banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 01:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9556 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 478  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Jan 2012, 18:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Šta bi čobani dali da je onih nekoliko posleretnih godina kad protjeraju stado u parku bilo dovoljno pojila kao sad.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 18:25 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 23 Jan 2011, 22:54
Ташко je napisao:
Ma nije ni paviljon los, ali je stari park za dva koplja ispred novog.

Ne kažem da je ovo danas loše, ali stari park je bio park, a ovo mi ne djeluje kao park.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 18:36 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Sve je to super što pričate ali realno gledano ovaj novi par ima daleko veću upotrebnu vrijednost,a i broj korisnika je višestruko veći nego nekada.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2012, 15:42 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
kad covek ovde zivi i provede dosta vremena sve mu oko njega izgleda ok i normalno ali kad odes negde vani i budes tamo neko vreme pa se vratis u BL,tek onda skontas u kakvom mi uzasu i ruglu zivimo,blato po ulicama,prljave fasade,oronule kuce,propali putevi,trotori,smog,sivilo,jad i bjeda

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2012, 15:53 
dobri smo mi kakvih ima, i po cistoci i po urednosti..

necu ulaziti u sve stavke trosenja budzeta koje su nekad pretjerane, da se ne bi povela rasprava u krovom smjeru, ali koliko novca u ova vremena imamo na raspolaganju, dobri smo mi..

a ne zaboravi da mnogo toga ima i do ljudi koji zive ovde..
ja nikad, ali nikad ne bih bacila papric na ulicu, zvaku i slicno, ulice bi bile cisce
ne bih se parkirala na travnatu povrsinu, unistavala je i raznosila blato po cesti,
kad bi maloljetni napaljeni kreteni manje razbijali autobuska stajalista, svjetlece reklame, i cupali sadnice, mozda bi bilo vise za neku drugu namjenu
kad bi ljudi bili normalniji pa se organizovali u smislu zajednica etaznih vlasnika, onda bi i fasade i stubista bila cista i uredna
smog i sivilo, kao jedna normalna pojava zime, s tim da je jaci zivotni standard, mozda bi svi imali neki bolji sistem grijanja, pa bi i smoga bilo manje, s obzirom da je industrija zakazala zadnjih godina ovo i nije tako lose

jad i bijeda su ipak odraz socijalnog stanja, ako sam dobro razumjela opasku, a u tom smislu, ti beskucnke i siromahe imas u svakom gradu na svijetu..

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2012, 00:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
_зока je napisao:
Sve je to super što pričate ali realno gledano ovaj novi par ima daleko veću upotrebnu vrijednost,a i broj korisnika je višestruko veći nego nekada.

Ne može jednostavnije. Slažem se u potpunosti. Jedin stvar kod starog parka, koja mi je uvijek u sjećanju, je 10 klupa sa po jednim penzionerom iz zgrade preko puta parka i nigdje mjesta za druge... Sad su se ovi "pametni" sjetili da im nacrtaju šahovsko polje!

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2012, 12:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YqUBezRYgXQ[/youtube]

Ovako to izgleda kada živiš u gradu na neperspektivnom zemljištu, koje još nije ni tvoje. Sramota.

:(

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2012, 12:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Brate mili, sestro draga - sramota.
Ipak, kod nas u narodu je poznato da ono što traje, pustiš da traje - pa koliko "izdura." Svaki objekat treba održavati, pogotovo ove trošne i "privremene."

Evo, skupimo se mi, svako po marku-dvije i pošaljemo babuskarici.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2012, 13:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja mislim da oni nisu taj vid socijalnog slučaja, kako kažu to su penzioneri Incela, nije da ne treba udjeliti, već ih je vjerovatno zajebao rat kada su trebali dobiti stanove od Incela.

-------------------------------------------------------------------------------

I ovo je moguće.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qHhE4vEPihY[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 20:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
RADOST ZA MALIŠANE: Vrtići 'Luna' i 'Dora' počinju sa radom

Utorak | 31.01.2012.

Dječiji vrtić „Dora" u Osnovnoj školi „Sveti Sava" u naselju Lauš i vrtić „Luna" u Krfskoj ulici, koji su otvoreni polovinom proteklog mjeseca, sutra, 01. februara, počinju sa radom.

