banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jun 2025, 20:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 150 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Jan 2012, 12:00 
Ja sam jednom opalio iz plinskog pistolja u pravcu neba, medjutim gravitacija plin vratila na mene, 15 minuta sam poslije ispirao oci i lice...ne smijem ni pomisliti sta se tek desi kada se direktno saspe u lice...

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2012, 18:30 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Tema ima sasvim dobar tok, prica se o metodama odbrane potenacijalnih zrtava, sta primjeniti, sta uciniti, iskustva pojedinaca. A ako neko ima informacije o doticnom, dajte ih ovdje pa cemo pokusati sklopiti mozaik mozda neko zna ko je ta osoba koja napada zene, ova tema je i onako imala za cilj da upozori. Samo bez histerije.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2012, 18:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Mene interesuje da li možeš i u kojoj mjeri najebati ako te murijaš pretrese i nađe neku stvarčicu za samoodbranu tipa sprej, bokser, čakijicu, elekto šoker...?

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2012, 18:55 
Veteran
Veteran

Za cakiju je kazna oko 500km ako ti nadju, ja sam imao davno noz u olovci ali sam ga nazalost izgubio, duzina sjeciva je bila oko 8cm :D

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2012, 20:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
To je dobro znati, sta se smije a sta ne smije imati. U DE je sve zabranjeno :roll: Godinama sam nosila suzavac ni ne znajuci da ne smijem. Sada mi ne treba nista, jezik mi je najgore oruzje :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2012, 22:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2004, 19:50
ne razumijem kako neko kaze da ne bi mogao ubiti u samoodbrani?!

kada bi me neko napa mogla bih aortu zubima presjeci bez da trepnem.
to su valjda neke traume koje se kod svakoga drugacije manifestuju. postajes ili zrtva ili nasilinik. jbg.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2012, 22:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
boa je napisao:
ne razumijem kako neko kaze da ne bi mogao ubiti u samoodbrani?!

Ja ne bih. Mogao bih pucati(recimo), ako sam siguran da ga necu ubiti. Npr, u noge. Ako bi bilo on ili ja, ja opet ne bih mogao ubiti. Naravno, tako razmisljam zavaljen u stolici ispred racunara. Sigurno da je drugacije kad dodje zuta minuta; ali prilicno sam uvjeren da ne bih mogao ubiti covjeka.
Nikad se nije frka potuci, odbraniti nekoga ili samog sebe, ali okoncati tudji zivot...

Ova tema je jako ozbiljna, ne kontam sto pojedini forumasi prave sprdnju od nje.
Mislim da je u takvim situacijama jako vazno, pogotovo kad se radi o "bespomocnim" djevojkama, ne paniciti. Samo hladna glava. Ostar predmet, kamen, udarac u vrat/medjunozje i sto prije medj' narod.

Ja nisam nikad imao situaciju da me neko napadne. Od malena sam ovoliki. Ljudi se boje mase, sta li :lol: Svi osim jednog Slovenca u Budvi. To je zadnji put da sam nekog patosirao. Ima 3 godine.

Poslednji put menjao Ташко dana 30 Jan 2012, 22:56, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2012, 22:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Strah te toliko paralizuje da nisi u stanju da se pomjeris i jedina je misao: " kako se izvuci i pobjeci".

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2012, 22:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Kao što neko reče, strah se kod ljudi drugačije manifestuje. Neko bi se ukopao i paralisao, a neko bi možda hladne glave skontao šta da radi. Ja spadam u ovu grupu paralisanih. Bar mislim. Nisam se nikad (Bogu hvala) našla u nekoj takvoj situaciji, ali sam prilično sigurna da bih umrla od straha.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2012, 23:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Ja imam taj problem da se ne bojim stvari kojih bi trebalo da se bojim. Prošle godine sam bezbroj puta sama u kasne sate kad nema više ni komunalaca na ulici znala ići sa jednog kraja grada do kuće. I to meni sve bilo normalno dok onda nisam čula da su neku curu napali. Nikad više sama! Nikad! Izazivati đavola...

