Ma muzika i zvuk je nesto sto je mene impresioniralo cim je film poceo ...
tom utisku doprinosi pojacani surround koji su uradili ovih iz multipleksa ... red je i bio da se tako nesto odradi ..
Legolas je meni ispao faca ... u principu od "ostale druzine prstena" je imao najjace poteze, brze rakcije i odigrao veoma vazne stvari ... tokom cijelog filma ... za razliku od Boromira koji je na kraju ispao regularan tip ...
Vader: da i meni je malo cudno bilo to sto su ga tako lako napustili ali sam zadatak je povjeren frodo-u, tako da je to bilo i za ocekivati.. no previse su "hladno" odradili tu scenu ...
Baj d vej .. 'ste primjetili kako cudno izgovaraju slovo r
Boromir npr. ili Mordor ... naglase ga cudno .. posto tako i treba, a oni englezi pa nisu navikli, tako da cudno zvuci

)))
I jos nesto iako sam samo jednom gledao film, ne cini li se vama da je patuljak malo razrook ?? da mu jedno oko zanosi ..?
ili se to meni ucinilo
E jos nesto ... posto nisam citao lotr
pojavljuje li se Volsebnik (mislim da se tako zove) u preostala 2 dijela knjige ??
znam da je u hobitu gandalf u sredini knjige otisao da se bori sa ostalim carobnjacima protiv Volsebnika i vratio se na kraju kad je sve vec bilo zavrseno

))))
Sto se hobita (knjige) tice (kako nije vezano za film, ni za lotr direktno, ipak je to njihova preteca) meni nekako mocno zvuci ime patuljka Daina
na mapi pise - (koliko se sjecam, davno sam citao) Zeljezne planine - tamo je Dain

I kad je bi obracun izmedju ljudi i patuljaka, kad je dosao Dain sa strasnom vojskom ljudi su se vidno "utrtali"
I tad kad su udruzili snage i obracunali se sa orcima i vukovima zla (patuljci, ljudi pa cak i ogromni orlovi Torondorovi) slika koju covjek zamisli je neopisiva ... hobit je to gledao sa stijene .. a dole se krvilo, leseva na sve strane, ogromna vojska itd ..
To me bas onako "pogodilo" tj. impresioniralo ...
ta scena i scena iz Silmarilion-a (koju sam vec spominjao) kad su sve udruzene snage patuljaka, vilenjaka, ljudi, eldara, Gondolinijera i vojska kralja Tingola napali utvrdjennje Melkorovo (morgotovo) i unistili ga .... Tesko je to zamisliti, ali stvarno sam zamisljao ogromnu ravnicu kojoj se ne vidi zemlja ni trava od silnog broja vojnika ... celicni oklopi, maveci, koplja, strijele, sjekire ..
mocno mocno ... Tolkin je stvarno neka vrsta genijalca ... ako nista drugo bar je znao dobro opisati situacije ... u principu sve sto sam zamisljao iz knjiga na filmu je bilo isto tako .. sto ce reci da smo SVI isto zamisljali ... e to je uspjeh jednog pisca ..kad svi isto dozive
Toliko od mene ...