banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 19:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1204 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 61  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Mar 2012, 16:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Aahaha, 169.700km, druga najčešća kilometraža...

Svašta je svako dužan, ali ovo je preprodavac, a ti si stranac, pa vidi šta će ti predočiti.
"Deka u priglavcima vozio jaja na pijacu", recimo.

A i to s jačinom motora prvi put čujem...okej, nije ista cijena za, recimo, 1.2i i 1.9dCi, ali to je jer je u startu razlika u cijeni.

Ne znam, vidi ti, ja ne bih ako ne mora.

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2012, 16:55 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:02
Nasao sam i autokucu koja prodaje ovog megana, ima povrat PDV i izadje 2268 megane. Sad stvarno ne kontam da li je moguce za te pare ili sta je u pitanju :/ i to sto ti kazes za kilometrazu najcesca ?! :/

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2012, 18:53 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
sad mi glupo reci na zapadu, al ajde..reno gubi na cijeni kad je u pitanju zapad, evropa..aj mozda u Fr je precjenjen :lol: , al recimo u UK reno gubi cijenu..ako kazem da to sve govori o renou, napast ce me ljudi koji ga imaju...al to je realnost u vezi renoa i pezoa..

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2012, 21:28 
Voajer
Voajer

http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=waty2glquxjd a ovo ? :) sta mislite o ovome autu ? koliko izadje carina za ovako nesto

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2012, 21:36 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 26 Feb 2012, 13:31
A kad vec upadam da pitam, kako se radi povrat pdv-a?

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2012, 21:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
saban je napisao:

znaci ti platis punu cijenu sa MWS .... napravis izvozen papire ... izadjes iz zemlje i udjes kod nas i napravis granicnu prijau ... sve te papire ljepo spakujes i vratis njima i das im svoj swift i oni ti za dva tri dana vrate pare ... naravno pod uslovom da auto kucu ne drzi neki trucin, avganistanac i slicna lopina ....
dok cekas da ti vrate mws ti radis homologa..., carinis nakon toga, placas carinu i pdv, onda tehnicki i registracija ...

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2012, 22:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

sovas je napisao:
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=waty2glquxjd a ovo ? :) sta mislite o ovome autu ? koliko izadje carina za ovako nesto

zgazilo ga koda je ga duzila VRS :)
zaboravi ovo

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2012, 22:02 
Voajer
Voajer

borke je napisao:
saban je napisao:

znaci ti platis punu cijenu sa MWS .... napravis izvozen papire ... izadjes iz zemlje i udjes kod nas i napravis granicnu prijau ... sve te papire ljepo spakujes i vratis njima i das im svoj swift i oni ti za dva tri dana vrate pare ... naravno pod uslovom da auto kucu ne drzi neki trucin, avganistanac i slicna lopina ....
dok cekas da ti vrate mws ti radis homologa..., carinis nakon toga, placas carinu i pdv, onda tehnicki i registracija ...

Ti si neki pametan :) de mi ti reci za carinu i troskove svega oko carine prepisa .

