banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 19:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7026 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 352  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Mar 2012, 00:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Баби Папушка je napisao:
Amerika masno plaća svoje ljude koji idu ginuti u Irak i Afgaistan. Mislim da nema ništa loše u tome plaćati ljude koji su trunuli u rovu.

Ma šta su trunuli, do 95' to je više ličilo na piknik, čuj trunuli :roll:

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2012, 00:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
OFM, meni pričali drugačije.. Po čemu je ličilo na piknik?

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2012, 03:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Баби Папушка je napisao:
Amerika masno plaća svoje ljude koji idu ginuti u Irak i Afgaistan. Mislim da nema ništa loše u tome plaćati ljude koji su trunuli u rovu.

Не знам откуд ти то?!?!
Па чињеница је да су амерички војници једни од најнеплаћенијих ако се упореде плате са војним буџетом. Немам сад времена да гањам податке али мислим да њихова плата не прелази 5000$ са свим додацима (говоримо о онима који нису у УСА, они који у у УСА немају ни 2000$).

Ево интересантна тема о томе http://www.mycity-military.com/Opste-vojne-teme/Plate-Profesionalnih-vojnika-sirom-sveta.html

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2012, 04:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
Priča o penzijama i boračkim dodacima bi bila kompatibilnija u podforumu ,,Novosti i dešavanja'' ali ako je već u politici onda bi definitivno trebala ići u ovu temu: viewtopic.php?f=50&t=58363&start=100 Ne znam baš koliko je za ovo stanje u PIO fondu lično odgovoran Dodik i šta i koliko on tu može učiniti!?

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2012, 09:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2011, 07:33
Nekidan sam nakon dugo vremena bio u Sarajevu...i skontao sam jednu stvar da bi u RS bilo bolje mi se moramo okrenuti prema Sarajevu i dopustiti da nas svako guzi te pokusati izvuci nesto para od tamo i prostor stabilizovati za dolazak stranih investicija jer logicno svojih nemamo i naravno biti strano roblje...ili postoji druga solucija raditi na destrukciji i pokušati se otcjepiti, a onda poslje pokusati privuci isto tako strane investicije i biti njihovo roblje(kad kazem roblje i danas smo svjesni ulaskom stranih banaka, te nekih hrabrijih stranih firmi koliko oni placaju radnike znači daleko manje nego u zemljama zapada)...e to je nažalost suština kada će ovdje biti bolje...ovaj strajk boraca i penzjonera je smješan s obzirom da para nema, a njih ima ko mrava, a država BiH totalna banana...

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2012, 11:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Mojim učešćem u ratu dobijam borački dodatak na godišnjem nivou.Možemo da pričamo svako iz svog ugla o borcima i njihovim novčanim dodacima.Meni kao i većini koje ja poznajem ta stavka ne predstavlja nadoknadu za naše ratovanje i stvaranje ovog entiteta nego jednu ravnotežu u priznavanju naše borbe.
Znači ako vojnik iz armije BIH prima novčanu nadoknadu za svoje ratovanje iz budžeta zajedničke države logično je da i vojnik VRS ima ista prava.Ili neko možda misli da nema.
Ja bih lično bio prvi koji se odriče tih prava pod uslovom da to urade i borci iz federacije.U suštini i to pitanje je samo naduravanje kao i sve ostalo u ovoj državi gdje smo robovi prvo svojim kvazivrijednostima pa tek onda zapadu.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2012, 15:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Sinny je napisao:
Баби Папушка je napisao:

Не знам откуд ти то?!?!

Ево интересантна тема о томе http://www.mycity-military.com/Opste-vojne-teme/Plate-Profesionalnih-vojnika-sirom-sveta.html

Sa linka koji si mi ti dao.

Citiraj:
No neko je pomenuo mirovne misije i to me podsetilo da sam pre neku godinu procitao neverovatan podatak: da americki vojnici u iraku i Afganistanu imaju dodatak od oko 13000$ mesecno kao ratne dnevnice!!!

Mislim ako kažu da Ameriku svaki dan rata u Iraku košta milijardu $, na šta idu te pare ako ne na plate.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2012, 15:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

nasli se mi porediti s amerikancima :) pa ljudi imaju nosac aviona, a mi nemamo ni aviona :)

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2012, 16:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mrmgnexfnqY[/youtube]

Od 29:51.

Kako mi je ovaj Nino Jauz iritantan lik.

