banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 16:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1628 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 82  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Feb 2012, 00:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Prijedor je nešto najdepresivnije i najsumornije što sam vidio, nije ni čudo što ima toliko samoubistava.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2012, 00:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
old fashion men je napisao:
Prijedor je nešto najdepresivnije i najsumornije što sam vidio, nije ni čudo što ima toliko samoubistava.

:lol: Fino me nasmija. Što?

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2012, 00:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Nisi ti vidio Doboj izgleda :D

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2012, 06:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Почиње глупа расправа која нема везе са темом.
Пљуво сам по Бијељини али морам сад у одбрану да кажем господину из Приједора да је Бијељина имала позориште кад Приједора вјероватно није ни било на карти.
А не знам откуд неко из Девенте има право да прича о суморности Добоја :wink:

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2012, 08:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Pa imam oci.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2012, 09:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

shakal je napisao:
Pa imam oci.

Али ти требају :glasses7: са великом диоптријом :wink:

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2012, 10:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Zar je vazno koji je grad veci? Sve su to nasi, srpski gradovi.

Ne kontam ove sto pisu da su Muslimani izaslu u susret Dodiku sa ovim popisom?!

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2012, 10:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Наравно да нису изашли Додику у сусрет јер ће сваки нови резултати пописа показивати да су они близу или већ преко 50,1%, а онда ће кренути у другу причу гдје неће бити мултинационалности и сличних фоскула.

Сва њихова политика се води на основу лажи о броју погинулих, жртви и агресору и слично. И полако ал сигурно једна по једна пада у воду. Попис ће дефинитивно показати реално стање ствари са бројем становника а тиме и наталитетом односно морталитетом у задњих 20 и кусур година. После пописа ће опет свако да вади из њега само оно што му одговара (нажалост).

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2012, 10:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Eto kakav je naš narod, u nedostatku "onih drugih" odmah počnu da pljuvaju po svojima ccc.

Kad vas čitam kako zaboga onda da odem u Derventu, Doboj itd itd a da pri tom nemam predrasude??? :( :lol:

Šta rekosmo o popisu? Ko će pokućariti? Hoće li to biti licencirane elitne jedinice ili će se npr. studenti moći prijaviti za taj nadasve obiman posao?

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2012, 11:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Brat od tetke i tako to.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2012, 14:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
Šta rekosmo o popisu? Ko će pokućariti? Hoće li to biti licencirane elitne jedinice ili će se npr. studenti moći prijaviti za taj nadasve obiman posao?

Па има ли тог Закона о попису?
Требали би студенти и незапослени да се пријаве за то. Које су паре у оптицају. Знам да ће многи да полете за тим а немају појма како је то тежак посао.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2012, 15:57 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
drinin vuk je napisao:
Прво да разјаснимо једну ствар : нигдје нисам рекао како је Бијељина најљепши град,како је најнасељенија,како је боља од неког другог града ;)

Занемаримо Мићу Мићића ( он је мој политички противник). Спадам у групу људи који поприлично пролазе цијелом РС,а при том располажу и неким штампаним материјалом о токовима кретања привредне производње,посјете туриста,неких других материјалних добара,ресурсима ;)

Што се тиче тих података о добијању нових становника (добија и Зворник више од 980 годишње,али од тог броја слободно одузмеш неких 400 што се роде и оду у мање општине,тако је отприлике и у БЛ,чисто сумњам да свих 2000 порођаја ако си на то мислио ће остати у БЛ),ако си мислио на миграције онда ок ;). Овим не желим компарисати,само истаћи да се кад је о броју рођених не може генерализовати,доста њих има циљ да се роди у великом граду (чега се лично гнушам)кад је о миграцијама ријеч и ту је нека неодређена вјештина у питању. Наравно нико не спори да БЛ има највећи раст становништва,што је и логично ;)

