banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 12:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 205 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Mar 2012, 17:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Iako sam na praksi dozivjela kako to izgleda, svaki put kada procitam vasa licna iskustva shvatim koliko sam srecna sto sam se porodila gdje jesam i sto nisam imala ta neprijatna iskustva. Porodilje se pregledaju u ordinaciji a vizita je rutinski obilazak.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2012, 19:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Meni svo ovo pisanje lici na opis neke epizode Zone sumraka. I to losije epizode.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2012, 20:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
Је ли се и једна од вас жена породила у кади? :)

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2012, 21:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
The_new_Statesman je napisao:
Meni svo ovo pisanje lici na opis neke epizode Zone sumraka. I to losije epizode.

I sve su realne, nažalost. Kontam da počnem štediti lovu da se, ako do toga dođe, porodim u inostranstvu. Ovo ovdje je horor. Meni je samo nejasno (u stvari i nije, vjerovatno je strah za dijete u pitanju) zašto se niko ne buni kada se ovakve stvari dešavaju? Dokle tako? :( Skoro sam slušala priču jedne 'svježe' porodilje, koja kaže da joj sestra nije htjela dati toalet papir dok joj u džep ne ćušne 20 KM. I to ide u nedogled! :angry4:

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 00:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa to je ono sto ja citavo vrijeme pitam ljude oko sebe. Kako je moguce da svi cute i trpe i dalje trpaju pare u dzepove i opet prezivljavaju uzase?!

Ja to nikako ne mogu da shvatim :-?

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 00:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
tanka nit je napisao:
Kontam da počnem štediti lovu da se, ako do toga dođe, porodim u inostranstvu.

koliko sam skontao iz "prica"ako imas para,mozes se i ovdje normalno poroditi.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 00:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Poenta nije u tome da podmažem ljekara i sestre, bolje rečeno, da podmažem te bandite! Boli mene briga za njihove titule i nihove godine učenja. To su obični licemjeri i neljudi! Fuj! Gadi mi se sve to.

Ako za nešto postoji određena cijena, nikakav problem. Ali ovi kasapini maltretiraju trudnice i dovode u opasnost i njihove i živote njihove nerođene/tek rođene djece.

ZAŠTO SE TO TOLERIŠE I ZAŠTO SE O TOME ĆUTI?

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 00:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I zasto se ocevima ne dozvoljava da prisustvuju porodu tj. sad kad je kao krenulo - zasto mora izvaditi milion i jedan bris pa tek onda smije ucestvovati?

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 01:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

tanka nit je napisao:

ZAŠTO SE TO TOLERIŠE I ZAŠTO SE O TOME ĆUTI?

nemam pojma,vjerovatno ljudima nije do svadje kad vec dodje do porodjaja.ja sam svakakvih veoma ruznih prica cuo o "paprikovcu".da sad ne tupim,receno je 100 puta na forumu(kako ja uopste dodjoh na ovu temu)...bez para ili poznanstava,prakticno,ni ne treba planirati djecu.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 01:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
valjda se ljudi nadaju da neće baš njih "zakačiti" taj potkupljivi doktor ili sestra, da ima normalih ljudi koji ne traže pare a svoj posao rade kako treba, a kad već dodju gore onda su dovedeni pred svršen čin, ostaje im da to prećute da se što prije završi, kasnije i oni koji bi htjeli tražiti pravdu zakonskim putem, više nemaju dokaza ni svjedoka, a naravno boje se i toga da npr.tužba bez toga neće uspjeti a onda će opet kad-tad doći kod tog istog ljekara, a tad im može biti još samo gore. ukratko: još jedan začarani krug. :-?

P.s.ni ja ne znam alki otkud ja na ovoj temi, a kamoli ti.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 01:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

seven je napisao:

P.s.ni ja ne znam alki otkud ja na ovoj temi, a kamoli ti.

ma ja vidio drininog na ovoj temi,pa reko da vidim sta ima pametno reci,jer je mudrac ko car solomon :)
ja sam cuo da ako das malo kesa,dobijes broj od doktora da ga mozes zvati kad hoces.
ja sam po prirodi blage naravi(citaj p****)al da me neko zaj***** dok mi se zena poradja,pregrizo bi mu grkljan i pokakio se u isti,bez obzira na poslijedice.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 02:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
strašno je to za doktore, ali koliko čujem, uglavnom istina. problem je što mu u takvom trenutku ne možeš ništa, a poslije je kasno, i opet mu ne možeš ništa jer moraš dijete voditi kod njega na preglede... rekoh već-začarani krug, žalosno.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 12:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Sep 2009, 14:21
blackrose je napisao:
e kad se tog dijela sjetim.
Porodila sam se na carski rez i smatrala da nemaju vise sta "dole" da zaviruju. Sutradan obucem gacice. Jest djavla, vizita ujutro, ulazi dr, glavna sestra i jos buljuk studenata. Ona guska od sestre se izdera na mene zbog gacica. Svi odreda zavirise ko da se izlazu Mikelandjelova djela. Jedno od najvecih ponizenja.

