banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 05:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 106 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Feb 2012, 22:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
Nema veze sa titlovanjem, mada ko zna, kakvi su Hrvati bolesnici možda i ima:
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story ... 9B%3F.html

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012, 23:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jan 2007, 13:38
dukicas je napisao:
Pa kod nas se kaže ''lajk - lajkujem'', a ne znam kako hrvati govore, ali lajkanje podseća na lagano lajanje.

Pa jel pričamo ovdje o Hrvatskoj i kako Hrvati govore ili? Kad si rekao "logičnije" mislio sam da imaš i neko logično objašnjenje zašto bi bolje bilo "lajkovanje" uvrstiti Hrvatima u rječnik a ne "lajkanje" osim ovog tvog "tako se kaže kod nas". Isto kao što imaš sinkronizacija/sinkroniziranje u HR, te sinhronizacija/sinhronizovanje u SR, tako imaš gramatičku razliku i kod lajk/lajkam/lajkanje u HR, te sa druge strane lajk/lajkujem/lajkovanje u SR..

Ne znam što tu nije jasno..

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 00:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
A da se vas dvojica malo istitlujete i svojim licnim doprinosom pospjesite lakrdiju regulatornog tijela u Hrvatskoj. :wink:

zigizmund je napisao:

Što se teme tiče - podržavam HRT-ovo riješenje, nadam se da će ovo slijediti i ostale televizije. DVB-T podržava i DVB titlove pa možda ne bi bilo loše da umjesto teletext titlova stave ipak DVB titlove - ugodniji su oku.

Aposlutno protiv. Ovo sada izgleda da je onaj jedan gledalac sto se zalio regulatornom organu bio onaj nesretni Bruno :lol: Uostalom mislim da sam negdje procitao da se i hrvatski puk ogromnom vecinom izjasnio u onoj anketi RTL-a da je titlovanje srpskih filmova na hrvatski nepotrebno. Cak je i ta Zikina dinastija isla bez prevoda. Jedino sto bi regulator trebao da uradi sada je da razmotri da li postoje osnove za kaznjavanje RTL-a jer se oglusio o odredbu a onda na galantan nacin da u skladu sa zahtjevima javnog mnjenja i nakon javne rasprave ili vise njih predlozi nacin izlaska iz ove sprdacine, a da sve opet bude u skladu sa Zakonom.

Zero je kacio ovdje jedan klip kako to sve glupo izgleda. Evo jos jedan na brzaka, sve sa logom RTL-a :)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9YYjdH1UThQ[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 00:49 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2012, 23:51
Najnovija informacija kaže da bi RTL mogao biti i "zamračen" na određeno vrijeme jer je odbio da titluje srpske filmove.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 00:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Palamudac je napisao:
Najnovija informacija kaže da bi RTL mogao biti i "zamračen" na određeno vrijeme jer je odbio da titluje srpske filmove.

Izvor?

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 00:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

drug je napisao:
Uostalom mislim da sam negdje procitao da se i hrvatski puk ogromnom vecinom izjasnio u onoj anketi RTL-a da je titlovanje srpskih filmova na hrvatski nepotrebno.

Je, hrvatski puk mahom pohitao za 7kn po pozivu ostaviti i svoj glas u nekoj žnj anketi. Koliko je bilo pozivatelja, 12 ili 13? RTL inače voli davati takve podatke o broju poziva čudi me da ovaj puta to nisu :lol: :lol:

drug je napisao:
Cak je i ta Zikina dinastija isla bez prevoda.

"Čak" :lol: Moram da lajkam, pardon lajkujem ;)

Inače smatram da postojeći Zakon nije loš, potrebno ga je samo nadopuniti sa nekim ključnim sitnicama koje stvaraju pomutnju. Senzacija oko svega ovoga je pomno smišljena u režiji RTL-a koji ovime želi prikriti niz svojih neregularnih radnji, da je bilo koja druga TV kuća dobila ovakvu opomenu to uopće ne bi niti dospjelo u javnost. Ali dobit će oni svoju porciju :)

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 00:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jan 2012, 13:02
Ima onaj sad fazon na HRT-u kad je fim,mozes birati da li ces prevod ili ne....

