Citiraj:
Počeli su radovi na postavljanju tabli sa nazivima gradova partnera Grada Banja Luka. Table će, prema najavi iz Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja, biti postavljene na pet lokacija, odnosno na ulazima u grad iz pravca: Prijedora, Laktaša, Čelinca, Mrkonjić-Grada i Sanskog Mosta.
Izgled znaka koncipiran je na način da se predstave veze Banje Luke sa gradovima partnerima širom Evrope. U tom smislu, u okviru znaka prikazana je stilizovana karta Evrope sa lokacijama gradova partnera, kao i sam geografski položaj Banje Luke. Podsjećamo, Grad Banja Luka ima potpisane sporazume o saradnji i parnerstvu sa 12 evropskih gradova (Beograd, Novi Sad, Sremska Mitrovica, Patra, Moskva, Kajzerslautern, Lavov, Kranj, Kampobaso, Bari, Bitonto i Modin).
Istovremeno, iz ovog Odjeljenja obavještavaju, da će biti zamijenjeni saobraćajni znakovi „naseljeno mjesto Banja Luka" i „završetak naseljenog mjesta".
Izvođač radova je preduzeće „Euroznak" iz Čelinca, a rok za izvođenje radova je 45 dana.
http://www.banjalukalive.com/banjaluka/ ... tnera.htmlNekada su se zvali zbratimljeni gradovi i da se razumijemo ovo nije srpski izum, kada na Wikipediji čitate o nekom gradu naći ćete da ima grada partnera. Međutim meni nije jasno čemu to suži.
Ja sam očekivao da s vremena na vrijeme neki od tih gradova poklone Banjaluci, vrtić, park ili šetalište, ali do sada nisam čuo za bilo kakvu donaciju.