„Raspoloženi vaspitači čekaju prve novoupisane mališane da zakorače u naš svijet igre i učenja. Njima, kao i djeci, želimo srećan početak i da u ovim vrtićima provedu puno lijepih i radosnih trenutaka", kažu u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Oba vrtića mogu da prime oko 250 mališana. Podsjećamo da je Grad dodijelio Centru - poslovni prostor u Krfskoj ulici, tržišne vrijednosti preko 400.000 KM i izvršio promjenu namjene i adaptaciju, u koju je, iz budžeta Grada, uloženo 123.000 KM. Takođe, u okviru škole "Sveti Sava" na Laušu Centru je dat na raspolaganje dio prostora u novoizgrađenom dijelu škole, finansiranom sredstvima iz budžeta RS i Grada Banja Luka, za što je Grad uložio dva miliona KM, i dodatnih 300.000 KM za projektnu dokumentaciju i adaptaciju prostora, u skladu sa Pravilnikom o predškolskom vaspitanju i obrazovanju.

Iz budžeta predsjednika Republike Srpske izdvojeno je 750.000 KM za opremanje vrtića.

BL!N/đk

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 19:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
PDP BANJALUKA: Osuda rada službi Grada vezano za poslove čišćenja saobraćajnih komunikacija na prigradskom području

Ponedjeljak | 06.02.2012.

Gradski odbor PDP-a Banja Luka najoštrije je osudio, kako je saopšteno, ponašanje i način rada službi Grada Banja Luka vezano za poslove čišćenja saobraćajnih komunikacija na prigradskom području koje je suočeno s vremenskim neprilikama.

„I pored opravdane i obrazložene intervencije odbornika PDP-a u gradskoj skupštini o novoj kategorizaciji puteva u prigradskom području, vremenske nepogode su pokazale da gradska vlast vodi brigu samo o pojedinim dijelovima naseljenih mjesta“, navodi banjalučki PDP.

Dodaju da samo pojedini priključni putevi u prigradskom dijelu grada su pročišćeni „prema selektivnom odabiru“ gradske administracije, dok su u isto vrijeme zaseoci Vulini, Đukići, Kočići, Delići, Lusići, Grgići, Šeputi-Javorik, Šipke i Cvijetići zameteni snijegom i odsječeni od glavnih komunikacija.

Takav način segregacije i ophođenja prema stanovništvu je
neprihvatljiv, zbog čega Gradski odbor PDP-a Banja Luka osuđuje takvo ponašanje.

Fena

Slušao sam na TV ljude koji se žale kao da nisu dio BL.

Citiraj:

Pored pojedinih stanara banjalučkih zgrada koji preglasnom muzikom i lupanjem u kasnim večernjim časovima narušavaju red i mir, ima i onih koji gotovo svakodnevno ne mareći za komšije istresaju pepeo, mrve, a bacaju i razne otpatke koji nerijetko završe na tuđem balkonu.

Sa takvim problemom svakodnevno se susreće i šezdesetogodišnja Jovanka Lazarević sa Starčevice kojoj razni otpad prlja balkon, pa dosta vremena provede čisteći za komšijama, piše "Glas Srpske".

Prema riječima načelnika Komunalne policije Dragana Lukača, njima gotovo svakodnevno pristižu pozivi građana koji se žale na razne stvari.

- Što se tiče narušavanja Odluke o kućnom redu, uglavnom se građani žale na galamu, lupanje, puštanje glasne muzike kao i mnoge druge stvari. Mi reagujemo odmah po pozivu pa smo, što se toga tiče, u toku prošle godine izdali 51 prekršajni nalog, a u ovoj godini njih tri - naglasio je Lukač.

Kako on ističe, komunalcima pristiže dosta anonimnih prijava, gdje stanovnici neće da im kažu svoje podatke.

- Oni to rade da se ne bi zamjerili sa komšijom na čije ponašanje su se žalili. Naša dužnost je da postupimo i po takvim prijavama, kao što to radimo po onim kad nam se stanovnici predstave. U takvim slučajevima se nerijetko dešava da se prijavljena osoba ne zatekne da to i radi, pa se ona bez dokaza ne može kazniti - rekao je Lukač i dodao da u slučaju kada pristigne anonimni poziv i komunalci zateknu prijavljenu osobu da i dalje narušava kućni red, tada joj se izdaje prekršajni nalog.

Lukač je naglasio da mnogo slučajeva završi samo na upozorenju policajaca.

- Ne kažnjavamo uvijek građane jer se nerijetko dešava da, kada komšiju neko prijavi, komunalci u razgovoru s njim utvrde da to nije namjerno uradio pa to završi samo opomenom. Pošto smo u januaru imali dosta praznika, kada je bilo i mnogo slava, dešavalo se, na primjer, da domaćini i gosti prave buku, ali smo to tolerisali - kazao je Lukač i dodao da stanovnici imaju obavezu po Zakonu o kućnom redu da na ulazu u stambeni objekat najave da će prirediti slavlje kako bi upozorili komšije da je moguća buka.

Prema Zakonu, kazna za narušavanje kućnog reda iznosi 100 maraka.

