banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Maj 2025, 00:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 37 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Vjecito krivi..
PostPoslato: 23 Mar 2012, 23:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Jul 2011, 20:55
Prije 5-6 u tramvaju (tada sam bio u Belgiji) ni krivog ni duznog optuzise tamnoputog momka da je zeni koja je bila pokraj njega ukrao torbicu, ne desava se prvi put, prije toga su na prvu optuzili momka u kafeu u kom sam bio da je ukrao novac sa stola. Medjutim u svakoj situaciji evropljani uvijek osudjuju crnce, kako su oni krivi.

Sta vi mislite sta je uzrok??

Vrh

Tema posta: Re: Vjecito krivi..
PostPoslato: 23 Mar 2012, 23:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ako nema crnaca ima Roma. Identična situacija, fino prikazana u kultnom filmu Ko to tamo peva.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2012, 23:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
WrDa je napisao:
Prije 5-6 u tramvaju (tada sam bio u Belgiji) ni krivog ni duznog optuzise tamnoputog momka da je zeni koja je bila pokraj njega ukrao torbicu, ne desava se prvi put, prije toga su na prvu optuzili momka u kafeu u kom sam bio da je ukrao novac sa stola. Medjutim u svakoj situaciji evropljani uvijek osudjuju crnce, kako su oni krivi.

maler

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2012, 00:20 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Pa rasizam, potomci gonica robova nisu daleko odmakli u glavi od svojih predaka.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2012, 05:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Sitni lopovluk je za crnce, veliki za bijelce. Nema veze sto cesto nestane po neka milijarda :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2012, 07:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
WrDa je napisao:

Šta ti misliš da je uzrok što cigane svi smatraju prljavim i neurednim, ja mislim da je uzrok to što jesu prljavi i neuradni.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2012, 08:46 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
WrDa je napisao:

To što su crni?

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2012, 08:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Mozda to sto su im zatvori pretrpani kriminalcima migrantima, sto do prije 20 god. nisu znali za silovanje a poslije talasa imigranata stopa silovanja eksplodirala a skoro 100% silovatelja su migranti tamnije puti?

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2012, 08:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
WrDa je napisao:

Možda zato što dosta tih crnaca ne radi ništa u svom životu, žive na račun države i bave se sitnim kriminalom. Ovo ti govorim iz ličnog iskustva jer recimo ovdje u Švajcarskoj veliki je broj takvih. Živio sam u jednom kvartu gdje je bilo zaista dosta crnaca i kad vidiš svaki dan po 20 njih kako se muvaju po ulici, razgledavaju nešto i drže pivo u rukama stekneš određen utisak i uvjerenje. Sam sam bio svjedok nekoliko hapšenja istih tih crnaca, slušao razne priče o njihovom statusu i načinu na koji su došli i na koji žive ovdje. Upadnu u Švajcarsku, malo rade, kasnije odu na socijalu i tako čitav život. Onda kad se desna strana švajcarske politike malo pobuni protiv toga i želi da donese zakon koji će to spriječiti ovi libelarniji se dignu pa desne nazivaju nacistima, a ljudi žele da se skine teret sa budžeta koji se izdvaja za neradnike i sitne kriminalce ovdje. Da me ne shvati neko pogrešno, ne optužujem ja samo crnce, ima i drugih koji su takvi, mahom Šiptari, Arapi i neki naši ljudi ali crnaca je najviše...

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2012, 09:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Htio sam ti sinoć napisati post, ali mi se nije dalo, a i vjerovatno ga neko nebi shvatio na pravi način.

Ljudi vole generalizovati, svugdje. Starci mi baš kažu da se u odnosu na 70-te u Švedskoj dešava mnogo više zločina. U tim zločinima ima raznih slojeva društva, raznih rasa, ali u svemu tome prednjače crnci. Ništa lično protiv njih, ima ih svakakvih i ne treba generalizovati, ali oni čine ogroman udio u kriminalu. Ovo gore što su rekli da neće da rade je istina, ne svi, ali sasvim sigurno 95%. Država im pruži sve, ali džabe, hoće da budu u društvu svojih i da ljenčare. Baš dobro znam bar 10-ak tamnoputih momaka. Od njih 10, 1 ide u školu, 1 je trener dječije košarke i 1 radi u restoranu. Ostali sjede kući, primaju socijalnu pomoć, sa vremena na vrijeme nešto ukradu i tako životare.

