banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 12:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5634 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 282  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Feb 2012, 02:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
:D
Slika

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 08:01 
u jeste ispisali...
sajin riba je dobra, al nikako ne ide uz ovu kuhinju, kvari joj stajling :D
ja danas pravim neke nazovi lazanje, milsim da ih nisam spominjala do sada, sa mlincima, piletinom, beshamelom, gljivama i parmezanom..
nasla sam recept na coolinarki prije 100 godina i pocela praviti pa doradjivala recept..
bas je brzo i lako, a necete se pokajati, osim sto cete nabaciti koji gram vise.. preukusno je
izdinstate pilece bijelo meso na kockice, i sampinjone s lukom. skuhate kocku sa supu, u nju umacete mlince i slazete u pleh. ja koristim one manje vatrostalne posude, jer nam je pleh previse. :D
na to razlijete besamel pa pospete piletinu i gljive, pa preko parmezan ili mozete narendati edamer ili koji god sir. malo naredndanog bijelog luka i vlasca, pa opet preko mlinci, bechamel, piletina, gljive sir. na kraju opet mlinci, naribani sir da se rastopi i stvori korica i posturi prezlom na kraju. staviti u rernu i zapeci. naravno da je recept podlozan varijacijama pa mozete jos nesto dodati ili oduzeti. moj muz voli npr. kecap ljuti u sve to dodati.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 10:47 
Moja mama je pravila te stapice sa susamom za slavu, odlicno idu uz pivce...

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 10:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Evo pravog recepta od tih stapica sto sam spominjao. Ide sir i u tijesto i odozgo. Ovaj u sredini, a stapici su na slici u 3 pletene case.
Spoiler:
Slika

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 16:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
upravo se hladi baklava od maka i rogaca, bas me zanima ce da valja cemu :D

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 17:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
lollipop je napisao:
u jeste ispisali...
sajin riba je dobra, al nikako ne ide uz ovu kuhinju, kvari joj stajling :D
ja danas pravim neke nazovi lazanje, milsim da ih nisam spominjala do sada, sa mlincima, piletinom, beshamelom, gljivama i parmezanom..
nasla sam recept na coolinarki prije 100 godina i pocela praviti pa doradjivala recept..
bas je brzo i lako, a necete se pokajati, osim sto cete nabaciti koji gram vise.. preukusno je
izdinstate pilece bijelo meso na kockice, i sampinjone s lukom. skuhate kocku sa supu, u nju umacete mlince i slazete u pleh. ja koristim one manje vatrostalne posude, jer nam je pleh previse. :D
na to razlijete besamel pa pospete piletinu i gljive, pa preko parmezan ili mozete narendati edamer ili koji god sir. malo naredndanog bijelog luka i vlasca, pa opet preko mlinci, bechamel, piletina, gljive sir. na kraju opet mlinci, naribani sir da se rastopi i stvori korica i posturi prezlom na kraju. staviti u rernu i zapeci. naravno da je recept podlozan varijacijama pa mozete jos nesto dodati ili oduzeti. moj muz voli npr. kecap ljuti u sve to dodati.

uh ovo je odlicno,samo ja pravim jos kaloricniju varijantu,taj besamel pomijesam sa vrhnjem za kuhanje i dodam listice prsuta ili nekoh suhog mesa,a dobro je i sa curetinom :)
uh dobro si me podsjetila,nisam to odavno pravila :)

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 18:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Samo da prijavim da je baklava odlicna :D

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 22:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Stigma, pravis mlince sama? Ja mlince priznam samo u jednoj varijanti - ispecem pile pa u to ulje dodam kratko prefurene mlince, da se zapeku i onda se otkinem od zivota :oops:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2012, 00:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2004, 11:42
ajkula je napisao:
Stigma, pravis mlince sama? ...

hehheheh, pa ne kuham ja jedina ovde, ima i drugih :D :D :D
ti ocito navikla na mene na ovom pdf-u :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2012, 07:47 
mozda je mislila na mene.. heheheheh
ajkula ja kupujem mlince, al domace od neke tete na pijaci.. joj nikako da napravim to s piletinom, a svi kazu da je perverzija... stavljas dodatno neke zacine ili ne? i da li napravis neki poseban saft kad peces pile ili je u pitanju onaj klasicni? joj sad znam sta cu sutra za rucak.. :D :D :D :D i zelena salata npr..

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2012, 07:49 
Sta su mlinci?

Mora da valja cim ide dobro sa piletinom. :D

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2012, 07:52 
pih, ja ne znam kako da objasnim.. vrsta tjestenine.. izguglaj :)

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2012, 08:00 
A evo ga, djeluje super. :)

http://hr.wikipedia.org/wiki/Mlinci

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2012, 09:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
ispecem pile pa u to ulje dodam kratko prefurene mlince, da se zapeku i onda se otkinem od zivota :oops:

perverzija!

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2012, 09:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
lollipop je napisao:
mozda je mislila na mene.. heheheheh
ajkula ja kupujem mlince, al domace od neke tete na pijaci.. joj nikako da napravim to s piletinom, a svi kazu da je perverzija... stavljas dodatno neke zacine ili ne? i da li napravis neki poseban saft kad peces pile ili je u pitanju onaj klasicni? joj sad znam sta cu sutra za rucak.. :D :D :D :D i zelena salata npr..

ja ispecem pile
izvadim ga iz tepsije(ona s poklopcem)obarene mlince ubacim u to ulje,dodam samo koju kasiku vode i malo bijelog luka i vegete,vratim pile poklopim jos 5 min u rerni :)

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2012, 09:18 
mmmm jedva cekam rucak sutra.. :D

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2012, 09:19 
Sad odo na temu "kome saljete poljubac"... :D

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2012, 09:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
stigmata je napisao:
ajkula je napisao:
Stigma, pravis mlince sama? ...

hehheheh, pa ne kuham ja jedina ovde, ima i drugih :D :D :D
ti ocito navikla na mene na ovom pdf-u :lol:

Hhahaha, kakav blam :lol: Sustizu me godine, gotovo je :lol:

Loli, nista zacini.. Kada je pile skoro gotovo, ubacis mlince u vrelu posoljenu vodu i odmah vadis. Pile izvadis na 5 min a u to vrelo ulje stavljas mlince, zapeces nekih 15-20 min i vratis pile jos 5 minuta. Uz to jos zelenu salatu i to je to. Poslije komotno mozes umrijeti :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2012, 15:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
добра фора :)
Slika

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2012, 15:55 
PRedobro... :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5634 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 282  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]