<Enter_name> je napisao:
sinip je napisao:
Ево 'вако да ти објасним сад пар ствари. Имам Ај-Би-Ем лаптоп, "Тинкпед А31" у њему је Ати чип (Радеон ВЕ) кад пробам да ставим стандардне драјвере са Атијевог сајта каже ми да није препознат хардвер и да нема шта да инсталише. Исто се односи и на графичке картице за десктоп машине које је направио Асус или Дел, рецимо. У њима може да буде Ати, или Енвидија, али на њима НЕЋЕ да раде стандардни Ати ли Енвидија драјвери! Зашто? Па зато јер су се произвођачи играли са ИД бројевима уписаним у BIOS графичке картице и стандардни драјвери их НЕ препознају као стандардни хардвер. Јел сад мало јасније?
Što se tiče laptopova, slažem se sa napisanim. Što se tiče desktop računara, drajver proizvođača čipa uvijek prolaze, tj. do sada nisam naletio ni na jednu grafičku baziranu na AMD i nVidia čipu koju nije prepoznao drajver sa AMD-ovog ili nVidijinog sajta (naravno ako je drajver odgovarajući).
Како већ рекох, Асус и Дел су два случаја на које сам ја наишао. АКо немаш њихове драјвере можеш да се сликаш.
@spavac: најлакши начин да сазнаш ко је произвођаш без да вадиш картицу напоље је да потјераш "Еверест" програмчић, има да се нађу "портабл" верзије на нету. Он ће фино СВЕ да ти излиста, укључујући и графику и ко ју је направио.

Kad pobjedimo Doboj ćemo nazvati Obren Vakuf,usprkos tebi i Vulićki
Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade.

Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika.
Milion KM po radnom mjestu.