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2012, 22:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nisam neki pametan al sam prije mjesec dana sabi uvezao auto uz malu pomoc speditera i jednog drugara koji slepom dovozio odozgo, a vidim da ima vas puno zainteresovanih evo opisacu kako sam ja to uradio ..
Evo kako sam ja radio sto mozda i ne mora biti pametno i mozda ima boljih nacina al eto ovo je moj put ...
1. NOVO JE NOVO ... zaprcao sam prvo da kupim novo auto onda sam skontao da ce me taj moj ceif da vozim nova kola doci jedno 15k maraka bezveze da puknem, ali tih 15k sto bi dao rijesile bi neke druge stvari (odrzavanje 4 godine si miran, mogao bi da kupim multitronic ovako sam osudjen na manuelni mjenjac jer nije bas mudro kupiti polovan automacki mjenjac ...).. Presaltao sam se na varijantu da kupim 2 / 3 godine staro auto sa do 100000 km na satu ...
2. autoscoute24 izbjegavam posto mi je sav sajt nekako konfuzan bar za mene je debile.de (tako ga zove moja zena :) kraj vrh ... znaci na mobile de napravis upit za ono sto te interesuje i svaki dan refresash i gledas ....
3. znaci ja od dodatne opreme smo ukljucim da je FULL SERVICE HISTORY iako sam trazio auto sa navigacijom, multimedijom i svim ostalim dzidzama bidzama ... zasto .. zato sto ima dosta auta gdje u opisu soji da ima Parking Senzore, a kad ukljcis na pretrazi parking senzore nedobijes to auto .. Takodje ono sto sam radio je da ogranicim na godini, kilometrazi i da nije lupan auto i naravno da se moze vratit MWS .... i polako pratis ...
4. Ne moze se auto kupiti za dan dva ako bas jedino ne iskrsne nesto super al to mene nije pogodilo ... ali isto tako nemozes ni traziti auto 5 mjeseci :)
5. Ja sam rekao minhen i 100 KM okolo .... zasto zato sto je gore daleko i rijetko ko hoce da ide pogledati ta kola, a druga stvar kazu da gore ima puno Rusa i svakojake bagre pa znaju prevariti :)
6. Kad se pojave tri blizu jedna drugog da su optimalna izmjelujes autokuce i raspitas se za detalje .... onaj ko ti ne odgovori na mejl je sigurno neki bilmez...
7. Onada ako su to zadovoljavajuce varijante imas gore ljude koji za neke novce odu i pogledaju kakva su kola uzivo (milsim da 50 eur naplacuju to zadovoljstvo) trazi broj sasije i otidji u ovlasteni servis i trazi servisnu istoriju ... sta iz toga mozes saznat .. jel radio redovno servise (mada ne mora ovo biti tacno jer je mogao i negdje drugo raditi servise sem ovlascenog) i mozes skontat jel kilometraza ok ... znaci ako je prije dva mjeseca bio na servisu i imao 50 000 km na satu, a sada ima 58 000 KM to ima smisla i ne bi trebalo da je vracan sat
8. Ako se odlucis za neki put podnoge Bakic rajzeni ili ko li vec ili angazuj neku slepu da to doveze ... to ti je oko 550 EUR al ako ides sam racunaj da ces potrosit i vise dok spavas dok jedes pa de probaj crnkinju pa de melskinju i puce hiljadu evrica koda ih nikad nije bilo :)
9. Gore oni rade izvozen papire to je mislim oko 130 eur...
10. kreces odzgo ...
11. Kad dodjes ovdje javis se spediteru na granici koji ti pravi granicnu prijavu i terminala to je cini mi se negdje oko 120 KM 80 plus 40 terminal ... Saljes papire za povrat MWS auto kuci brzom postom DHL ... ovaj moj je prihvatio i fax granicne prijave ..
12. predas papire na homologaciju i auto oni islikaju to je 200 KM i moraju zavrsiti mislim u roku 5 dana ...
13. kad je to gotovo picis sa tim papirima spediteru u bl zato sto u svom mjestu moras cariniti ... KOLKO CE TE TO DOCI ZNAJU SAMO CARINICI I NIKO DRUGI ... znaci oni ti imaju svoj katalog i oni izracunaju koliko je osnovica po katalogu za carinjenje i nakon toga obracunaju pdv ... Znaci mozes zamoliti svog speditera prije nego krene da zamoli carinika da izracuna kooliko ce biti par stoja gore dole carina i pdv, ali oni ovo nerado rade valjda da budu misticni i nedoirljivi ... ZNACI NE DAJ DA TI CARINE AUTO NA MULJANJE I NEKE NJIHOVE GLUPOSTI !!!! PLATI CARINU I PDV KOLIKO TREBA I CICA MICA GOTOVA PRICA ... znaci netreba ti da ti neko oduzima auto za godinu dana i da imas carinski prekrsaj kod poreske evidentiran ... na sve i jednoj granici ces biti nakon toga pregledavan kad tad ..
14. Mislim da je sledeci korak kad platis carinu i pdv da odvezes auto na tehnicki i da platis tablice i saobracajunu oko 500 KM najcesce izadje ...
i to je to
vozis, kvacilo kocnica gas .... L:
Eto ja sam to tako odradio mozda neko ima neke pametnije ideje al meni je ovo neki prirodan put bio ..
Nadam se da sam bar malo pomogao

Poslednji put menjao borke dana 12 Mar 2012, 22:41, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2012, 22:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

sovas je napisao:

Izađe te, ugrubo, ispod 10 milja maraka na našim tablama.

