banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 17 Jun 2025, 11:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 673 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 34  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Sep 2011, 22:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
makednonci su zakasnjela nacija. to je fenomen koji postoji i po africi i nije nesto novo, ali jeste u evropi. a problem je sto srbi umjesto da provode nacionalnu propagandu nisu radili nista po tom pitanju, a bugari jesu, i makedonci su ispali nesto izmedju.

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2011, 01:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Nadam se da će mi neki stručnjak razjasniti ovu dilemu?

Citiraj:
Унутрашња македонска револуционарна организација (мак. Внатрешна македонска револуционерна организација; буг. Вътрешна македонска революционна организация; скраћено ВМРО) је била тајно револуционарно удружење чија је активност крајем 19. и почетком 20. века имала за циљ стварање независне државе Македоније, али је касније постало инструмент бугарске политике на Балкану.

Citiraj:
Организација је више пута мењала име и делила се на разне огранке. Такође, данас у Бугарској и Македонији постоје политичке партије под тим именом.

Slika
http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%9C%D0%A0%D0%9E

Nikada me nešto posebo nije zanimala politika u Makedoniji, a sada sam još više zbunjen. Ako u Bugarskoj postoji ista organizacija sa istim ciljem, a u Makedoniji je ona na vlasti, kako se mi Srbi tu uklapamo bez obzira na istorijske pretenzije.

Letimično sam pročitao ovaj članak sa Wikipedia i malo je reći da sam šokiran, kontam Srbija svoju braću oslobodila od Turaka, kada ono 50 godina klanja i ubijanja od makedonskih domoljuba i još vezano za WWII, bili uz bugarske okupatore da bi potom sa Titom napravili deal.

Gdje je tu kralj i otadžbina, mamu im njihovu?

Treba se posvetiti samo onima koji se jasno i glasno izjašnjavaju kao Srbi, a revolucionare prepustiti Albancima i neka im Bugarska pomaže kada ih poklope jednog dana.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2012, 19:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Срља ли Македонија у сукобе?

Серија инцидената између Македонаца и Албанаца у Скопљу и Тетову. Запаљен висећи мост преко реке Вардар. За сада нема информација како је избио пожар нити да ли је подметнут. У уличним сукобима Албанаца и Македонаца последњих дана повређено неколико десетина људи.

Висећи мост преко реке Вардар који повезује насеље "Ђорче Петров" у Скопљу и село Лака запаљен је рано јутрос, преносе македонски медији.

Дрвени мост који се налази у близини стадиона "Македонија" према информацијама полиције запаљен је јутрос око четири часа са стране насеља "Ђорче Петров".

За сада нема информација како је избио пожар нити да ли је подметнут. Мост најчешће користе житељи албаског села Лака. Серија инцидената који озбиљно подривају стабилност у Македонији настављена је и прошле ноћи, јер су у Скопљу и Тетову забележене бар четири туче у којима је повређено неколико особа, укључујући и тетовског полицајца који је страдао покушавајући да раздвоји сукобљене Македонце и Албанце.

У Скопљу је група Албанаца напала тројицу Македонаца неделако од Градског парка, док је у Тетову повређена девојка коју су моткама изударали Албанци. Најмање две особе су пребачене у болницу.

Такође у Тетову, из центра града нестала је македонска застава.

Истовремено, полупани су прозори на неколико албанских радњи у насељу Ђорче Петров. Медији на албанском језику у Македонији пишу да је најмање једна радња у том насељу запаљена.

Синоћњи инциденти су наставак скандалозних догађаја у Скопљу и Тетову у којима је повређено неколико десетина људи.

Јуче око 19 часова на обали у градском парку у Скопљу четири особе албанске националности претукле су троје малолетне деце македонске националности. Деца су претучена металним шипкама, јавила је македонска телевизија, а двоје деце је претрпело тешке повреде.

После сукоба, уследила је брза реакција политичара, премијер Никола Груевски и лидер ДУИ-а Али Ахмети упутили су јавности умирујуће поруке, одржан је низ хитних седница државних органа, а највљене су и ванредне седнице највиших органа каоалиционих партнера у влади.

О инцидентима је јуче расправљао парламентарни Комитет за односе међу заједницама.