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 01:00 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Danny ^_^ je napisao:
Palamudac je napisao:

Izvor?

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/174257/VEM-iskljucuje-RTL-televiziju-iz-etera.html

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 01:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Palamudac je napisao:

Sad će dezinformacije da kolaju... :lol:

RTL će biti "zamračen", odnosno nakratko isključen iz etera jer do jučerašnjeg roka nije povećao satnicu informativnog programa koji po zakonu mora imati, a ne zbog titlova! Titlovi su mu dobro došli sad da malo ljudima "zamaže oči", no na račun njih RTL nije niti dobio službenu opomenu a kamoli da bi ga itko išao isključivati!

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 01:06 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

U svakom slučaju, okomili su se na RTL. Šta ćemo kad ne bude više "Ruže vjetrova"?

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 01:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

zigizmund je napisao:

Je, hrvatski puk mahom pohitao za 7kn po pozivu ostaviti i svoj glas u nekoj žnj anketi. Koliko je bilo pozivatelja, 12 ili 13?

Javljao si se na taj komercijalni telefon i sve si ih prebrojao? :lol: Brijem da ih je bilo vise od onog jednog sto se zalio, tj od malog Brune :lol: Nego jesam li na pravom mjestu uptorijebio ovo brijem?

zigizmund je napisao:

"Čak" :lol: Moram da lajkam, pardon lajkujem ;)

Kliknes na dopada mi se :lol:
Vidis kako to ne treba titlovati. Nego sta se s tobom desilo pa da ne branis RTL u ovoj situaciji? Ali iskreno, ako moze 8)

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 01:18 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
milan_boss je napisao:
Ima onaj sad fazon na HRT-u kad je fim,mozes birati da li ces prevod ili ne....

DVB-T titlovi? Nisam primijetio to, izvor?
Upravo gledam neku seriju na HRT2 i titlovi su standardni, nalijepljeni.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 01:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jan 2012, 13:02
Izvini, nisam se dobro izrazio.Filmove iz Srbije i BiH ces moci gledati sa prevodom ili bez.To ti pise na txt-u hrt-a

Poslednji put menjao milan_boss dana 03 Feb 2012, 01:40, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 01:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

drug je napisao:
Javljao si se na taj komercijalni telefon i sve si ih prebrojao? :lol: Brijem da ih je bilo vise od onog jednog sto se zalio, tj od malog Brune :lol:

Pročitao si me. Cijeli bon sam potrošio i na kraju samo 25% izašlo .. to se zove sreća. :(

drug je napisao:
Nego jesam li na pravom mjestu uptorijebio ovo brijem?

Ma kao da si tečaj hrvatskog završio Banu ispod repa. Mogao bi se sad prijavit na HRT, zapošljavat će 100% nove prevodioce. :lol:

drug je napisao:
Kliknes na dopada mi se :lol: Vidis kako to ne treba titlovati.

Jel to isto ko ono "sviđa mi se"? Jebemu, izgleda da ćemo ipak morat titlovat :(

drug je napisao:
Nego sta se s tobom desilo pa da ne branis RTL u ovoj situaciji? Ali iskreno, ako moze 8)

Što se desilo sa mnom? Ne kužim (titl: kapiram), zašto bi trebao stati na stranu RTL-a?. Zakon je takav kakav jest, koliko god apsurdan bio, ukoliko ga treba mijenjati - promijenimo ga, no nema mjesta za senzaciju koju radi RTL kako bi prikrio svoje greške. Osobe koje sjede u tom Vijeću samo provode ono što je netko još ispred njih doneo kao zakon, jedina stvar koja im se može zamjeriti jest a) što su tek danas krenuli izvršavati taj Zakon, b) što nisu pokrenuli inicijativu da se nešto promijeni u istom tom Zakonu ako su uvidjeli da je apsurdno. Tako da putra na glavi ima i jedna i druga strana, no RTL mi se više zgadio jer ciljano ovo radi iz već spomenutih razloga, a to više onda i nije ovako benigno kao cijela ova rasprava titlovati srpski film ili ne...

