banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 19:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 167 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Mar 2012, 00:08 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 21 Sep 2011, 14:20
Vidjela sam na nekim hrvatskim forumima da su zene uspjesno obavljale estetske operacije, tipa liposukcija, (u drzavnim ili privatnim ustanovama, zavisi sta ljekar preporuci) na uputnicu porodicnog ljekara. Ovo me zainteresovalo prije svega time sto kazu da je cijena zahvata duplo jeftinija, a i ovo nije cisti hir, vec poslednje 3 godine polako prelazi u zdravstveni problem kojem dijete i normalna ishrana ne pomazu. Ako je iko upucen, molim vas za pomoc, bilo kakva informacija je dobrodosla. :-?

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 07:39 
Citiraj:
a i ovo nije cisti hir, vec poslednje 3 godine polako prelazi u zdravstveni problem kojem dijete i normalna ishrana ne pomazu.

Imas problema sa stitnom zlijezdom?

Jesi isla kod nutricioniste sto se tice ishrane ili si na svoju ruku radila dijete i ishranu?

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 07:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ako je problem gojaznosti u nekom zdravstvenom problemu (npr. poremećen rad žlijezda sa unutr. lučenjem) onda treba liječiti uzrok a ne posljedicu, tj. liječiti poremećaj metabolizma a ne vršiti liposukciju, zar ne.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 09:08 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ako debljina ugrožava zdravlje mislim da se može uraditi operacija o trošku socijalnog osiguranja. Ako je u pitanju estetski razlog onda ne može.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 12:23 
Početnik
Početnik

Jesam, pokusavala sam sa raznim dijetama, teretana, i ishrana preporucena od nutricioniste, ali nikakvih znacajnih rezultata nije bilo. Kazu da nije do mene, da je takva genetika i da sam jednostavno tako gradjena i ne mogu protiv toga. Eh sad nisam imala problema sa stitnom zlijezdom, ali mi je ljekar rekao da pazim na nakupljanje sala po bokovima, straznjici i nogama jer postoji opasnost od dobijanja secera, a tu mi se najvise i nakupilo kilograma i nikako nece da spadnu..

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 13:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ali, ako uradiš liposukciju salo će opet da se taloži na istim mjestima. To je kratkoročno rješenje problema.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 13:24 
Nisi napisala godine, tezinu i visinu?

Ako nemas problema sa stitnom onda je do tebe tj. do ishrane, necu da ulazim u to sta ti je nutricionista napisao/la sto se tice ishrane niti kakve si dijete drzala (a velika vecina dijeta preko neta su blagi uzas sa kojima se metabolizam samo jos vise uspori), genetika ti moze samo stvarati problem u smislu nakupljanja sala na odredjenim mjestima, a rjesenje za to je da se rijesis istoga.

Ako zelis savjet od mene onda otidji u neku teretanu i nadji kvalitetnog personalnog trenera koji ce te uputiti kako da se hranis i vjezbas.

Ne vjerujem da ces dobiti uputnicu za liposukciju, kao sto Talija rece to nije rjesenje, tako samo maskiras problem koji imas.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 13:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Talija je napisao:
Ali, ako uradiš liposukciju salo će opet da se taloži na istim mjestima.

Na mjestima na kojima se uradi liposukcija vise nikada ne dodje na naslaganja masnih naslaga.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 13:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
:lol: Ko te to slagao?

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 13:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Bilo bi dobro kad bi tako bilo. Čovjek se rađa sa određenim brojem masnih ćelija na određenim mjestima tijela (genetski uslovljeno, npr. bokovi, stomak..) i te ćelije opet talože salo na mjestima gdje ih najviše ima.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 14:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
ako je ovo što ajkula kaže tačno, to bi bilo idealno, ali i meni se čini da je to nemoguće, osim ako prilikom liposukcije ne "ubace" nešto što sprječava taloženje masnih naslaga na istom mjestu?

edit i off: sprječava, sprečava, spriječava??? nepismena sam.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 14:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jednom uklonjene masne naslage se nikada vise ne vracaju na tom mjestu odakle su uklonjene. Jedini problem je ako osoba nakon operacije ne vodi racuna o ishrani i ne bavi se tjelesnim vjezbama, u tom slucaju dolazi do naslaga na drugim mjestima. Nerijetko se moze vidjeti kod zena koje su uradile liposukciju trbuha da im se nakupi mast na ledjima.