Ovdje kod mene,ExYu narodi, najviše Srbi su bili zli momci 70-tih i 80-tih, 90-tih primat preuzimaju Arapi i Albanci, malo nakon toga, crnci im postaju opasni konkurenti. Naravno, Švedi ti neće reći: "Vidi njega, trebamo ga deportovati u Afriku/nabiti na kolac/objesiti", već tu nelagodu drže u sebi, ali se to itekako osjeti. Neće to oni moći zauvijek držati u sebi..

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2012, 09:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ljudi u Zapadnoj Evropi imaju veliki problem, smetaju im crnci, Arapi, Šiptari i slični, znaju koliko ih koštaju i kakav status imaju u tuđoj zemlji gdje su došli samo kao obični imigranti, a nemaju herca da se javno pobune jer se boje da ih ne proglase zaostalima, rasistima, da podstiču mržnju i slično. Teško je biti i je*en i pošten...

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2012, 09:56 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Jbg,sad se iskupljuju za ono što su njihove države vijekovima radile tim istim crncima,Arapima i azijatima.... Dobro,skandinavske zemlje nemaju zašto da se iskupljuju ali Britanija,Francuska,Španija,Italija,Belgija,Holandija i Njemačka imaju itekako.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2012, 09:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Meni je simptomaticno sto se kolega postavljac teme uvjek nalazi u blizini crnaca koji kradu? Tal? :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2012, 10:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2010, 15:27
Nekad davno sam cuo jednu parolu:
Smrt crncima i rasistima...manje crnaca, manje rasista :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2012, 10:03 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
A sta jadni crnci mogu da rade osim da fizikalisu ili kradu, dodju iz gore vukojebine nego sto je jebena Bosna, maltene direktno iz dzungle i sad neko ocekuje od njih da budu civilizovani. Neka njih gore, neka osvjeze malo krv djece gonica robova :D

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2012, 10:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
siki2086 je napisao:
Nekad davno sam cuo jednu parolu:
Smrt crncima i rasistima...manje crnaca, manje rasista :lol:

Da. Evo mi smo ocit dokaz. Nema crnaca nema rasista. Ali zato ima nacionalista na pretek. A nacionalizam je u sustini kao rasizam, samo sto su neznatno drugaciji kriteriji. Primjer kod nas pokazuje da ukidanjem crnaca, odnosno u Africi bjelaca nema rasizma. Tako i kad bi ukinuli nacije nebi bilo nacionalizma. Najbolje bi bilo ukinuti nacije i nebi bilo nacionalizma.
Iako postoje i drugi nacini, ne mora biti ukidanje. Evo Nijemci su u drugom svjetskom ratu bili nacionalisti, a sad nisu. Znaci postoje i drugi nacini :)

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2012, 14:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1sQVjsnOdis[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2012, 18:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Panzer je napisao:
Da me ne shvati neko pogrešno, ne optužujem ja samo crnce, ima i drugih koji su takvi, mahom Šiptari, Arapi i neki naši ljudi ali crnaca je najviše...

Kada si fino rekao koji su to bijelci skloni kriminlu, mislim da bi bilo korektno reći odakle su ti crnci kojim je zanimanje kriminal i primanje socijalne pomoći.

Kako bi izgledalo da ja kažem žuti u BL su glavni sigrunosni problem, a od žutih tu su samo Kinezi.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2012, 18:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Баби Папушка je napisao:
Panzer je napisao:
Da me ne shvati neko pogrešno, ne optužujem ja samo crnce, ima i drugih koji su takvi, mahom Šiptari, Arapi i neki naši ljudi ali crnaca je najviše...

Kada si fino rekao koji su to bijelci skloni kriminlu, mislim da bi bilo korektno reći odakle su ti crnci kojim je zanimanje kriminal i primanje socijalne pomoći.

Mahom Centralna Afrika i zemlje Magreba. Ne kontam kakvo ti je to pitanje bilo no dobro.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2012, 18:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ako prosječan Švajcarac, Šveđanin, Francuz, kriminal posmatra kroz selektivno etiketiranje, bijelce imenuje po nazivim država iz kojih dolaze, a crnce kao ljude iz Afrike, onda je tu na dijelu tipična segregacija.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 37 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]