јан де (знаш и сам да те прилично као форумаша поштујем,ако ти то ишта значи) али дјелује ми да на основу ових твојих података о образовању (први не студирам у РС,већ на државном у матици) не познајеш материју довољно. БН нема свој универзитет из политичких разлога, о којима не бих,а по свим осталим параметрима га је заслужила,имају ако се и то узима у обзир вјероватно већи број студената од ИС на годишњем нивоу (наравно у тај број улазе и приватни),дакако су већи простор од ИС и наравно имају образовну грађевину какву има мало универзитета у региону (причам о државном факсу). Не треба генерализовати,одеш на гугл и укуцаш број приватних високих школа и видјећеш колико их је у нашем главном граду ;) А што се тиче кадра (можда није моје да причам,али ето и то вољом прилика познајем) апсолутно је небитно завршио неки факс у БН или БЛ,практично знање је једнако,стручни кадар је углавном или из БГ,НШ,НС или БЛ ;)

Као што и рекох нисам хтио правити анализу,нити поредити БН и БЛ (то је немогуће јер као и у свакој држави главни град је град у који се највише улаже,постоје важне институције,ресори итд) него сам само истакао једну чињеницу а то је да је БН оптшина са највећим потенцијалом ( када је о привредном ријеч после Војводине сигурно главна привредна рајска земља на простору Балкана која би сама могла прехрањивати сво становништво РС,ово не млатим ово је чињеница којом су упознати сви главни људи у академским круговима РС) ;) Али бићу искрен, немам увид у слике БЛ прије рата, БН познајем (и то наравно нема се шта крити прије рата је ЗВ био дакако љепши град,а данас је пет пута мањи површински) У БН ти се такође изградила читава избјегличка насеља, у БН ти живе најбогатији људи РС, највећи стандард ти је у БН (имајући у виду да у самом граду живи и око 3000 Рома,онда је то још већи плус кад је стандард у питању) и да ама баш ме заболе за БН у неком гледању,већ причам о подацима који су чињеница,не наглабање.

јан де Знам ја да градња не опада,кажем ти колико год је то добро за БН и БЛ лоше је по неке мање општине и градове (јер тобоже живимо у друштву када је трип живјети у некој малој средини (Милићи,ХП,Калиновик,Братунац,Шамац, Рогатица), не знам кад си задњи пут био у Палама (1996 године нису имали практично 2000 становника,данас имају у самој градској зони 20000 + додамо ли томе грађевине које се свакодневно граде + прираштај који коначно креће + број студената који на годишње нивоу износи око 5500. Имаш таквих примјера још. Дакле ако би кога требао бранит то је мој ЗВ,ал то није поента ;) нити ми је поента уздизати некога ;)
Први би волио (то си ваљда до сада и могао схватит на основу мојих постова) да моја РС има 2,5 милиона,да БЛ има пола милиона,јер би то значило да смо напредовали да народ има од чега живјети итд итд...

БН никако не стоји лоше у привредном смислу, опет ти понављам од пољопривредних ресурса могу хранити цијелу РС ;) Сви највећи пољопривредни произвођачи РС су ти малтене са подручја Семберије,имаш пар из Крајине и пар из ИС. Имају засигурно највећи туристички комплекс - етно село Станишићи ;) Имају најјачи медиј,двије музичке продукције,спорт их не занима из неких 40 разлога ( о којима не бих) пословне зоне по периферији у којима су смјештени највећи произвођачи и ланци ;) Друга је ствар што је откупна цијена домаћег производа на ниским гранама. Надам се да ће у БЛ се остварит та инвестиција и да ће бити запошљавања.

јан де исти случај са мном нит ишта пљујем нити ишта уздижем,наводим ти податке којим располажу неке институције и заводи који се баве овом проблематиком,дакле потпуно се слажем да смо сви у истом к..... Као и што се слажем у вези бројки ;)

БЛ добије 2000 становник годишње, при том мислим да кад одузмеш оне који умру, одселе се и сл., добијеш чисту рачуницу од 2000 становника. НЕ мислим само на рођене, него на чисту бројку коју добијеш 31. децембра кад сабереш и одузмеш све факторе.

Што се тиче факултета, те приче да БН не добија нешто због политике не пију воду. Локална власт свој нерад правда тим неким политичким причама. Али о том нисам ни говорио, шта би било кад би било. Битно је да Бијељина нема факутете, односно да има масу приватих факсева, али нема државних (односно има 4 нека одјељења), али то је ништа.
Ја знам да БЛ има 10-ак приватних универзитеета, али њих нисам ни бројао, нити их рачунам у озбиљне. Говорио сам о државним факсевима, и ријетко који факс да БЛ нема (државни).
Те приче да стручан кадар долази највише из Србије опет не стоје (у потпуности). На факултету ћеш добити знање колико се ти потрудиш. Моја књига је иста као и код студента у у БГ, Њу Јорку, Лондону. Бар моје, медицинске књиге. Често сам у контакту са колегама из БГ и НС и нисам примјетио да су нешто бољи од нас. Исто тако, како овдје има куповања испита и маминих и татиних синова, има их и по Србији.

