Frisky_Dingo je napisao:
manitu , ja sam te pitao da definišeše hrvate štokavce u odnosu na srbe? to je , naravno, nemoguće. ili, ako ćeš već da dokazuješ nešto na taj način , a mlaćenje papirima nema veze sa etničkim porijeklom, daj da vidimo neki hrvatski dokument na štokavskom do 18v. do 16. ako nisu na latinskom, onda su na čakavskom, od 16. do 18. ako nisu na latinskom, onda su na kajkavskom. sa druge strane, srpski spomenici , ako nisu na staroslovenskom, uvijek su na stokavskom.
i poslednji put- NE POSTOJR HRVATI, BOSANCI, CRNOGORCI... (nastavite niz) štokavci
jovo, ove teze su neoborive jer ne nastupaju sa pozicije nacionalizma, već etničke teorije koju je uobličio entoni smit preko etno-simbolizma, najuticajnije naučne teorije etničkog porijekla. ako ti imaš neku bolju, ajde napiši pa da polemišemo. ili da ti damo smitov mejl pa se njemu obrati?
Frisky , prvo, ne postoje apsolutne istine u oblasti kojom zelis da se bavis. Drugo, teze o tome kakvi postoje Hrvati, Crnogorci ili Bosanci apsolutno su nebitne - postoje i govore jezikom koji razumijes. To da li je taj jezik srpski pa su ga oni navodno "oteli" nece skinuti plocicu "hrvatski" u Vijecu Evrope ili nekoj drugoj medjunarodnoj instituciji. Tlapnje oko Unesco-a su najsmjesniji dio price. Narod koji je na nivou statisticke greske ima misiju da ispravi svjetsku nepravdu, sjebe novi poredak i dokaze da je stariji od ameba. Mislim, nije cudo sto se sa nama sprda gotovo sav razvijeni svijet. Cuj, ti zelis dokazati Hrvatima ili Bosnjacima kako su etnicki Srbi, kako je jedne Vatikan a druge Turska otela iz "jata". I eto, kad shvate vratice se i izviniti...Boze... Btw, sta ces uraditi da sprijecis predmet Bosanski jezik u drugom entitetu i ukines ravnopravnost i hrvatskog i bosanskog u RS?