Na kompjuteru imam dva diska , wd 80gb (primarni) i wd 10 gb (sec) . Ovaj drugi sam formatirao u ext3 i swap od 512 mb sa partition magicom (sto je , valjda ok).
Zatim sam ubacio cd1 i rebootovao komp.
Pojavio se ekran (sa mnogo lijepom slikom za linux

) i pritisnuo sam enter . Zatim je poceo da prepoznaje hardver , uredno je prepoznao lg rezac i lg citac , hd-ove i ostalo , zatim dodje do usb-a , zavrsi sa njim i izbaci mi messagebox sa slijedecim sadrzajem :
" Could not uncompress second stage ramdisk . This is probably an hardware error while reading the data. (this may be caused by a hardware failure or a Linux kernel bug ) " "OK"
Pritisnem ok , i pojavi se konzola u kojoj mogu da vidim kako se sve odvijalo a ovako pise na kraju :
"error in exec of stage2

" - ovaj smajli nije sala !!! tako pise !!!
"trying to exec /usr/bin/runinstall" from install volume , the following fatal error occured:
FATAL ERROR IN STAGE 1 : EXEC FORMAT ERROR"
i pise da restartujem kompjuter - tj ja nista nemogu . Kao sti vidite , sve sto sam uradio jeste da sam pritisnuo enter , dakle niti sam birao gdje zelim nesto da instaliram ili sl , jednostavno , instalacija je stala tako da ja na nju nisam mogao uticati. Na pocetku postoji opcija i za expert instalaciju , probao sam i to - sta god da pokusam - pre ili kasnije izbaci gorepomenutu gresku .
Cd-ove sam provjerio , tj napravio sam nero images bez imalo trzanja , sto bi trebalo da dokaze da su ispravni. Eto toliko.