Министарка за унутрашње послове Гордана Јанкуловска рекла је да је од Нове године до данас регистровано 25 случајева нарушавања јавног реда и мира, највише у Скопљу, да је 40 особа нападнуто, од којих је 38 повређено, а припадници су свих етничких заједница.

"Ухапшене су особе за које су сумња да су учествовале у нередима. Очекујемо да ћемо по завршетку правне процедуре подићи кривичну пријаву и предмет предати другим надлежним институцијама", рекла је Јанкуловска.

Стручњаци упозоравају да политичари не би смели да инциденте посматрају изоловано, да се не би десило да починиоци уђу у "спиралу" етничке освете.

Полицајци у аутобусима

Министарство унутрашњих послова Македоније наредило је свим својим припадницима да на посао долазе јавним превозом и на тај начин делују превентивно, после више инцидената у аутобусима у Скопљу.

Министарка Гордана Јанкуловска каже да је циљ ове мере да се повећа поверење и сигурност грађана, после инцидената у којима је било 10 повређених.

Ovo ništa ne valja. :(

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2012, 19:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Valja, itekako valja :badgrin:

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2012, 23:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2010, 09:21
Nesretni makedonci,bolje bi im bilo da su ostali sa nama.Ovako :-? Dzaba im svi oni novi spomenici,Aleksandar makedonski i drugi mitovi i legende...siptara je masa dole,poslije Skoplja dva najveca makedonska grada su Tetovo i Gostivar,gradovi uz makedonsko/albansku granicu...naseljena siptarima.Tesko ce izaci nakraj sa njima.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2012, 23:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
Dukke je napisao:
Nesretni makedonci,bolje bi im bilo da su ostali sa nama.Ovako :-? Dzaba im svi oni novi spomenici,Aleksandar makedonski i drugi mitovi i legende...siptara je masa dole,poslije Skoplja dva najveca makedonska grada su Tetovo i Gostivar,gradovi uz makedonsko/albansku granicu...naseljena siptarima.Tesko ce izaci nakraj sa njima.

одавно на крај излазе тако што пристају на уступке,нажалост футур им доноси да ће они морат се борит да не постану мањина. :roll: Иначе вјероватно једини народ који од народа из бивше државе воли Србију и Србе. Говорим о македонцима,не о шиптарима у Мкд.

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2012, 23:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
Ma sjeb..e ih sipci natalitetom,nece ostati nista od makedonije,sve to ide u veliku albaniju

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2012, 23:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
albanija sve veca mi sve manji.....

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2012, 23:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

apokalipto je napisao:

Ко ми? :)

Slika

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2012, 23:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2010, 11:58
Ovi sukobi mi tako smrde da je to neopisivo, Kosovo se odvaja, Turska jaca svoje prisustvo, sta je sledece nego makedonski siptari, ne bi iskljucio ni da je sve fingirano da se dovrsi zapoceto jos pre 10-tak godina. Sjetih se sad onog Jugoslava nesretnog, sto je bio u Legiji stranaca, pa francuskoj obavjestajnoj i MI6, ima sad pojavljuje se po emisijama sirom SFRJ i trubi kako nam je sve namjesteno od 90-ih naovamo. Rece covjek jos u emisiji 2009 kakav je plan do 2020, Arapi se bude i ujedinjuju, pocinje vjerski rat Izraela i okolnih zemalja i prenosi se na Evropu 2013 na 2014.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2012, 23:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Спејсдорф желиш рећи како нас у ближем футуру очекује обрачун Турске и Грчке,гдје ће се умјешати Руси на страни Грка и заувијек донијети православним народима мир и слободу,али и територију?

Ето не желим претјеривати али изгледа да је пророчанство владике Теодосија итекако реално и да нас до 2022 итекако може очекивати све и свашта.

Slika

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2012, 23:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Po nekoj opet teoriji Grckoj je i planirana kriza kako bi Turski kapital mogao uci, pokupovati i napraviti Grcku zavisnom od Turske. Rat je vec poceo, onaj ekonomski.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2012, 23:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

слажем се,историја нас је научила да се све чини с разлогом,али поставља се питање да ли ће Њемачка ту видјет своју корист,против традиционалних непрјатеља Руса,по поменутом пророчанству неће се мјешати,баш као ни УСА ни Британија,да не говорим о азијатима,који отприлике једва чекају довиђења Туркија. Све је ово наравно неко размишљање које можда неком дјелује смјешно,ал као што ти рече економски рат је почео,сви знамо шта иде после тога,сам се надам да се оно везано за српски народ у тој поменутој књизи владике неће остварити,иначе тешко нам се пише.