- Mislim da je ona adekvatna jer se pri ovim prekršajima ne pričinjava neka veća materijalna šteta. Tokom prošlog vikenda imali smo više slučajeva narušavanja kućnog reda, gdje su se ljudi uglavnom žalili na preglasnu muziku, kako iz kafića tako i iz stanova, jer ima dosta podstanara koji prave problem, a većinom su to studenti - istakao je Lukač.

Propisi

- Prema Odluci o kućnom redu, u popodnevnim časovima od 14.30 do 17.30 je vrijeme kada se ne smije praviti buka u stanu, dok je za večernje časove propisano da se to ne smije raditi od 22 do šest časova zimi, a u ljetnom periodu od 23 do pet sati - rekao je Lukač.

(BLLIVE)

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2012, 19:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Fuj na TV prikazali snimak kako govna plivaju na jednom od spratova banjalučke hirurgije.

SRAMOTA!!!

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2012, 22:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2007, 17:50
Jel ovo smecari ne rade zimi?

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2012, 22:58 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 23 Jan 2011, 22:54
I ja se to pitam.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2012, 11:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Podsjeti me na BL ovo. Neki novoizgrađeni dijelovi grada su bez ijednog drveta. Užas i sramota.

Slika

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2012, 22:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Znači ja ne vjerujem...
Ovo rukovodstvo grada, ovi stanovnici... Pa ne zna se više ko je gori. Ovo je strašno. Banjaluka meni više ne predstavlja mjesto gdje se osjećam prijatno i ugodno svaki dan.

Večeras, izlazim iz zgrade u Aleji sv. Save i idem u grad kraj Narodnog pozorišta, a onaj đipan što vozi Čistoćin traktor k'o fol čisti trotoar.
Kažem k'o fol zato što iza njega ostaje sloj od 5cm snijega i uopšte ne posipa sol.

Dalje, moja ogorčenost da bude veća, prolazim kroz Gospodsku. Ima nekih Lešinara i nekih penzionera zajedno sa mnom, svi se mi kližemo. Katastrofa...
Elem, neki čova od možda jedno 35 godina se tako okliznuo i tresnuo glavom od one betonske kocke od kojih je složeno šetalište da sam se ja izbezumio...
Ispred Citadele, na po-pole centra grada, je led kvalitetniji nego što je bio na onom našem "šatro" klizalištu na Akvani.
Čovjek pade, ne miče se. Ostao ležati u istom onom položaju. Prilaze mu neka dva momka/čovjeka i kolega i ja, ostali ili se smiju ili onako izbezumljeno gledaju.
Uglavnom, većina ljudi nisu ništa uradili... Vidjeli čovjeka, prokomentarisali i produžili dalje...
Kakvi su to ljudi... Šta da sam ja pao, ili neko od mojih? Isto bi tako bilo...

I opet, zima je, pada snijeg, ovo ono...
Iza moje zgrade na parkingu 30 cm snijega. Je**em mu mater, znam da je vanredna situacija ali ima već 5 dana kako ne pada snijeg, pa mogli su jednom proći grmom ili nečim i očistiti to... Je** ih ćaća njihov...
Ja ko posljednji kreten uzmem lopatu i izlopatam jedno parking mjesto na kome je bio moj auto (parking se naravno plaća...) da bi moje drage komšije se samo smjenjivale na njemu...
Ha, pa kad oni **pci iz čistoće neće da očiste parking hajd da svak' očisti po jedno parking mjesto pa da živimo ko ljudi, da se ne handrimo stalno...

Imam još tonu stvari o svojim komšijama iz zgrade, divnim ljudima koji su do neke tamo '98 sjekirama gasili svjetla u svojim zemunicama.

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 01:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne može soliti ispod -4 do -6 stepeni... onda je šteta za podlogu još veća.
Nije baš ni rijetko da se Banjaluka u zimu zaledi... jedina je razlika što je to prije bilo u decembru/januaru. Stari Banjalučani su uvijek govorili da se po ledu noge ne dižu. Jebi ga, niko ih nije tjerao napolje. Ako hodati ne znaju, niko im nije kriv...

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 08:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Daj bolan... Barem protekla 2-3 dana nije bilo toliko hladno...
Kako su ranije solili?! Svaki dan sam u centru i oko samog centra grada i znam kakva je situacija. I to ne samo posljednjih godine, već otkad znam za sebe...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2012, 00:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
јуче пола дана није било воде, и данас опет није било до скоро :(

а никакви радови најављени нису. што је још горе у Блицу пише да су радили у другим насељима, а да на Старчевици није било никаквих радова...

ма да, дошао мој ћаћа и заврнуо воду за пола насеља...

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2012, 00:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
vec 3. vece u mom naselju nestaje vode....na tv-u nista ne javljaju.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9556 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 478  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]