Што се тиче градње, жао је и мени мањих општина, али овдје нисмо говорили о сентименталности, него о сувим чињеницама, а то је да БН има највећи потенцијал од свих градова. Ја сматрам на основу свега набројаног да нема, јер је у свим сегментима иза БЛ, чак у неким и иза неких других градова.
Кад сам мисли о насељима мислио сам на зграде, дакле на градска (блоковска) насеља, не на куће. А тих насеља (искључиво куће у којима живе претежно избјеглице) има колико хоћеш по БЛ.

Што се тиче медија, БН се стално клацка са АТВ БЛ по гледаности на првом мјесту, мада ме и не чуди што је БН испред, због шабанског програма од којег се искрено гнушам. Једино им Виком може парирати по количини кича и неукуса и треш музике.
Што је и докааз какво нам је стаанвништво, кадсе БН највише гледа...
Што се тиче фирми, па логично да ће фирме везане за пољопривреде бити највеће у Семберији. али рецимо све фирме које праве путеве су из БЛ или околине. Дакле, највеће грађевинске фирме су из БЛ регије, а знао шта данас значи грађевинска индустрија.
За мене је штета што се не "диже" из мртвих Добој, сигурно најурбанији град у РС, послије Бањалуке, саобраћајни центар и град који је највише запостављен. Затим и Приједор пропада, иако је власт из владајуће коалиције. Зворник ми је исто симпатичан, због згуснутости, али то је и проблем јер нема пуно мјеста за ширење...
БН се некако стихијски развија, без плана, урбанизам је у минусу, честите цесте нема. Не личи на град
Сада она јесте претекла ове градове по развијености, али требаће још пуно воде протећи тим каналом у Бијељини док она достигне Добој нпр. у смислу града...

Да резмирам причу са својим другом из Зворника (кога такође јако уважавам ;) ), отишли смо мало даље од теме, али `ајде...
БН јесте други град у РС, можда у нечему и први, али сматрам да нема потенцијала толико колико се прича, баш због свега што сам набројао.
Позз и уморио сам се од ових километарских постова :D

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2012, 16:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Skrolam...skrolam...skrolam i skrolam...skrolam :lol:
pa ebote ljudi kolike vi postove pišete, ko će vam to čitat :roll:

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2012, 17:10 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Jan 2012, 11:58
Kakvo pozoriste? :lol:
Kao sto rekoh, jebes grad bez rijeke i planine.
Samo neuk covjek moze porediti Bijeljinu i Prijedor.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2012, 17:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

јан_де je napisao:
БЛ добије 2000 становник годишње, при том мислим да кад одузмеш оне који умру, одселе се и сл., добијеш чисту рачуницу од 2000 становника. НЕ мислим само на рођене, него на чисту бројку коју добијеш 31. децембра кад сабереш и одузмеш све факторе.

Што се тиче факултета, те приче да БН не добија нешто због политике не пију воду. Локална власт свој нерад правда тим неким политичким причама. Али о том нисам ни говорио, шта би било кад би било. Битно је да Бијељина нема факутете, односно да има масу приватих факсева, али нема државних (односно има 4 нека одјељења), али то је ништа.
Ја знам да БЛ има 10-ак приватних универзитеета, али њих нисам ни бројао, нити их рачунам у озбиљне. Говорио сам о државним факсевима, и ријетко који факс да БЛ нема (државни).
Те приче да стручан кадар долази највише из Србије опет не стоје (у потпуности). На факултету ћеш добити знање колико се ти потрудиш. Моја књига је иста као и код студента у у БГ, Њу Јорку, Лондону. Бар моје, медицинске књиге. Често сам у контакту са колегама из БГ и НС и нисам примјетио да су нешто бољи од нас. Исто тако, како овдје има куповања испита и маминих и татиних синова, има их и по Србији.