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 00:05 
Veteran
Veteran

Strah je nekad i koristan, jer bolje je i pobjeci da se spasite nego da glumite heroja.
http://www.youtube.com/watch?v=NyYPIxXV ... re=related evo ovde ima par tehnika za zene

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 06:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Sjetih se kursa sa Jim Carrey-em :D

Preko videa se teže uči, treba to sve isprobati. Ova cura nije čak ni pokazala kako da se napadnu te vitalne tačke. Čudi me da u BL nema kursa samoodbrane za žene, barem sezonski da se drži, 2-3 mjeseca je dovoljno, to bi mogli da drže džiu-džicu ili nindžucu instruktori.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 09:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
LemiGO je napisao:
Za cakiju je kazna oko 500km ako ti nadju, ja sam imao davno noz u olovci ali sam ga nazalost izgubio, duzina sjeciva je bila oko 8cm :D

Ccc,500km?!ne mogu vjerovati...imam ja taj hemijska-nozic negdje u kuci fina stvarcica:)
Nego neko je postavljao teleskopsku palicu,divojke ne zalite para stace u svaku torbicu skoro.Napadac osinite li ga sa tim u vrat nece ga ni jedan doktor vise centrirat,ostace bangljav citav zivot...necete ni pozelit da ide pred sud.ZA nekih 30km odlicna investicija :)
Slika

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 09:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
i sta, ako me napadac iznenadi da mu kazem: cek da potrazim ruz u torbici da popravim sminku?!

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 10:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
Citiraj:
Ccc,500km?!ne mogu vjerovati...

Ništa čudno, mislim da je ista tarifa za defekaciju i onaniju na javnom mjestu. A drugar platio 250 kad je baco piš u gradu jednom.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 10:11 
blackrose je napisao:
i sta, ako me napadac iznenadi da mu kazem: cek da potrazim ruz u torbici da popravim sminku?!

Kako sam shvatio vecina djevojaka je provalila kada ih je neko pratio, tako da se moze na vrijeme izvaditi sprej po potrebi.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 10:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Jbg, ako si u centru i na nekom mjestu gdje ima mnogo ljudi znaš da si bezbjedna, a ako ideš u neku pustu ulicu gdje nema žive duše, prelaziš put od parkinga do stana i slično nije zgoreg prebaciti nešto u džep.
Ključeve u šaku i pravo u vrat, možeš kupiti dovoljno vremena za bježanje.

Slika

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 22:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
blackrose je napisao:

Pa nosiš u džepu, naravno. Ja nekad sklopim ključeve kao sa prethodne slike, za svaki slučaj. A imam i jedan gadan prsten za oranje po licu. :D

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 14:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
ne ne ne... ne može tako momci. Djevojke ne žele da se brane. One žele da tog lika jednostavno nema i da mogu ići normalno kući.
Dakle, nađi si lijepo momka - nek te prati kući.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 14:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
ne znam sta je kod nas veci problem, manijaci ili pravosudni organi koji ih puste nakon hapsenja (ako upste budu uhapseni). moju prijateljicu je manijak napao u sred dana, oko, 3, 4 popodne, ljeti. u takvo doba dana malo ko razmislja o tome da ga neko moze napasti, nekako smo logicno oprezniji kad je mrak. lik je uhapsen je tek nakon nekoliko slicnih napada, i nakon par mjeseci pusten kuci ili na psihijatriju iz koje bez problema moze izaci.(uglavnom na slobodi je, ne znam tacne detalje). jos veci problem je sto je momak izgledao sasvim pristojno, ni pijan ni drogiran, pristojno obucen. ona naravno nakon godinu i vise dana, jos uvijek ima traume, ne smije sama nigdje izaci, niti uci u ulaz u bilo koje doba dana. sta raditi u takvoj situaciji?! dok se takve stvari ne dese nekome bliskom, niko se i ne zapita kako je takvim traumatizovanim osobama tesko u po bijela dana otici u prodavnicu ili uraditi bilo sta drugo sto im je nekad bilo uobicajeno. poenta je da se jako tesko odbraniti od necega sto te tako neocekivano snadje kad se bas najmanje nadas. i kako se rijesiti takvih manijaka jer ih puste na slobodu nakon samo par dana ispitivanja ili pritvora?!
Ja navece kad se vracam sama kuci obracam paznju na svaki sum i sijenku, imam uvijek u ruci kljuceve ili mobilni, (velika mi korist od toga) ali po danu rijetko pomislim na to... brrr!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 150 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]