banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 13:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 200 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Mar 2012, 17:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
drinin vuk je napisao:
Сад сте баш са шпекулацијама задали домаћу задаћу свима.

А да се неради о нарученој манипулацији???

Не би то руку на срце био први пут, а богме познајући аваз и остала федерална медијска срања, ни последњи. Једноставно можда је све изрежирано да се представи како се у мањем ентитету поступа према животињском свијету, те како се скрнави ограда вјерског објекта. Наравно како данас, не желим их ни назвати колегама, обично уредничка политика медија је шовинистички настројена према два народа и једном ентитету,причам о Авазу, ништа ме не би чудило. Једино што би дакако прича добила на сензационализму да је рецимо у питању била свиња (с неке националистичке стране) или слон (са неке егзибиционистичке стране) накачен на огради. Најлакше генерализовати и причати о евентуалном узроку и омаловажавању дјеце (а уопште нико нема појма да ли су дјеца),новинар сам никако није могао бити у тренутку стављања маце на ограду,а немогуће да нико од оних који бораве у џамији није видио ко је то учинио?! Размислите мало....

Знам да је глупо цитирати сопствени пост,али о томе је дринин итекако изнио став.

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 17:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
spijo je napisao:
E sad vidim koliko ko ima bolesti u svojim postovima.Nabijanje na ražanj djeteta od sedam godina,mlaćenje djece kao kazna......
Gdje mi to živimo i koje krokodilske suze lijemo zbog ubistva mačke?Pitao bih sve dušebrižnike da li se zapitaju kako se ubija bilo koja životinja čije meso jedu svaki dan.Da li su ikad bili u klaonici i vidjeli kako se to radi.Ja sam bio i želudac mi se okrenuo.

Znaci, ja sam bolesna jer bih svoje dijete kaznila da ovako nesto uradi a ti si zdrav jer bi ti bilo sasvim ok, da tvoj sin tako nesto uradi? Zanimljivo, vrlo zanimljivo :roll:

Ovdje se ne radi samo o ubistvu zivotinje nego o skrnavljenju i ismijavanju tudje bogomolje. O nepostivanju tudje vjere. Da se ta ista macka nasla na ogradi SPC, negdje u Federaciji cijenim da bi bilo mnogo vise pljuvanja i negodovanja ali, posto je to u pitanju ograda Islamske zajednice onda koga briga, onda su u pitanju djeca? E pa nece da moze. Uostalom, djeca su kopija odraslih i ako su dosli na ovu ideju onda su sve to mogli pokupiti samo u vlastitoj kuci i iz vlastitog okruzenja. Jedno normalno dijete, odraslo u normalnoj porodici okruzeno ljubavlju nece doci na takvu ideju!!

Umjesto da vam je normalno da djeca u tim godinama treniraju kakav sport, uce svirati instrument, crtaju, prave figure od gline, vama je normalno da djeca ubijaju macke i te iste macke kace na ograde. Kakvi roditelji - takva djeca. Fuj!!!

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 17:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Hertzog je napisao:
GialloRosso je napisao:
Kakav god da je scenario doveo od ovoga, jedno je sigurno: federalni mediji su jedva dočekali ovako nešto da bi trubili o lošem položaju Bošnjaka u RS.

Poenta price, kao sto je i poenta ove teme, da nama nabije na nos ovakve stvari, a da mi uopste ne znamo ko je to uradio....

Da, drugim riječima. Da kojom nesrećom poplavi groblje ili tako nešto, okrivili bi Srbe.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 17:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
GialloRosso je napisao:
Kakav god da je scenario doveo od ovoga, jedno je sigurno: federalni mediji su jedva dočekali ovako nešto da bi trubili o lošem položaju Bošnjaka u RS.

Poenta price, kao sto je i poenta ove teme, da nama nabije na nos ovakve stvari, a da mi uopste ne znamo ko je to uradio....