Што се тиче градње, жао је и мени мањих општина, али овдје нисмо говорили о сентименталности, него о сувим чињеницама, а то је да БН има највећи потенцијал од свих градова. Ја сматрам на основу свега набројаног да нема, јер је у свим сегментима иза БЛ, чак у неким и иза неких других градова.
Кад сам мисли о насељима мислио сам на зграде, дакле на градска (блоковска) насеља, не на куће. А тих насеља (искључиво куће у којима живе претежно избјеглице) има колико хоћеш по БЛ.

Што се тиче медија, БН се стално клацка са АТВ БЛ по гледаности на првом мјесту, мада ме и не чуди што је БН испред, због шабанског програма од којег се искрено гнушам. Једино им Виком може парирати по количини кича и неукуса и треш музике.
Што је и докааз какво нам је стаанвништво, кадсе БН највише гледа...
Што се тиче фирми, па логично да ће фирме везане за пољопривреде бити највеће у Семберији. али рецимо све фирме које праве путеве су из БЛ или околине. Дакле, највеће грађевинске фирме су из БЛ регије, а знао шта данас значи грађевинска индустрија.
За мене је штета што се не "диже" из мртвих Добој, сигурно најурбанији град у РС, послије Бањалуке, саобраћајни центар и град који је највише запостављен. Затим и Приједор пропада, иако је власт из владајуће коалиције. Зворник ми је исто симпатичан, због згуснутости, али то је и проблем јер нема пуно мјеста за ширење...
БН се некако стихијски развија, без плана, урбанизам је у минусу, честите цесте нема. Не личи на град
Сада она јесте претекла ове градове по развијености, али требаће још пуно воде протећи тим каналом у Бијељини док она достигне Добој нпр. у смислу града...

Да резмирам причу са својим другом из Зворника (кога такође јако уважавам ;) ), отишли смо мало даље од теме, али `ајде...
БН јесте други град у РС, можда у нечему и први, али сматрам да нема потенцијала толико колико се прича, баш због свега што сам набројао.
Позз и уморио сам се од ових километарских постова :D

Е свака ти је златна!!
Рука и тастатура ти се позлатиле :)

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2012, 00:52 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
veteran 1987 je napisao:
Jugoslavija1 je napisao:
Samo da vam kazem da je krajnje neukusno i prije svega bezobrazno porediti Bijeljinu sa gradom Prijedorom. To mogu samo diletanti.
Prijedor je za Bijeljinu New York.
Cuj Bijeljina!? ebes grad bez rijeke i planine. :) :naka:
Sto se tice popisa, mislim da se nece mnogo promjeniti omjer stanovnistva u odnosu na zadnj popis.
Isto ce to biti samo sto je narod drugacije rasporedjen . Nece biti niceg senzacionalnog.

Zali boze onih kojih nema.

Prije rata porediti Bijeljinu i Prijedor je bilo nemoguce. Sada mislim da je situacija bitno drugacija i da je Bijeljina pretekla Prijedor po broju stanovnika. Uostalom vidjecemo ako bude popisa

Bijeljina je pretekla i Mostar po broju stanovnika ali mislim da ipak i pored toga Mostar više liči na grad u odnosu na Bijeljinu.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2012, 00:58 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
ssaassaa je napisao:
Ma ti ce podaci na popisu biti lazirani,posebno za federaciju.Pa vidite sta nam rade sad,a sta ce tek za vrijeme popisa sledeceg aprila.To ce biti prljava igra od strane Bosnjaka kojima ja ne vjerujem nista.Postali su mnogo bolestan narod sa tom svojom mrznjom prema nama

Ako se pojavi i najmanja naznaka o lažiranju popisa onda bi i srpska strana trebala prihvatiti igru ako već druga strana razumije samo takav način.

Samo da dodam da dijasporu ne treba popisivati. S obzirom da je srpska dijaspora brojnija od bošnjačke mislim da se glavešinama u Sarajevu ne bi dopalo popisivanje dijaspore.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2012, 06:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Стварно ми није јасно коме је потребно лажирати такву ствар?!?!?!?!?
Па на основу тог пописа у наредних 10 година треба да се базира сво економско планирање и не само економско.