A ja imam pred kućom dva mnogo zgaženija i starija za otprilike iste pare, taako da...
No, auto se ne kupuje preko foto oglasa, oni ti mogu biti orjentacioni.

P. S.
Ma ti u Poljskoj gaze auta k'o nezdravi, je l' tako? :P

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 08:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Opeglanog 8)

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 11:08 
Voajer
Voajer

E . je napisao:
sovas je napisao:

Izađe te, ugrubo, ispod 10 milja maraka na našim tablama.

A ja imam pred kućom dva mnogo zgaženija i starija za otprilike iste pare, taako da...
No, auto se ne kupuje preko foto oglasa, oni ti mogu biti orjentacioni.
Realno :) najbolje da se oslonim na ujaku koji je pre radio svercevao sa autima, on ce sebi kupovati za mjesec dana pa tako najbolje sjesti sa njim i nekim kolegom sto jos radi, i naci nesto dobro :) ako je on vec radio dosta godina oko toga ne vjerujem da on moze kupiti nesto glupo :D

P. S.
Ma ti u Poljskoj gaze auta k'o nezdravi, je l' tako? :P

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 11:11 
Voajer
Voajer

borke je napisao:
nisam neki pametan al sam prije mjesec dana sabi uvezao auto uz malu pomoc speditera i jednog drugara koji slepom dovozio odozgo, a vidim da ima vas puno zainteresovanih evo opisacu kako sam ja to uradio ..
Evo kako sam ja radio sto mozda i ne mora biti pametno i mozda ima boljih nacina al eto ovo je moj put ...
1. NOVO JE NOVO ... zaprcao sam prvo da kupim novo auto onda sam skontao da ce me taj moj ceif da vozim nova kola doci jedno 15k maraka bezveze da puknem, ali tih 15k sto bi dao rijesile bi neke druge stvari (odrzavanje 4 godine si miran, mogao bi da kupim multitronic ovako sam osudjen na manuelni mjenjac jer nije bas mudro kupiti polovan automacki mjenjac ...).. Presaltao sam se na varijantu da kupim 2 / 3 godine staro auto sa do 100000 km na satu ...
2. autoscoute24 izbjegavam posto mi je sav sajt nekako konfuzan bar za mene je debile.de (tako ga zove moja zena :) kraj vrh ... znaci na mobile de napravis upit za ono sto te interesuje i svaki dan refresash i gledas ....
3. znaci ja od dodatne opreme smo ukljucim da je FULL SERVICE HISTORY iako sam trazio auto sa navigacijom, multimedijom i svim ostalim dzidzama bidzama ... zasto .. zato sto ima dosta auta gdje u opisu soji da ima Parking Senzore, a kad ukljcis na pretrazi parking senzore nedobijes to auto .. Takodje ono sto sam radio je da ogranicim na godini, kilometrazi i da nije lupan auto i naravno da se moze vratit MWS .... i polako pratis ...
4. Ne moze se auto kupiti za dan dva ako bas jedino ne iskrsne nesto super al to mene nije pogodilo ... ali isto tako nemozes ni traziti auto 5 mjeseci :)
5. Ja sam rekao minhen i 100 KM okolo .... zasto zato sto je gore daleko i rijetko ko hoce da ide pogledati ta kola, a druga stvar kazu da gore ima puno Rusa i svakojake bagre pa znaju prevariti :)
6. Kad se pojave tri blizu jedna drugog da su optimalna izmjelujes autokuce i raspitas se za detalje .... onaj ko ti ne odgovori na mejl je sigurno neki bilmez...
7. Onada ako su to zadovoljavajuce varijante imas gore ljude koji za neke novce odu i pogledaju kakva su kola uzivo (milsim da 50 eur naplacuju to zadovoljstvo) trazi broj sasije i otidji u ovlasteni servis i trazi servisnu istoriju ... sta iz toga mozes saznat .. jel radio redovno servise (mada ne mora ovo biti tacno jer je mogao i negdje drugo raditi servise sem ovlascenog) i mozes skontat jel kilometraza ok ... znaci ako je prije dva mjeseca bio na servisu i imao 50 000 km na satu, a sada ima 58 000 KM to ima smisla i ne bi trebalo da je vracan sat