I ko god da je to bio - nije bas bazdaren :confused1:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 17:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ja mislim da je za sve ovo kriva priča da mačka ima devet života.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 17:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
ajkula je napisao:
spijo je napisao:
E sad vidim koliko ko ima bolesti u svojim postovima.Nabijanje na ražanj djeteta od sedam godina,mlaćenje djece kao kazna......
Gdje mi to živimo i koje krokodilske suze lijemo zbog ubistva mačke?Pitao bih sve dušebrižnike da li se zapitaju kako se ubija bilo koja životinja čije meso jedu svaki dan.Da li su ikad bili u klaonici i vidjeli kako se to radi.Ja sam bio i želudac mi se okrenuo.

Znaci, ja sam bolesna jer bih svoje dijete kaznila da ovako nesto uradi a ti si zdrav jer bi ti bilo sasvim ok, da tvoj sin tako nesto uradi? Zanimljivo, vrlo zanimljivo :roll:

Ovdje se ne radi samo o ubistvu zivotinje nego o skrnavljenju i ismijavanju tudje bogomolje. O nepostivanju tudje vjere. Da se ta ista macka nasla na ogradi SPC, negdje u Federaciji cijenim da bi bilo mnogo vise pljuvanja i negodovanja ali, posto je to u pitanju ograda Islamske zajednice onda koga briga, onda su u pitanju djeca? E pa nece da moze. Uostalom, djeca su kopija odraslih i ako su dosli na ovu ideju onda su sve to mogli pokupiti samo u vlastitoj kuci i iz vlastitog okruzenja. Jedno normalno dijete, odraslo u normalnoj porodici okruzeno ljubavlju nece doci na takvu ideju!!

Umjesto da vam je normalno da djeca u tim godinama treniraju kakav sport, uce svirati instrument, crtaju, prave figure od gline, vama je normalno da djeca ubijaju macke i te iste macke kace na ograde. Kakvi roditelji - takva djeca. Fuj!!!

Verujem da znas ili ces znati sve sto tvoje dete lose uradi... Sumnjam, kao sto ni tvoji roditelji nisu znali sve tvoje "tajne"

Ja ne vidim zasto ti mislis da ja branim ovo desavanje, pa i dan danas ti napravis neku glupost pa se kajes zbog toga a imas toliko godina, zasto onda ne bi dete (ako je dete)...

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 17:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:

ти богати ко да радиш за Ројтерс. Већ причаш да је то 100% урадио човјек српске националности,при том шовинистички настројен. Превише допушташ себи оваквим шпекулацијама. Имаш право на мишљење као и сви ми,али мораш неке границе правити,не вриједи се одма позивати на мрзитеље Ислама и којечега. Исто тако сконтао сам да живиш на страни, отприлике слабо си упозната, требала би знати какав третман имају вјерске богомоље у цијелој БиХ па тек онда тако се излупати о тој констатацији гдје је шта је и чије је и ко би како. Баш си ме разочарала том констатацијом у трећој реченици.

Дјеца нису копија одраслих,она су њихов производ али никако се не смије улазити у воде поларизовања. Свака особа је јединка за себе, нема то везе са причом од горег оца и мајке...

И да опет,ти знаш да су то дјеца? Српска дјеца? Ученици? Дај молим те,немој нагађати. ;)

Slika

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 17:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ni je se ne bih slozio da su deca kopija odraslih, tj. bar ne kopija roditelja... Svako dete kroz socijalizaciju i drustvo stice neke svoje navike... Uzmi za primer narkomane, alkoholicare, ubice i slicno, nisu svima roditelji bili takvi, neke stvari stices i usvajas sam

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 17:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Meni je nevjerovatno da bilo ko to uradi....a pogotovo dijete?!
Na stranu da se radi o provociranju na vjerskoj osnovi....
Kako bilo ko moze muciti bilo koje zivo bice?
I nevjerovatno mi je da to neko smatra opravdavajucim jer su to eto, ucinila djeca?!
Po toj logici djeci je sve dozvoljeno?! A kad prestaje biti? Znaci: dijete, do 5 godine smijes krasti, do 15. muciti zivotinje :confused2:
Dijete treba vaspitavati od najranijeg djetinjstva i ne postavljati dvostruke standarde, pravila,...ne mozes dijete pola zivota uciti kako je nesto ok a posle mu to isto zabraniti i uopste mu usaditi u glavu da to nije u redu. Postoje moralna pravila ako vec omalovazavamo pravna...a ista ta moralna se djetetu "usadjuju" od samog pocetka, tako da sutra nece npr. krasti ne samo zato sto je to u suprotnosi sa zakonom vec zato sto to nije u redu!

