banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 15:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1171 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 59  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Alternativna TV
PostPoslato: 31 Jan 2012, 23:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
I kad sabereš procente sa te 3-4 tv stanice ukupna gledanost dođe oko 114%

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 21:26 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
veceras u vestima u 7 bilo ukljucenje uzivo iz BL...
razgovarali sa ministrom koji je stajao ispred ulaza u zgradu atv-a

i to je njima ukljucenje uzivo iz BL :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 00:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
anoniman je napisao:
veceras u vestima u 7 bilo ukljucenje uzivo iz BL...
razgovarali sa ministrom koji je stajao ispred ulaza u zgradu atv-a

i to je njima ukljucenje uzivo iz BL :lol: :lol:

Ni jedna TV stanica u BiH (aldžazira ima, ali ona nije bih nego regionalna) nema sistem link/reportažna kola pa da može da se LIVE javlja odakle god hoće. Tako da svi nešto kombinuju i snalaze se kako znaju..

Čak i javni emiteri to rade! Federalna TV je prije nekolike godine čak i otišla toliko daleko da se navodno javljala uživo iz "zone Šengena / Evro zone" ne znam ni ja, a kasnije provaljeno da je javljanje snimljeno i to na potpuno drugoj lokaciji..

Pričalo se dva tri dana, nikom ništa i idemo dalje.. 8)

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 01:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Hercegovac je napisao:
BN je klasična seljačko-stranačka televizija koja podilazi najjeftinijem ukusu publike (dragana-violeta, nedeljno popodne, koktel turbo dizel bla bla..), a informativni program im je uperen na odbranu i promociju jedne političke partije.

Potpuno isto kao i RTRS.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 20:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
gledanje ATV vijesti postaje svakim danom sve bolnije. Da li njihovi "novinari"/reporteri uopste imaju i osnovnu skolu?
neki dan izvjestavaju o podmetnutoj eksplozivnoj napravi pod automobil vlasnika preduzeca Aragosta marke Renault, da bi portparol u izjavi rekao da se radi o automobilu marke Citroen
danas lupise da je pronadjena svota od 6 hiljada milijardi....
i oni zapravo bivaju placeni za to? :lol:

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 20:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Pa šta da rade kad neznaju šta ide poslije milijarde? Nikad nisu brojali dalje. :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2012, 02:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

iznenadjen sam da su i dotle dosli :D

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2012, 11:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

zipo je napisao:
Pa šta da rade kad neznaju šta ide poslije milijarde? Nikad nisu brojali dalje. :lol:

Mislim da to o čemu pričate uopšte nije uzrok loših emisija i priloga.
Da si najobrazovaniji na svijetu, pa ti neko da da obavljaš toliko posla da ga ni dvoje ne bi stiglo obaviti, a za sve to ti plate 400 KM mjesečno - najmanje što se očekivati može u tako lošim radnim uslovima je da se potkrade greška..

Koliko su plaćeni, nocinari kod nas dobro da ikako pričaju, a ne da greške ne prave ;)

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2012, 11:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
BSE je napisao:
gledanje ATV vijesti postaje svakim danom sve bolnije. Da li njihovi "novinari"/reporteri uopste imaju i osnovnu skolu?
neki dan izvjestavaju o podmetnutoj eksplozivnoj napravi pod automobil vlasnika preduzeca Aragosta marke Renault, da bi portparol u izjavi rekao da se radi o automobilu marke Citroen
danas lupise da je pronadjena svota od 6 hiljada milijardi....
i oni zapravo bivaju placeni za to? :lol:

Не желим пљуват ниједан медији,нити промовисати образовање ;) Али њихови новинари и репортери су углавном силом прилика то што јесу,мало их је са дипломом новинара. Свако се данас може бавити новинарством,али мало њих могу бити новинари. ;) Углавном и сам (из неких практичних разлога одгледам дневно бар 2 дневника) и вјеруј да се смијем због неких хиљаду разлога (дикција,глас, шиштање,поједена слова, нагласак, правописне грешке....). И да колико ми је познато отприлике као и у читавом друштву влада закон штеле и мита, па тако и не треба да чуди што нам домаће телевизије служе као предмет подсмијавања. Битно је да којекакви манекени,глумци,глумице,татине кћерке виде камеру и студио,а школован и усудићу се рећи компетентан кадар ће се вјероватно бавити копањем којекаквих путева,постављањем бандера....

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2012, 13:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Po meni je osnovni problem potplaćenost profesije. Novinar je poprilično odgovoran i napet posao, a zahtijeva velike kvalifikacije i širok spektar znanja i obrazovanja u raznim oblastima...
E sad, za takvo nešto da si plaćen 300 - 500 KM uz 2 slobodna dana mjesečno... pa i nije baš primamljivo.. Zato i ne čudi što ko god može pobjegne iz novinarstva i bude nekakav portparol ili PR ili ne znam nija šta - opravdano, kada je svugdje bolje nego u medijima..