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 03:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

zigizmund je napisao:
Što se desilo sa mnom? Ne kužim (titl: kapiram), zašto bi trebao stati na stranu RTL-a?. Zakon je takav kakav jest, koliko god apsurdan bio, ukoliko ga treba mijenjati - promijenimo ga, no nema mjesta za senzaciju koju radi RTL kako bi prikrio svoje greške. Osobe koje sjede u tom Vijeću samo provode ono što je netko još ispred njih doneo kao zakon, jedina stvar koja im se može zamjeriti jest a) što su tek danas krenuli izvršavati taj Zakon, b) što nisu pokrenuli inicijativu da se nešto promijeni u istom tom Zakonu ako su uvidjeli da je apsurdno. Tako da putra na glavi ima i jedna i druga strana, no RTL mi se više zgadio jer ciljano ovo radi iz već spomenutih razloga, a to više onda i nije ovako benigno kao cijela ova rasprava titlovati srpski film ili ne...

Kuzim, kontam, kapiram ja, ali nema veze. :) Nego, nije meni ovdje bitan uopste RTL. Ko ih sljivi, sto nisu postovali pravila igre, koliko god ona nakaradna bila. Manje vise, nebitna prica je titlovanje, mada je to lakrdija, ipak se mi jako dobro razumijemo. Nego mi se sve svodi na glavnog krivca - regulatorni organ. I u Hrvatskoj kao i na cijelom ovom prostoru, regulator je jedna senilna i troma organizacija tako da bi ih sve trebalo rastjerati i poslati na gradjevinu. Kao i i sve one koji su se primakli papiru kada su zakoni pisani. A da se svi znaju ugraditi cim namirisu - naravno da znaju. I ko po nepisanom pravilu - na stetu gledalaca. Na zalost, nista novo, cak ni na zapadu.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 06:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
A ljudi, vi izgleda ovde padate k'o sa marsa i lupite pre nego što pročitate predhodno napisane postove. Tražite izvor za gašenje RTL-a a ja sam to gore prvi okačio. I raspitujete se kako to HRT titluje, a lepo je rečeno preko teleteksta. I što se čudite da je RTL emitovao ŽD bez titla, nije to zbog ankete i nije prekršio zakon, jer je po zakonu emitovati filmove na jezicima manjina koje žive u HR.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 09:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Pa zakon često nema veze sa zdravim razumom. Ankete su pokazale svoje; pola ih je da se titluje a pola da nema potrebe. Oni koji kažu da treba navode kao razlog da mlađi naraštaji možda ne znaju sve riječi, a oni drugi kažu da čak i ako ih ne razumiju razumjeće ih iz konteksta.
Baš sinoć gledam na tv o ovome i ne mogu da se sjetim kako su ono preveli iz Maratonaca "kratko ali jebitačno"... nešto kao "žustro ubojito" nigdje veze. :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 09:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
Cuo sam da se filmovi nece prevoditi , ali ce onome ko to zeli biti ostavljena mogucnost na teletekstu, da aktivira tu opciju ( uostalom neko je vec ranije nesto spomenuo). Sjecam se to je bilo negdje 1999, jos uvijek je Njofra bio ziv, kad se u jednom zagrebackom kinu davao film RANE, sto je tad bilo pravo cudo.Najsmjesnije je od svega sto je film do pola bio preveden, pa su ljudi nahrupili da se cijepaju od smijeha, vise zbog prevoda nego zbog filma. Bilo je nesto u stilu kad Pinki kaze ' PICHKO" , a ovi prevedu ' PIZDO'.Ocito da je i tima koji su prevodili sve bilo besmisleno, pa su odustali.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 09:58 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

"Rane" su bile "Ozljede" :)

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012, 10:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Ček, jesam ja lud pa nisam napisao post il' mi je moderator obrisao? o.O

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 106 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]