@ Hertzog, ne bukvalno kopije odraslih ali, djeca usvajaju obrasce ponasanja svojih roditelja.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 18:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Hertz, ja mislim da bi se taj što je ubio mačku mogao sasvim dovoljno braniti. No, nije to poenta. I nemoj mi tu demagogiju sa "ne može se svaka osoba...", jer ima i životinja koje se mogu braniti, tipa medvjeda ili slonova, pa nije ni svaka životinja bespomoćna, je l' te? I nisam govorio o random ubijanju ljudi da bi se dokazala neka poenta, već govnara koji ubijaju mačke, prosto da bi definitivno prestali. A mislim da to nije uradio ni distrofičar ni pacifista, ni Alex iz zadnjih poglavlja Clockwork Orange-a, složićeš se...

Sećam se ja iz kog sam ugla gledao na stvari kao dete, a sećaju se i ostali na forumu svoje tačke gledišta, pa hajmo ruke gore ko je ubijao mačke i krao olovke kao mali.
Ja nisam ništa od toga. Jesam jednom bacio povelik kamen u zadnju šajbu Audija 80 koji je zgazio komšijinog pekinezera, okrenuo se i krenuo bježati. Eto, zbog toga žalim...volio bih da sam ga pogodio, ali nisam uspio.

Prvo, u ovoj državi se ne može dobiti ništa robije, a ni kazna za ubistvo životinje, sem u slučaju krivolova. A to je jer nisu plaćene dozvole, a ne zbog životinje.
A ovo iz prvog posta pravdaš već četiri stranice, samo ti smeta što je baš na ogradi džamije, pa se Avaz našao da sere...a da je na nekoj drugoj ogradi, okej, pa šta, igrala se deca, porašće.
A ovo moje ne vidim kako je gore, mučenje mučitelja...ili smo odjednom svi moralni, altruistični, pacifistočni i prosto se utapamo u utopiji?
De mi reci, da ti neko ubije nekog bliskog, da li bi radije da ide u švedski zatvor u kom bi imao dostojanstven tretman koji ljudsko biće zaslužuje bez obzira na "greške iz prošlosti", ili bi ga radije rastrgao golim rukama?
Ajde, molim te, da čujem i to.

I nemoj mjenjati teze, ovo sa Španijom.

Zadnji pasus obara s nogu. Pa majku mu, okej je jednom ubiti mačku i nabiti na ogradu, ali bilo bi bezveze da to stalno radi, neinventivno je, bolje da kasnije pređe na pse, pa djecu, pa kamiondžije...je li!?

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 18:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

@blackrose
Ocigledno ili ne citas ili namreno preskaces delove posta... Rekao sam da je OKi da pogresi, ali ako se ne kaje kasnije zbog toga i ako to konstantno radi onda nije normalno... Nisam ja opravdavao niti kazem da je normalno to sto je dete uradilo, ne izvrci reci... Druga stvar, opet se vracamo na to da li je macka ubijena i mucena ili ju je neko samo stavio na ovu ogradu (nije normalno nista od toga, ali je tezina slucaja razlicita)

Znam ja da deca usvajaju obrasce ponasanja svojih roditelja, ali danas je to daleko manje izrazeno nego ranije... Sada deca imaju internet, milion kanala na TV, igrice, koje ih prerano uvode u svet odraslih, pa samim tim i nisu svesni nekih stvari koje rade... Prema tome, danasnja uloga roditelja u odgoju dece je daleko manja od one koju su imali nasi roditelji, tako da bih ipak isao tom teorijom da decu vise odgoji "ulica" (TV, internet, igrice, drustvo), nego sami roditelji

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 18:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
@Hertzog

samo je poslednja recenica upucena direktno tebi.

prethodnim dijelom iznosim svoje misljenje i svoj stav.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 18:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Херцог има добро стајалиште.

