Anaconda je napisao:
Kazu da je promiskuitet znak nedovoljne osjecajne zrelosti pojedinca.U doba adolescencije je izvjestan stupanj promiskuiteta fizioloska pojava , da je normalno da mladi ljudi lutaju i traze sebe ali ako covjek u zreloj dobi (kada je to ? ) ostane sklon promiskuitetu onda je to znak
da je njegova licnost ostecena u psihoseksualnom razvitku. Da li je to bolest? I kako pomoci tim "bolesnicima"? Prvenstveno me zanima kako bi im ti pomogao!? .
promiskuitet je prije svega nemoralna pojava, a da li je bolest, neka nam pomogne sljedeca definicija...
"bolest je svako odsustvo normalne funkcije organa ili organizma u cjelosti"
posto je u ovoj definiciji kljucna rijec "normalno" trebamo znati sta je to normalno.
ako prihvatimo da je normalno isto sto i vecinsko, dakle nesto sto radi vecina, nikad necemo otkriti sta je bolest.jer u jednoj populaciji moze vecina biti bolesna.
dakle normalno je nesto izvan broja.izvan vecine ili manjine.
da bi otkrili sta je normalno, moramo znati pravi poredak stvari.onaj poredak koji je iskonski i koji nam je dat da takav bude.
to mozemo otkriti u...moralu.
Citiraj:
Ljudi su razliciti , nekome su npr. 4 sex.partnera u godini nesto "nenormalno" nekome nesto sasvim "normalno" . Gdje je granica?Gdje pocinje promiskuitet? .
kljucno pitanje.a za njegovo razumijevanje potrebno je imati uvid u nas moral.u onaj iskonski, duboko potisnut, sadrzaj naseg srca.
kao sto napisah, moral nije plod necijeg licnog osjecanja vec je univerzalan zakon dat ljudima, ali ne od ljudi, koji svi ljudi osjecaju u manjoj ili vecoj mjeri.
moral je univerzalan i jedinstven, samo je pitanje koliko smo mi u moralu a koliko izvan njega.
Citiraj:
Sto se homosexualizma tice i tu me zanima kako bi rjesio taj problem!?
.
da budem iskren....neznam!
ali nezelim da moje neznanje po tom pitanju bude razlog da se mirim sa njim kao sto veci dio drustva cini. ni najveci umovi danasnjice nenznaju zasto covjek postaje homoseksualan pa neznam ni ja.
ni najveci umovi danasnjice nenznaju kako da iz covjeka uklone homoseksualnost pa neznam ni ja.
ali...najveca vecina, najvecih umova danasnjice, nezeli priznati svoje neznanje i pravi kompromis, pa kazu..."homoseksualnost je izbor, a mi postujemo ljudska prava i slobode".
uzas!
niko, nikad u istoriji covjecanstva nije izabrao svoju seksualnost. to je nesto izvan moci nase volje.evo, ja nikad nisam izabrao da mi se svidjaju zene..."tako mi je pao grah"
a sto prije prekinemo sa ovim kukavickim kompromisom, prije cemo angazovati sve nase potencijale da pronadjemo odgovore na pitanja vezana za homosekusalnost.a samim tim rijesicemo i neke od problema.
Citiraj:
Priomiskuitet i homoseksualitet su "maciji kasalj" prema kreaturama koje lutaju ovim svijetom i nanose veliko zlo drugima npr. pedofili, siledzije i ubice. Trebali bi se prvo pobrinuti za njihov smjestaj i "lijecenje", mislim da to ipak ima prioritet ..
slazem se.
ali srecom, nase drustvo jos uvijek negovori kako je pedofilija "seksualni izbor", ili siledzijstvo ili ubistvo...
toliko moralne odgovrnosti jos imamo, ali po nekim pitanjima smo ju izgubili i postali MOCNI ZAGOVRNICI NEMORALA!
a, to je strasno