banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jun 2025, 13:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 698 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 35  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Feb 2012, 14:01 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
dtkbl je napisao:
Znači logično je da će se naplaćivati i do Trna iz BL (i obratno) jer će kućica biti kod prijedorske? Stara cesta će ličiti na vagon kompoziciju.

Nisi dobro razumio, nikakve kucice kod pr petlje nece biti, samo kod robota tj otvoreni sistem naplate. Nema razloga da se ide na staru cestu jer cijena bi morala biti ispod 0,50 km, ako uzmemo da je predvidjena cijena robot-catrnja oko 2,00km. A to nije novac za koji se isplati ici na staru cestu jer ce zbog kreni stani sistema ili pruznog prelaza u zaluzanima biti usteda u gorivu i vremenu.A siguran sam da ce ubrzo starom cestom biti zabranjen promet za vozila preko 3,5 tona i autobuse osim naravno onih na redovnom linijskom gradsko prigradskom prevozu putnika, koji su ustvari i ciljna grupa ove naplate.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 14:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Po ovom clanku iz Nezavisnih bice naplata od prijedorske do Robota.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 14:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
i ja sam tako shvatio, a ta cijena 2 km za Gradisku ce biti samo dok most ne zavrse, onda ce biti duplo.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 14:20 
Stara kuka
Stara kuka

prasica je napisao:
Po ovom clanku iz Nezavisnih bice naplata od prijedorske do Robota.

tacno ali otvoreni sistem naplate. Ako se naplacuje od pr petlje do robota nemoraju biti i kucice na pr petlji, bile bi da je zatvoreni sistem. Ko izadje 1 met.prije kucica kod robota neplaca nista, a ko udje 1 met prije kucica na cestu i prodje kroz njih plati cijelu dionicu. Prednosti i mane otvorenog sistema 8) , jel sad razumijete.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 14:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ko je idejni tvorac 'projekta' naplate na magistralnom putu?

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 14:32 
Stara kuka
Stara kuka

The_new_Statesman je napisao:
Ko je idejni tvorac 'projekta' naplate na magistralnom putu?

Neznam koji se to magistralni put naplacuje, ovdje je rijec o brzoj cesti. Mada jedna nasa susjedna drzava naplacuje i regionalni pravac, ovo drzava uzmite sa rezervom.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 14:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

O sunce ti poljubim na šta će to ličiti, pičiš 150 autoputem, onda naglo kočenje pred robotom i kruženje oko istog da bi se dočepao stare ceste. Pa to ni u Flojdu nema.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 15:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 00:57
od petlje do gradiske su planirae 4 naplatne kucice

meni samo nije jasno kako ce neko ako ide u prnjavor placati putarinu kod robota a ici ce brzom cestom jedva 1km?

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 15:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

pa neće ni prolaziti kroz kućicu nego će motati kod Robota na staru cestu. Sad najbolje da ovi iz Robota stave svoju kućicu.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 15:51 
Stara kuka
Stara kuka

insider je napisao:
od petlje do gradiske su planirae 4 naplatne kucice

meni samo nije jasno kako ce neko ako ide u prnjavor placati putarinu kod robota a ici ce brzom cestom jedva 1km?

Ne 4 naplatne kucice nego 4 naplatne tacke, na svakoj petjli ili cvoru sto bi rekli ovi iz lijepe njihove, znaci to nije sistem kao ova kod robota nego na sporednim cestama tj na ulazu-izlazu a puta. Ako ulazis uzmes tiket ako ides van platis i sva mudrost je tu. I naravno jedna naplatna izmedju tunela tj na kraju a puta.Ako neko ide za prnjavor iz pravca gradiske morace se iskljuciti na mahovjansku petlju i dalje a. putem ili ce se iskljuciti u laktasima pa dalje sadasnjom cestom, a ako ide iz pravca BL dionica koja se naplacuje brze ceste je pr. petlja-klasnice[robot] znaci to nije nikako 1km. Upostu malo iznad sam pojasnio kako funkcionise sistem otvorene naplate sa svim manama i dobrim stranama.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 16:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ovo za robot-petlja je najglupa stvar koju su mogli smisliti, zakomplikovace saobracaj, nepotrebno, na tako maloj dionici. Ljudi idu po 5 puta dnevno BL-LA. Sta treba sad da bude skuplja putarina nego gorivo?