Једноставно сама тежина случаја се огледа прво у томе на који начин је мачка страдала. Након тога од чије руке је страдала. И да оно кључно,узмимо хипотетички, мачку је ударило ауто,возач је наравно побјегао,наишао је дјечак или деда и ставио је на ограду,ни по чему тај дјечак или дјед не могу бити криви,већ једини кривац је мачка која је дозволила да је удари ауто прелазећи улицу у погрешном моменту,баланс јој је био као и само позиционирање очајан, рефлекс доказ старости,тек онда иде кривица возача који можда због магле није могао да прикочи или просмотри ову несмотреност мачке. Дакле тај што је ставио на ограду практично има мизерну дозу кривице,ма ко он био. Тотално је по мени та прича око националне припадности небитна и то апсолутно нема везе што се ради о исламском вјерском објекту,већ уопште. Дало би се наравно повести логичком путањом,зашто је баш та мачка настрадала а не она јуче која је исту ту улицу прелазила и гањајући се са пудлицом успјела избјећ Мицубишија.

Slika

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 18:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Ček', ček', stani, stop, stoj.........

Okej je jednom ubiti mačku, problem je ako pređe u naviku, ONDA nije normalno!?

Razumem šta hoćeš reći, za decu do nekih 5 godina...mada sam ja sa otprilike toliko godina video pregaženu mačku na cesti i pitao mamu šta joj je. Ona mi je objasnila da je pregažena, da je mrtva i da ne može ustati i otići jer je mrtva.
Bio sam u šoku par dana.
No, nikad mi kasnije nije palo na pamet da ubijem mačku, da vidim šta će biti.

Drugo, ovo NISU uradila deca od 5 godina, već magarci od bar 15, 20, a takvi u ovo vreme već odavno znaju šta je život i smrt.
Dakle, opravdanja, ni za taj jedan put, NEMA.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 18:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

E . je napisao:
Zadnji pasus obara s nogu. Pa majku mu, okej je jednom ubiti mačku i nabiti na ogradu, ali bilo bi bezveze da to stalno radi, neinventivno je, bolje da kasnije pređe na pse, pa djecu, pa kamiondžije...je li!?

Eto vidis kako i ti generalizujes... Ako sam jednom napravio nesto lose, valjda ce me to osvestiti pa necu vise raditi lose stvari...

Konkretno, ako si razbio sajbu na audiu, neces sutra razbijati prozore na kucama i kamionima, autobusima... Provalio si da je to lose i slicno... Ispadam ja sada neki lopov, ubica i seksualni manijak :lol:

A da ti odgovorim na pitanje: Pa nije isto kada ubije nekog bliskog meni i kada ubije macku lutalicu (s tim da uopste ne znamo da li je on ubio macku), tako da ne znam kako da ti odgovorim na pitanje... Za ubistvo sa predumisljajem bih uvek trazio smrtnu kaznu...

Opet da te pitam sledece da i ja tebi malo odgovorim na pitanje pitanjem...

Sta da pas lutalica izgrize nekoga bliskog tebi, i da taj neko umre od posledica ugriza ili slicno... da li bi ti tog psa ubio zato sto je ona to uradila, a svi znamo da nije bas u nivou covek sto se svesti i razuma tice...

