banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 18:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 267 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: NBA 2011/12
PostPoslato: 25 Dec 2011, 09:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jan 2011, 21:50
Citiraj:
Nakon 149 dana 'lockouta' i 240 otkazanih utakmica na Božić kreće nova sezona NBA lige.

Sukob između vlasnika klubova i igrača oko novog kolektivnog ugovora prijetio je otkazivanjem cijele sezone, no dogovor je ipak postignut i sezona kreće sutra, a trajat će do 26. aprila. Prvog dana na rasporedu je pet utakmica, među kojima i repriza prošlogodišnjeg finala između Dallas Mavericksa i Miami Heata.
Bit će to 66. izdanje najjače košarkaške lige na svijetu, a umjesto 82 svaki klub će u regularnom dijelu odigrati 66 utakmica. Zanimljivo, tokom sezone svaka će momčad barem jednom igrati tri večeri uzastopno što se nije dogodilo od 1999. godine.

Naslov prvaka brane Dallas Mavericksi koji su zadržali Jasona Kidda, Dirka Nowitzog i Jasona Terryja, a u American Airlines Centar stigao je i Lamar Odom iz LA Lakersa. Od zvučnijih imena Dallas je napustio Tyson Chandler preselivši u New York Knickse.

"Nismo ostali bez motiva. Jednom kada postaneš prvak to želiš biti svake sezone. Prošle sezone nismo bili među favoritima pa smo ipak otišli do kraja. Možda isto ponovimo i ove sezone," kazao je Nowitzki.

Većina NBA kroničara kao najvećeg kandidata za naslov vide Miami Heat. Prošle sezone je zapeo u finalu, no ove sezone sve prognoze govore kako će 'Vrućina' otići do kraja. Trojka LeBron James, Dwayne Wade i Chris Bosh ove će sezone svakako biti uigranija, a na Floridu su stigli i Shane Battier, Eddy Curry, Norris Cole, dok su otišli Zydrunas Ilgauskas, Erick Dampier i Mike Bibby.

"Imamo odličnu momčad koja će ove sezone igrati mnogo brže. Atmosfera u ekipi je sjajna i dečki su prepuni motiva. Hoće li to biti dovoljno za naslov ? Vidjet ćemo," kazao je trener Miamija Erik Spoelstra.

S mnogo optimizma u sezonu ulazi i Chicago Bullsi koji su ponovo iznimno jaki. Osnovica momčadi su Derrick Rose, Luol Deng i Carlos Boozer, a ovoga ljeta doveli su i Ripa Hamiltona.

"Jaki smo, odlični smo. Siguran sam kako možemo do kraja. U ovoj momčadi nema 'čuvara lopte', dečki igraju brzo i atraktivno i uvijek traže najbolje postavljenog igrača," kazao je Hamilton, koji je pristigao iz Detroit Pistonsa.

Kao moguće iznenađenje sezone mnogi vide Los Angeles Clipperse koji su bitno promijenili 'roster'. U klub su stigli Chris Paul, Chauncey Billup, Trey Thompkins, Travis Leslie, no pitanje je hoće li Vinny Del Negro imati dovoljno vremena da posloži 'kockice'. Clippersi već pet sezona nisu bili u doigravanju i plasman u 'play-off' je minimalni cilj.

"Svi govore o nama i pritisak se počinje osjećati. No, vjerujem u ove dečke i nadam se uspješnoj sezoni," kazao je Del Negro.

Optimizam ne skrivaju niti u redovima New York Knicksa. Carmelo Anthony, Amare Stoudemire i novopridošli Tyson Chandler razlog su optimizmu navijača Knicksa. New York ove sezone ima momčad koja može otići daleko ili će trener Mike D'Antoni vrlo brzo dobiti cipelu.

Naravno, ne smijemo otpisati niti Los Angeles Lakerse i Boston Celtice. Ipak, većina stručnjaka smatra kako Boston jednostavno ima prestaru momčad za ubrzanu sezonu. "The Big Three" — Kevin Garnett (35), Ray Allen (36) i Paul Pierse (34) imaju ukupno 105 godina i 44 godine NBA iskustva i pitanje je mogu li izdržati suludi ritam koji slijedi.

Lakerse je nakon pet osvojenih naslova (11 ukupno), napustio legendarni Phil Jackson koji je otišao u mirovinu. Zamijenio ga je Mike Brown koji je kao glavni trener pet sezona vodio Cleveland. Zanimljivo, Brown je doveden bez konzultacija s prvom zvijezdom Kobeom
Brynatom koji je zbog toga već počeo prigovarati. Otišli su i Lamar Odom, te Shannon Brownm a nova lica u svlačionici Lakersa su Troy Murphy, Josh McRoberts i Jason Kapono.