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 16:36 
Stara kuka
Stara kuka

dtkbl je napisao:
Ovo za robot-petlja je najglupa stvar koju su mogli smisliti, zakomplikovace saobracaj, nepotrebno, na tako maloj dionici. Ljudi idu po 5 puta dnevno BL-LA. Sta treba sad da bude skuplja putarina nego gorivo?

Slozio bih se da ima i boljih nacina da se naplati putarina, naprimjer putem vinjete. Tacno je da idu po 5 puta dnevno Bl-LA, ali dobra stvar je sto imaju i alternativu tj staru gradisku cestu pa samim tim mogu birati. Inace R.Srpska je auto puteve i projektovala po novim dionicama usput zadrzavajuci postojecu mrezu puteva. Da moze i gore imas federalni primjer puta Sarajevo-Zenica-Doboj jug gdje skoro cijela trasa auto puta ide preko postojeceg puta, te kad se auto put zavrsi stari put prestaje da postoji i gdje su ljudi bez izbora i osudjeni na placanje

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 16:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A odakle JP Putevi izvlace pravo na naplatu putarine na M-16 dionica Banja Luka-Klasnice?

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 16:59 
Stara kuka
Stara kuka

A odakle JP Putevi izvlace pravo na naplatu putarine na M-16 dionica Banja Luka-Klasnice?

Vjerovatno otud sto je to put pod njihovom nadleznoscu ,znaci nije pod autoputevima rs, a mislim da su oni i finansirali ovu rekonstrukciju kojom je dignuta kategorija puta, u iznosu od oko 30 mil km.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 17:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vidio sam:

Закон о јавним путевима (''Службени гласник РС'', бр.3/04)

Nema to veze sa rekonstrukcijom.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 17:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sve u svemu, jako bezvezna stvar. Pa to je takoreci gradska zona. Ali dobro de... Zivo me zanima kako svako od ta dva JP radi na svoju ruku. a oba su pod nadleznosti Ministarstva saobracaja?

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 17:08 
Stara kuka
Stara kuka

Vidio sam:

Закон о јавним путевима (''Службени гласник РС'', бр.3/04)

Nema to veze sa rekonstrukcijom.

Rekonstrukcija je kljuc svega jer da nije rekonstruisan i u kategoriji brzih cesta nebi bilo osnova za naplatu putarine. mada nisam siguran ko je finansirao. Ali opet kazem da ima i slucajeva gdje se naplacuje regionalni put. U zemlji cojstva i junastva.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 17:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2009, 15:20
Сви који су учествовали у овом пројекту треба да добију орден за заслуге поготово за овај дио брзе цесте то је била изузетно тешка дионица за изградњу. =D>

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2012, 01:33 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Porediti se sa crnogorcima nije bas pohvalno. Izgradnja magistralnog puta trebinje hn je epohalan poduhvat cg drzave i kao takav mora se naplacivati, daje posebnu draz ljetovanju.
Suludo mi je naplacivati brzi put, to je dionica od 10km i veci je problem potpuno zaustavljanje nego tih pola marke koliko ce to kostati.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2012, 14:25 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
smucek je napisao:
Porediti se sa crnogorcima nije bas pohvalno. Izgradnja magistralnog puta trebinje hn je epohalan poduhvat cg drzave i kao takav mora se naplacivati, daje posebnu draz ljetovanju.
Suludo mi je naplacivati brzi put, to je dionica od 10km i veci je problem potpuno zaustavljanje nego tih pola marke koliko ce to kostati.

Put je inace gradila Republika Srpska...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 698 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 35  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]