banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 12:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3732 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 187  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Feb 2012, 23:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Samo ne moze se bas porediti potrosnja na spratu kuce sa 8 cm izolacijom i dobrom stolarijom sa stanom u zgradi bez izolacije, losom stolarijom, i jos ako je u prizemlju.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2012, 00:10 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Okt 2011, 00:20
pazi, trebalo bi bolje da grije u stanovima, zato sto te griju stanovi oko tebe, ispod i iznad tebe.
zato je u federaciji nemoguce se iskljuciti sa sistema daljinskog grijanja, jer kao traze da platis indirektno grijanje.

kao sto rekoh, imam valianta od 12kw, i ako se uzima vec, puno je bolje uzeti jaci, upravo zbog tog pocetnog momenta da
se sto prije nabije radna temperatura koja je od 60 stepeni u neko normalno vrijeme i oko 70 u ovo nenormalno vrijeme.
poslije za odrzavanje temperature je uglavnom dovoljno kod mene oko 6-8 kw. (80 m2)
ako je zima kao sto su inace zime posljednji godina kod nas, moze se ok grijati, ovih dana rijetko da je gdje toplo
i to je nesto sto traje 10tak dana godisnje, pa se ne treba voditi s tim racunom.

sa ovom cijenom struje sve je to tu negdje, pogotovo ako je neko uzeo kalorimetar,
cini mi se da je MWh od toplane oko 140KM, ako neko zna tacnije neka me ispravi,
a MWh el. energije dodje isto toliko, jer je srednja tarifa 0.1178 +PDV to je oko 0.14 KM
a sa strujom se bar mozes se grijati i u septembru i aprilu.

ko ima dobro grijanje od toplane, a znam da je dobro u dosta dijelova grada, ne preporucujem prelazak na struju.
zauzima prostor, treba dovesti struju od razvodne ploce, a vecina stanova i nema mogucnost da to ugradi jer treba da bude
citavo grijanje razvedeno sa jednog mjesta, znaci da trenutno postoji samo jedna vertikala u stanu.
tako da je to veliki posao, uz neku malu ustedu.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2012, 00:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
petrovicu sve je to u redu, al ja ne vidim da ce Toplana zasad rješiti ovaj dio što graniči sa hotel Bosnom i ide dalje prema tranzitu, ante jakiću, paprikovcu. Znači ko spada u onaj dio prije ima dobro grijanje (centar, borik...) jer su to 2009. rekonstruisali i pukli 15 mil. km. Sad nema šanse da imaju pare da završe to do kraja. Grad im daje za mazut i davaće i dalje a pitaj boga gdje su pare (večeras čujem da je naplativost 85%)
Dakle moje jedino rješenje je da nađem alternativu, a to je struja (dal Valiant, mek, klime invertera, norveških radijatora) i na meni je da se odlučim za najbolje.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2012, 00:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Kod mekolikih grijača meni je ono cvrkutanje vode bilo iritantno. Uljni radijator mnogo bolji.
Ako ti je loša stolarija, da li si stavio one samoljepljive trake da popune tamo gdje lufta...

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2012, 00:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

jesam to je samo privremeno, svakako sam mislio ove godine mjenjati stolariju bude li love. Ti uljni mi nisu rješenje, najrađe bi samo nadogradio sistem na postojeće radijatore. Dakle ostaje mek i el.kotao. Il da skidam radijatore i stavljam norveške ili one invertere ali ne vjerujem nešto u sistem bez vode i pumpe ko što sam već rekao.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2012, 13:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
dtkbl je napisao:
Znači ko spada u onaj dio prije ima dobro grijanje (centar, borik...) jer su to 2009. rekonstruisali i pukli 15 mil. km.

tacnije 12M KM. s tim da je grad ostao duzan vise od 1M KM, koje nema namjeru isplatiti

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2012, 13:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Zar nije Subašić sređivao sa Slovencima vrelovod i na desnoj strani Vrbasa.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2012, 16:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
dtkbl je napisao:
zofe izračunaj nam sve isto za 50m2, samo na -15 i sa zidovima i stolarijom kroz koje duva košava.

To je malo veći račun, ali dalo bi se i to izračunati, samo ja se plašim krajnjeg rezultata. :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2012, 23:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Apr 2011, 20:33
Tako dobro grije da me je sramota što ne plaćam. Šta više trebam reći..

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2012, 08:32 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
GTK_Marko je napisao:
Tako dobro grije da me je sramota što ne plaćam. Šta više trebam reći..

platićeš, ne brini 8)

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2012, 20:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Imate li vi grijanje? Centar

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2012, 21:15 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 26 Dec 2010, 17:58
Ima

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2012, 12:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja nisam imao od 8 pa je došlo kad je Barsa završila.. U međuvremenu neki veoma čudni zvukovi...

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2012, 12:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Na starcevici je grijenje ove godine katastrofa. Radijatori jedva mlaki. Pukao mi je film i na ljeto se odjavljujem/otkopcavam sa sistema i uzimam norveske ili ti konvertore. Nek je i skuplje ako bude ali bar sam odredjujem koliko cu grijati.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2012, 12:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
Moze li se napraviti spisak naselja ili ulica gdje su stanari nezadovoljni grijanjem ili je lakse nabrojati ove zadovoljne :confused1:

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2012, 12:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ja znam za komplet Ante Jakić, Paprikovac, dio Starčevice.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2012, 12:31 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
kod mene u centru griju ko ludi

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2012, 12:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
U Mejdanu ne mozes drzati ruku na radijatoru ni u 10 navece, przi, a na Starcevici mozes goluguz sjediti na njemu kad najbolje griju i nece ti biti prevruce. Kazu da je to sve problem instalacija u zgradama, instaliram im majci...

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2012, 12:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
Interesuje kakvo je grijanje oko zelenog mosta i gore ispod kosmosa

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2012, 13:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

blaf77 je napisao:
U Mejdanu ne mozes drzati ruku na radijatoru ni u 10 navece, przi, a na Starcevici mozes goluguz sjediti na njemu kad najbolje griju i nece ti biti prevruce. Kazu da je to sve problem instalacija u zgradama, instaliram im majci...

ne znam baš da je do instalacija u zgradu ili još gore kad krenu srati stolarije i izolacije.

Spominjao sam već rekonstrukciju toplovada koja je rađena 2009. na dijelu do hotela Bosne. Neko reče da je isto rađeno negdje na Mejdanu, što je logično jer je tamo niklo masu zgrada (bio sam kod drugara u novim zgradama uz Vrbas grijanje je dobro).

Druga stvar koja predstavlja problem su podstanice, konkretno u Sime Matavulja je voda hladnija čini mi se za 20 C od uobičajene.

Eto ja ovo pričam kao laik ako ima ko dodatne i preciznije informacije nek podijeli sa nama.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3732 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 187  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]