Ok, imam kreditnu karticu u Raiffeisen banci i treba tokom ove godine da mi istekne. Pored 50km koje placam za obnavljanje (trogodisnje), mislim da imaju previse procenta za naknade na koristenje, tj. konverziju. (vecinom koristim karticu za placanje na netu, i nesto malo kad sam van RS). S tim u vezi sam nedavno uzeo karticu u San Paolo banci, ali ovaj put debitnu Visu, koja po njihovim tvrdnjama moze da se koristi na internetu. Za sad sam imao jedno internet placanje koje je proslo dobro, ali zbog drugog danas me zove osoba iz S.P. banke i kaze da ta druga transakcija ne moze proci jer to nije kreditna kartica, nego debitna i nacin na koji je pokusana da se izvrsi isplata nije mogla proci. "Moglo bi", kaze ta osoba "u slucaju da je "prava" kreditna kartica". Sad ajd, to sto sam uzeo debitnu kod njih je bilo zato sto je bilo povoljno, nista nisam morao da platim, a obnavljanje (svakog januara) kosta 10km. Ovih dana cu baciti pogled koliko je bilo za konverziju, pa cu uporediti sa ovom kreditnom sto je imam.
E sad, ako se nastavi ovaj trend - tj. da negdje na internetu mogu, a negdje ne mogu da platim ovom debitnom, necu imati izbora nego da ili obnovim ovu Raiffeisen karticu ili da trazim neku drugu.
Sad dolazimo do pitanja, koje banke trenutno daju najbolje uslove za kreditne kartice, pogotovo u vezi sa internet placanjem (visine naknada, konverzija, mjesecnih vodjenja)... s druge strane - odlozeno me placanje npr. ne interesuje, jer ne volim trositi ono sto nemam. U svakom slucaju, koja su vasa iskustva i preporuke?
PS Mislim da mi je godisnja frekvencija potrosnje putem kartica negdje ugrubo izmedju 8000 i 10.000KM.
_________________ The Sun does not have no prisoners!
|