Glupo mi je porediti ljude i zivotinje :D

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 18:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Znam ja da deca usvajaju obrasce ponasanja svojih roditelja, ali danas je to daleko manje izrazeno nego ranije... Sada deca imaju internet, milion kanala na TV, igrice, koje ih prerano uvode u svet odraslih, pa samim tim i nisu svesni nekih stvari koje rade... Prema tome, danasnja uloga roditelja u odgoju dece je daleko manja od one koju su imali nasi roditelji, tako da bih ipak isao tom teorijom da decu vise odgoji "ulica" (TV, internet, igrice, drustvo), nego sami roditelji

Grijesis sinko, mnogo grijesis. Ako ga vaspitavas onda mu neces dati da sjedi satima pred TV.om a i ako sjedi onda se kontrolise sta moze gledati a sta ne. U doba moderne tehnologije postoji mogucnost da odredjene kanale "sakrijes". Isto tako mu kontrolises i internet, ti mu kupujes igrice i sl. Ili ako npr. objasnis svome djetetu da pistolj donosi smrt, suze, bol, nesrecu onda to isto dijete nece nikada pozeljeti da se igra ni sa plasticnim pistoljem. O tome se radi. Koliko ulazes u svoje dijete toliko i dobijas. Ako se posvetis djetetu, ako ga naucis da ti moze reci sve - bez obzira da li dobro ili ne onda ti dijete dodje i isprica za sranje koje je napravilo.

Ali, moje poimanje vaspitanja se ionako uveliko razlikuje od balkanskog :)

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 18:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

E . je napisao:
Ček', ček', stani, stop, stoj.........

Okej je jednom ubiti mačku, problem je ako pređe u naviku, ONDA nije normalno!?

Razumem šta hoćeš reći, za decu do nekih 5 godina...mada sam ja sa otprilike toliko godina video pregaženu mačku na cesti i pitao mamu šta joj je. Ona mi je objasnila da je pregažena, da je mrtva i da ne može ustati i otići jer je mrtva.
Bio sam u šoku par dana.
No, nikad mi kasnije nije palo na pamet da ubijem mačku, da vidim šta će biti.

Drugo, ovo NISU uradila deca od 5 godina, već magarci od bar 15, 20, a takvi u ovo vreme već odavno znaju šta je život i smrt.
Dakle, opravdanja, ni za taj jedan put, NEMA.

Rekao sam da nije normalno niti jednom da se to uradi, ali neko to shvati na tezi nacin...

Nisi ubijao macke ali si ubijao mrave, skakavce i slicno... U cemu je onda razlika...

Pogubio sam se u pisanju, kada milion ljudi odgovara, jedan ode trojica dodju... Ne mogu vise smorio sam se

:D

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 18:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

не знам да ли појединцима је важније то што је маца отишла у пакао,или што је ограда упрљана? Можда сам ја у криву па нисам на вријеме то примјетио.

Slika

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 18:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
Hertzog je napisao:

Grijesis sinko, mnogo grijesis. Ako ga vaspitavas onda mu neces dati da sjedi satima pred TV.om a i ako sjedi onda se kontrolise sta moze gledati a sta ne. U doba moderne tehnologije postoji mogucnost da odredjene kanale "sakrijes". Isto tako mu kontrolises i internet, ti mu kupujes igrice i sl. Ili ako npr. objasnis svome djetetu da pistolj donosi smrt, suze, bol, nesrecu onda to isto dijete nece nikada pozeljeti da se igra ni sa plasticnim pistoljem. O tome se radi. Koliko ulazes u svoje dijete toliko i dobijas. Ako se posvetis djetetu, ako ga naucis da ti moze reci sve - bez obzira da li dobro ili ne onda ti dijete dodje i isprica za sranje koje je napravilo.

Ali, moje poimanje vaspitanja se ionako uveliko razlikuje od balkanskog :)

I sve to ti nije garant da ce tvoje dete biti takvo i da nece postati kriminalac... ;)

Ti mu branis, ali kada ode kod komsije da se igra sa vrsnjacima ne znaci da i oni brane iako se predstavljaju kao fina i normalna porodica... Mislim idemo u ekstreme,a li nema veze

Edit: nije ni sve dobro sto dolazi sa zapada, kao sto i nije sve lose sto je sa balkana... ;)

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 18:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:

Ti mu branis, ali kada ode kod komsije da se igra sa vrsnjacima ne znaci da i oni brane iako se predstavljaju kao fina i normalna porodica...

Ne znam za druge majke ali mi izmedju sebe pricamo sta rade dok su nam u kucama i imamo interni dogovor sta mogu a sta ne :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 200 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]