А што се тиче дијаспоре, шта је то уопште?
Опет питам, има ли закона о попису? У њему мора све бити прецизирано.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2012, 10:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
Sinny je napisao:
Стварно ми није јасно коме је потребно лажирати такву ствар?!?!?!?!?
Па на основу тог пописа у наредних 10 година треба да се базира сво економско планирање и не само економско.

А што се тиче дијаспоре, шта је то уопште?
Опет питам, има ли закона о попису? У њему мора све бити прецизирано.

Сини коме није? :)
Једноставно сви желе дио колача,сам си свјестан да тренутни дио колача највише одговара вјероватно Хрватима (ма колко се чинило другачије,ту првенствено мислим на те њихове кантоне од по 30000 који узимају брдо пара у односу на далеко већ итд итд)а најмање Србима (не што ја припадам истим) али у доста општина РС се по аутоматизму ствари доносе функције (по попису из 91.)а не на основу гласова на изборима + расподјела новчаних средстава (нема институције на нивоу државе која је испоштовала ентитет РС у пуној мјери).

А на основу пописа кад се он заврши ће бити још горе стање (то дефинитивно тврдим), скинуће се маске и убит ће се једним дијелом пропаганда која је пратила територију бих претходних 20 година (нико неће бити побједник од народа,али један ће бити губитник - бошњачки) Може се све лажирати, то стоји,али никако број Срба у Федерацији (мада не сумњам да ће се покушати и такав сценарио,уколико наше луде главе буду пасивне попут (Радмановића најлошијег пијуна нашег Милорада). Влада РС мора апсолутно поставити неке одреднице обезбједити што више волонтера и што више испитивача чак и по Федерацији,нек плати превоз и храну нашој омладини,не мора ни дават кеш и нек се осигура некаква демократија и реалност.

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2012, 10:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

drinin vuk je napisao:
Сини коме није? :)
Једноставно сви желе дио колача,сам си свјестан да тренутни дио колача највише одговара вјероватно Хрватима (ма колко се чинило другачије,ту првенствено мислим на те њихове кантоне од по 30000 који узимају брдо пара у односу на далеко већ итд итд)а најмање Србима (не што ја припадам истим) али у доста општина РС се по аутоматизму ствари доносе функције (по попису из 91.)а не на основу гласова на изборима + расподјела новчаних средстава (нема институције на нивоу државе која је испоштовала ентитет РС у пуној мјери).

А на основу пописа кад се он заврши ће бити још горе стање (то дефинитивно тврдим), скинуће се маске и убит ће се једним дијелом пропаганда која је пратила територију бих претходних 20 година (нико неће бити побједник од народа,али један ће бити губитник - бошњачки) Може се све лажирати, то стоји,али никако број Срба у Федерацији (мада не сумњам да ће се покушати и такав сценарио,уколико наше луде главе буду пасивне попут (Радмановића најлошијег пијуна нашег Милорада). Влада РС мора апсолутно поставити неке одреднице обезбједити што више волонтера и што више испитивача чак и по Федерацији,нек плати превоз и храну нашој омладини,не мора ни дават кеш и нек се осигура некаква демократија и реалност.

Извињавам се, ја стварно нисам схватио онда тему.
Тема треба да се зове "Утврђивање националне структуре становништва у БиХ помоћу пописа 2013. године".

Осим нације попис интересује много много више. Показао сам хрватски закон, мислим да се наш неће много разликовати.
Наравно да ће политика много да утиче на одговоре које ће људи да дају. Први и основни проблем је одговор на питање "која је ваша националност"! Велика већина ће рећи "Муслиман" и онда ће наравно пописивач у једној Калесији да исправи дотичног и да каже "вјероватно сте мислили Бошњак", док ће у једним Лопарама или Читлуку и остати уписан као Муслиман.
Ја сам већ овде писао о боравишту, тј. сад кад у ЛК нема адресе како ћете доказати да живите ту гдје вас је пописивач затекао. Много је ту нејасноћа о којима се може причати, такође и о одговорности како пописивача, тако и оних који дају одговоре.
А кад добијемо резултате како мислите да ће се ови мајмуни на власти договорити да даље власт формирају по новим резултатима :) . Биће само још више разлога за свађе и избезумљивање јадног народа.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1628 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 82  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]