rimy je napisao:
da, da,,, sarajevski voditelji i emisije iz sarajevskog studija su x-puta pismenije, tehnički i u svakom pogledu bolje urađene nego one iz banja luke... voditelji i voditeljice isto tako! popodnevni program, sarajevski, se razlikuje od bl. kao prvo zato što se cure ne ponavljaju ni sa gostima, ni sa prilozima i ne sjede u studiju 45 minuta i pitaju glupa pitanja tipa "otkud ljubav prema gitari" poput onih glupačica iz bosna expressa i jutarnjeg i popodnevnog... pa ljudi moji, neće im kosa s glave otpast ako izađu sa kamerom i snime koji kreativan prilog, ili postave koje pametno pitanje, ako su uopšte sposobne za to!
sarajevo on line - made in banjaluka, razlika drastična, "čupava nancy" makar spontano najavljuje to što najavljuje, a ne poput one gorane ili rabije kojima je bitnije isturiti guz, a o čemu pričaju, to vile znaju... što se akcenta tiče, bolje pitarski, nego onaj tipa dođe mi gost iz bg, pa ću ja sa njim pričati malo na ekavici, malo na ijekavici... pa se svi mi izgubimo...bljak... bljak...bljak...
živjele nancy, alma, aida, boris, i ostala raja sa pinka bh, a koji rade u sarajevu...
SARAJLIJA
Hahaha, ćuj ti bolan ovoj šibicara (meko š) Rimija, što (meko š) on gotivi jarane pitarske, ko da je s njima pite ćopo...
Zanaš li ti onu priču kad su Sarajliji nudili 100 KM da ispravno kaže Tarčin (mjesto kraj Sarajeva, vjerovatno znaš, možda ti je i babo otamo sišao u grad...). A Sarajlija će ti njima "Ćuj ćoeka, ćudna mi ćuda reć Tarćin"
Toliko o jeziku i pismenosti, a tebi ako ne valja srpski, ne znam šta ćeš na ovom sajtu.