do ravnog stomaka i time pogubiti grudi i guzu, vec svega 3-4 kg...

Anci, ako nisi brojala kalorije, nemoj se cuditi sto nisi mrsala. Moras jako dobro poznavati svoje tijelo i aktivnosti koje provodis, da dodjes na nivo na kojem ne moras brojati kalorije ni kada dobijas masu kontrolisano ni kada je gubis. Pocetnici moraju brojati kalorije ako zele rezultat, u kom god smjeru isao, ka dobijanju ili gubljenju kilograma.
Mislim da se neke teme trebaju podrobnije obraditi pa cu vidjeti da neke najcesce nedoumice priblizim sto jednostavnije a sto jezgrovitije ljudima koje interesuju.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2012, 17:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Bio bi dobro kad bi se otvorile teme vezane za određene detalje koje mislite da obradite (svi oni koji imaju iskustva po tom pitanju) a gdje bismo mi laici mogli da postavljamo pitanja.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 167 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Sva vremena su u UTC [ DST ]