Veceras pocinju i direktni prenosi na Sportklubu. U 18h New York - Boston,a u 20.30 Dallas-Miami.
Jos se igraju mecevi L.A. Lakers - Chicago(23h),Oklahoma - Orlando(02h) i Golden State - L.A.Clippers.
Ocekujem da bi danas Clippersi trebali potvrditi svoj kvalitet ,kao i Oklahoma protiv Orlanda.Lakersi su bez Bynama i sa povrijedjenim Kobijem veceras,tako da su im sanse relativno male.New York bi trebao dobiti Boston,a Miami Dallasa...
Sta vi mislite ?

Vrh

Tema posta: Re: NBA 2011/12
PostPoslato: 25 Dec 2011, 09:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2011, 15:28
Prenosi SK i Lakers-Chicago.
Od ovih meceva vecaras se manje vise slazem sa svim jedino sto mislim da je GS zestoko podcijenjen. Ekipa koja ima Karija, Lija i Elisa sigurno ne moze biti toliki autsajder protiv Klipersa koji su preko noci postali ekipa sa sampionskim ambicijama, a godinama gradili luzerski mentalitet, prilicno sam skeptican o njihovim dometima.
Dallas je doveo Odoma i Kartera i uz Novickog i Kida imaju bas old school simpaticnu ekipu, ali i vrlo konkurentnu za odbranu titule. Boston igra najvjerovatnije bez Pirsa, da je Play off u pitanju ne bi imao sumnje da ce ih dobiti, ovako mislim da Niksi uzimaju.
Inace mislim da ce titula nekom iz trougla Miami-Chicago-Dallas i ne vidim nekog ko bi se tu mogao ubaciti.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2011, 09:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jan 2011, 21:50
Svaka cast Sportklubu na prenosima.
Tacno je da je GS podcijenjen...sve si u pravu.A sto se tice Clippersa,uce u playoff sa pozicije 6-8.
Poslije vecerasnjih utakmica,znacemo mnogo vise.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2011, 11:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2010, 08:17
korisnik 1111 je napisao:
Svaka cast Sportklubu na prenosima.
Tacno je da je GS podcijenjen...sve si u pravu.A sto se tice Clippersa,uce u playoff sa pozicije 6-8.
Poslije vecerasnjih utakmica,znacemo mnogo vise.

Pa sad... Svi trebaju da odigraju po 66 utakmica pa plus doigravnje... :roll:

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2011, 11:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zaboravio sam napisati da je NBA league pass free do 9. januara, samo se treba registrovati https://ilp.nba.com/nbalp/secure/registerform

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2011, 02:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Clippersi će biti opasni ove godine...

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2011, 05:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Majami uzima vjerovatno, vrijeme je...

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2012, 12:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6CKHOMKqxYw[/youtube]

:lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2012, 13:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Odlicno :lol:

Inace, bio sam na utakmici Knicks-Reptors ove godine, navijanje smesno, defence, defence i sl, na svakoj pauzi izmedju cetvrtina imaju neki show, deca pevaju, pa ih publika ocenjuje, a nagrade su dresovi kniksa, imaju i neke puske, u koje ubacuju majice kniksa i onda to likovovi ispaljuju sa terena i to leti do vrha dvorane i ti hvatas, uglavnom dobra zajebancija i nije dosadno u pauzama. Pivo + kokice + voda 20$, ona rukavica sa velikim prstom 10$... Dres za odrasle 225$, ali imaju i jeftinije varijante, ovo su bas oni u kojima igraju

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2012, 19:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Reci mi kakav je Karmelo uzivo, jel dobar igrac?

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2012, 19:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Fenomenalan, al ga i publika obozava i na razglas stalno njega pominju, doduse na toj utakmici je dao oko 30 poena ako se dobro secam, jos mi ovaj kinez bio smesan, kad ono postade atrakcija :)

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2012, 04:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Jel moguć ovakav kraj meča? Stići 20 razlike i izgubiti u trileru...

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2012, 09:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A mora se malo zaciniti kraj. Kobe the king :)

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2012, 11:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2011, 23:57
Е сад је Коби стварно постао један од највећих, још да је био МВП.... :wink:

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2012, 14:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ko je bio MVP? Durant ili Lebron?

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2012, 14:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Durant

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2012, 07:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Gotov je regularni dio sezone.

Slika

U PO par sjajnih duela, OKC-Dallas, Miami-NY, Boston-Atlanta itd.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2012, 08:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ove godine nikada crnje ekipe u playoffu, em sto su sezonu zbrzili, em sto je ovo sezona kada debilne ekipe budu u vrhu

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2012, 08:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Što debilne? SA i Chicago najbolji u konferencijama, a i ovo ostalo je taman tu negdje po jačini timova poredano.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2012, 09:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Тешко да је Чикако јачи од Мајамија 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 267 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]