banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 12:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 360 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 18  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Feb 2012, 11:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
klauss je napisao:
Svi mi koji imamo kompleks od Beograda i Sarajeva a od Zagreba nemamo jer to i nije grad, zar ne?

(w)oooooooo, a što bismo imali kornfleks, mi uvijek možemo biti veći seljaci od njih - samo nećemo.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2012, 11:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
Citiraj:
Тања Шљивар: Награде ми много значе

Драмски првенац Тање Шљивар, “Пошто паштета?” премијерно је средином јануара представљен на малој сцени Атељеа 212. Тренутно је ангажована на многим пројектима, а на прољеће планира снимање кратког филма у Бањалуци.

Она је млада надарена ауторка из Бањалуке. Драматургију је завршила на ФДУ у Београду као студент генерације. За најбољу дипломску драму припала јој је награда “Слободан Селенић”, док је другу, с Михизовим именом, добила за укупно досадашње стваралаштво. “Пошто паштета?”, између осталог, ушла је и у селекцију сто двадесет најбољих европских драма у протекле двије године, па је тако одабрана и за публикацију Европске театарске конвенције.

Да ли си задовољна медијском пажњом коју је премијера вашег драмског првенца „Пошто паштета“ добила у БиХ медијима. Нама се чини да су много више медији у Србији испратили цијелу причу?
Задовољна сам медијском пажњом коју је премијера мог првог комада у београдском позориш¡ту Атеље 212 изазвала у БиХ. Природно је да се медији у Србији првенствено баве културним деш¡авањима у главном граду, а да се медији из РС и БиХ мање баве регионом, тако да је пажња пропрорционално распоређена.

Шта те је конкретно инспирисало за ту драму, и како би је у најкраћим цртама описала?
Написала сам драму о љубави и како она мијења човјека и његову реалност. Описала бих је као интимну побуну против свега што ми у мени самој, породици и друштву у ком живим смета. На мелодрамском плану те приче интересовало ме је зашто једна особа не може да осјети љубав друге, а на друштвеном, како да побјегнем од свега што ме је тада окруживало.

Да ли је тачна спекулација да је представа прво била понуђена Народном позоришту РС, које ју је одбило?
Није тачно.

Колико си задовољна условима које ти је Атеље 212 дало за реалзацију те драме?
Презадовољна сам условима. Снежана Тришић је по мом мишљењу најбоља млада редитељка из Србије за режију мог комада, имала сам срећу да имам идеалну глумачку подјелу са фасцинантним Зијахом Соколовићем на челу, и сви остали сарадници су врхунски умјетници и професионалци, сценограф Дарко Недељковић, костимографкиња Маја Мирковић и композиторка Ирена Поповић.

За прољеће је најављена и премијере твог другог комада "Гребање или како се убила моја бака". Да ли се зна каква је глумачка подјела, о чему се у њој ради?
Још увијек се не зна тачна глумачка подјела, а представу ће да режира Селма Спахић и биће то копродукција Хартефакт фонда из Београда и Босанског народног позориш¡та из Зенице.

Твоју каријеру прате и награде. Колико ти оне значе и колико су уопште оне показатељ квалитета неког умјетничког дјела?
Награде ми, природно, много значе, и због жирија који су о добитницима одлучивали, и због имена које награде носе (Слободан Селенић и Борислав Михајловић Михиз) и због претходних добитника награде.

Осим горе поменуте нове представе, на чему Тања још ради?
Радим на два сценарија за кратке филмове, један ћу сама да режирам и планирам да га снимам на прољеће у Бањалуци, а други ће да режира Јелена Гавриловић, млада колегиница са ФДУ, у оквиру пројекта Сарајево град филма.

Да ли по теби домаће представе или домаћи писци, уопштено умјетници треба да више пажње обрате на промоцију (маркетинг) како би тако привукли ширу публику а истовремено се равноправно поставили према увозној култури?
Мислим да је проблем много комплекснији од тога. Маркетиншке кампање, па и спиновање медија, могу да створе одрећену позитивну слику о неком културном производу, ако га већ као производ третирамо, али то наравно нема никаве стварне везе са његовим стварним квалитетом. Фаворизовање представа са Битефа, није безразложно, најзначајнији свјетски аутори су били гости тог фестивала, а ни он нема агресивне медијске кампање. У српском позоришту треба да се промијени начин размишљања његових ствараоца, а не маркетиншке стартегије.

Видјели смо на Фејсбуку једну групу "Ако скупимо 150 чланова наша Тања Шљивар прави налог на Фејскубу:)", да ли то говори да ниси љубитељ друштвених мрежа и да ли су те пријатељи наговорили на профил?
Фејсбук профил ми је без мог знања отворила пријатељица када смо се вратиле са Кустендорфа прије две године, па је било много фотографија на којима је жељела да ме тагује. Немам ништа против друштевних мрежа.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2012, 20:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

da nam ne bi zamrla tema. She is back! :D

http://www.youtube.com/watch?v=T-WIkACMHXU&t=29m13s

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2012, 21:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Citiraj:
Фејсбук профил ми је без мог знања отворила пријатељица када смо се вратиле са Кустендорфа прије две године, па је било много фотографија на којима је жељела да ме тагује. Немам ништа против друштевних мрежа.