8. Ako se odlucis za neki put podnoge Bakic rajzeni ili ko li vec ili angazuj neku slepu da to doveze ... to ti je oko 550 EUR al ako ides sam racunaj da ces potrosit i vise dok spavas dok jedes pa de probaj crnkinju pa de melskinju i puce hiljadu evrica koda ih nikad nije bilo :)
9. Gore oni rade izvozen papire to je mislim oko 130 eur...
10. kreces odzgo ...
11. Kad dodjes ovdje javis se spediteru na granici koji ti pravi granicnu prijavu i terminala to je cini mi se negdje oko 120 KM 80 plus 40 terminal ... Saljes papire za povrat MWS auto kuci brzom postom DHL ... ovaj moj je prihvatio i fax granicne prijave ..
12. predas papire na homologaciju i auto oni islikaju to je 200 KM i moraju zavrsiti mislim u roku 5 dana ...
13. kad je to gotovo picis sa tim papirima spediteru u bl zato sto u svom mjestu moras cariniti ... KOLKO CE TE TO DOCI ZNAJU SAMO CARINICI I NIKO DRUGI ... znaci oni ti imaju svoj katalog i oni izracunaju koliko je osnovica po katalogu za carinjenje i nakon toga obracunaju pdv ... Znaci mozes zamoliti svog speditera prije nego krene da zamoli carinika da izracuna kooliko ce biti par stoja gore dole carina i pdv, ali oni ovo nerado rade valjda da budu misticni i nedoirljivi ... ZNACI NE DAJ DA TI CARINE AUTO NA MULJANJE I NEKE NJIHOVE GLUPOSTI !!!! PLATI CARINU I PDV KOLIKO TREBA I CICA MICA GOTOVA PRICA ... znaci netreba ti da ti neko oduzima auto za godinu dana i da imas carinski prekrsaj kod poreske evidentiran ... na sve i jednoj granici ces biti nakon toga pregledavan kad tad ..
14. Mislim da je sledeci korak kad platis carinu i pdv da odvezes auto na tehnicki i da platis tablice i saobracajunu oko 500 KM najcesce izadje ...
i to je to
vozis, kvacilo kocnica gas .... L:
Eto ja sam to tako odradio mozda neko ima neke pametnije ideje al meni je ovo neki prirodan put bio ..
Nadam se da sam bar malo pomogao

Ma jesi kako nisi :) znaci posteno cariniti ... A samo mi reci ako ti nije problem koje auto si ti uzeo koliko je kubika imao i sve te detalje, i koliko te onda izasla carina i troskovi

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 13:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ja cu najverovatnike uzeti Golf IV, u inat vama licimurima i hejterima. Ipak ne mogu da se odvojim od VW znaka, emotivno sam vezan, ipak mu se zna poreklo :D

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 13:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Kupi Golfa II - prodas ga za dvije godine i jos zaradis na njemu :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 13:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Imam ga, cekam da jos malo skoci cena :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 13:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

e da stvarno taj golf je stvano cudna biljka ja sam svojevremneo 1999 svoga gti prodao za 4200 KM ... sad kad pogledam po oglasima imam osje3caj da je on jos uvjek toliko :)

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 16:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
mirdza je napisao:
Kupi Golfa II - prodas ga za dvije godine i jos zaradis na njemu :lol:

Stari vozio G II 1.6 D (a sta drugo), vozio ga 6-7 godina, i proda ga skuplje nego ga je platio. 8)

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 17:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa jesam ja jedini koji je na VW-ovima samo padao?

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 17:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:lol:

Izgleda

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1204 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 61  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]