Uostalom, nije toliki problem nazvati Jovica ili neku drugu kliniku i raspitati se :wink:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 14:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
onda jbg, bolje imati naslage na bokovima i stomaku, tj. prirodnije izgleda, nego na ledjima. A i kontam da većina žena koja dodje u tu fazu da im treba liposukcija nema naviku da vježba.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 14:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Postavlja se pitanje trajnosti liposukcije. Poslije ovakve intervencije neophodno je promjeniti način prehrane i uvesti fizičke vježbe i aktivnosti radi održavanja stečenog stanja. Ukoliko se osoba ne pridržava navedenog, dolazi do postepenog vraćanja masnih naslaga na mjestima koja su tretirana.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 14:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mrkvice, molim te prepusti znanje iz oblasti medicine onome ko se u to razumije. Cijenim da se ti razumijes u neke druge stvari ali nemoj siriti neistine samo zbog svog neznanja :wink:

http://www.liposukcija.com/rt-153_sve-o ... index.aspx

Prva recenica kaze:
Citiraj:
Liposukcija je metoda kojom se pomoću negativnog tlaka – aspiracijom trajno odstranjuje potkoženo masno tkivo

A ne pricam samo na osnovu onoga sto pise na interentu nego iz iskustva djevojaka koje su radile tu intervenciju a i iz razgovora za plasticnim hirurgom.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 14:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ok, nego šta je sa ćelijama koje stvaraju salo? Ne mogu se one usisati. Njihov broj je genetski uslovljen.
Liposukcija je najinvazivnija metoda, koža nakon toga ostaje mlohava, a da li je to pravo rješenje? Šta je uzrok? Da li loša neprilagođena ishrana, malo kretanja, genetska predispozicija ili poremećaj metabolizma.

Nego, pitanje je bilo da li socijalno pokriva i takve vrste hirurških zahvata.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 14:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Anci :):) je napisao:
Vidjela sam na nekim hrvatskim forumima da su zene uspjesno obavljale estetske operacije, tipa liposukcija, (u drzavnim ili privatnim ustanovama, zavisi sta ljekar preporuci) na uputnicu porodicnog ljekara. Ovo me zainteresovalo prije svega time sto kazu da je cijena zahvata duplo jeftinija, a i ovo nije cisti hir, vec poslednje 3 godine polako prelazi u zdravstveni problem kojem dijete i normalna ishrana ne pomazu. Ako je iko upucen, molim vas za pomoc, bilo kakva informacija je dobrodosla. :-?

Da nije kod tebe u pitanju http://en.wikipedia.org/wiki/Lipedema?

Ako se ustanovi da je to onda imas puno pravo na limfnu drenazu pomocu koje dolazi do poboljsanja.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 14:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Bog m', ajkula, nije da pišem samo na osnovu interneta, ali ajde de, ti se razumiješ pa..imaš riječ. Mada videće i sama kad ode na liposukciju. ;)

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 20:19 
Početnik
Početnik

Hmm za lipedemu nisam sigurna, iskreno nikad ranije nisam cula za to, a i svi koji su upoznati sa mojim problemom, od porodice, prijatelja do porodicnog ljekara, kazu da se vjerovatno ne trudim dovoljno sto se tice korigovanja ishrane i fizicke aktivnosti, niko mi to nije predstavio kao bolest.. A inace imam 21 godinu, visoka sam 166, a teska 68-69 kg, varira.
A liposukcija mi se cini kao dobro rjesenje, bez obzira sto je privremeno jer ako bih se oslobodila suvisnih kilograma, vjerovatno bi bilo lakse odrzavati liniju, nego, kao sto sam do sad pokusavala, bezuspjeno skinuti sve ovo sa sebe.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 20:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Izvini, ali ti bi na liposukciju zbog toga?! Misli, opet kažem, izvini ako te nisam upratila (tj.ako imaš neki ozbiljan zdravstveni problem), ali otkud tebi da sa 69kg ideš na liposukciju???
Mislim, ja sam par cm više od tebe i deblja sam. Zato pitam.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 167 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]