Nemojte ljudi odmah da ste na kraj srca....
Davno...baš davno sam bio porodični prijatelj sa protom a preko njega upoznao i sveštenstvo i vladiku da ne imenujem...
To su divni ljudi, uvek ponude dobro vino i pravu domaću...malo se proćaska o politici i o škrtom narodu.
,,Jednom kadim tako i brojim...zamisli njih (pa kažwe broj) a sve metalne ubacuju ...ali neka doći će oni...,,
Tako se žalio prota mlađem svešteniku.
Mlađi pita: ,,Reci mi oče šta da radim sa parohijalom i onim....?,,
Prota: ,,Baci nešto i GLAVONJI a ono ....,,
Glavonja je inače Vladika koji im je obećao kako rekoše sve ih najuriti.
Inače su pouzdani čuvaju leđa jedan drugom i niko ne odje jatake kod koje snaše je ...kadio pa jedna rodila. Muž je kriv nije bio kući...pa da kakav je to muž?
A komunisti su glavna tema kao i tadašnja vlast kako treba to sve...(p o b i t i)
Jednom prilikom na sahrani dolazi u dvorište i vidi kuću i unutra razgleda dok kadi i izneli kovčeg a pobro pita pevca (mislim na čoveka

)
,,Jeli jer to sve njihovo?,, videvši čardake pune kukuruza i dobar auto a ja iza stojim.
,,Da,, odgovori pojac ,,inače je radio u Nemačkoj,, reče pevač a pobro ,,JEL???,, zadovoljno počevši svoj deo.
Upitah poznanike posle koliko beše taksa? ,,Nepitaj!!!,, i rekoše mi baš mu se apetit otvorio.
Čova kupio stan u velikom gradu (pobro) i od tad se nismo videli.
Inače dok se triput sofra ne omrsi nema si sreća u kuću.
Ako imaš dobar džep nemaš brige će i čoček da ti igra.
Ovde ne treba mešati haračlije sa monasima da se razumemo.
I što ste cicije, šta ste se stisli pa dajte čoveku koju stoju...i on je živa duša.
Jednom prilikom članarinu trebalo naplatiti i pobro traži domaćina a on u zadnjem dvorištu oko pušnice i pita ovaj novce a domaćin kaže...NEMA kao i svi po navici ali nije ni pobro od juče pa reče može i jedna od tih šunki što visi i navali daj a daj i čovek se jedva izvuče obećavajući da će dati novce a znala obojica da lagi, i koliko onda da naplati pogreb...onda ide sa kamatom i zateznom
Sve u svemu od tih žalopojki nema vajde već Pismo u ruke a Boga u srce i hranite sirote a pobru pozdravite i recite kad počne služiti Bogu živom može novac i prilog a dotle ostaje samo lični dohodak od glavonje.
Živeli.