A zar ti kao majka nemaš pravo reći da nisi za to da te pregledaju ili gledaju studenti?! Neke žene to ne mogu podnijeti i nije im lagodno da ih gledaju tamo neki brucoši.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 12:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
a ko pita majku?
kao sto sam rekla, tada sam imala 23 godine, prva trudnoca, prvo dijete, uplasena za zivot bebe,...
sada na paprikovac samo sa palicom.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 13:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

blackrose je napisao:
a ko pita majku?
kao sto sam rekla, tada sam imala 23 godine, prva trudnoca, prvo dijete, uplasena za zivot bebe,...
sada na paprikovac samo sa palicom.

Po meni majka i dijete su najbitniji i majka je ta koja treba da odluči šta je najbolje za nju i bebu. Mene interesuje da si rekla da nisi za to da te gledaju studenti, da li bi te neko poslušao? Ja sam čula da se može reći ako nisi za to da dolaze studenti. Evo sada da moraš da rodiš, imaš sada više iskustva i snage, da li bi im rekla nisam za to da me pregledaju studenti? Ne mojte me strašiti, ispade da majke na Paprikovcu nemaju pravo glasa i da se na njima može učiti kako god ko hoće!

Vrh

Tema posta: Re:
PostPoslato: 06 Mar 2012, 13:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

zverko je napisao:
Moja iskustva su OK, oba puta sam se porodila na Paprikovcu, a oba poroda su bila teska jedan 13 sati, drugi 11, moja dr. me redovno obilazila.
Sto se tice brijanja oba puta sam to obavila kod kuce :D , a sto se tice babica i sestara sve najbolje.

Vidim da je kod tebe na Paprikovcu sve prošlo dobro. Interesuje me onaj dio kada te doktori pregledaju pre i posle poroda, da li tu moraju da prisustvuju studenti ili ti možeš reći da nisi za to da te studenti pregledaju?????

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 13:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Studenti su tu samo kao posmatraci i ne pregladaju te oni nego doktor koji ti vodi trudnocu. Zavisno od termina moze te zadesiti i grupica ucenika srednje medicinske skole. Da li ce izaci ako zamolis doktora - ne vjerujem ali mozda se nesto i promjenilo u zadnjih par godina.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 13:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ajkula je pojasnila...ne pregledaju studenti...oni samo virnu...a dr ni to.
dr pregleda pred porod...cak ni kada te otpustaju iz bolnice.
mene je dr zadnji put pregledao kada me poslao na carski.

rola je napisao:
:lol: :lol: :lol: :lol: E, Bleki, vala me nasmija. Kad se samo sjetim gadljivog izraza lica sestre koja uložak smiče pincetom i kako se kompletna vizita podviruje u moje međunožje. A face smrtno ozbiljne ........ hm, znam da su mi u tom momentu svakojake nepodopštine padale na pamet, ali eto, ja sam jedna fina djevojčica, pa sam se samo skrušeno smješkala.

@rola, tacno znam na sta mislis :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 17:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
Studenti su tu samo kao posmatraci i ne pregladaju te oni nego doktor koji ti vodi trudnocu. Zavisno od termina moze te zadesiti i grupica ucenika srednje medicinske skole. Da li ce izaci ako zamolis doktora - ne vjerujem ali mozda se nesto i promjenilo u zadnjih par godina.

Ma šta imaju virkati studenti! Neka doktor pregleda i to je to. Šta ako mi trudnoću vodi doktorica koja radi privatno, ima svoju privatnu kliniku?

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 18:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ja sam isla privatno iscitaj malo prethodne postove. Kod nas se jos uvijek ne mozes poroditi u privatnoj klinici, znaci moras na paprikovac.
Neko spomenu kadu...kakva crna kada kad ni postene spavacice nemaju?!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 205 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]