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2012, 16:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
Baš nešto kontam...da se Dodiku nešto desi kako bi se ovi u SNSD-u među se pokačili i popičkarali..

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2012, 16:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

SNSD bi se raspao na milion dijelova, nema nikoga ko bi ih mogao uvezati i to čeka SNSD, a kada se to desi u stranci će ostati prave socijaldemokrate.

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2012, 20:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Hercegovac je napisao:
Baš nešto kontam...da se Dodiku nešto desi kako bi se ovi u SNSD-u među se pokačili i popičkarali..

koji snsd ovci tamo su sve sds-ovci koji su presli u snsd...sem par ljudi iz stare garde...

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2012, 21:31 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Samo strik probleme rjesava.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2012, 20:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Jedan zanimljiv clanak: http://banjalukain.com/kolumne/ja-da-vi ... -u-rsuandi

Procitajmo dijelic ako nemamo vremena za cijeli:

"...Helikopterski cirkus

Kada je predsjednik RS odlučio da stavi naše/svoje helikoptere u službu pomoći zavijanom stanovništvu prvo što sam pomislio jeste kako se tu ponovo radi o nekakvom marifetluku (dozvoljavam i mogućnost da jesam subjektivan). Osmišljenom da se državnim/narodnim parama nekako okoristi Milorad Dodik. Samo nisam znao – kako?

Da sam u pravu shvatio sam onda kada je do mene došla informacija o vrijednosti paketa koje su dijelili helikopteri. Naime, u njima se nalazilo: 5 kg brašna, 2 l ulja, 2 kg šecera, par kg riže, nekoliko kg tjestenine, nekoliko mesnih konzervi ili sardina i gotove supe. Ukupne vrijednosti 30 KM. Bar u Rogatici je bilo tako.
E sad zamislite helikopter koji vrijedi koliko već vrijedi, pa u njemu pilota čije obrazovanje je koštalo toliko koliko jeste, pa cijenu koštanja sata leta helikopterom… i sve to da bi se dostavio paket vrijedan 30 KM!? Nešto tu ne štima..."

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2012, 21:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Jašta, trebali su uzeti krplje i kerove.....trebalo je te papke izbaciti iz istog heliHoptera u snijeg da vide kako bi im sirće bilo slatko kad bi izgladnilo dupe a nema ništa drugo, tad ti je i pašteta slavska gozba!

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2012, 21:59 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Kontam da kada si odsječen od svijeta i tih nekoliko mesnih narezaka može predstavljati razliku između života i smrti. Ili su iz helikoptera trebali izbacivati pečeno jagnje i karton hajnikena svakome? Autor teksta je debil par ekselans. Našao kritikovati jedan od rijetkih dobrih poteza ove vlasti pored toliko promašaja.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2012, 22:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Nikog ne branim, ali ljudi u tim zabačenim krajevima znaju šta je zima i niko je ne dočekuje bez zaliha osnovnih namirnica za barem dva mjeseca. Ima sigurno ljudi koji su ugroženi, ali niko me ne može uvjeriti da je prosječno seosko domaćinstvo spalo na to da zavisi od njihove dobre volje da pošalju par kilograma brašna i litar ulja.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2012, 22:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Neki su imali po 80 godina, a smetovi su bili od po 3 metra na mjestima gdje to ne pamte ni najstariji e to je bio problem. Nekad u ona vremena JNA je čistila puteve i doturala hranu i vodu, sprječavala poplave i sl svojom tehnikom, ljudstvom i mehanizacijom e tog više nema....kontaš?

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2012, 22:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
zipo je napisao:
Nikog ne branim, ali ljudi u tim zabačenim krajevima znaju šta je zima i niko je ne dočekuje bez zaliha osnovnih namirnica za barem dva mjeseca. Ima sigurno ljudi koji su ugroženi, ali niko me ne može uvjeriti da je prosječno seosko domaćinstvo spalo na to da zavisi od njihove dobre volje da pošalju par kilograma brašna i litar ulja.

Ako je 300 paketa bačeno bez veze (domaćinstvima koji su full snabdjeveni slaninom i brašnom) a samo jedan paket spasio jednu zavejanu baku koja je ostala bez hrane, ja mislim da je misija uspjela i opravdana..

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2012, 22:27 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
zipo je napisao:

Da. Zato su ljudi sa Kupresa,recimo,slali sms-ove svojim rođacima u BL da im ponestaje svega. Kontam da niko nije očekivao onoliki snijeg.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7026 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 352  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]