Slika

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2012, 02:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
dtkbl je napisao:

mrsko mi protraciti 46 min zivota na ovaj klip.ima li kakvih interesantnih djelova...dildo,analni seks i ostale stvari sto smo gledali u seriji seks i grad :P

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2012, 02:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
ту драматургију треба угасити, па одатле изгледа испада највећи олош. и чеда, и србљановићка.. а ево, добили смо још једну

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2012, 09:43 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Jbga, svi mi imamo neke sablone, tako i ova umjetnica prati trendove. Oni koji ne prate trend, obicno brze nestanu, ja licno ne volim ovakav tip ljudi zbog svojih tripova i licno mislim da su ovakve osobe stetne za inters grupe jer nude internacionalnu dogmu koja je vrlo slatka, a u njoj kulja cijanid koji razara.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2012, 09:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

alkibijad je napisao:
dtkbl je napisao:

mrsko mi protraciti 46 min zivota na ovaj klip.ima li kakvih interesantnih djelova...dildo,analni seks i ostale stvari sto smo gledali u seriji seks i grad :P

pa isjekao sam od 29. minute ide.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2012, 14:42 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
ja ne vidim da je na tom videu išta nenormalno rekla

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2012, 15:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Fuj, kakica! Kud sam i kliknuo...

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2012, 15:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
što? ništa posebno, kratak intervju, neka uobičajena pitanja i odgovori. valjda sam poslije onog prvog intervjua na 1.stranici očekivala ko zna kakve dubokoumne, filozofske ili glupe izjave. a ovo je jedan sasvim običan razgovor, kao što lisa reče- ništa nenormalno.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2012, 15:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Citiraj:
Да ли је тачна спекулација да је представа прво била понуђена Народном позоришту РС, које ју је одбило?
Није тачно.

Nije tačno da nije tačno.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2012, 15:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

mene više nervira dotična voditeljka emisije o kulturi, koja na svom fb profilu najviše gotivi Cecu i Miku Antića :roll:

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2012, 17:11 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
dtkbl je napisao:
mene više nervira dotična voditeljka emisije o kulturi, koja na svom fb profilu najviše gotivi Cecu i Miku Antića :roll:

i htjela sam reći da je u tom intervjuu voditeljka jedina nenormalna, ali ne bih da priča krene u drugom smijeru

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2012, 17:46 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
LemiGO je napisao:
Jbga, svi mi imamo neke sablone, tako i ova umjetnica prati trendove. Oni koji ne prate trend, obicno brze nestanu, ja licno ne volim ovakav tip ljudi zbog svojih tripova i licno mislim da su ovakve osobe stetne za inters grupe jer nude internacionalnu dogmu koja je vrlo slatka, a u njoj kulja cijanid koji razara.

mozda bi neki od forumasa"pratili trendove" i kukali na zatvorenost sredine poput doticne da im je mama direktorica budzetske isntitucije...

dtkbl je napisao:

pa sta si ocekivao ? radi na elti...ne radi za pola ure kuture na hrt-u...

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2012, 17:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
mozda bi neki od forumasa"pratili trendove" poput doticne da im je mama direktorica budzetske isntitucije.

fuck, što mi to ne reče prije 10 dana. Bio neki konkurs, baš iz mamine nadložnosti. U tom slučaju bi stavio kesu na glavu (i njenu i svoju ) i nagnao malu ko onomad Velja Ilić M. Olbrajt za dobrobit Srbije. :D

Citiraj:
pa sta si ocekivao ? radi na elti...ne radi za pola ure kuture na hrt-u...

dobro si me podsjetio i to sam vidio da joj stoji na fb. Znači Ceca, Mika Antić, pa Ksenija Pajčin i na kraju Po ure kulture :D

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2012, 13:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

pošto je ovo bila najaktivnija "kulturna" tema stavljam ovo ovdje i iskreno mi je drago radi Berislava jer je super lik.

http://intermezzo.ba/2012/06/berislav-b ... lav-pekic/

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2012, 15:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Slučajno naletio na ovaj članak iz Starta koji je izašao 01.05. 2012.
Odgovara ovoj temi

Spoiler:
Slika

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2012, 15:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Pitanje.Da li mogu ja koji sam rođen,odrastao i živim 20 tak kilometara od Banja luke ,da pričam o banjalučkom duhu ,o tome kakva je ona danas i kava je bila prije?Dakle, da li mogu da pričam o Banjaluci kao stanovnik ovog grada?

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2012, 15:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Pričaj, ionako niko ništa ne benda.

Tekst kao da je pisan u 2h ujutru,kad si iznerviran zbog nečeg i sl. Bar mi takav utisak ostavlja, jerbo je malko pretjeran.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 360 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 18  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]