Slika

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2012, 23:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

drinin vuk je napisao:
apokalipto je napisao:

Ко ми? :)

Strumpfovi -.- ...Srbija Makedonija bit ce nevolja i u Crnoj Gori sa njima

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2012, 23:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Fino rece Gvido pre par mjeseci, necemo se libiti koristiti vojnu silu gdje god postoji ekonomski interes za Njemacku. Juce citam kaze "naucnici" napravili sat koji otkucava do pocetka rata izmedju SAD i Irana, kao sad je na 10 do 12, a za svakih 5% vece ili manje sanse da izbije rat, sat se pomjera minutu gore ili dole. Pa koja je to propaganda, znaci vec sad nas pripremaju na ono sto ce biti, jer zna se da covjek lakse prihvati nesto sto mu se servira postepeno kroz duzi vremenski period kao neizbjezno. Kao pomjeranje granice za penziju npr. Najave promjenu 2 godine unaprijed pa onda postepeno ponavljaju to svaku par mjeseci da omeksaju narod. Istu metodologiju smo imali u Iraku, godinama su trubili o bioloskom oruzju i kako treba Huseina zaustaviti, ista stvar prije bombardovanja Srbije 99', znaci odma po zavrsetku rata u Bosni pocinje medijska priprema za Kosovo.

Gledam pre par mjeseci onog Gorana Matica u nekoj emisiji, bio ministar informisanja u Milosevicevoj vladi, kaze mi smo krajem 98 vec ponudili da se prodamo SAD, prisli smo im sa ponudom da im damo na koristenje baze u Srbiji i na Kosovu za sledecih 99 godina. Svi znamo sta je bilo, kako i da pristanu kad su vec ranije isplanirali sta im je najbolje.

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2012, 09:25 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2010, 10:08
drinin vuk je napisao:
слажем се,историја нас је научила да се све чини с разлогом,али поставља се питање да ли ће Њемачка ту видјет своју корист,против традиционалних непрјатеља Руса,по поменутом пророчанству неће се мјешати,баш као ни УСА ни Британија,да не говорим о азијатима,који отприлике једва чекају довиђења Туркија. Све је ово наравно неко размишљање које можда неком дјелује смјешно,ал као што ти рече економски рат је почео,сви знамо шта иде после тога,сам се надам да се оно везано за српски народ у тој поменутој књизи владике неће остварити,иначе тешко нам се пише.

Nas ni jedan rat nije zaobiso, pa tako da nazalost, cisto sumnjam da ce nas u skorijoj buducnosti neko zlo mimoici.

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2012, 09:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Proljece.

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2012, 12:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

maki065 je napisao:
drinin vuk je napisao:

Nas ni jedan rat nije zaobiso, pa tako da nazalost, cisto sumnjam da ce nas u skorijoj buducnosti neko zlo mimoici.

Не знам јеси ли читао,углавном у пророчанству се говори о томе како ће се Србија свести на Београдски пашалук,како ће Срби период од три године провести у немаштини по планинама,како ће Београдом ходити искључиво сви они који данас чврсто подржавају ЕУ,те како ће настати општи хаос за цјелокупан српски народ на простору Балкана,овај пут наше комшије неће имати удјела у протјеривању,већ управо Турци и Шиптари. Али када се Русија укључи у овај рат који неће трајати толико дуго (нешто око годину и по) све ће доћи на своје и Срби ће коначно после толико вијекова борбе за слободу одахнути,неће границе Србије бити као у Душаново доба,али ће сви Срби живјети у једној држави. Занимљиво је да апсолутно све што се догодило је речено у виђењу владике Теодосија,који све прорекао одмах након рата у БиХ. :wink:

Slika

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2012, 14:08 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2010, 10:08
znaci ostace svega 3 srbina i imace svoju drzavu koja ce biti u hladu od nekog drveta

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2012, 17:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

maki065 je napisao:
znaci ostace svega 3 srbina i imace svoju drzavu koja ce biti u hladu od nekog drveta

kruska tacnije ali valja se potruditi da ostali stanu pod maslacak ;)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 673 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 34  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]