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2012, 13:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
Херцеговац доста истине има у томе што си навео ;) Додуше фино је радити и у агенцијама (можда и најљепши дио новинарства,имајући у виду да ти практично ствараш вијест и ту твоју шире даље) и ту су плате код нас мизерне (за наше прилике ту и тамо,свјетске поготову) дакле у распону од 600-900 марака ;)

Кад је о телевизијама ријеч (мислим на ове регионалног карактера) ту су плате нешто веће него што си рекао,док наравно ове локалне су ниђе везе,нарочито за школован кадар. И да рекао си можда и кључну ствар,новинарски посао је један од најстреснијих послова на свијету,новинари су најчешће жртве у свијету итд итд,кад се ради о професијама (изузмемо ли рударе).

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2012, 14:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Koliko sam skontao ni na RTRS-u nije toliko loše raditi.. Jeste da je veliki pritisak i cenzura vlasti, ali zarađuje se i oko 1 000 KM.. Na Alternativnoj možeš pljuvati i vlast i opoziciju ali za trostruko manje.. :D

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2012, 23:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Hercegovac je napisao:
Po meni je osnovni problem potplaćenost profesije. Novinar je poprilično odgovoran i napet posao, a zahtijeva velike kvalifikacije i širok spektar znanja i obrazovanja u raznim oblastima...
E sad, za takvo nešto da si plaćen 300 - 500 KM uz 2 slobodna dana mjesečno... pa i nije baš primamljivo.. Zato i ne čudi što ko god može pobjegne iz novinarstva i bude nekakav portparol ili PR ili ne znam nija šta - opravdano, kada je svugdje bolje nego u medijima..

ma da, najbolje se zaliti na potplacenost
kako rade dobro je da ih iko i placa
a vecina likova kod nas i nisu novinari (npr na radio BL radi cak i mesar kao "novinar")
od onog manjeg broja koji zapravo jesu novinari, vecina ih je polupismena i sa idejama da se posao radi sam od sebe bez imalo ulaganja truda, te smo onda svjedoci velikih lupetanja

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2012, 07:59 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
BSE je napisao:
.....npr na radio BL radi cak i mesar kao "novinar")

Nemoj tako kolega... On kad "istranžira" vijest, nema čovjeka koji je ne bi "progutao" :D

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2012, 11:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
Hercegovac je napisao:

ma da, najbolje se zaliti na potplacenost
kako rade dobro je da ih iko i placa
a vecina likova kod nas i nisu novinari (npr na radio BL radi cak i mesar kao "novinar")
od onog manjeg broja koji zapravo jesu novinari, vecina ih je polupismena i sa idejama da se posao radi sam od sebe bez imalo ulaganja truda, te smo onda svjedoci velikih lupetanja

Ovo što si naveo upravo i dokazuje da je potplaćenost i necijenjenost profesije uzrok lošeg stanja u medijima. Upravo zato ko ima imalo mozga bježi iz novinarstva, a ostaju mesari i frizerke kojima je čast da se uopšte zovu novinarima pa će za 400 km raditi šta im se kaže i neće se kofrčiti puno..

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2012, 12:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Све читам па не вјерујем, није ваљда да су новинари на АТВ-у плаћени 400 КофолМарака???

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2012, 12:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 02 Nov 2010, 16:36
sinip je napisao:
Све читам па не вјерујем, није ваљда да су новинари на АТВ-у плаћени 400 КофолМарака???

Odgovor : POTVRDAN
Imam tamo dvojicu prijatelja pa znam stanje u toj kući.

Internet paket- 40 KM, Cijena opreme i njeno montiranje 630 KM- (sada i za 3D kanale). Gledati druge kako se pate sa kablovskim ili IPTV operaterima- NEPROCJENJIVO! Neki programi se nemogu gledati tek tako, za sve ostalo tu je C.. S.. , i TX-L47WT50EK.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2012, 13:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Hercegovac je napisao:
Ovo što si naveo upravo i dokazuje da je potplaćenost i necijenjenost profesije uzrok lošeg stanja u medijima. Upravo zato ko ima imalo mozga bježi iz novinarstva, a ostaju mesari i frizerke kojima je čast da se uopšte zovu novinarima pa će za 400 km raditi šta im se kaže i neće se kofrčiti puno..

kad se posao radi neodgovorno i traljavo ne moze da bude niti cijenjen niti placen
ja sam za prezivljavanje radio i za 150 maraka, pa nisam nikad pristupao poslu "samo da sto prije ispadne iz ruke"

mangia je napisao:
BSE je napisao:
.....npr na radio BL radi cak i mesar kao "novinar")
Nemoj tako kolega... On kad "istranžira" vijest, nema čovjeka koji je ne bi "progutao" :D

mozda ga treba prebaciti na mjesto urednika da tako sve vijesti pripremi za "gutanje" :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2012, 13:18 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
sinip je napisao:

Imao kolegu tamo... Plaćen upravo toliko.. .Svaki dan ga slali na teren, ganjali ih ljudi vilama, prijedili bombama,... Rođenih roditelja se poželio...

Kad je dao otkaz, preporodio se...

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2012, 13:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jan 2012, 13:02
Sta fali,sto su ga ganjali,ako nista bar je bio u kondiciji :)....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1171 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 59  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]